Obrázek uživatele Sunriska
  • autor: Sunriska
  • publikováno: 12.9.2012 09:16
  • zobrazeno: 1484x
+
0
-

Domácí přesnídávka

Jelikož je nyní dostatek jablek, ráda se podělím o výbornou přesnídávku, kterou si děláme doma. Ocení to nejen můj dvouletý synovec, ale i všichni dospělí. :) Je to rychlé, nenáročné a chuťově nesrovnatelné s těmi kupovanými. Dávka je zhruba na pět středních skleniček:2,5 kg jablek, 1 a půl balíčku vanilkového pudinku, cukr podle chuti, voda na podlití.Jablka oloupeme a nakrájíme na osminky. Podlejeme vodou, přidáme cukr a vaříme dokud se nerozvaří. Necháme odležet. Pudink rozmícháme ve vodě, přidáme k rozvařeným jablkám a asi 5 minut povaříme. Poté rozmixujeme a horké lejeme do sklenic, které otočíme dnem vzhůru. Většinou nám všechny takhle chytly, jinak je možná sterilace asi 15 minut při 80 °C. Výborná i s meruňkami, šípky apod. 

Komentáře uživatelů

0
Obrázek uživatele happy.lenulka@
před 5 lety happy.lenulka@

to znám, moc dobré. my si to občas děláme jako zdravý dezert. a prokládáme to piškoty ;-)

Nový komentář

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 12 - 12


Přidat komentář