Obrázek uživatele Mia
  • autor: Mia
  • publikováno: 20.1.2015 14:57
  • zobrazeno: 3093x
+
1
-

RawFood

Ahoj :o) 
Měla bych pár malých dotazů a zvědavých otázek. Řekla bych, že jsem momentálně ve fázi "hledání se". Přičuchla jsem ke zdravé stravě, vyváženosti potravin, každodennímu pití smoothie, bio potravinám, superpotravinám atd.. Jsem z toho všeho hodně nadšená a líbí se mi takový životní styl, i přesto, že jsem v tom opravdu hodně nová a informace teprve získávám. I celkový směr nejspíš ještě stále hledám. A tak jsem se pročmuchala až k vitariánství a rawfood. 
Zajímaly by mě Vaše příběhy, jak jste začínali. Ten přechod a cesta, jak k tomuto poznání došlo a jak těžké/lehké to bylo. Jestli občas hřešíte, jak se cítíte od doby, co tak žijete atp... veškeré Vaše postřehy. Já jsem velice pozitivní člověk, co myslí pozitivně už pár let a v tomto ohledu jsem velmi změnila svůj život a přístup a myslím, že (vše se vším souvisí) díky tomu jsem se dostala sem a k těmto otázkám ohledně stravy .. vývoj nejspíš. 
Líbí se mi, jak vitariáni září a jsou takoví příjemně "živí", líbí se mi i naprosto jasná a logická věc ohledně samoregenerace těla.. Vím, že tělu škodíme a vím, že se umí regenerovat, pokud k tomu má podmínky, což je pro mě další lákadlo.
Též by mě zajímalo, jak se (klidně i názorným jídelníčkem) dá dohlédnout v rawfood na vyvážený poměr živin. A v neposlední řadě by mě též zajímalo, kolik podle Vás a z Vašich zkušeností, stojí (první měsíc a i pak ty ostatní - chápu, že v tom je rozdíl, že nejdříve nemáte nic a pak jsou věci, které už se nekupují tak často) peněz zhruba každý měsíc na jednu osobu. 
Klidně přihoďte i jiné informace, které by mě podle Vás měly/mohly zajímat :o)) .
Díky díky díky moc za rady ....

Komentáře uživatelů

0
Obrázek uživatele Sparrow.Dzek
0
Obrázek uživatele radim
před 2 roky radim

Hlavně si moc neublížit.

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

Moc? Já si teda nechci ublížit ani trochu :) .. naopak, vylepšit kvalitu života  ... ale spíš je to zatím pouhé sbírání informací ..

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Ahoj taky zkouším  přejít na zdravou stravu. No uvidíme jak to půjde,sbírám zkušenosti jak se dá.

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

+pekarkovaaja Tak to jsme na tom stejně, řekla bych. Též se snažím nasbírat informace a následně zkušenosti a nějak se přenastavit na zdravou stravu. Myslím, že se to i slušně daří, teď už jen, aby se z toho stal životní styl a ne jen měsíční záležitost. :) Tak hodně zdaru.

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Díky moc za podporu a at´se daří.

0
Obrázek uživatele Danah
před 2 roky Danah

Ahoj, ja vynakladam hodne usili najit mistni potraviny, a ne ty dovezene z jineho konce sveta, a je to diky globalizaci a pravidlum Evropske unie stale tezsi. Mistni potraviny by mely byt levnejsi, cerstvejsi, neni nutnost je zbytecne chemicky osetrovat.

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

+Danah Pěkně píšeš "měly by" .. paradoxně totiž nejsou. Každopádně potraviny, co se prodávají do supermarketů jsou vždy chemicky upravované. Nejlepší je nakupovat od soukromníků a mít na vše známé. Ale někde jsem kdysi dávno, před x lety, viděla nějakou speciální čistící vodičku na ovoce, která dokáže všechny chemické látky z plody vytáhnout a očistit to. Pak je rozdíl, co za plodinu to je. Například jablka jsou stříkány už od květu, tudíž je celé jablko tím prolezlé a ne jen slupka. Ale i tak ta vodička tomu pomáhala alespoň nějak. Jen už nemám tušení, co to bylo. Táta to kdysi kupoval.

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Taky jsem o té speciální čistící vodičce,slyšela a i dost pozitiva,ale bohužel nedopátrala.

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

Tak jestli Vás to zajímá, zkusím to od toho táty dopátrat a napíšu to sem, až budu vědět. Určitě to zjistím, nebude to problém :)

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Také si myslím,že té chemie je někdy až moc. A z toho jsou pak ty nemoce atd...

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

Nejlepší je fakt, když znáte někoho (nebo Vy sami), kdo na zahrádce pěstuje sám ... nad to prostě není :) .. a oproti supermarketu to má hlavně nějakou chuť.

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Díky,za tu čističku budu ráda a není nad to si vypěstovat,co se dá sami. Bohužel jsme bez té zahrádky,zkouším farmáře  bio atd... Zajímám se úplně o vše,co se týče zdravé stravy,životního stylu atd..atd.. Vím ,že je to cesta na dlouhou tratˇ a někdy i dost složitá,ale co bychom neudělali pro své zdraví!!!

