Obrázek uživatele t2w
  • autor: t2w
  • publikováno: 14.6.2014 10:43
  • zobrazeno: 1338x
+
0
-

I TAKHLE TO JDE

!!    NUTNÉ A DŮLEŽITÉ VIDĚT, KVŮLI VÁM I VAŠIM DĚTEM:  
www.stream.cz/adost/10001380-dusitany
www.stream.cz/nejnovejsi/adost/10002137-spekacky
   
Zachovalá krajina, čistý a svěží vzduch, původní tradice a kultura. Tak oblast  NÝRSKA ukazuje, jak může žít člověk s přírodou v dokonalé harmonii a přitom ještě produkovat neuvěřitelné dobroty Jedním z neoddiskutovatelných velvyslanců takového souznění JSOU TAMNÍ KLOBÁSY A DALŠÍ UZENÁŘSKÉ VÝROBKY VYCHÁZEJÍCÍ Z RECEPTUR SLOVÁKŮ, MAĎARŮ, RUMUNŮ A DALŠÍCH NÁRODNOSTÍ, KTEŘÍ OSIDLOVALI POHRANIČÍ PO ROKU 1945. Receptury a výroba přináší přirozenou a doslova geniální chuť a „vzhled“,KLOBÁSU NEBO UZENÁŘSKÉ VÝROBKY najdete v batohu snad každého ČECHA a nezáleží na tom zda si vyrazil na ryby, do hor, či se pustil přes půlku světa. Bez této voňavé lahůdky se neobejde žádná odpolední svačina ani pohoštění pro návštěvy. Tak jako Angličané pořádají svůj čaj o páté. čeští občané zvou na dobře prouzené, chuťově zcela vyrovnané uzeniny z domácí výroby. A TO ČINÍME I MY, ZVEME VÁS A NABÍZÍME VÁM (JELIKOŽ KAŽDÝ NEMÁ ŠANCI UDIT, NEBO NEVÍ JAK NA TO), ABY JSTE SI KOUPILY NAŠE DOMÁCÍ UZENÉ VÝROBKY, KTERÉ BUDOU V NADPRODUKCI NAŠÍ PRIVÁTNÍ VÝROBY UZENIN PRO NAŠÍ VLASTNÍ POTŘEBU A NEBO SI MŮŽETE VÝROBKY OBJEDNAT.  
Taková poctivá domácí výroba je úplně něco jiného, než průmyslové uzeniny aromatizované „umělým kouřem“, který není nic jiného, než syn-teticky vyrobené aromatické uhlovodíky a s největší pravděpodobností bude daleko více karcinogenní, než stopové množství přírodních dehtů ze dřeva. Už vůbec nemluvíme o polyfosfátových přípravcích, které, tím že na sebe dokážou vázat vodu, zvýší hmotnost výrobku až o 40%. A tu vodu si kupujeme za cenu masa, spolu se sojovou moukou a jinými „plnidly“. Aby to vůbec drželo pohromadě a taky nezkyslo dříve, než zákazník zaplatí, je třeba sáhnout do pytle s „éčky“ a přidat emulgátor, regulátor kyselosti, konzervant, a spoustu jiných fujtajblů. Zcela určitě nebude chybět ani barvivo, aby se oko potěšilo, když už žaludku to nemůžeme zaručit…To se vám u nás nestane, vycházíme ze starých prověřených receptur a víme, co jsme si do toho dali (děláme to pro sebe a neoddělujeme uzené výrobky pro sebe lepší a pro vás v jiné kvalitě). Naše výrobky jsou také přirozeně bezlepkové. Zásadně nepoužíváme žádné separáty a chemii - umělá aditiva, barviva, sladidla, dochucovadla (glutamát), konzervanty (vč. fosfátů a dusitanových solicích směsí - tzv. rychlosůl neboli praganda). PROTO NAŠE VÝROBA JE POMĚRNĚ DELŠÍ, JELIKOŽ NENÍ PODPOŘENÁ CHEMIÍ !!!!! NAŠE KATEŘINSKÉ KLOBÁSY, UZENÉ MASA A DALŠÍ VÝROBKY OHODNOTILI LIDÉ, CO JEJ UŽ OCHUTNALI JAKO: "Šťavnaté, měkké a vláčné, velmi dobře kořeněné, ale ne překořeněné. Téměř vznešené uzenářské výrobky, kterých je až škoda jíst jen tak někde na prkénku ke svačině." 

