Vaření v parním hrnci

0
Obrázek uživatele tatanahrncirikova@
před 4 roky tatanahrncirikova@

Koupila jsem si parní hrnec a potřebuji poradit nějaké vyzkoušené recepty hlavně z brambor a zeleniny. A taky nějaké recepty na maso.
Děkuji :)

0
Obrázek uživatele Tereza
před 4 roky Tereza

Taky mám parní hrnec a dá se v něm dělat téměř cokoliv. Dělám v tom běžně jídla, která jsem dělala i před tím, akorád jsou teď zdravější. Jasně, že tam nejde dát všechno, řízky by z toho asi nebyly :) Já si nejradši dělám filet z ryby, okořeněný podle chuti a k tomu dušenou mrkvičku. Je to za pár minutek hotový. Takže být Vámi, dělala bych nějaké experimenty :)

0
Obrázek uživatele Inzenyr
před 4 roky Inzenyr

Varene jidlo nemuze byt o nic zdravejsi, kdyz to vyrite v pare. Pri teploze 42 stupnu znicite veskere enzymy a zbyva pouze trochu vitaminu a mineraly, ktere bez enzymu stejne spatne stravite. pokud chcete zdrave jidlo, tak jedine bez vareni.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 4 roky Lucka

Některé jídlo ale "syrové" přeci nesníte, potřebuje nějakou úpravu a myslím, že pára a dušení jsou mnohem lepší volbou, než opékání či smažení...

0
Obrázek uživatele Peta
před 4 roky Peta

Enzymy se sice vařením zničí, ale pokud k jídlu konzumujeme kvašenou zeleninu nebo klíčky, které mají enzymů hodně, vše se vyrovná :)

0
Obrázek uživatele carme
před 4 roky carme

Moje mamka si parní hrnce půjčila od sousedky, dříve než si ho koupí. Tak měla možnost si přístroj vyzkoušet v poklidu doma. Nyní už má vlastní a nemůže si ho vynachválit. Připravuje v ní cokoliv, brambory, rybu nebo zeleninu jako přílohu k jídlu. Dobrá je brokolice, mrkev, celer a petržel. 

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 11 - 8


Přidat příspěvek