2
Obrázek uživatele elllzi@
před 2 roky elllzi@

Mam od karla hadka SAMEU. Da se tim umyt nadobi i ovoce. Je to totis jedle. Jinak o raw si myslim že u nas v ČR je to spise sezoni zalezitost a nemel by se clovek tak sravovat celej rok už z duvodu ktere jste sami zminili.

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

Zatím jsem našla tehle článek s levnou a užitečnou radou. Jakou vodičkou to myl táta (byla kupovaná) se zeptám ihned, jak s ním budu mluvit. Pak dám určitě sem zase vědět :)
http://www.radostnezpravy.cz/zbavte-ovoce-a-zeleninu-pesticidu/
Ta octová voda je dobrý nápad, aspoň to má každý doma :)

0
Obrázek uživatele Mia
0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Díky moc za užitečné rady a o tom raw stravování,jsem taky četla. Píše o tom Mgr. Margit Slimáková,prý přes zimu radši ne,což je pro mě záhadou,když Ti co už přešli na syrovou stravu,tak celoročně,moc to nechápu!!Každý to prý snáší jinak,chce to zkoušet,jak se člověk cítí atd... Já se snažím spíš pozvolna a hlavně vyhledávám kvalitní potraviny-u nás dost problém!!! Těch prodejen se zdravými produkty u nás zrovna moc není a ceny taky zrovna ne nejlevnější. Snažím se vyhledávat i na netu co se dá.

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

A ten ocet,tak to je dobrý nápad. To by mě nenapadlo!

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

Já jsem přemýšlela, že bych šla třeba jen na 60% živé stravy a 40% vařené zdravé ... a kdo ví, časem třeba přidávat ... to myslím, že je celkem vhodný kompromis. Dostanu do sebe spoustu živých enzymů, tělu to prospěje, ale zase to nebude takový šok pro tělo a tak velké odříkání ....

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Moje řeč,taky jsem o tom přemýšlela.Přesně i ten poměr 60%/40%.Prý pokud by se přešlo na celkovou živou stravu,tak by to naše tělo nemuselo dobře snášet a mohli bychom si i ublížit!!Docela dost právě o tom píše ta Margit Slimáková. Ta se co se týče celkovězdrav.stylu,stravy atd... tím zabývá dost dlouho a má i docela zajímavé články.  Taky mě právě zaujali vitariáni,tou svojí energií a vitalitou i to přesně jak tady bylo řečeno,že přímo září. Ono totiž jak se stravujeme,jak se celkově cítíme a i ten pohyb hraje svou roli,se pak odráží  i na tom vzhledu atd... A ruku na srdce,která z nás by nechtěla vypadat dobře,i se tak cítit,že?No já aspon´ určitě jo!!!

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Taky budu ráda,za jakoukoliv radu a pokud  se dozvím něco nové,tak písnu.

0
Obrázek uživatele radim
před 2 roky radim

Říkáte tady, že jsou vitariáni plní energie, vitální a září. Kolik jich znáte? Kolik jich znáte dlouhodobě osobně?

0
Obrázek uživatele Anywetta@
před 2 roky Anywetta@

Tady je zajímavá diskuse o raw food: http://www.jimejinak.cz/diskuse/?mingleforumaction=viewtopic&t=169

Jestli se dá raw food jíst dlouhodobě to nevím, ale asi to není vhodné pro každého. Já jsem to chvíli zkoušela (spíše ze zvědavosti než že bych na raw food chtěla přejít dlouhodobě) a zjistila jsem, že to pro mě vhodné není. Líbí se mi třeba přístup ajurvédy, která říká, že pro každého člověka jsou vhodné a nevhodné potraviny. Přišla jsem na to, že mi sedí veganská strava, převážně místní. V létě více syrové ovoce a zeleniny (místní) a v zimě méně syrové (když už, tak převážně místní - jablka, hrušky, mrkev, červená řepa, ...) a hodně kvašené zeleniny. Třeba syrovou okurku v zimě pouze výjmečně, protože ochlazuje.

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Osobně jich pár znám a to i dlouhodobě,takže vím ,že to funguje! Ale chce to,aby si každý vyzkoušel co mu bude nejvíc vyhovovat,přejít na začatku úplně na raw stravu,by asi nebylo dobré,jelikož naše tělo není na tuto stravu zvyklé a reakce by mohly být rúzné. Pro začátek by bylo dobré ,tak jak tu bylo už zmíněno 60%živéstravy +40%vařené. Tak bych to zkusila i já pro začátek a uvidím, co se bude dít a jak se hlavně budu cítit atd.. Taky je zde zmíněno,že každému tato strava nesedí,což je pravda.  Každý jsme jedinec a to co sedí jednomu,nemusí sedět druhému. Chce to zkoušet a zkoušet Přeji Všem,aby si každý našel tu jak se říká -zlatou střední cestu!!

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Ještě dotaz,jsem ulítlá na sladké a raw strava má docela dobré recepty!! Jelikož se vyžaduje většinou dlouhodobé sušení a momentálně sušičku nevlastním,poradí někdo jak jinou cestou sušit? Nevím zda v troubě zrovna i ty súšy, taky nevím která sušička za dostupnou cenu a kvalitní. A v mixérech taky dost tápu.

