Výroba domácích sýrů

0
Obrázek uživatele Verča
před 5 lety Verča

Našla jsem zajímavé odkazy na výrobu sýrů doma, zatím nemám vyzkoušeno, ale ráda se podělím :-)
A rovnou se zeptám: máte někdo s tímto zkušenost?

http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=65416

http://jaknato.webpark.cz/html/index.html

0
Obrázek uživatele Yanez
před 5 lety Yanez

Ano, sýr jsem si doma vyráběl. Kvalitní mléko, nejlépe přímo od kravičky, den nechat při pokojové teplotě zkysnout, vyrobit tvaroh, ne moc tvrdý, vychladnout, nasolit, případně bylinky, vytvaruji a zabalím do potravinářské fólie. Dám na skříň a při pokojové teplotě nechám zrát 4-5 dnů. Výsledkem je luxusní sýr výtečné chuti. Kupovaný vyjde dráž, je plný E pomocníčků a není tak dobrý. Chce to alespoň 1,5 litru mléka.

0
Obrázek uživatele Kacisek1@
před 4 roky Kacisek1@

Našla jsem recept na domácí lučinu
http://www.toprecepty.cz/recept/26551-domaci-lucina/
Máte někdo ozkoušený, nebo nějaký podobný? Lučinu miluju ale raději bych si jí udělala sama, víjde levněji a vím co v ní je... :-D

0
před 4 roky Olga

Chystam se na kurz do Brna:
http://www.lipka.cz/eprihlasky?idc=1017&kod=59

0
Obrázek uživatele zvirectvo@
před 4 roky zvirectvo@

dělám domací sýry tvarohy i jogurty a z obchodu je už nekupujem!! doporučuji všem

0
Obrázek uživatele fufik88@
před 4 roky fufik88@

prosím jestli mužeš napiš nějaké ověřené recepty nebo stránky kde je najdu

0
před 3 roky Reny

taky bych vyrabela sve syry a jogurty,ale netusim jak,aby byly bezpecny a kvalitni....taky bude problem s porizovanim surovin,protoze ziju na Islandu,kde spoustu veci nesezenu....

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 10 - 4


Přidat příspěvek