mléko a mléčné výrobky

1
Obrázek uživatele vercounek
před 5 lety vercounek

O mléku už bylo napsáno hodně, ale přes to je stále spousta lidí, co ho stále užívají, tady je část velmi zajímavého článku, to mluví samo za sebe…
Mnoho lidí má po mléčné výživě zahleněné dýchací cesty, průdušky, ale i oblast středního mozku. Častým pitím mléka, se díky hromadění tuků začínají v ledvinách objevovat kameny. Další příčinou zvýšené konzumace mléka je odvápnění. Místo toho, aby jsme s z něj vápník přijímali, nás mléko odvápní. Projevuje se to artritidami a revmatismem. Nejhůře na mléko reaguje krevní skupina 0.
Dalším problémem je užívání sýrů, tavených, slaných, tvrdých, které se usazují okolo páteře, jater a ledvin. Tyto usazeniny rozpouští pivo, ale i nakvašená zelenina. Kde se produkuje mléčné kvašení, jako u zelí. Pokud si léta zvykáme na mléčnou stravu, buňky se jí přizpůsobí stejně jako psychika…

1
Obrázek uživatele Voraxa
před 4 roky Voraxa

Souhlasím s tím, že časté konzumování mléčných výrobků je nezdravé.

0
Obrázek uživatele Slunew
před 4 roky Slunew

A kde pak chcete získat dostatečné množství dobře vstřebatelného vápníku? 

0
Obrázek uživatele Irča
před 4 roky Irča

Nevím, moc s tímhle nesouhlasím, že by mléčné výrobky byly tak nezdravé.

2
Obrázek uživatele Peta
před 4 roky Peta

Stačí, když eliminujete spotřebu požíračů vápníku (maso, sladkosti, limonády,...). Mléčných výrobků netřeba...http://www.magazinzdravi.cz/zkostnatela-fakta

0
Obrázek uživatele Slunew
před 4 roky Slunew

Dobre a kde pak ziskate opet dobre vstrebatelne zelezo?

2
Obrázek uživatele Peta
před 4 roky Peta

Znám spoustu lidí, kteří jsou anemičtí a jedí maso i mléčné výrobky... takže zde problém nebude.Až na játra mají ořechy, luštěniny a obiloviny více železa než maso. Dobrým zdrojem železa jsou ovesné vločky, sušené meruňky, rozinky, červená řepa, pšeničné klíčky a zmíněné ořechy, semínka a luštěniny. Protože vstřebávání železa podporuje vitamín C, je dobré přidat k jídlu nějaké to čerstvé ovoce, zeleninu, ještě lépe třeba kvašenou zeleninu nebo kysané zelí. Je prokázáno, že konzumací vitamínu C se zvyšuje vstřebávání železa na dvojnásobek.  

0
před 4 roky Marta

Lidi já nevím. Přijde mi to zbytečné takové handrkování. Já třeba mléko a mléčné výrobky konzumuji a nemám v plánu to měnit. Nikdo mě zatím nedokázal přesvědčit o tom, že mléko je škodlivé. Někomu samozřejmě může způsobovat jisté problémy, ale mě je nezpůsobuje, takže nevidím důvod, proč se mu vyhýbat. Mám ráda jogurty, tvrdé sýry, dělám si kefír... Je jasné, že všeho moc škodí, ale to tak máte u všeho. Nevím, proč má někdo potřebu vnucovat ostatním svůj názor jako jediný pravdivý. Zatím mi nikdo nedokázal předložit přesvědčivé důkazy o škodlivosti mléka, ale tím netvrdím, že mám pravdu jedině já. Tak kdo chce, ať si mléko pije, kdo nechce, tak ať jej nepije... Jinak si myslím, že odvápňování kostí je dáno jednak geneticky a jednak celkovým životním stylem. Když budu mít genetickou dispozici a ještě můj životní styl bude špatný, tak mě ani pití či nepití mléka nespasí. Toť můj názor. :-)

1
Obrázek uživatele Voraxa
před 4 roky Voraxa

To +Slunew : Je to trochu blud, že bez mléka a mléčných výrobků nebudete mít dostatek vápníku.
V mléku je například:  přibližně 4x méně kalcia, než v tofu, dál je vápník bohatě obsažen v sušeném ovoci, oříšcích, luštěninách a především v sezamových semínkách. Mák je také bohatou zásobárnou vápníku. 
Vápník v kravském mléku je pro náš organizmus téměř nevyužitelný; kyseliny v něm obsažené se dostanou do těla, aby se jich tělo zbavilo, využívá vápník právě z toho mléka, ale to nestačí, musí si brát i trochu z kostí. 
Dobře vstřebatelné železo: Strava lídí, kteří nejedí maso ani mléčné výrobky obsahuje 2x větší denní doporučenou dávku železa, než je potřeba. K dobrému vstřebání slouží i vitamín C, toho je v jejich stravě 3x více než musí být.
"Ořechy, luštěniny a obiloviny mají více železa než maso (vyjímkou jsou játra); sójová mouka (ze které se vyrábí sójové maso) má dokonce třikrát více železa než hovězí maso (které má mezi všemi druhy masa nejvíce železa). WHO doporučuje hojnou konzumaci broskví, meruněk, švestek, hroznového vína a hrozinek - nejen jako vynikajícího zdroje železa, ale také pro svou schopnost trávení a vstřebávání. Potravinami rostlinného původu, které jsou nejbohatší na železo, jsou spolu se sójou ještě mořeské řasy, pivní kvasnice a pyl." http://www.vegetarian.cz/mineral/zelez.html