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

Ájo, já jsem celkem dost začala sledovat videa na youtube od fullyrawkristina .... všechno se dá vždy nějak nahradit. Sušit můžeš určitě na topení (nemám  zkušenosti, jen jsem to vše četla), nebo v troubě a pokud nejde nastavit na 40°, tak na těch padesát a nechat pootevřená dvířka. V létě normálně na sluníčku...něco jde i přímo bez sušení. Mně hodně zaujal od té fullyrawkristiny tehle recept: https://www.youtube.com/watch?v=1OKdHn9KO3w ... pokud neumíš anglicky, nemělo by to vadit, je dobře vidět, co z čeho vyrábí, takže se to dá okoukat :D ... 

Jinak si myslím, že ten poměr 60% na 40% je dobrý. Živá strava = živé enzymy. Pomůže to tělu, bude energetičtější, jelikož nebude muset vynaložit tolika energie do trávení, díky těm enzymům se tráví snáze a rychleji. Na druhou stranu ale díky stálým příjmu té vařené stravy to není až takový šok pro tělo. Časem třeba by se dalo i přidávat procenta živé stravy ... ale určitě je zdravé a vhodné to mít alespoň takhle ...

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Ahojky Mio, díky moc za rady. Jsem ráda,že jsi taky nahraná na stejnou vlnu,jako já. Asponˇ si občas můžem něco poslat-novinky. Na ten Cheeseake jsem jukla, no úplně se mi sbíhaj sliny,Já bych taky nepřešla jako začátečnice,úplně na živou stravu. Vím,že bych si stoprocentně ublížila, tělo na to není zvyklé. Enzymy jsou pro naše tělo moc důležité a to z vařené stravy do těla tak nedostanem,jak píšeš-živá strava =živé enzymy/vařená strava=mrtvé enzymy!! A co mixér? Máš obyč,nebo nějaký lepší.Ráda bych zkoušela i nějaké koktejly Smoothies. 5000kč se mi ale zrovna do mixéru,vrážet nechce.

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

Já smoothie piju každý den, ale musím se přizpůsobovat tomu, co mám. Začla jsem se smoothie zhruba před měsícem a přímo ten den, kdy jsem chtěla dělat první, se mi rozbil velký koktejlový mixér :D .. takže jedinou možnost, co mám je tyčový mixér s takovou tou maličkou nádobou. Takže si smoothie dělám po malých kouskách v té nádobičce :D ... ale tak poradit si člověk vždy dokáže ... každopádně bych si mixér chtěla koupit .. stejně tak i spiralizér, ale vše má svůj čas. Místo spiralizéru jsem si už koupila zatím takovou šikovnou škrabku alespoň :) .... no a mixér určitě seženeš za míň peněz než 5000,- ...... smoothie jsi ještě nikdy nepila?

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

http://stribrnacek.cz/lisy-na-citrusy/70-smoothie-maker.html Tehle si asi koupím ... je nejlevnější, co jsem našla a vypadá dost dobře :) ... z výplaty ho objednám nejspíš ..

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

http://mixery.heureka.cz/concept-sm-3350/ ještě jsem teda našla toto, tak nevím zase, jestli už to není  moc levný a tedy málo důvěryhodný :D

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

Ale já už se asi rozhodla, tohle mi přijde nejlepší volba, za málo peněz s dobrý výkonem .. http://www.onlineshop.cz/male-elektrospotrebice/kuchynske-spotrebice/stolni-mixery/stolni-mixer-philips-hr2100-00-133969P.html

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Ahojky Mio,zdravím a posílám Ti tu Margit Slimákovou,jestli jsi na ní ještě nejukla.  Má docela dobré rady.

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Smothie jsem ještě nepila,ale v co nejbližší době bych chtěla začít. No a jak Ti chutnají a co tak nejvíc kombinuješ? Co máš za škrabku? Mě se právě z raw líbí,sladké recepty .Na sladkém ulítávám,ach jo. A čím sladíš? Já tedˇ trochu medem,miluji kaše na různé způsoby.Ještě jednou moc díky za tipy těch mixéru. A ten co se Ti rozbil,co to bylo za značku.

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

S tím tyčovým mixérem ,jsem taky přemýšlela. Jak se Ti s ním dělá? Píšeš,že po malých kouskách,rozmixuje to dobře? A hlavně jaké ingredience.  Já bych nejraději mixovala,vše co se dá.

