Máte rádi mléko a mléčné výrobky?

0
Obrázek uživatele Martin Vozka
před 3 roky Martin Vozka

Mrkněte na tenhle zajímavý dokument.

0
Obrázek uživatele Frodik
před 3 roky Frodik

Bohužel nemám hodinu a půl na shlédnutí. Ale dokážu si představit co tam asi je, že mléko je pro člověka nevhodné, ale mlékarenský průmysl nás přesvědčuje o tom, že je pro nás nezbytné, atd... K tomu se vyjadřovat nebudu, mléko je jedno z témat, které lidi rozděluje :-)

Nicméně jsem chtěl jenom říct, že pochutnat si na kakau z čerstvého mléka z mlékomatu, to je pro mě zážitek. A stejně tak je to se sýry, ementál, gouda, to je prostě dobrota :-) 

0
Obrázek uživatele Martin Vozka
před 3 roky Martin Vozka


+Frodik Nechápu, jak může lidi rozdělovat pravda :-) Buď si řeknu, chutná mi to a nechci řešit zdraví, nepotřebuji žádné výzkumy. Fajn. Nebo se nad tím, co ve filmu (a už zdaleka ne jen v něm) říkají zamyslím a třeba změním chutě, omezím konzumaci, přestanu konzumovat. Každá volba je jen na člověku samotném.
Ale rozhodně mne to nerozděluje od ostatních lidí ;-) 

Mimochodem, už moje dětská lékařka (starší paní, ročník tipuji tak 1910) někdy v 70.-tých letech říkala mé mamce, ať mi nedává mléčné výrobky, že nejsou tak zdravé, jak se tvrdí, a že naopak zatěžují organizmus. Mamka ji samozřejmě neposlouchala a myslela si, že je podivín :-) Takže ono to není jen módní záležitost dneška, jen prostě dnes už je ta informovanost lepší. 

A je známý fakt, že nezdravé věci nám, civilizací a reklamou degenerovaným lidem nejvíce chutnají. :-) Já třeba ujíždím na tak profláknutě nezdravé potravině jako jsou brambůrky :-D Určitě ale nebudu strkat hlavu do písku a tvrdit, že jsou zdravé. Radši se je snažím omezovat. :-)

Mrkni na ten dokument až budeš mít čas, udělej si názor. :-)
Sám na sobě absenci mléčných produktů ve stravě, pozoruji veskrze jako pozitivní přínos pro zdraví a pro výkon a dcera (astmatik) když vynechá mléčné výrobky, tak má taky chvíli klid.

0
Obrázek uživatele Frodik
před 3 roky Frodik

+Martin Vozka Chtěl bych být tak bohatý a mít hodinu a půl na shlédnutí toho videa :-) Ale to je zase o něčem jiném. Nemůžu komentovat tedy jeho obsah, ale jen obecně. Potkal jsem v životě řadu militantních odpůrců mléka, takže zhruba znám jejich argumenty. Poznal jsem taky řadu lidí, kterým vysazení mléčných výrobků objektivně zlepšilo zdraví. 

Ale o tom co je pravda o mléce, o tom se mi spekulovat nechce, protože na to nemám dostatek informací jako o jiných tématech. Rozhodně je tu ale nezanedbatelné množství lidí, kteří mají intoleranci na laktózu nebo přímo alergii na mléko. Podobně s lepkem - kde je hodně lidí, kteří s ním mají problém, ale ne všichni o tom vědí, protože buď si žádný test nenechali udělat nebo jim vyšel (jako např. mě), tak napůl :-) 

Já jsem bohužel "profesně" deformovaný, protože jsem za poslední roky komunikoval s celou řadou lidí, nadšenců i militantních fanatiků. Nikoho neodsuzuji, nechávám každému možnost vlastního názoru (kromě chemtrails, to je vážně pitomost). Co mají ale ti lidé, kteří nějakým způsobem řeší zdraví skrze jídlo společné, že mají vždy naprosto neprůstřelné argumenty, které odůvodňují jejich, nějakým způsobem, vybočující stravu. Problém je ale ten, že dost často zastávají protichůdné názory. 

