V čem vařit, jakou pánev?

0
Obrázek uživatele Dita
před 6 lety Dita

Chtěla bych si zakoupit pánev s keramickým povrchem, Jaký je váš názor na tento materiál. Můžu se spolehnout, že při vaření nebude z pánve pronikat do jídla nějakej humus. V jaké cenové kategorii popřípadě značky by jste doporučili.

Nebo jakou jinou pánev?

0
před 6 lety Dobromila

Podle svých zkušeností doporučuji kvlitní českou titanovou pánev, která se vyrábí v Blansku a stojí asi 1800Kč. Tvar čtverec. Vařím v ní brambory bez tuku a vody!, pouzeje osolím a zakryju pokličkou. V pánci se dá udělat zároveň hlavní jídlo i příloha.

0
Obrázek uživatele Dita
před 6 lety Dita

Dobrý den, děkuji za odpověď, já bych se právě chtěla teflonu vyhnout a proto sem chtěla znát názor na pánev s keramickým povrchem. I když mě zlákal český výrobek na to jsem jak magnet, nevyrábí i keramické?

0
před 6 lety Martulka0408

Dobrý den, Dito,
určitě bych doporučila titan. Mrkněte na eta.cz, mají výběr:)

0
před 6 lety LaCostina

http://www.proguss.cz/2-titanove-nadobi

0
Obrázek uživatele Jirka
před 6 lety Jirka

Myslím, že titan je dobrá volba.

0
Obrázek uživatele happy.lenulka@
před 6 lety happy.lenulka@

a co ta keramika??? jaký máte názor???

0
Obrázek uživatele wejk@
před 6 lety wejk@

já si myslím, že keramické jsou v pohodě. osobně nedoporučuji teflon, po chvíli se stejně poškodí a může se to uvolňovat do jídla. s keramikou jsme zatím spokojeni. používáme ji denně a po roce používání žádné škrábance :-)

0
Obrázek uživatele Lucka
před 6 lety Lucka

A kolik prosím vás stojí průměrně ten titan, myslím, že ty sady se leckdy pohybují v závanech tisíců a tsíců:-) děkuji

0
Obrázek uživatele Dita
před 6 lety Dita

Titanové pánev by mě nenapadla, taky o ní popřemýšlím. Od jaké značky máte doma wejk pánev a zhruba v jaké cenové hladině. Nemůže se stát, že jsou šunty a kvalitní, kde ji totiž koupit. Aby člověk zbytečně neplatil za předraženost a zároveň nebyl byt na kvalitě.
Pánev bych si nekoupila v supermarketech výrobkům tohoto tipu nakoupených tam nevěřím, je zajímá jen marže.

0
Obrázek uživatele MartinSX
před 6 lety MartinSX

Já chci keramickou pánev. Sice o technologii výroby vím prd, a to i u "titanových pánví" ale znám konstrukci a materiály. Keramika mi přijde přijatelnější než titanové pánve, které vlastně nejsou titanové.

Titanové nádobí je marketingový název nádobí, které se vyrábí danou a patentovanou technologií.
To by asi nestály 1tis. až 2tis Kč, ale cca 10tis.Kč a výše(jen odhaduji) Vaše titanové pánve jsou totiž z hliníku, nebo jiných slitin a na tento hliník se nanáší další povrchy...zmiňovaný titan atd. Lehké jsou díky tomuto hliníku ne díky titanu, ten je pouze v povrchové vrstvě.

A to s prostého důvodu.
Tepelná vodivost:
Hliník a slitiny Al : 247 W/mK
Titan: 20.8 W/mK

Z těchto fyzikálních hodnot vyplývá, že titan má špatnou tepelnou vodivost. Hliník dobrou.
Tím ale nechci odsuzovat toto nádobí. Jelikož o něm moc nevím. Jen uvádím lehké upřesnění.
Já si koupím jednu pánev titan a jednu keramiku a uvidím. :) Lidi si chválí oboje.

0
Obrázek uživatele MartinSX
před 6 lety MartinSX

Jinak pánev klasická (bez pokličky):
Keramika 28cm 500Kč
Titanová 24cm 1000Kč

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Já bych si chtěla koupit titanové nádobí, koukala jsem na ceny, sady kolem 4000,-, ale narazila jsem třeba i na malou sadu za cca 500,-. Je tu nějaké riziko, že je to nekvalitní, vaříte někdo s titanem? A dá se na nich připravit veškeré jídlo opravdu bez kapky tuku? A vůbec, jste s titanovým nádobím případně spokojení?