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

Já dodržuju pravidlo - ovoce s listovou zeleninou. Dávám si pozor na to, abych ovoce buď s ničím nekombinovala a nebo jen s listovou zeleninou. Ovoce by totiž mělo přijít do prázdného žaludku a vůbec se tam s jinou potravou nepotkat, jelikož z ovoce vzniká ethanol a ten by pak v kontaktu s jinou potravinou vyprodukoval toxiny, které nám škodí. Na netu se toho o tom hodně dočteš ... Jinak mám nejradši základ banán, jelikož celý nápoj krásně osladí. Hodně se mi osvědčila kombinace banán, ananas, mango, špenát například ... nebo i jen 2 banány, polníček, jablko ... ale dávám i třeba hrušky, borůvky, ostružiny, jahody ... jako listovou jsem zatím použila polníček, špenát, ledový salát, hlávkový salát, salátová srdíčka. Ale moc se těším na léto, četla jsem, že je super použít kopřivu, pampelišku, jitrocel ... že je to daleko zdravější a samozřejmě zadarmo :D 

Za tu Margit díky moc, zkusím na to během dneška mrknout :)

Ten co se mi rozbil je zepter. On se úplně nerozbil, jen se povolil a protáčí se. Ale i tak je na hlavu do té malé misky po kouskách to dávat. Už se těším na ten nový :) Ale jinak na vše ostatní je tehle naprosto super, jen na to smoothie ne, na to je fakt lepší nějaký klasický koktejlový s větší nádobou.
http://navolnenoze.cz/obrazky/prezentace/2458/2241.jpg

Škrabku jsem si koupila na ty cuketové špagety, protože se mi nechtělo dávat peníze za spiralizér, ikdyž si ho teda opravdu přeju ... ale tak mám jen tuto škrabku:
http://alternativashop.cz/3577-thickbox/skrabka-julienne.jpg
Ale fakt to bohatě stačí :)

Já moc nesladím, když dělám něco sladkého, používám banány a ty to osladí samy. Ale když si dělám například Chia želé, tak sladím buď sirupem z goji a nebo medem a nebo stévií a nebo cukropurem :)

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Díky Mio za tipy. Tu škrabku si určítě pořídím,nevím zda se i u nás v Tescomě. Ty ji máš z netu?A můžeš mi prosím ,hodit recept na to Chia želé? Odkud čerpáš nejvíc recepty. Psala jsi,že dost sleduješ  fullyrawkristinu,nebo máš inspirace i od jinud.Já zatím mám tyčový mixér od Sencoru 800W, smoothie nevyzkoušeno,ale snad by to mohlo taky nějakou službu udělat. A který spirálizer by ti nejvíc vyhovoval,nebo si myslíš který by mohl být eventuelně nejlepší.

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Ještě ti odkaz na Rawmánia.

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

Nemáš vůbec zač :) ... já ji objednala z netu, z alternativashop.cz ... ale u mě má fakt velké využítí, ty cuketové špagety si dělám opravdu často k večeři ... 
Inspiraci většinou čerpám buď od té fully raw kristiny a nebo ze své fantazie, dost věcí mě napadne. 
Jestli máš facebook, tak zkus tohle moje album. Přidávám si tam různé recepty. Začala jsem už před asi dvěma lety, jsou tam i nezdravé věci, i masité věci a podobně, ale ke konci alba jsou recepty, které začínají slovy ZDRAVÉ a samozřejmě, že si je člověk může upravit sám podle sebe, kdo nemá rád maso, mléčné výrobky atd ... nedá je tam :) Ale tak třeba Ti to přijde vhod. 
https://www.facebook.com/mia.karminova/media_set?set=a.10200819221597874.1073741848.1683601010&type=3
No a dělám Chia želé takhle:
100g ovoce (klidně mražené, třešně, jahody, borůvky, maliny..), 25g chia semínka, necelé 1dcl vody a trošku dosladit cukropurem nebo čímkoliv, co používáš. Přivedeš to k varu, respektivě hned pod bod varu a okamžitě to vypneš. Když to pak dáš do misky a necháš v lednici stuhnout, máš želé. :)

Nebo ještě dělávám Chia pudink, kde teda používám mléko, ale dá se bez problému doma udělat mandlové mléko a použít ho místo normálního.
Tam dám tři vrchovaté lžíce chia semínek a jednu půl lžíci navíc. Rozmixuju si 1/2 banánu (občas dávám víc, když je menší) a semínka s koktejlem promíchám a dám přes noc do lednice. Dneska jsem to například snídala, je to super věc. Díky tomu banánu není vůbec třeba doslazovat. 

Nebo se těším na léto, dostala jsem tip na pouhé rozmačkání čerstvých jahod a vsypání chia ... to taky musí být určitě dobré :)

S tím spiralizérem nemám ponětí, spíše bych koukala na cena poměrně s výkonem.

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Mńam,mńam,už mi děláš chutě. Na Fb se kouknu. No akorát jsi mi padla do noty,s tím rostlinným mlékem. Nemám zkušenosti,chtěla bych ale vyzkoušet si ho doma vyrobit. to mandlové je prý veluci chutné. Jak ho děláš a co je k tomu  vše potřeba. Jsem moc ráda,že už s tím máš nějaké zkušenosti a poradíš  mi.

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

Žádné velké zkušenosti nemám, mandlové jsem dělala zatím jen dvakrát, je hrozně drahé a nemůžu si to moc často dovolit ... ale mám to okoukané do fullyrawkristiny ... jen rozdrtíš mandle s vodou v mixéru pořádně a přecedíš to, vznikne z toho krásně čisté bílé mléko :) ... použila ho i na tech raw cheescake :)
Pak dej vědět, co na to fotoalbum na FB říkáš :)

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Dívala jsi se na stánky Raw Katka ?

