Obrázek uživatele Frodik
  • autor: Frodik
  • publikováno: 25.9.2014 06:49
  • zobrazeno: 1734x
+
0
-

Grilovaný steak horší než cigareta

Prosím, aby si to někdo nevykládal, že cigareta je zdravá :-) Ale fakt je, že zvoleným způsob přípravy jídla má na jeho výslednou hodnotu zásadní vliv. Nesprávnou přípravou lze kvalitní suroviny zcela znehodnotit. Byl tady před nějakou dobou článek na toto téma

Přílohy příspěvku

Komentáře uživatelů

2
Obrázek uživatele Stana
před 3 roky Stana

Ani by tam nemusel být psán právě steak, ale cokoli nesprávně tepelně upravené s kapáním tuku či oleje do ohně...i taková grilovaná zelenina potřená olejem.

0
Obrázek uživatele Sunriska
před 3 roky Sunriska

Přesně tak. Vybavila se mi jedna příhoda v restauraci, kdy jsme si objednávali grilovanou cuketu a po tom, co nám přinesli, jsem se okamžitě zděsila, že to snad po mě ani nemůžou chtít, abych to snědla. Plátky cukety lemovaly na uhel černé pruhy. Když jsme se číšníka ptali, zda-li to je běžné, že takto podávají grilovanou cuketu, tak odvětil, že je to správně, že jinak by nevypadala jako grilovaná a nikdo by ji nechtěl..
U nás doma se nikdy negrilovalo a do teď je mi záhadou, proč si bez toho většina Čechů nedokáže představit léto...
Stejně tak jako opékání nad ohněm. Jeden opečený špekáček má v sobě tolik karcinogenních látek, jako bychom vykouřili celou krabičku cigaret. Je pravda, že dnes jednoznačně vede grilování, které se může provozovat i ve městech na balkóně, ale také to rozhodně není pro tělo žádná výhra...

0
Obrázek uživatele Lucka
před 3 roky Lucka

A jak jsou na tom např. ty elektrické/litinové grily apod.? Je to lepší možnost, když tam není přímo "oheň" pod roštem či je to také nic moc varianta? Jinak je to opravdu zajímavý článek, milovníkům grilování by to ale asi názor stejně nezměnilo..

0
Obrázek uživatele Linda
před 3 roky Linda

+SunriskaA Já myslela, že nejsem normální. Taky jsem grilování na chuť nepřišla. Posedět, poklábosit, proti tomu nic nemám. Ale jíst u toho opálené maso... Raději dobré víno, nebo domácí likéry, teď je u nás aktuální bezinkový. :-) Prý jeden opečený špekáček je, jako 40 cigaret. 

0
Obrázek uživatele Slunew
před 3 roky Slunew

problémy jsou dvojího typu - jednat to, co vzniká při dopadu tuku na rozžhavené uhlíky (tady pomůže miska , která tu jímá a nebo elektrický gril, případně lávový kámen,kde se griluje  de facto sálavým teplem a ne přímým ohněm. No a druhý problém je cokoli sacharidového, kde si vysokou teplotou vyrábíte acrylamid (pěkně dobře udělaná topinka, brambory, kukuřice...) a v tomhle případě nepotřebujete ani olej

Nový komentář

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 10 + 12


Přidat komentář