0
před 5 lety veronika

Mám doma pánev s keramickým povrchem a je to super věc. Jídlo je na ní kluzké jak člověk na ledu. Na osmahnutí čehokoliv je nenahraditelná.

0
před 5 lety Pavel Juranek

Ad titanove panve.
Doufam, ze si diskutujici uvedomuji, ze tzv titanove panve a hrnce jsou z hliniku. Titanu je na panvi jenom spetka, do styku s jidlem prijde jen teflon na povrchu, ktery je vsak neskodny (nereaguje s jidlem, v tele se nevstrbava).

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Když to shrnu, je tedy lepší a jistější investice do těch keramických než titanových?

0
Obrázek uživatele Monika
před 5 lety Monika

Nyní jsou v nabídce v Bille německé hrnce a pánve ELO, kde je psaný povrch Thermoceramica. Máte někdo zkušenosti s tímto povrchem?

0
před 5 lety Miloš Císař

Mám pánve Biolux Kerama. Na plynovém sporáku vše fungovalo OK. Při vaření na sklokeramické el. desce se jídlo (volská oka a cosi při smažení obalované ryby)nekompromisně na keramicý povrch přilepilo. Ví, prosím, někdo proč?

0
Obrázek uživatele Mritamira
před 5 lety Mritamira

Mam skvelou zkusenost s panvickami s mramorovym povrchem. Varim na nich asi rok. Jidlo se nepripali. Tuk tato panev nevyzaduje. Udrzba je snadna. Je odolna proti skrabancum. Narozdil od keramicke, mramorovy povrch prudkou zmenou teplot nelze znicit. Vsem doporucuji :o)

0
před 4 roky Lucka22

Zdravím, já mám doma pánev z přírodní litiny a jsem spokojená. Je to kus kovu bez jakékoliv chemické úpravy, takže do jídla nemá co unikat. Povrch je nepřilnavý, většinou nepoužívám žádný olej a nic se mi ještě nepřipálilo. Velice ráda doporučuji. Kdyžtak info o přírodní litině najdete tady: http://panev-wok.cz/prirodni-litina

0
Obrázek uživatele Lucka
před 4 roky Lucka

Chci se zeptat, jak moc vhodný je pocínovaný povrch? Ten se asi vymázat musí, že?

0
před 4 roky Marta

Už jste slyšeli o hrncích s kamenným povrchem? Dnes jsem na ně narazila a zaujaly mě, jen jsem toho o nich moc nezjistila. Říká se jim stoneline, ale nikde jsem nenarazila na informaci o jaký "kámen" se jedná.

0
před 4 roky Marta

jen pro info přidávám i odkaz, kde o těch hrncích stoneline něco píší. Máte s tím někdo zkušenost? Není to jen nafouknutá bublina? S hrnci s keramickým povrchem mám špatnou zkušenost. Nepřijdou mi tak skvělé, hodně se opotřebovávají a povrch se poškrábe i přesto, že používám jen dřevěné náčiní a myji v ruce...

tady je ten odkaz: http://www.stoneline.cz/pouziti-a-udrzba-stoneline-nadobi/

0
Obrázek uživatele Viťa
před 4 roky Viťa

Já taky nejsem úplně nejspokojenější s keramickou pánví. Musím souhlasit s Martou.

0
před 4 roky Jitka

Mám keramickou pánev z Billy. Z počátku jsem byla spokojená, ale brzy se opotřebovala. Tak jsem se rozhodla, že zainvestuji trochu víc peněz a zkusím koupit titanovou. Vzala jsem Ballarini. Velká pánev mě vyšla na 1100,- i s poštovným. Zatím se na ní dělá dobře a povrch se neopotřebovává. Ještě jí budu chvíli zkoušet a pokud se nebude loupat, jako keramické, tak dokoupím další. V držadle má termobod, takže vím, kdy je správně rozehřátá.