Proto jsem předtím psal, že mléko je téma které lidi rozděluje. Přesně z tohoto výše zmíněného důvodu. A je to jenom jedno z takových témat, další můžu jmenovat právě ten lepek, nebo sóju, samozřejmě maso a je jich celá řada.... Každý má výborné argumenty aby vysvětlil proč právě lepek je zlo, nebo proč bez sóji nelze žít, případně, že jediné co by měl člověk jíst jsou luštěniny. Dokonce znám i lidi, kteří pijí jenom vodu a tvrdí, že žijí z vesmírné energie :-) 

Tím celým textem jsem chtěl říct jenom jedno. Že s tou pravdou to není tak jednoduché, jak se může na první pohled zdát. V každém případě, bych ale podpořil to, že vysadit mléčné výrobky je to nejjednodušší co člověk může udělat a může si každý vyzkoušet na sobě. A pokud bude pociťovat dlouhodobě pozitivní účinky, ať v tom určitě pokračuje.

1
Obrázek uživatele carme
před 3 roky carme

Pravda o mléce. Ta nebude nikdy tak jasná, asi jako očkování. Škodí? Neškodí? Někomu nic neudělá, někomu viditelně škodí a někomu prostě moc chutná. Každý jsme jiný a na jiné věci citlivý. 

1
Obrázek uživatele Frodik
před 3 roky Frodik

+carme Ano, ale spíš bych řekl, že je potřeba mít hlavně co nejvíce informací pro své vlastní kvalifikované rozhodnutí. Umět zvážit rizika a pozitiva. To bohužel u spousty věcí v životě neumíme, protože se ve školách učíme nazpaměť básničky, ... 

U toho očkování to sedí podle mě přesně. Jsou tam jasná rizika i pozitiva. A člověk by měl mít dostatek objektivních informací (což je ten největší problém) aby se uměl sám rozhodnout. To, jestli o to vůbec lidi mají zájem je zase jiná otázka..

Uvedu konkrétní příklad mého uvažování - nechat se očkovat proti klíšťatům ? Tady mě vychází riziko vyšší u očkování, raději si budu dávat pozor na klíšťata, kontrolovat se po návratu z přírody, nosit vhodné oblečení, atd... Pojedu-li do Asie, kde řádí žlutá zimnice, tak bych tam za prvé nikdy nejel. Za druhé, kdybych musel (nenapadá mě žádný rozumný důvod), tak se očkovat nechám. 

0
Obrázek uživatele Martin Vozka
před 3 roky Martin Vozka

Ano, je to o těch informacích a co komu dává smysl. Každopádně to, že někdo něco dělá tzv. odjakživa ještě nemusí být automaticky správně, zvláště, když je spousta tzv. civilizačních chorob. Dnes je spoustu informací, které jsou protichůdné hlavnímu (oficiálnímu) proudu. Spoustu lidí je odmítá, protože většinou bortí zaběhnutý systém. A i třeba vědce a lékaře, kteří už nechtějí hlásat zaběhnuté lži pokládají za podivíny, vykuky, podvodníky, chtějící se zviditelnit. Na druhou stranu jsou už generace nemocní a to pokládají za normální, vždyť je to dané tím pokrokem. To je ta daň, kterou já chudák musím zaplatit. Blbost. Když jsem nemocný, není to normální. Pokud mi někdo tvrdí, že to co se dělá odjakživa je v pořádku a většina lidí je z toho nemocná, není to rozhodně v pořádku. Pokud někdo dělá pokusy na lidech s GMO za pochodu, není to podle mne v pořádku. Když mi pak tatáž místa něco tvrdí o zdraví, už je mám problém poslouchat. 
K informacím...
Pominu politiku a světové události, i když tam je to s informacemi nesporně stejné, ne-li horší. Pracovně často vyšetřuji různé mimořádné události. Z pochopitelných důvodů otravují vždy novináři a dožadují se informací. Nevím proč, ale informace o úrazech, výbuších, nehodách, mrtvolách nějak lidi zvráceně přitahují. Odkazuji je dle vnitřních předpisů na tiskového mluvčího. Ten jim profesionálně poskytne nic neříkající informaci tak na 10s i s ilustračními záběry. Rovněž z pochopitelných důvodů, aby ještě před ukončeným šetřením někoho nepoškodil. Novináři si k tomu přidají kýbl doslova vymyšlených sra*ek, které pak prezentují jako fakta v 5minutové reportáži. Opravdu, oficiální informační zdroje v naši tzv civilizaci sprostě a bez skrupulí lžou. Minimálně tedy v tom, co znám a o čem vím dobře. Že to pak dělají i ve věcech do kterých až tak nevidím, je podle mne vysoce pravděpodobné stejně jako, že vznikají články a studie na objednávku (což ze své praxe znám rovněž).
U vyšetřování je vždy jako první a nejdůležitější věc k prozkoumání - motiv. Cui Bono. Tedy ve většině případů, kdo z toho co má, kdo se do čeho nechce namočit, atd.. A to je zároveň první věc, která mne zajímá při posuzování protichůdných informací z každého oboru.

