Obrázek uživatele Frodik
  • autor: Frodik
  • publikováno: 14.8.2010 09:00
  • zobrazeno: 1367x
+
0
-

Rafinovaná sůl, rafinovaný cukr, bílá mouka...

Procesem rafinace se získává poměrně čistá surovina. Ať už je to bílý cukr nebo krásně bílá sůl. Tímhle procesem se ale odstraní veškeré zdraví prospěšné látky, minerály, vitamíny, stopové prvky.Vážně mi vrtá hlavou, proč se prakticky nic jiného v průmyslu nepoužívá a ve většině domácnostech se také nesetkáme se "surovými" variantami těchto naprosto základních potravin. Je to proto, že jsme od malička zvyklý, že mouka, sůl i cukr jsou bílé a když ne, tak je něco špatně ? Je to proto, že lépe vypadají a víc nám chutnají ?No já nevím, já budu tedy rozhodně vždy preferovat přírodní "ošklivý" hnědý cukr s vitamíny (pozor na dobarvovaný bílý cukr), růžovou sůl s minerály ( přírodní, himalajská, mořská ), celozrnnou mouku s vlákninou a neloupanou rýži ... 

Komentáře uživatelů

Zatím nebyl přidán žádný komentář

Nový komentář

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 7 - 4


Přidat komentář