0
před 4 roky katjusa

Ahoj,
já mám taky keramickou pánev Elo, ale opravdu jsem nebyla tak spokojená jak s občejnou teflonkou předtím... Pánev se mi na sklokeramické desce deformuje a jídlo se tam i připaluje.
Tak jsem se koupila titanovou pánev od Tefalu a to můžu říct...nebe a dudy...Skvěle a rovnomerně vede teplo a smaží téměř bez tuku. Fakt paráda:-D

0
před 4 roky Hanka

Ahoj, jak už tu psal někdo dříve, rovněž používám litinu. Teflon nemám ráda a trochu mi vadí, že je skoro všude. Keramická pánev není špatná, taky ji mám doma, ale na vysoké teploty či delší vaření používám litinu. Nic se mi na ni zatím nepřipálilo (zkouším to :)), a oproti keramice by měla vydržet desítky let (budu doufat) :) Při výběru mě přesvědčila tato specifikace litinových výrobků: http://www.dommo.cz/Vyrobce/Carl-Victor

0
Obrázek uživatele Inzenyr
před 4 roky Inzenyr

Bohuzel uz jenom tim, ze na te panvi varite, vytvarite tim varenim pro telo humus. Pardon, humus je vysoce vyzivna hmota pro rostliny. Vy vytverite mrtvou hmotu, kterou si akorat zanasite telo.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 4 roky Lucka

Inzenyr: soudě podle vašich příspěvků jste zřejmě vyznavačem raw food, nemýlím-li se? Ale ne každý toto preferuje a stravu si prostě nějak upravit potřebuje a např. keramická pánev je určitě dobrým pomocníkem, jak usnadnit a zlepšit kvalitu vaření.

0
před 4 roky Bledá Tvář

Tento problém nemám. Mám jen jednu pánev o spodním průměru 0,22 metru.

Se+! Pomalý Šíp

0
před 3 roky Bára C

Ahoj, ráda bych se zapojila do diskuze, je taková průběžná :-) tak snad se můj názor budě někomu hodit. Po několika letech jsem se musela rozloučit s teflonovou pánví od Tefalu i s poklicí, a teď jsem hledala náhradu. Zkoušela jsem jiné značky, i různé povrchy , ale nikdy to nebylo to pravé ořechové. Buď se pánve připalovaly, nebo bylo třeba velké množství oleje. Nejméně spokojená jsem byla s keramickou :-(
Teď jsem dostala od kamarádky typ na litinovou pánev, po pročítání diskuzí jsem se rozhodla nechat se zlákat a vyzkoušet. 
Zde mi udělali velkou radost, objevila jsem se zde právě zmiňovanou variantu s poklicí.  Sdílím odkaz jako typ, na další, méně klasickou variantu :-)

0
Obrázek uživatele radim
před 3 roky radim

Lidová cena...

0
před 3 roky Jenda

Re: Hanka (podvodník Doležal)
"Při výběru mě přesvědčila tato specifikace litinových výrobků"

Haha ha, Čína vydávaná za švédské výrobky, viz: carl-victor.vyrobce.cz

0
před 2 roky tomas

Nejméně škodlivý je kvalitní smalt, nerez. Dokud není poškozena vrstva keramiky, tak i dražší keramické pánve.

www.slinivkar.cz

0
před 2 roky Misa

Ano liatinove - zelezne panvice. Tezke na vahu, su to tie co pouzivali nase babicky. Z nich nic jedovate do jedla neprenika. A cim starsia, tym lepsia! Nie je konkurencie zeleznej panvi.  

0
před 2 roky stefan

Dobry den muzete mi prosim poslete nejake recepty na email ceskodnes@centrum.cz Recepty jsou pro web www.ceskodnes.cz

0
před 2 roky MarinaJ

I kvlaitni povrch se casem opotrebuje a to co se z nej uvolni se dostava do jidla, proto zastavam nazor ze nejlepsi povrch je zadny povrch a uz delsi dobu vyuzivam pouze nadobi vyrobene z prirodnich materialu bez jakychkoliv povrchu od firmy Skeppshult z obchodu www.svedske-nadobi.cz

0
před 2 roky Milda

Další inspiraci můžete nalézt zde : www.inadoma.cz

0
před 2 roky maxij

Koupil jsem si pánev STONER. Po dvou použitích je dno za studena prohnuté asi 1mm. Při ohřáhí se to asi 2mm. Tuk se drží jen při okrajích. Při smažení bramboráků se na pánvi od jiného výrobce se jich usmaží 2x tolik na nižší stupeň. U STONERU se musí stále jet na šestku a nestačí. Je to zřejmě způsobeno značním prohnutím dna  které nepřiléhá k plotýnce (sklo keramika). Možná by to nevadilo používat ji na plynu ale to vypouklé dno bude vadit vždycky. 

