Třtinový cukr v cukroví

0
Obrázek uživatele Ivanqa
před 4 roky Ivanqa

Mám takový technický dotaz k pečení. Když používám třtinový cukr, zůstaly mi v pečivu ty cukrové krystalky nerozpuštěné, práškový (moučkový) třtinový jsem ještě nikde neviděla. V perníku mi to tak moc nevadí, ale třeba u lineckého a podobných druhů si nedokážu představit, že bych tam rozkousávala ten cukr, má to být jemné. Takže do něho jsem nakonec dávala klasický práškový bílý cukr. Sirupy mívají specifickou chuť, takže nechci klasické recepty přechutit, aby mi to pak ostatní jedli. Letos tedy dělám několik variant zdravějších a něco klasického. Podle reakcí pak uvidím, co do příště vymyslím. Máte někdo zkušenost se slazením třtinovým cukrem? Jak to děláte, aby se rozpustil? Nebo čím tedy sladíte?
V jednom receptu na rohlíčky jsem také četla, že horké obalovat ve třtinovém cukru s vanilkou, jak to mám ale obalit, když třtinový cukr je jen krystal? Vždyť to bude křupat... už jen při té představě mám husí kůži...

0
Obrázek uživatele Sunriska
před 4 roky Sunriska

Ivanqa: Také jsem pekla s třtinovým cukrem, ale krystalky jsem neměla. Těsto jsem hodně propracovávala a pak nechala uležet v ledničce. Krystalky se asi rozpustily, cukroví je krásně jemňoučké..Nebo zkuste cukr nejdřív rozkvedlat ve vajíčku, dokud se nerozpustí..

0
před 4 roky Marta

Já třtinový cukr rozemelu v mixéru a mám pak z něj moučku, ale možná by to mohlo jít třeba i v mlýnku na kávu, čistém samozřejmě :-)

0
před 4 roky karča

Taky peču z třtinového a v poho. Dá se koupit i hodně jemný, nejen velké krystalky.

0
Obrázek uživatele Ivanqa
před 4 roky Ivanqa

Tak já nevím...mám taky dost jemný (nejjemnější co v obchodě byl) a vybrala jsem tmavý, značku si teď z hlavy nevzpomenu a ten se teda vůbec nerozpouští. Mám doma i světlejší, ale ten má větší krystaly, nevím, jestli by se nerozpustily lépe, už se to bojím zkoušet. Dělala jsem z toho tmavého včera krém, ale i přes půl hodinové vymíchávání nic. Vyhazovat to nechci, tak to dám pak do nějakého těsta, ale krém jsem nakonec vyšlehala znova a z javorového sirupu. Ten cukr už asi vzdávám...

0
před 3 roky denisa

všude kde je cukr tak jedině třtinovy a neměnla bych!

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 9 - 1


Přidat příspěvek