0
Obrázek uživatele Frodik
před 3 roky Frodik

+Martin Vozka Ano, naprostý souhlas, stejná zkušenost s novináři :-) To že se dělají studie i články na objednávku je bohužel běžné :-( A ještě běžnější je ohýbání údajů a prezentování jen těch, které se někomu hodí. Sakra, tak rád bych teď jmenoval jeden konkrétní případ a nemůžu :-( Snad k tomu někdy dospěje doba ...

1
Obrázek uživatele Martin Vozka
před 3 roky Martin Vozka

Taky samozřejmě nemůžu a ani nechci jmenovat :-( Nikomu z "laické" veřejnosti by to stejně nic neřeklo a ostatní už to vědí :-D

2
Obrázek uživatele Stana
před 3 roky Stana

Média jsou média, televize je pouze ke klamání a pěstování lidského stáda. Ať už jde o zprávy, které nemají kolikrát nic společného s pravdou, módní časopisy nebo internet. Všude je více lží, úmyslně než si člověk myslí. A to nejen u obecného dění nebo stravě a mléku. Bohužel to je kontroverzní téma. Někdo ho pije celý život a kosti má jak z oceli, někomu nedělá dobře. Vážně je to pouze o mléku? Není těch vlivů více? Genetika? Celkový přístup k životu, celkové stravování? Někdo jí uzeniny celý život a nedostane rakovinu a je naprosto zdravý. Někdo může jíst samé superpotraviny a stejně se bude do konce života potýkat s těžkou nemocí. Je zelenina vážně tak zdravá, když kmeny Masajů nepozřou téměř ani list a stejně jsou v pořádku? Nic není černobílé a pravda je hodně relativní, záleží na úhlu pohledu. Neznamená to, že je vždy pouze jedna jediná pravda. A kde to obzvlášť neplatí, tak je to fungování lidského organismu, které se často vymiká chápání a kdy toho spíše víme méně než více.

1
Obrázek uživatele Martin Vozka
před 3 roky Martin Vozka

Pěkná diskuse :-)
Dovolím si malé zamyšlení.
Určitě, jednotlivost vytržená z kontextu nikoho nespasí, ani nezatratí. Z mnoha jednotlivostí se však skládá celek. Má smysl řešit jednotlivosti, když v celku je opravdu mnoho těch jednotlivostí? Vím jedno, "řešit celek" je prázdná fráze a znamená v podstatě, neřešit nic.
Můj názor je:
Klíčem ke všemu je štěstí. Štěstí by měl být cíl. Jak jednoduché :-) Šťastný člověk je zdravý člověk.
A právě to je ta zásadní otázka. Co je to štěstí? Může být člověk působící utrpení, skutečně šťastný? Všichni lidé více, či méně působí nějakým způsobem utrpení sobě i druhým (lépe možná řečeno okolí, což zahrnuje např. i zvířata a matku Zem). Paradoxně, pokud přestane člověk působit utrpení sobě, přestane působit automaticky utrpení i druhým (okolí). Naopak to ale neplatí. A to je ten problém. Člověk si většinou myslí, že stačí přestat působit utrpení druhým (okolí) a je vše v pořádku. To je to veganství, ekologické myšlení atd. Ale ono to v pořádku není a ve skutečnosti se z přestávání působení utrpení druhým (okolí), stává jen póza. 
Řešení je tedy poměrně jednoduché :-). Zaměřit se na sebe, milovat se a přestat si působit utrpení.
Teď už zbývá jen vyřešit otázku, co je to to utrpení? To si musí zodpovědět každý sám a souvisí to se stupněm osobního rozvoje a poznání. Poznání je sice nepřenositelná informace, ale dobrá zpráva je, že: "Je-li žák připraven, učitel se zcela nepochybně dostaví." :-D :-D :-D

1
Obrázek uživatele Irča
před 3 roky Irča

Já mám mléčné výrobky ráda, jogurty, tvarohy, sýry, mléko, tak proč si je nedat.A ono se stejně pokaždé říká a píše něco jiného. Dříve to lidi neřešili a možná jim bylo lépe, teď  člověk ve všem moc pátrá a možná je to i někdy na škodu. A pokud se to jí s mírou a tělo na to má chuť, tak si to má dát, pokud mu to nezpůsobuje nějaké zdravotní problémy. To je jen můj názor.