Přílohy příspěvku

Komentáře uživatelů

1
Obrázek uživatele Anywetta@
před 3 roky Anywetta@

No já teda na mase v jakékoli podobě neshledávám zdravého nic a už vůbec né na uzeném... ale uznávám, že něco je asi menší zlo než než něco jiného... :-)

1
Obrázek uživatele t2w
před 3 roky t2w

ODPOVĚĎ: Souhlasím s vámi, nejsem dogmatik, že je to absolutní, to by výroba byla perpetum mobile :), a ten kdo maso úplně odmítá ve všech formách, nikdy neocení domácí výrobu. To že někdo odmítá maso, respektuji. A jak jste popsala, že něco je asi menší zlo než  něco jiného.... Snažíme se to dělat jak naši předci, který se dožívali úctyhodného věku, a to bez chemie. Maso je z domácích chovů, kde byla zvířata krmená přírodními vlastními produkty (ne směsmi z velkochovů) a volně se popásají, byliny pocházejí od malo-pěstitelů z celé Evropy, maso nakládáme pouze solí a konzervujeme čistým kouřem bez dehtování, na boj s bakteriemi (pro trvanlivost produktu) používáme výhradně Termofilní kultury, dřevo na uzení je očištěno od kůry a vysušeno na 15% vlhkosti, Udírna je ze smrkových prken, podlaha v udírně je hliněná (takže po každém uzení se stáhnou úkapy a tím je udírna pořád čistá a nedochází při následném uzení ke karcinogenímu kouři), a teplovod je též hliněný, takže nedochází k zadehtování teplovodu. Takže shrnuto, jak popisuji ve svém prvním článku, průmyslové uzeniny aromatizované „umělým kouřem“, který není nic jiného, než synteticky vyrobené aromatické uhlovodíky a s největší pravděpodobností bude daleko více karcinogenní, než stopové množství přírodních dehtů ze dřeva, ale následně by měli vstoupit do hry termofilní kultury, které střevní flóru dají zase do pohody, zjednodušeně řečeno. Takže, má li někdo rád uzeniny, měl by si alespoň vyhledat produkci v této nebo podobné formě uzenin. JÁ UZENINU MILUJI, ALE JEN SVOJI, KUPOVANOU JSEM NEJEDL MNOHO LET. Mám stěstí že jsem z oboru, mám to kde dělat, kde skladovat, takže mnoho lidí si jezdí ke mě pro uzeninu po předchozí domluvě, a jsou to lékaři, uředníci, soudci, policisté, pracující z místní továren, lidé pracující v zemědělství, na pozici pracovník - traktorista, prostě všechny vrstvy lidí, kteří nechtějí sebe a své děti pohostit kupovanými a nabušenými uzeninami chemikáliemi. přeji všem krásný a pohodový den

0
Obrázek uživatele t2w
před 3 roky t2w

ANYWETTA ODEPSALA ODPOVEĎ DO MOJICH ZPRÁV: Dobrý den, chápu, že se v tomto směru se mnou moc nedá bavit - jsem téměř veganka - píšu téměř, protože kvůli častým služebním cestám se mléčným věcem nebo vajíčku v pečivu občas nevyhnu. Teprve se učím se těmto věcem vyhýbat i na služebkách. Jinak pocházím z vesnice a pro větčinu okolo je maso důležité. I v práci jsem v tomto směru ojedinělá. Ale zase vím o velkochovech víc, než bych vědět chtěla a prostě bych už zvíře sníst nemohla. Čím víc si zjišťuju informace o veganské stravě, tím jsem si jistější, že dělám správnou věc. Jako bonus mi po vysazení mléka zmizeli i nějaké zdravotní problémy. Sama na sobě vidím, že mi tento směr prospívá. 
Ale beru, že domácí chov jsou přijatelnější podmínky než velkochov. Bohužel všechno končí smrtí zvířat. Ale pokud se někdo bez masa skutečně neobejde, pak to bude asi ta lepší varianta. I když třeba já jsem poprvé přestala jíst králíky, protože je rodiče chovali, já jsem si s nima hrála a pak bych je měla sníst? To jsem nemohla... to byl de facto můj začátek. :-)
Zároveň souhlasím s tím, že je jakéholiv jídlo lepší přirozené a bez chemie - chemických konzervantů, barviv, dochucovadel, emulgátorů a kdoví čeho ještě. Pak se nemůžeme divit, že je tolik nemocí, protože směsy "éček" jsou často vražedné kombinace. :-) Navíc když je zvíře ve velkochovech stresované a pak jde na porážku, tak je to ještě horší (stres neprospívá nikomu). Lidé by konečně měli začít číst složení a raději si připlatit za kvalitu, než kupovat to nejlevnější a pak si přilatit za léky. Ale to je dnešní doba.
I když celkem nerada, tak Vám přeji, ať si lidé kupují raději vaše produkty než věci z velkchovů. Pěkný večer. Anna

0
Obrázek uživatele t2w
před 3 roky t2w

A JÁ JI ZA ODPOVĚĎ DĚKUJI A PŘEJI V OSOBNÍM I PROFESNÍM ŽIVOTĚ VŠE NEJ,

JEŠTĚ JEDNOU DĚKUJI ZA KOMENTÁŘ-ODPOVĚĎ ANNO A PŘEJI FAJN DEN

0
Obrázek uživatele t2w

Nový komentář

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 10 + 12


Přidat komentář