2
Obrázek uživatele Peta
před 4 roky Peta

Nikdo tady nikomu názor nevnucuje, jsou to jen rozdílné pohledy na věc.. Kdyby všichni měli stejný názor, byla by to hrozná nuda :)
Já jsem četla hodně případů, kdy se lidem po vyřazení mléčných výrobků zlepšilo astma, alergie, ekzémy,... Pokud mohu mluvit z vlastní zkušenosti, mně se srovnal menstruační cyklus. Dříve jsem trpěla jako kůň, teď to mam pravidelně a téměř bez bolesti. Kdybych nezažila, neuvěřím..
Lidé si jen své problémy nechtějí dávat do souvislostí s něčím, co mají rádi. Přijde mi, že se většina lidí řídí heslem: Když mi něco chutná, je mi všechno putna... A to je smutné

2
Obrázek uživatele Voraxa
před 4 roky Voraxa

To Marta: Od toho jsou diskuze, abychom si vyměňovali naše názory a něco nového jsme se dozvěděli. Pak už jde jen o to, jak si ty informace přebereme. Myslím, že nikdo tady svůj názor nevnucuje, jen se snaží zapojit do diskuze. :)

0
Obrázek uživatele Slunew
před 4 roky Slunew

Souhlas,ale bohuzel spousta lidi a hlavne matek vyradi mleko nebo i maso driv,nez to vubec zkusi,zda to bude ci nebude delat nejake obtize. A musim rict ze uz jsem videla dost "aternativcu"co driv nebo pozdeji melo problemy s rychlejsim ridnutim kosti,vysoky homocystein,problemy s koordinaci a stabilitou..a to jsou veci,ktere neboli

0
Obrázek uživatele sharunka03
před 4 roky sharunka03

Zřejmě to vypadá, že to není dané buď tou a nebo tou stravou. Problém bude asi jinde.

0
Obrázek uživatele Slunew
před 4 roky Slunew

U spousty problemu je strava jako rizikovy-protektivni faktor 30-80 procent

1
Obrázek uživatele Peta
před 4 roky Peta

Tak ne každý, kdo vynechá mléčné výrobky se chová zodpovědně ke svému zdraví... Ale jsem také zastáncem toho, že hlavní vliv na naše zdraví má strava. A proto jím "trochu" jinak než ostatní...
Koukněte na dokument Léčba rakoviny zevnitř http://vimeo.com/28617527 je to sice dlouhé, ale když už nic jinýho, mrkněte na druhou část (cca od 1:02:08)

0
Obrázek uživatele Slunew
před 4 roky Slunew

to Peta : přesně tak :) strava má být pestrá se zastoupením všech běžných složek a druhů potravin, pokud možno co nejpřirozenějších pro danou oblast a v přiměřené míře. Jídlo by se pak nemělo opakovat ve dni ani po dni. TZN - nemít pořád stejnou snídani(po dni) a nebo to samé k obědu, večeři a znovu k obědu (ve dni) :)))

0
Obrázek uživatele Voraxa
před 4 roky Voraxa

Souhlasím, Slunew. Jen chci dodat, že pokud by se mělo jednat o "co nejpřirozenější stravu", mléko by nemělo být jeho složkou. Už jen z toho důvodu, že lidé nejsou telata. Stejně, jako nepotřebujeme pít mléko velrybí, lví nebo kočičí, nepotřebujeme ani to kravské. (tím ale nechci říct, že všichni, kteří ho konzumují, jsou telata-i když to tak možná vyznělo) :o)

0
Obrázek uživatele Slunew
před 4 roky Slunew

to sice ano, ale já nepsala o mléku, ale mléčných výrobcích...a pokud se kouknu do historie - naší stravy tak tvaroh a sýr se konzumoval vždy.... mléko jen v podobě mléka, byl výhradou dětí, ale "upravené" mléko dospělí konzumovali...

0
Obrázek uživatele Boo67
před 4 roky Boo67

Peta-Dokument -Léčba rakoviny zevnitř - jsem viděla před téměř dvěma lety a díky tomu jsem se začala stravovat jako vegan.Je to úžasný dokument a všemu co tam říkají věřím na 100%.