0
před 12 měsíci Eva Dosedělova

Lidičky,jaké máte zkušenosti s českým litinovým nádobím na www.smalt.eu?


0
před 10 měsíci Martina Rédlová

Litinové nádobí doma mám, ale raději dávám přednost nerezovému (co se týče hrnců) http://www.vetroshop.cz/6dilna-sada-nerezoveho-nadobi-celeste-barva-modra/d-57406/ Používám akorát litinové pánve, ale buď nejsem ten správný profík nebo nevím, ale všechno se mi na nich připaluje.

0
před 9 měsíci Marie

zdravím vás, také bych se chtěla přidat do diskuze. já používám pánev z keramickým povrchem už několik let a jsem nadmíru spokojená. Potřebovala jsem ještě jednu a tak jsem zabrouzdala po internetu a našla jsem nějakou pro mě novou značku Kolimax a viděla jsem tam velký výběr a super ceny. Máte s touto značkou někdo zkušenost?

0
před 9 měsíci Káťa

Dobrý den paní Maruško, já jsem si u nich kupovala sadu nadobí cerammax pro comfort 8 dílů a szper bez připalování dobré čistění. ještě přemýšlím nad pánvičkou. 

0
před 8 měsíci Vanda

Já jsem si zase vyhlédla tuhle pánvičku http://www.kolimax.cz/eshop/panve/116505-panev-s-neprilnavym-povrchem-ultimate-s-rukojeti-26cm-2-5l-vysoka-6-5cm/. Máte ji taky někdo? Je dobré? Nepřipaluje se na ní jídlo? =)

0
před 8 měsíci Jarda

SKEPPSHULT vs. Lodge: http://litina.vyrobce.cz/

0
před 8 měsíci Jana

To Vanda: Jo, já ji mám, jsem s ní hodně spokojená. Dříve jsem měla od Tescomy, ale to se vůbec nedá srovnávat. Tahle je bestovní - nic se na ní nepálí, jídlo je vždycky výborné a je to i rychle udělané. Vyzkoušej

0
před 8 měsíci Lucie

Vando, taky mám a taky jsem hodně spokojená. Doporučuju ale koupit rovnou dvě nebo tři pánvičky a to navíc v různých velikostech. Když si totiž něco uděláte na jídlo, nemusíte pánvičku hned umývat, ale můžete okamžitě použít další a mít tak více prostoru na vaření.
Já mám tyhle:
http://www.kolimax.cz/eshop/panve/119254-panev-s-keramickym-povrchem-se-sklenenou-poklici-s-rukojeti-a-uchytem-26cm-3-5l-vysoka-8cm-barva-cerna/
http://www.kolimax.cz/eshop/nadobi/klasik/104007-panev-s-rukojeti-22cm-1-5l/
http://www.kolimax.cz/eshop/panve/116307-panev-s-neprilnavym-povrchem-ultimate-s-rukojeti-26cm-2-5l/

0
před 8 měsíci Vanda

Luci, díky za tip a za radu. Ta velká pánvička se mi zdá zbytečná, zato ta 1.5 litrová a 2,5 litrová je tak akorát a hodila by se. A mají nějaké slevy třeba na poštovném a balném, když si toho člověk koupí více?

0
před 8 měsíci Andy

Prej více pánviček, ať nemusíte umývat..ale co pak ta horda nádobí, jak dovaříte, to já si raději teda umyju :-)

0
před 8 měsíci KIKI

Luci, tak keramická pánvička je super, mám ji doma taky...kvalitka je znát :-)

0
před 8 měsíci Simoda

Holky a tu skleněnou pokličku taky dáváte do trouby jo? píšou že se může...ale nevím nevím...

0
před 8 měsíci KIKI

Já dávám, není se čeho bát. :-) Jak říkám, je to kvalitní nádobí, mě se v tom vaří jedna báseň.

0
před 8 měsíci Simoda

Okej, okej..no ..uvidíme, možná si to taky koupím, pokud mužík dovolí. :)

0
před 8 měsíci KIKI

Musíš ho hodně přemluvit a hlavně mu slíbit, že za krásné hrnce KOLIMAX budou krásné večeře. :-D

0
před 8 měsíci Simoda

Tak to budu hrnce hned! On je totiž strašnej žrout a pro žrádlo by udělal cokoliv! :-D Jen se ale zase obávám, že tak moc jídlo nechce, aby mi koupil krásné hrnce od KOLIMAXU...
 :-D

0
před 8 měsíci Kačunka

A mají KOLIMAX i nějaké fajné malé pánvičky? Třeba na jedno vajíčko nebo tak?

