Vlastní tempeh

0
Obrázek uživatele e.tuto@
před 5 lety e.tuto@

Je tu někdo, kdo si doma vyrábí tempeh? Měli jste kupovanou kulturu nebo jste použili kulturu z koupeného tempehu?
Jak se vám to povedlo?

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Ahoj, nedávno jsem měla premiéru:-) Povedlo se, jinak tempeh uděláš pouze z koupené kultury (bohužel musíš obvykle objenávat z ciziny), z koupeného kulturu nikdy tempeh udělat nejde;-) Je to trochu náročnější, hlavně na udržování teploty a ten postup chce taky docela dost času, ale výsledek se obvykle zdaří:) Jinak vím, že mnozí zkoušeli mimo sóji i vyrábět z cizrny apod. a prý to bylo také moc dobré.

0
Obrázek uživatele dusan666nasud
před 4 roky dusan666nasud

Proč zařadit do jídelníčku právě tempeh? Tempeh je velmi lehce stravitelný a vhodný i pro děti a těhotné ženy, sportovce, i pro pacienty s trávícími problémy, pro rekonvalescenty, protože obsahuje velké množství lehce vstřebatelného vápníku a hořčíku (100 g obsahuje 2,5x více vápníku než mléko), vitamínů skupiny B, lecitinu a vitamínu E.   Je ideální náhradou masa, vajec a sýrů. Neobsahuje žádný cholesterol a je nízkotučný. Pro svůj obsah 157 kalorií ve 100 gramech může být zařazen do všech redukčních diet. V ČR jej vyrábí firma SUNFOOD a NATURAL WAY – obojí ve vysoké kvalitě. Je k dostání jako klasický neupravovaný – přírodní, který se musí tepelně upravit, či marinovaný, smažený a uzený. Chuťově je výborný a jistě se stane vaším oblíbeným pokrmem. Ke koupi je tempeh v prodejnách zdravé výživy.   Má tempeh nějaké léčebné účinky? Tempeh je potravina s významným přínosem pro zdraví člověka, která pomáhá při prevenci i léčbě mnoha nemocí: anémie, nedostatek vitaminu B12střevní onemocněníosteoporózanádorová onemocněníarterioskleróza a její komplikace a další

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 7 - 1


Přidat příspěvek