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

Odkaz na co? Vše jsem poslala, tak jsem zmatená .. kouknu určitě, každej nápad dobrej :D

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Promiń Mio,to já Tě zmátla tím odkazem. Špatně klikla a zkoušela jsem to zrušit a nic! Tedˇ si připadám ,jako blbec. Nevím proč se to nezrušilo.

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

To neva :) ... a koukala jsi na nějaká ta videa od té fullyrawkristina?

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Já jsem taky moc ráda,za každý nový nápad. Zajímá mě spousta  věcí,taky ráda experimentuji s čím se co dá.

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

Jak pak zjistíš na tom FB u těch zdravých receptů, tak já očividně experimentuji i s tím, co se nedá :D :D :D

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Jj fakt zajímavé,a až bude chvilka času ,tak juknu i na ten Fb. A kolik má Mixsy W.

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Tak to je dobrý,experimentovat je třeba!!! Čím víc nápadů,tím líp. Moje řeč.

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

Super, tak pak dej vědět :) 

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Ok

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Večer písnu. Zatím  se měj fajn.

0
Obrázek uživatele Danah
před 2 roky Danah

To je hezke, jak je Mia a Aja vzdycky ve stejny cas na stejnem miste, a jak si notuji. :-))).

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

:) to rozhodně

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

To se sešli dvě koumalky co?:((chi chi))

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

A tak to má být!!!

0
Obrázek uživatele Sunriska
před 2 roky Sunriska

Tady je pěkná infografika na výrobu vlastního rostlinného mléka..;)

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Díky moc Sunrisce,zkoukla jsem a určitě něco vyzkouším.

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Ahojky Mio, no teda poklona. Ty recepty,vypadají úžasně !!! A Tobě to taky sluší. Určitě  stopro vyzkouším. Co mě ale mrzí,že u nás ovoce a zelenina v bio není moc na výběr. A chemii,se mi teda  do  těla cpát zrovna moc nechce.Zkusím i ten ocet. Dneska jsem zrovna viděla ,v Planeo :(elektro) pěkný mixér  celý nerez  1900kč.  Moc pěkný,ale dívala jsem se i na ty Tvoje cos mi poslala taky bych si vybrala. Pokusím se najít ten nerez a pošlu odkaz. No a ten Mixsy je dobrý? psala jsem Ti kolik  má W.Já miluji těstoviny na různé způsoby,takže určitě Tvé špagety zkusím.

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Zase mi to blbne.

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Omlovám se Mio,někdy mi blbne počítač. Asi se pak divíš co je to za blbosti vidˇ

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

 Russel Hobbs mají i jiné tyčáky,tak jukni a dej mi vědět,co by Tě též zaujalo.

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

Ten mixér vypadá hodně slušně :) ... já tyčový vůbec nepotřebuju, ten náš polorozbitý mi bohatě stačí, prožil se mnou už fůůůůru let a byl vždy super, chci spíš teď ten koktejlový :) ..... 
Já jsem dřív bydlela v Itálii, tak na těstoviny znám hromady receptů, ale poslední dobou jsem propadla teda špagetám z cukety :D
Jinak si myslím, že je furt lepší špatná zeleniny, která je v každém supermarketu, než žádná zelenina ... takže pro mě je volba jasná. Ale kdykoliv mám možnost vzít si něco ze zahrádky, tak to upřednostňuji pochopitelně :)

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

 Taky uvažuji spíš o koktejlovém. No a který by se tobě nejvíc zamlouval. Už jsi zkoukla tu Margit? S tou zeleninou a ovocem máš pravdu. A zkoušela jsi ten ocet. Co myslíš ta Samea,no  já nevím.To je přípravků,ale který opravdu funguje!! Budu moc ráda,za jakýkoliv recept s těmi těstovinami.

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

Ono těch receptů není zrovna moc zdravých ... asi by se dal použít jeden, kde jsou těstoviny smíchané s brokolicí a ančovičkami. 
Trošku jsem na Margit koukla, zajímavý to člověk :) ....
Ještě jsem nezkoušela, ale zrovna dneska asi budu, koupila jsem hodně jablek, tak je všechny zároveň v tom umeju. 
Četla jsem teď zajímavý článek o mléce, mrkni :) 
http://www.zdravinadlani.cz/zdravi-a-salat/15-mleko-smetana-syry

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Tak to je fakt zajímavý. Já už o  dr. Walkerovi slyšela a dokonce jsem si chtěla koupit i jeho knihu:(ve slovenštině). No já si vždy pořídím nějakou knihu a pak mi leží na poličce:D To radši brouzdím po netu. Mio prosím Tě na to smoothie je lepší koktejlový mixér,nebo může být i tyčový. Pořád tápám ,který by  víc  vyhovoval.

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

Tak víc by vyhovoval určitě ten koktejlový, ale když se chce, všechno jde, takže by jsi si určitě poradila i s tyčovým jako já .. jen to dlouho trvá a je to nepraktické :D ... ale třeba ten, co jsi ukazovala teď jako poslední, tak by na smoothie byl určitě v pořádku. :) Jde prostě o velikost nádoby především ... a jestli je uzavíratelná a tyčový se pak dává jen do výčka, aby rozpohyboval nože na dně nádoby, tka je to v pořádku .. samozřejmě smoothie nemůžeš mixovat jako špenát v polívce jen ponorem ... ale tak to snad chápe každý :D

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

A znáš knihu od Mančingové? Jsou na ní docela pozitivní odkazy. Nevím přesně o čem píše,ale taky prý ujíždí na zdravé stravě atd...Prosila jsem tady, zdy by někdo nehodil do emailu:(elektron. knížku). No zatím nic.