1
Obrázek uživatele Martin Vozka
před 3 roky Martin Vozka

Moje tělo mívá chuť na chipy. Když jsem přestával kdysi dávno kouřit, moje tělo mělo nezvladatelnou chuť na cigaretu. Mám to neřešit a dát si to, když to tělo chce? Chutě nejsou otázkou těla ale mozku, který vyhodnocuje signály z těla a vnějších vlivů pomocí nějakých vzorců, které nám rodina a posléze jsme si je i my sami naprogramovali. Ty vzorce bohužel bývají různými vlivy sestaveny špatně a mozek pak signály těla vyhodnocuje špatně (viz to kouření a chipsy). Neřešit to, je taky řešení :-) Každému, co jeho jest.

2
Obrázek uživatele Stana
před 3 roky Stana

Hlavně naše chutě jsou dnes dost zdegenerované. Když si zkusíte třeba měsíc bez sladkého nebo nepřisolovat jídla a nepoužívat glutamáty, uvidíte jak chuť najednou vnímáte jinak. Jak je vše najednou přeslazené nebo přesolené. Bohužel nám zákonitě chutnají sladké, slané, tučné věci plné aditiv a glutamátu. Chuť je třeba trochu vychovávat. A že každý říká něco jiného? Je lepší hledat radu z odborných zdrojů, ne prostřednictvím "rad od známých", které jsou sice dobře míněné, ale mnohdy zcestné, bohužel.To zamyšlení je moc hezké, pojem štěstí....Myslím, že kolikrát ho máme a ani to nevíme. Člověk má tendenci si pořád na něco stěžovat a neváží si toho co má. Myslím, že opravdové štěstí je když je člověk zdráv, má rodinu či milující osobu a nějakou tu výplatu :)Jenže dnešní doba se snaží o opak, vše je zaměřené na to, nemít čas na sebe- tudíž si podkopávat zdraví. Nemít čas na okolí a rodinu- narušení vztahů. A stálá honba za penězi, kterých pořád není dost a když jsou, není zdraví ani rodina. Štěstí je pro mě spíše v jednoduchosti a běžných věcech, které jsou běžné jen na první pohled, dokud nepříde nemoc, která z nich udělá nepřekonatelnou překážku. Radovat se z maličkostí každý den a z toho co mám, ne z toho co nemám. No někdo možná ke štěstí musí mít mercedes a štěstí je pro něj něco úplně jiného:)

0
Obrázek uživatele Karlička
před 3 roky Karlička

Vždyť ale mléko tu bylo odjakživa, před vším možným, od prvopočátku, možná ještě před pečeným masem... Lide si dělali kaše apod., nic moc na výběr neměli... Zatěžovalo organismus i tenkrát? Líde se přeci adaptuji na měnicí se podmínky, jako upravit zažívání po vysázení syrového masa a kořínků. Mám teorii. Možná to je celkově skladbou stavy za ta tisíciletí. Krávy dýchají splodiny, tráva se postrikuje a lide už nejí tak nedotčené potraviny jako dřív. Jedno s druhým a lup sem jednu intoleranci . Tak jako astma, alergie a obezita je vystrelkem nynějších let. Je fakt, že mi po časté konzumaci mléčných výrobku není dvakrát nejlíp, ale 1g vápníku se do kostí dostane za jeden rok... Takže teď ty priority.

0
Obrázek uživatele Karlička
před 3 roky Karlička

Jedna věc je, že brambůrky, smažené, káva aj. nejsou zdravé, ale řešit přírodní potraviny, které tu byly odjakživa...? Člověk ztrácí půdu pod nohama!