1
Obrázek uživatele Stana
před 4 roky Stana

Nejsem zastánce pití mléka, mléko v tetrapaku totiž není mléko ani zdaleka. Nicméně by mě zajímalo z jaké publikace čerpala+vercounekprotože jak píšete "Častým pitím mléka, se díky hromadění tuků začínají v ledvinách objevovat kameny. Další příčinou zvýšené konzumace mléka je odvápnění.Projevuje se to artritidami a revmatismem."  Z fyziologického hlediska nevím o žádném případu, že by se v ledvinách tvořili kameny z tuku. Tvoří se z různých příčin, ale kameny z tuku v ledvinách těžko. Také odvápnění má pramálo společného s artritidou. Neměli bysme věřit všemu co čteme. Na trhu je spoustu publikací, naprosto neodborných, jenom reagují na trend nic víc.

1
před 4 roky Nora m.

Zdravím všechny, ráda bych také něco přispěla do diskuze. Moje rodina praktikuje cca 6 let makrobiotickou stravu. Tzn. konzumace pouze rostlinných pokrmů dle daných zásad, bez cukru,mléka, běžného pečiva. Někdy ryby. Pro představu naše každodenní strava obsahuje: všechny druhy luštěnin, tofu, tempeh, jáhly, pohanka, bulgur, kuskus, celozrnná rýže, kukuřice, žiná zrna, řasy, miso, tamari omáčka, slady, žádný cukr, sušené ovoce, všechny druhy semen, ořechy, klaso, atd. atd. Proti běžné stravě mnohonásobně výživnější strava, která nezatěžuje, nezahleňuje naše tělo naopak dochází k výraznému čištění těla od hlenů, toxinů, chemikálíí z rafinovaných potravin a léků. Odchází to každým tělesným otvorem.... V žalostném stavu jsem se obrátila na čínskou medicínu a změnila radikálně stravu. Byla jsem těžký alergig,astmatik,stále angíny, infekce, výtoky, deprese...Od dětství spousta ATB a dalších opiátů od našich "lékařů". Posléze mě přestávaly fungovat ledviny i játra. Pod dohledem těchto odborníků moje tělo mlelo z posledního. Změnit stravu patří mezi to nejlepší, co jsem v životě udělala. Akorát lituji, že to nebylo aspoň o 5 let dříve.Dnes jsem jiný člověk, nebyla jsem cca 5 let u lékaře. Jsem šťastný člověk. Ať si každý udělá obrázek, ale já to všechno zažívám denně v praxi a vím o čem mluvím. Mějte se krásně :-)  

0
před 3 roky Peťule V

Určování stravy podle krevních skupin, to je srovnatelné s léčitelstvím. Mléko samozřejmě hraje v jídelníčku Evropanů, kteří mají na jeho trávení enzymy, nezastupitelnou úlohu. Osobně dávám přednost selskému mléko, které je k dostání třeba na farmářských trzích nebo přímo u výrobců, ale ani kvalita trvanlivého mléka není špatná, přestože chuťově nemusí být tak kvalitní.

0
0
Obrázek uživatele Slunew
před 3 roky Slunew

sice ano, nicméně závěr  stejně je :  "Víme, že nízký příjem vápníku (méně než 400 mg denně) je rizikovým faktorem osteoporózy. Je třeba pacienty podporovat, aby konzumovali vyváženou dietu sestavenou z pěti klíčových skupin potravin, mezi něž patří mléko a mléčné výrobky.... je i otázkou jakou populaci lidí měli, zda pouze Evropany nebo tam už měli (nejspíš ano) i přistěhovalce z Asie a Afriky - a že jich mají v Anglii dost.... ty to taky dost můžou zkreslit neb u nich mléko a mléčné výrobky historicky do jídelníčku nepatří, tedy jim budou způsobovat zdravotní obtíže....a jinak pro prevenci je lepší mléko v podobě mléčných výrobků - lépe stravitelné, už i třeba s probiotickými kulturami (zakysané výrobky a jogurty) a i vyšší koncentrace bílkoviny (a tím pádem i vápníku)-sýry, tvarohy...

0
před 9 měsíci jirka

mam 8 letou zkušennost s makrobiotikou a zavěr je nasledujici je to silně kyselinotvorna dieta z duvodu konzumace všeho celozrnneho a absence mlečnych vyrobku.vše ostatni je v makrobiotice spravne cela zrna obilovin tělo překyseluji vlaknina je nutna ale ze zeleniny a ne obilovin .dale bez masa a vajec je tělo schopne dlouhodobě přežit ale ne bez mlečnych vyrobku.už jste viděli dobře vypadajiciho makrobiotika ?většinou jsou makrobiotici pernamentně podražděni což zpusobuje konsumace celych zrn

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 4 + 11


Přidat příspěvek