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

To s tím špenátem máš pravdu,ale to by jsme nebyly my ženský,abychom si neporadili:D Takže zatím půjdu do koktejlového a pak se uvidí co dál.Já jako začínající,musím vyzkoušet  co mi bude nejvíc vyhovovat a hlavně po chuti. Jsem taky někdy  dost vybíravá:D  Ale fantazie,mám dost a to je hlavní!!

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

Hele, když dáš všude banán, tak to bude sladké a tudíž pitelné :D ......... Mančingovou okrajově znám, dost jsem o ní slyšela :) Ale knížku nemám teda ... ale jednou jsem viděla takový mail, kde stručně vše bylo .. ale nevím, jestli ho najdu. Podívám se.

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

Tak jsem to našla, hoď mi do zprávy mail :) Pošlu Ti to ...

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

To jseš hodná moc:D   pekarkovaaja@seznam.cz Tak se aspoň juknu,jestli by mě inspirovala. Banány miluji,tak by nemusel být problém. I když ke všemu nejdou:D

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

No a závidím Ti tu chutˇ k těm jablkům:D Já nevím proč,k nim mám nějakou averzi. Celá konzumovat:) to není zrovna můj šálek kávy! No snad jim v kombinaci s něčím jiným,přijdu na chutˇ Třeba až začnu smoothie a namíchám to:D Přitom jsou tak :)) zdravá.

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

 Práce volá,písnu ještě večer.

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

Já před třemi měsíci nejedla ani jablka, ani mrkev, ani kapustu, ani celer ... a mohla bych pokračovat :D :D :D .... a najednou vše jím a na vše z toho mám chuť :D :D .. ono si to tělo asi samo řekne.

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Hmm,tak tělíčko koukej si přívykat!!! No jestli si dá říct:D:D to uvidíme:¨)) Já už musím  běžet,zatím ahojky.

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Tak co jablíčka,nenasákly odér z octu:D Pošlu Ti ještě něco,jukni :))

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Přišlo mi to na mail.

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Pití:(( další téma na dlouhý lokte! Co pít/ nepít. Hm čert aby se v tom vyznal:D Co člověk,to názor a vyznej se v tom.  Co si o tom myslíš. Kolik toho ,to ví snad každý. Někdo doporučuje,jen čistou vodu bez bublinek,další zas něco jiného atd... atd... Ten Zinganything,docela zajímavý:D:D

0
Obrázek uživatele Ája
0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

Nenasákla octem, bylo to v pohodě :)) ..... s tím pitím je to taky všelijaké ... jako vybrala jsem si pár rad, co mi logicky dávají největší smysl.
Měly bychom pít teplou vodu (klidně s citronem), protože studená voda (při a po jídle) způsobuje rakovinu střev. Ztuží tuky, které jsme v jídle vstřebali a usadí se na stěnách žaludku a střev. Teplá voda je neztuží, naopak rozpustí. Já ještě piju hned po probuzení sklenici teplé vody, aby se krásně nastartoval metabolismus.
http://zena.centrum.cz/zdravi/clanek.phtml?id=805988
Dál jsem taky četla, že samozřejmě by voda neměla být chlorovaná, měla by být normálně balená kupovaná. Nejlépe například kojenecká. Ale to jaksi nedodržuji, chutná mi ta, co nám teče z vodovodu.
A pak jsem ještě četla, že třeba dvě hodinky po jídle bychom neměli moc pít, protože jak to tělo tráví, tak když vypijeme vodu, naředíme trávící enzymy a tudíž to trávení bude trvat déle a déle .. tělo bude vydávat energii na trávení a nenecháme ho nikdy odpočinout.
Množství tekutin je samozřejmě jasné.
Co myslíš Ty??? Tohle jsem si vybrala z toho všeho, co jsem četla, jelikož mi to prostě dává smysl ... nemůžeme poslouchat vše, co se kde píše, ale logicky vybírat z rad ...

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Přesně moje řeč:)) ...taky si vybírám z toho co je asi nejlepší!! Já taky piju  hned po probuzení,sklenku teplé vody a do toho vymáčknu,půlku citronu. Taky jsem to někde četla:)) No a dvě hodinky po jídle,moc nepít,tak to je pro mě novinka:)) to dík za další radu. Přemýšlela jsem o koupi filtr.konvice,tak nevím:D Ty jí máš? Zdravý je prý taky citron z mrazáku,nejlépe bio:)) Hodím Ti odkaz

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Odkaz na

0
Obrázek uživatele Ája
0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

Tu sklenici po ránu piju též s citronem, to jsem zapomněla dodat :)

mrknu na ten článek :) .... žádnou spešl konvici nemám, nevydělávám miliony, abych mohla mít vše, co kde napíšou, že je dobré :D :D ... Jsem jen člověk a žiju, jak se dá nejlépe z úplně obyčejných podmínek :D

