Obrázek uživatele Danah
  • autor: Danah
  • publikováno: 3.4.2012 08:31
  • zobrazeno: 723x
+
0
-

Parkinsonova choroba a mléčné výrobky

Parkinsonova nemoc byla spojována s viry, toxiny a léky- ale nový výzkum ukazuje, že Parkinsonovou nemocí jsou velmi ohroženi muži, kteří jedí velké množství mléčných výrobků. Zajímavé je, že totéž neplatí stejným způsobem pro ženy, dokonce i když jedí podobné množství mléčných výrobků. Výzkumní pracovníci z Harvardské Školy veřejného zdraví  zjistili, že muži, kteří jedli 2,9 krát  nebo víckrát za den mléčné výrobky, byli mnohem více ohrožení rozvojem Parkinsonovy nemoci než muži, kteří totéž jedli  méně než jednou denně.  Tato souvislost je prokazatelně silnější v delším časovém intervalu, a vrcholí přibližně za 6 let konzumace mléčných výrobků. (Zdroj:  Annals of Neurology, 2002,  52: s.793-801)  

Komentáře uživatelů

Zatím nebyl přidán žádný komentář

Nový komentář

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 9 - 1


Přidat komentář