Obrázek uživatele vercounek
  • autor: vercounek
  • publikováno: 10.3.2012 13:37
  • zobrazeno: 432x
+
0
-

Melasa

Melasa je cenný vedlejší produkt výroby třtinového cukru. Cukrová třtina je víceletá rostlina pěstovaná v tropech. Poté, co se z ní krystalizací získá cukr, zůstane melasa. Pomáhá při vysokém cholesterolu. Neutralizuje volné radikály, pomáhá při rakovinách, podporuje kosti a obsahuje minerály. Vitamíny a jiné složky, které nám prospívají. Třtinový extrakt je potravinou s významnými dietetickými vlastnostmi, spočívajícími především v obsahu lehce stravitelných cukrů – hroznového a ovocného.Tyto sacharidy jsou významné mimo jiné tím, že působí příznivě na zažívání, neboť se v trávicím traktu rychle vstřebávají a nekvasí jako sacharóza. Tím se vyvarujeme i riziku rozvoje plísní apod. Zároveň mají pozitivní význam při redukci tělesné váhy, krvetvorby, cévního řečiště, činnosti žláz s vnitřní sekrecí a úpravě dalších životně důležitých funkcí, které nebývají v běžné stravě obsaženy v dostačujícím množství.

Komentáře uživatelů

Zatím nebyl přidán žádný komentář

Nový komentář

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 3 - 1


Přidat komentář