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

No to já taky nevydělávám miliony,myslela jsem třeba jestli jí nevlastníš:D A smoothie si děláš,taky po ránu?:)) Ten citron z mrazáku,Ti  ochutí i jídlo... aspoň mě to docela šmakuje:D  nastrouhám zmrzlý citron :)) a posypu si jídlo na co mám zrovna chut´:D

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

To s tím citronem je sice pěkné a hodně zajímavé a určitě to chci zkusit, ale v dnešní době je hodně velký boj sehnat (na tohle asi nebude stačit obyčejné mytí těma vodičkama nebo octem) bio citron, který není ničím nastříkaný a tak .... protože právě největší svinstvo je v té kůře ..

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

A jak se to strouhá, jde to lehce??? A stroháš na hrubo nebo na jemno? ...... smoothie většinou piju ke svačině, protože nechci ovoce kombinovat s jiným jídlem a jen ke snídani by mi nestačilo.

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Já strouhám spíš na hrubo,jde to líp:D ... na klasickém struhadle. Ale můžeš strouhat,jak Ty budeš chtít. Jde to zlehka,asi spíš na hrubo:)) No vyzkoušej. Já kupuji do mrazáku jedině bio. No a do teplé vody ráno obyč:))  Ale oloupaný vymáčkávám.:D  No a máš pravdu ,mě taky dost štve,že u nás sehnat bez postřiků, ovoce a zeleninu-nadlický výkon!!!

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

Já zase všude, kde můžu, cpu buď chia semínka a nebo řeřichu ... řeřichu fakt zbožňuju. Taky si o ní něco zkus přečíst ... je to další ze super potravin :)

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Bohužel žijem ve státě,kde je problematických věcí mnohem víc!!!!

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

To je možná pravda, ale taky je pravda, že si lidi zbytečně moc stěžují. Až přespříliš. Žila jsem ve třech různých cizích státech a někde to bylo horší, někde lepší ... ale zase si tak moc nemáme nač stěžovat. Usmívat se můžeme vždy, je to o rozhodnutí,jak chceme žít :) .. Ale tohle téma sem nepatří.

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Tak to si mi zase kápla do noty:D Chia semínka taky  a tu řeřichu jsem si ted´ zkoušela vypěstovat ,ale nevím kde se stala chyba:)) prostě mi vyběhla do výšky a konec:D  Nasypala na buničinu navlhč.,ale výsledek se minul z očekáváním. Taky jí můžu,bohužel co dělám špatně:)) zatím nedopátrano.

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Jasně ,nebudem si kazit náladu:) tím co neovlivníme. Máš pravdu,že je jinde ještě hůř.

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

Já mám dojem, že jsem na řeřiše normálně závislá :D .. nejvíce miluju, když si s ní opravdu hodně posypu namazaný chleba. Musí být na světlém místě a udržovat pořád ve vlhku. Teď přes zimu mi trvá tak 4-5 dnů než vyroste. Dávám jen tři mokré papírové utěrky a dva sáčky řeřichy. Mělo by to být posypané opravdu hustě, nějaksi jí to více vyhovuje ... 
No a co děláš s chia semínky například? Já dělám chia pudink, chia ovocné želé, zálivky na saláty z chia gelu a přidávám je do smoothie a různých směsí, co vařím na pánvi třeba k rýži nebo těstovinám. No, prostě se snažím je dát, kam se jen dá :D

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

No já, že se smothie nemám zatím zkušenosti:)) což ale už konečně začnu,tak přidávám taky jako Ty do různých jídel:D Rýži tu taky miluju, k těstovinám přidávám. No pokud budeš moc mi poslat na to želé a zálivkyz chia budu ráda. Ten pudink je taky zajímavý:)) Nebo to máš na tom Fb?

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

A tu řeřichu zkusím, podle Tebe a uvidíme. Do jaké výšky ?

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

Asi 5 cm ... pudink na FB mám. I želé časem dodám. Zálivky Ti nepovím, to musíš podle sebe. Prostě namočená chia přes noc použiješ jako základ a jen ochutíš tím, co máš ráda .. já nežiju bez chilli, takže tak :D

Chia želé:

100g (klidně mraženého) ovoce - například třešně, jahody, borůvky, ostružiny, maliny..
25g chia (suchých)
1 dcl vody (klidně o trošičku méně
podle chuti dosladíš čím chceš

přivedeš to k varu, respektivě jen to prohřeješ, těsně před varem to vypneš a naliješ do misky ... pak už to nech jen třeba přes noc ztuhnout a je to :) ... je to výborné!

Mimochodem, před třemi dny ... ve zprávě s odkazem na FB ... jsem Ti vypsala recept na chia želé i na pudink :)

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Díky moc ,večer zas písnu. Musím už běžet do práce:))  bohužel,bez počítače:D Zatím ahoj.