0
Obrázek uživatele Martin Vozka
před 3 roky Martin Vozka

Slovo odjakživa :-D Zkusila jste se nad ním zamyslet? Dnes nevíme spolehlivě, kdo zabil Kenedyho, jak spadly dvojčata, kdo kreslí kruhy v obilí, jestli existoval Kristus, jestli pokud existoval, tak jestli jedl maso, atd, atd. Tohle jsou události z posledních 2.000 let. Člověk je na zemi cca 150 miliónů let. A my chceme říkat, že je něco odjakživa? :-D Nepřipadá vám podivné, že člověk jako jediný tvor na zemi pije po kojeneckém věku mateřské mléko? A to ještě mateřské mléko úplně jiného živočišného druhu?
Kyselina sírová, rulík zlomocný, vepřové sádlo, skalice modrá, i ta káva, ... To jsou přírodní věci, které tady byly odjakživa. Myslíte si, že jsou zdravé? Jak víte, že jsou brambůrky, káva aj. nezdravé? Vždyť to je to, o čem tady diskutujeme. To jsou ty nastavené vzorce v hlavě. To, že vás rulík, skalice, kyselina zabije hned, o tom nediskutujeme, to je jasné, ale takové vepřové sádlo vás přeci taky zabíjí, i když pomalu. Co je nebo není potravina, o tom si musí každý rozhodnout sám. 
Píšete:
"Je fakt, že mi po časté konzumaci mléčných výrobku není dvakrát nejlíp, ale 1g vápníku se do kostí dostane za jeden rok... Takže teď ty priority"
Co chcete dokazovat víc, vy jste si odpověděla sama, akorát svou odpověď nechcete chápat, nebo nevidíte. Doporučuji podívat se na ten dokument. Co se týká vápníku, tak toho je v rostlinné stravě opravdu hodně. http://www.vegan-fighter.com/vyziva/vapnik-ve-veganske-strave.html
Mimochodem, od doby veganské stravy nevím, co je "přežrání a únava po jídle", zvýšený cholesterol, cukr...,.nedostatek jakékoli měřitelné substance v krvi (potvrzeno pravidelnými odběry (každoroční preventivky a dárcovství krve) Zítra opět další preventivka...

2
Obrázek uživatele Peta
před 3 roky Peta

Když někomu není po mléčných výrobcích dobře, tak je to jasný signál: nejezte to. Proč jíst něco, na co tělo reaguje negativně?! Protože v reklamách říkají, že mléčné výrobky jsou dobré na kosti? Blbost.. Kdyby byly mléčné výrobky tak spásné, tak celý západní svět, kde jsou mléčné výrobky na denním pořádku, netrpí řídnutím kostí.Dříve se možná mléko konzumovalo, ale s několika rozdíly: Když se na jaře narodilo tele, nakrmilo se nejdřív tele a až ta troška co zbyla, si vzali lidé. Nehomogenizované a tepelně neupravované. Ale teď? Mléko je produktem průmyslu, který má k přírodě velmi daleko. A po všech těch úpravách, kterými mléčné výrobky procházejí, považuji téměř za drzost, je nazývat mléčné...

2
Obrázek uživatele Karlička
před 3 roky Karlička

Dobrá, omlouvám se, nevyjádřila jsem se přesně. :-)  brala jsem to spíš v porovnání s potravinami "novými". Mléko je pro mě ta prvotní surovina. Nesrovnala bych to s kruhy v obilí, mléko je na Zemi od vzniku těch, co ho produkují. Krista bych sem, s prominutim, nemontovala už vůbec. :-)  Nepřijde mi divné, ze pijeme mateřské mléko jiného tvora. Nevím, proč by mělo. To by mi mohlo připadat divné, že jíme kaviár. (Mohl byste namítat, kapitola sama pro sebe).
Já svou odpověď chápu zcela přesně :D Jen vychazím z přednášky biochemie a Pekla na talíři, kde bylo řečeno, ze vápník v tavených sýrech není ten, pro tělo prospěšný. 
Souhlasím, ze maso může zatěžovat org., já těžko stravitelné, ale ze své zkušenosti musím rict, ze mi plátek hovězího jednou týdne dodá spoustu energie a nemyslim, ze lze živočišné železo kvalitně nahradit něčím jiným.
Na Vámi sdílené odkazy se jistě ráda podivam, jen jsem se chtěla zamyslet nad tím, jestli to někdy až moc lidé neřeší. Všeho s mírou nemůže škodit a každému sedne něco jiného. :-) 