0
před 7 měsíci Simona

No nejmenší pánvičky, které mají, tak jsou tyhle http://www.kolimax.cz/eshop/panve/116208-panev-s-neprilnavym-povrchem-ultimate-s-rukojeti-22cm-1-5l/ .... Myslím, že to je ideální třeba i na klasické vaření. Menší pánvičky jsou podle mě už hodně maličké a na spoustu věcí nepoužitelné.

0
před 7 měsíci Kačunka

hmmm i když jsem chtěla menší, tak zase máte pravdu, že bych to pak využila třeba jen jednou v roce a to ještě na nějakou úplně blbost, na co můžu použít i klasickou pánvičku. Tak já si koupím teda tuhle. A fakt teda kolimaxu, jo? Žádnou jinou značku?!

0
před 7 měsíci Simona

ne, všechny ostatní značky jsou na nic a jsou to jen vyhozené penízky. KOLIMAXY jsou nejlepší a fakt nejkvalitnější z toho, co si v současnosti můžete koupit.

0
před 7 měsíci Renča

Máte také někdo zkušenost s KOLIMAX tlakovými hrnci? Jejich pánvičku ráda používám, ale co ty tlakáče, mají je taky kvalitní??

0
před 7 měsíci Jarmila

S tlakovym hrncem od kolimaxu zkusenost nemam, ale uz roky mi dobre slouzi hrnce ktere mam od nich. takze kvality bych se az tak nebala.

0
před 7 měsíci Iva

Já mám doma tuto sadu: http://www.kolimax.cz/eshop/tlakove-hrnce/117151-sada-tlakovych-hrncu-duo-s-bio-ventilem-22cm-6-0l-a-4-0l/
Vařím v ní pro malé děti a spokojenost Hrnce dobře těsní a jídlo je mňam :)

0
před 7 měsíci Pavla

Ivo, nejste první která Kolimax doporučuje..asi na to něco bude :-)

0
před 7 měsíci Iva

Tak to máte recht ;) jsou opravdu skvělé, já si je nemohu vynachválit, jsou velmi kvalitní :)

0
před 7 měsíci Pavla

Nic no, já mám jasno a půjdu si je taky koupit, nevíte kde se dají sehnat?

0
před 7 měsíci Iva

Já jsem je dostala na vánoce, tak nevím kde je kupovaly..každopádně máají web, tak možná tam :)

0
před 7 měsíci Pavla

Já právě dávám přednost osobnímu nákupu, takhle by mi to musel objednat syn, ale podívám se na jejich web, třeba tam budou mít vypsané rpodejny :-)

0
před 4 měsíci Jana

Ahoj, koukám na pánve Kolimax a chci se zeptat těch, co je znají. Co ty pánve " klasik" , jen nerezové, bez povrchu? Jak se na nich smaží? Jsou levnější, navíc nehrozí "oškrabání " povrchu do jídla :-) . Jen si myslím, jestli se jídlo nepřichytává, nepřipaluje...

0
před 4 měsíci Lída

Ahoj, na které pánvi udělám nejlepší bramborák?

0
před 4 měsíci Marta Nováková

Ja mam vybornou zkusenost s touto panvickou https://www.decodoma.cz/Panev-s-neprilnavym-povrchem-Diamant-s-poklici.html mam ji od vanoc a stale jako nova - nepripaluje se na ni nic, snadno se umyva a vyborne se na ni vari

0
před 2 měsíci Anna

Ahoj, když jste u toho vareni,smazeni, jaké máte zkušenosti s různými značkami hrnců, pánviček apod? Co doporučujete? A taky máte doma někdo multifunkční hrnec?

0
před 2 měsíci Radka

Anno já mám multifunkční hrnec a jsem z něho úplně natšená, určitě doporučuji.

0
před 2 měsíci Anna

Díky Radko a jaký máš přesně? Jestli se mohu zeptat..
Nevím kolik do něho investovat.

0
před 5 týdny Radka

Mám od značky Orava, tento http://www.allik.cz/vareni-nejen-na-cestach/

0
před 4 týdny Anna

Aha díky moc, ten vypadá dobře, není zas tak drahý, myslela jsem, že jsou dražší teda. Díky moc, budu o tom uvažovat.

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 10 - 3


Přidat příspěvek