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Zdravím,dneska jsem se  u nás Planeo,dívala na nějaké koktejláky:)) mixéry. No nic moc mě neinspirovalo:D Tak asi něco z netu. No snad mi ta řeřicha vyroste ,zkusím podle Tebe.  No taky přemýšlím časem,o té sušičce:)) Zatím v troubě. Objevila jsem nějaké recepty na sušenky a jelikož jsem ulítlá na sladké:D tak to musím zatím,řešit jak se dá. Děláš si domácí extrakt z vanilky? Nebo používáš lusky....

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Tady jsem objevila článek s kořením:))

0
Obrázek uživatele Ája
0
Obrázek uživatele Ája
0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Ten poslední možná nejvíc zaujme:))

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

Ahoj, podívám se na to :) ... a vanilku nepoužívám, nějak pro ni mám minimální využití, ale když už, tak lusky :) Já na to sladké zase tolik nejsem. Sledovala jsi více těch videí od fullyrawkristiny??? Tam by Tě toho opravdu hodně mohlo inspirovat.

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Ahoj,ty videa jsem zkoukla a fakt zajímavé:))  Někdo prý ty lusky nakládá,což taky nemusí být špatný:) Ty spíš čerstvé? Jo a prosím Tě u té řeřichy, ty papírové utěrky rozložíš po celé ploše,nebo na sebe? snad ted´ nejsem za hloupou:D

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

:D na sebe, ať je to trošku vycpané

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Tak jsem to udělala dobře:))

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

Já ji dnes snídala :) .. nemůžu bez ní být ...

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

No právě já taky:)... A ty máš zahrádku? My jsme v bytovce,což mě dost štve!!  Není nad to si pěstovat svoje:D A co sushi,jaký máš názor:)) Zkoušela jsi?

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

Nene, jen přes léto něco málo narveme na balkon, jsme v bytě :D .... a náš balkon přes léto vypadá jako prales :D ........ sushi jsem zkusila dvakrát a jednou jsem se i pozvracela, podruhé k tomu byl jen náběh :D .. takže asi tak ...

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Tak to jsme na tom stejně,pozřít syrovou rybu:)) se mi nějak příčí. No a budˇrádá i za ten balkon :D m ani ten ne.

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

No, já jedla sushi i bez ryby a chutnalo to stejně hnusně :D

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

No tak jsem se dozvěděla,že syrovou stravu přes zimu radši ne:)) prý ochlazuje,tak nevím:D

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

To říkám pořád dokola, že kdyby člověk poslouchal všechny rady, co existují, tak se ani nenapije, ani nenají :D .. je to pravda, že ochlazuje, ale nemám dojem, že by mi to vadilo teda .. a vitariánům to asi též nevadí ... navíc když to není 100% živé stravy,ale jen nějaký poměr, je to něco jiného dle mého tedy ....

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Jj atˇsi říkají co chtějí,člověk by se měl řídit svým selským rozumem:D... Máš asi pravdu,že by se podle všech těch rad,ani fakt už skoro nic:)) A já jsem jako Ty,upravit si v jídelníčku nějaký poměr:živé /vařené stravy:)) tak to není určitě na škodu:D...

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

Tohle jsou třeba teď mé jídelníčky dvou minulých týdnů a jednoho přede mnou .... 

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Hmm dobrý,taky je vidět,že máš dost inspirace:))

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

Baví mě to a to je asi hlavní :)

0
Obrázek uživatele Ája
0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

http://www.symbinatur.com/Jablecny-ocet-clanek-1269.html Jablečný ocet :) ... přečtěte si to. Hodně zajímavá věcička. Dostala jsem na to typ od mé kamarádky (léčitelka) a od příštího týdne se na to vrhnu. Co Vy na to??

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Ahojky Mio,zdravím jak se vede:)) Dlouho jsem Tě tu neviděla. A jak pokračuješ v zdravé stravě:D  Na ten ocet jsem jukla a fakt zajímavý téma. Myslíš ,že se dalo i to ovoce v něm omýt:) nebo stačí klasika:ocet.

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

To stačí klasika ocet ... respektivě měl by to být klasika ocet .. ten jablečný je zcela o něčem jiném. S jablečno-octovou kůrou jsem už  začala :) ... pokračuju čím dál lépe :P

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

A přesně děláš co?

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

Každé ráno si dávám malý panák kvalitního jablečného octu. Pomáhá to především překyselení a hubnutí a očistě. I lymfatickému systému. Vypiju jednu až dvě lahve a pak se chystám 3 měsíce pít ledvinový (vlastnoručně míchaný) čaj. :)

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

A  můžeš mi prosím hodit recept na ten vlastnoručně mícháný:)

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

A ten jablečný:)) máš nějaký konkrétně vybraný značku:D anebo můžu jakýkoliv ze supermarketu.

0
Obrázek uživatele Mia
před 2 roky Mia

Jakoukoliv, jen aby byl kvalitnější, žádný clever nebo K-clasic  a tak ... :D

Celík zlatobýl, přeslička rolní, rdesno ptačí (truskavec) a rdesno blešník - poměr: 50% celík, ostatní se musí vejít do zbylých 50-tiPije se 3x denně čaj z jedné pol. lžíce/250 ml. vody před jídlem.

0
Obrázek uživatele Ája
před 2 roky Ája

Díky :))

Nový komentář

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 11 - 2


Přidat komentář