1
Obrázek uživatele Martin Vozka
před 3 roky Martin Vozka

Dobrá, po upřesnění to už od vás chápu jinak :-)
Pro vysvětlení... Krista jsem sem "tahal" pro ozřejmění, že ani za posledních 2000let, kdy už navíc existuje tzv písemný projev nevíme vše přesně a existuje spoustu sporů i mezi historiky i v různých stěžejních záležitostech. Člověk je v moderních formách přítomen cca 150.000.000 let. Takže my máme "zmapovaných" (a ještě s rozpory) posledních 0.0013 % lidské existence. Takže bych byl dost opatrný na tvrzení, že se něco dělá "odjakživa".
K vaši zmínce o kaviáru... Ano, dnes i jedení rybích ovulací mi už připadá ne moc normální. :-D Ale to je můj pohled na věc.
Rozhodně ale, pokud mi z něčeho není dobře, je mi těžko, je to neklamná známka toho, že to nemám jíst, pít.
+Peta Přesně tak.

2
Obrázek uživatele Stana
před 3 roky Stana

Hlavní problém mléka je, že dříve, když bylo mléko nadojeno od domácích krav, které se pásly nebo měli kvalitní přirozenou stravu- bylo to úplně něco jiného, než to co se prodává v krabicích dnes. Srovnávat ale mléko jako tekutinu a mléčné výrobky (jogurty, sýry apod.) není úplně vhodné. Procesem výroby a dalšími přirozenými procesy, jako fermentace apod. vznikají úplně jiné produkty s jinou stravitelností i výživovou hodnotou než mléko. Určité "alergie" na mléko apod. nejsou vyloženě produkty moderní doby, alergie na mléko neexistuje. Pouze na mléčnou bílkovinu. A že, spousta lidí obzvláště v dospělosti mléko pít nemůže protože má běhavku? To je dáno poklesem enzymu v lidském těle, který štěpí laktózu. Tento enzym totiž rapidně s věkem ubývá. Ca z mléka se bohužel vstřebává málo, ikdyž obsah je vysoký. Jiné je to již s některými ml. výrobky.Nicméně Ca je ve velkém množství i v rostlinné stravě, pokud člověk ví kolik ho má přijmout a kde se vyskytuje, není vůbec problém nahradit Ca zeleninou, ovocem... Když se podíváme hodně hodně zpět tak mnohem jednodušší bylo chovat zvířata, pro maso a mléko. Bylo to snažší než vypěstovat obilí a uživit se rostlinnou stravou. To se sice bavíme o pravěku, ale právě tam, kdy už se dalo mluvit o "člověku" bylo mléko a maso jednodušší jistější, a bylo to běžné dávno před tím, než jsme přišli na pěstování a masovou produkci obilnin. Ovšem tyto počátky byly počátky, zda to bylo správné a jak to pravěkým lidem vyhovovalo se nedozvíme.

2
Obrázek uživatele phov
před 3 roky phov

Pravda o mléce.. Ten film znám, ale ještě jsem ho neviděla celý. Vlastně ho vidět celý ani nepotřebuju.

Kde je pravda o mléce? Co je to pravda? Příznivci alternativní medicíny a alternativního stravování považují za pravdu to, že mléko odvápňuje atd. atd. 
Ti, kteří chtějí věřit doktorům a ti, kterým mléko prostě chutná, budou považovat pořád za pravdu doporučení lékařů o tom, jak je vápník z mléčných výrobků nezbytný.

Nechť si každý věří, čemu chce. Strašně ráda bych byla tak vzdělaná a tak bohatá, abych sama mohla udělat nějakou studii, která mi řekne PRAVDU. Holt se musím spokojit s tím, čemu věřit chci a co jsem vypozorovala na sobě. Tedy tomu, že mléko má negativní vliv na pleť, že je po něm člověk nafouknutý a že (pardon za ten naturalismus) stolice více zapáchá.

Nicméně kdybych se rozhodla opět konzumovat mléko a výrobky z něj, tak už bych NIKDY nesáhla po mléce z krabice (nebo chcete-li po té nabílo obarvené vodě, ve které jsou hormony), už jen kvůli tomu, co se děje ve velkochovech.

-1
Obrázek uživatele
před 3 roky

Mléko zachránilo lidem v černobylu život ale v té době se tolik nemodifikovalo a bylo to o něčem jiném.Mléko nezpůsobuje nic člověku ale přidané baktérie a fluor v mléce ano. Zpracovatelé mléka tam přidávaj alergické složky , barviva a nekvalitní vodu z vodovodu.

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 12 - 5


Přidat příspěvek