Alergie na konzervační prostředky?

0
před 8 lety Libor

Po různých testech sám na sobě jsem zjistil alergii zřejmě na nějaký konzervační prostředek. Alergie se projevuje jako červené skvrnky na ravém předloktí, které se později slijí až do bolestivého otoku. Co mají společného nealkoholické nápoje typu Fanta, Coca cola (s vyjimkou Light), nealkoholická piva, alkoholická piva (s vyjimkou Gambrinusu, Radegastu, Kozla a Starobrna)a tvrdé alkoholy (s vyjimkou koňaků, whisky a čistých domácích destilátů)? Víno mi také nevadí.

0
před 8 lety Rudolf

Dobrý den Libore, to co popisujete je velmi podobné tomu, co jsem zažíval já před lety. Alergie, která začala velmi nenápadně v podobných malých skvrnek se rozšířila na celé tělo a rozrostla se do otoků, ve své největší fázi i přímo ohrožující můj život. Nikdy jsem nepřišel na jednu konkrétni příčinu, ale změnou svého životního stylu jsem dokázal celý problém s alergií absolutně odbourat. Více o tom píši tady na serveru v článku na toto téma. Osobně si myslím, že ani jedna konkrétní příčina nemusí být, může se jednat i o kombinaci více faktorů, více přídatných látek a jejich vzájemné působení. Rada kterou Vám dám - udělejte radikální změnu a pozorujte jak budete na ni reagovat.

0
před 8 lety Strychnin

Otázku jste položil 26.10. v diskuzi "coca-cola", bez vyjádření k reakci uživatelů. Máte nějaký limit, kolik totožných otázek na kolik míst umístit?

0
před 8 lety Dita

Strichnin co Vám je potom na kolika místech se zeptá, chováte se poněkud sobecky, a pokud jde o Vás ty nesmysli co tady snad v každé diskuzi odpovídáte jsou téměř totožné, Na kolika diskuzních tématech na těchto stránkách budete ještě odpovídat stejně ?

0
před 8 lety Martina

Napada me jediny spojovaci faktor-cukr, ale na ten mit alergii asi nebudete. Doporucuji podivat se na slozeni jednotlivych napoju a porovnat ho. Pricinou by mohla byt i napriklad citlivost na nektere kyseliny. BTW: DIto, nedelate nahodou to same co Strychnin? Mslim, ze tyto vety, ktere mu pisete, jsem cetla i na jinem foru...:-D Ale neni to mysleno vezlem, nema cenu se rozcilovat, nekteri lide maji proste potrebu "prudit" a on je asi jednim z nich.

0
před 8 lety dan

E 407 Karagenan Překvapuje mne, že zde nejsou vůči němu výhrady. Poté co jsem onemocněl nespecifickým zánětem střev, dostal jsem od lékaře specialisty (gastroenterologa) letáček, kde bylo doporučení karagenanu se vyhnout. V knize Víme, co jíme? aneb Průvodce Éčky v potravinách od Terezy Vrbové je uvedeno, že při testech způsoboval záněty střev u pokusných zvířat. Přesto je pro lidi schválen bez omezení a používá se opravdu hojně od sladkostí až po anglickou slaninu. Koupit třeba šunku bez něho je velké umění. Používá se jako zahušťující a želírující látky, jako stabilizátor a emulgátor. prakticky ve všem co je zahuštěné je buď karagenan nebo neškodný škrob. Bohužel karagenan vede.

0
před 8 lety dan

omluva. Předchozí příspěven měl být do samostatného vlákna.

0
před 5 lety Litiya

Měla jsem podobný problém, dva roky jsem byla přesvědčená, že trpím alergií na emulgátory, ovšem v poslední době jsem zjistila, že jsem pseudoalergik. Jídelníček pseudoalergika se musí upravit tak, aby vymezil veškeré potraviny, které mu potíže způsobují a to jsou i éčka. Množství informací najdete zde: www.pseudoalergie.cz

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 3 + 12


Přidat příspěvek