Obrázek uživatele vercounek
  • autor: vercounek
  • publikováno: 5.3.2012 16:29
  • zobrazeno: 308x
+
0
-

Koření

 Koření jsou přísady převážně rostlinného původu, sušené, či jinak upravované. Mají povzbudivé účinky na trávení, i nervovou soustavu. Kromě silic, obsahují různé barviva, hořčiny, alkaloidy, glykosidy a jiné účinné látky.Všechny druhy známého koření, byly nejdříve využívány jako léčivo. Dnes se k nim znovu vracíme. Dávám příklad a návod na koření "Skořice".Skořice patří nepochybně mezi nejznámější koření na celém světě. Je to prastaré koření pocházející z Asie s několika tisíciletou tradicí. Existují zmínky z oblasti čínského léčitelství staré více než 4000 let. Skořice, jak ji známe dnes, se získává z kůry stromu dorůstajícího do výšky až 10 metrů. Pěstuje se na Cejlonu, v Číně, na Jávě a v dalších tropických oblastech. Nejkvalitnější surovinu poskytují stromy osmileté, anebo starší. Doporučuji ženám, který trpí na kvasinkové nemoce. Používejte třeba i do kávy. Koření s kterým oslníme všechny hosté, je i Novinka roku 2008 = KUŘE PEPÍNO, je baleno v 900g dóze a oslníme s ním nejednoho gurmána. Ta chuť a vůně čerstvě namletého koření z nás udělá hostitelku číslo 1. Věřte tomu, že si o tom budou ještě dlouho lidé povídat. Toto koření dokáže skvěle provonět celý dům a navodit smyslnost.Další perličkou je i zelený pepř, paprika sladká mletá maďarská. Barvu a chuť omáčky docílíte jen s čerstvým kořením. Proto vy dobré hospodyňky, nechte se unést dálkami a přeneste je do své kuchyně. Je to nezapomenutelný zážitek. Hosté kteří u vás pobudou, budou o vás vyprávět a vy přeci chcete oslnit. Dobrou mysl přeje Zdenka. Já osobně jsem všechny druhy koření vyzkoušela a mohu potvrdit, že vůně a chuť je nezapomenutelná.

Komentáře uživatelů

Zatím nebyl přidán žádný komentář

Nový komentář

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 3 + 9


Přidat komentář