Spálený hrnec

0
před 7 lety Květa

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak na to. Jednou jsem zapomněla na sporáku rýži, kde se vyvařila voda. Drhnutí hrnci už věnuji asi hodinu, neexistuje nějaký zlepšovák, trik či jak to snadno odstranit?

0
Obrázek uživatele mrkvicka
před 7 lety mrkvicka

je to sice silně neekologické, ale savo pomůže. Ale nevím, zda se z toho pak bude dát jídlo jíst...

0
Obrázek uživatele Frodik
před 7 lety Frodik

Ja zase nevim, jestli to Savo pomuze, ale vim, ze se z toho bude dat jíst, jelikož Savo je víceméně chlor, který nám přidávají do vody, běžně se lije do bazénů nebo se tím čistí studny (samozřejmě pokaždé v jiné koncentraci). Ale pokud se ten hrnec po ošetření Savem dobře vypláchne vodou, tak by to mělo být v pohodě.

0
Obrázek uživatele mrkvicka
před 7 lety mrkvicka

Pomůže, hrnec jsem jedou již savovala, ředila jsem 1:1 s vodou. A máte pravdu, asi se z toho dá poté jíst, savo je ve slabé koncenttraci prý i jako desinfekce...

0
Obrázek uživatele Jirka
před 7 lety Jirka

Nejlepší je čisté drcené sklo, ale nevím kde se dá koupit.

0
Obrázek uživatele Frodik
před 7 lety Frodik

Jirka: sice to sklo může hrnec vyčistit, ale já osobně bych z něho už nejedl. Miniaturní skleněné částice jsou velmi nebezpečné. Jedovaté nejsou, ale v těle ve vnitřních orgánech dokážou udělat pěknou neplechu..

0
Obrázek uživatele Jirka
před 7 lety Jirka

Je pravda, že brusící schopnost je daleko vyšší než u prášku na nádobí, struktura je stejná a po prášku musíte taky nádobí pořádně umýt.

0
Obrázek uživatele Frodik
před 7 lety Frodik

Právě tím, že to sklo má mnohem menší částice, tak tím je právě nebezpečné. Ikdyž spolu s jídlem sníte část prášku, tak víceméně projde střevem a přirozeně z těla ven. Ty velmi ostré malinkaté částice skla se můžou dostat sliznicemi do těla a zde potom svými ostrými hranami pořezat cévky vnitřních orgánů a to není vůbec dobré...

0
Obrázek uživatele Jirka
před 7 lety Jirka

Možná máte pravdu, tak to je potom lepší koupit nový hrnec.

0
Obrázek uživatele Frodik
před 7 lety Frodik

A nebo prostě zapojit svaly a drhnout klasickým pískem až do vyčerpání, zapojit do toho celou rodinu a motivovat, kdo to vydrhne, že dostane desert :-)

0
před 7 lety ZUZKA

NA PŘIPÁLENÝ HRNEC FUNGUJE PULIRAPID, OD FY.MADEL. NALIJI DO HRNCE KONCENTROVANÝ, NECHÁM TŘEBA 2 HOD.ODMOČIT A STAČÍ HOUBIČKOU DOMÝT ZBYTKY JÍDLA

0
Obrázek uživatele Dita
před 7 lety Dita

To bude asi pěkná vyžírka ten pulirapid.

0
před 7 lety Alena

kupte si dranu, nebo mefisto, nebo podobný čistič na trouby

0
před 7 lety Květa

Do hrnce jsem dala vodu , který jsem dala na vařič vařit, míchala jsem vařejkou a postupně odpadáváli drobné černé částice, možná je to zdlouhavé, neunaví to však tolik jako to drhnout rukou, chemický prostředek se mi moc kupovat nechce kvůli jednomu hrnci. Ještě sice není úplně vydrhnutý, já se však nevzdávám a vyhraji :). Díky všem za rady.

0
Obrázek uživatele Dita
před 6 lety Dita

Takhle jsem zničila mlíko z automatu. Přikládám foto. Jen nevím, kdo to bude drhnout. Dno hrnce úplně černý.

0
Obrázek uživatele 6sense
před 6 lety 6sense

O tomto jsem zas zaslechl, že by mělo stačit nalít do hrnce přes noc kolu. Ale nevim jestli to funguje :) - jen jsem to někde slyšel, odzkoušený to nemam.

0
před 6 lety Dita

Tak teoreticky by to mohlo pomoci. Díky.

0
Obrázek uživatele Frodik
před 6 lety Frodik

Jelikož Cola obsahuje kyselinu fosforečnou viz. http://www.chemievjidle.cz/limonada/limonada-s-kolovou-prichuti-coca-cola-hbc-cr tak je na to docela vhodná. Stejně tak vám dobře vyčistí staré mince, stříbrné nádobí apod.. A někdo to dokonce i pije :-))

0
Obrázek uživatele telela
před 6 lety telela

K té kole... někde jsem četla, že v Americe Colu používají na odstraňování krve se silnic po dopravních nehodách (ale už si nepamatuju kde jsem to četla, kdo ví, jestli to nebyla zase nějaká pravda z novinek:) )... vskutku univerzální čistící prostředek

0
Obrázek uživatele Danah
před 6 lety Danah

Do připáleného hrnce nasypu krystalickou sodu, zaliju vodou a na plotně povařím aspoň 10 minut. Potom nechám vychladnout a připálenina už jde šetrně odstranit kartáčkem nebo drátěnkou.

0
Obrázek uživatele Dalibor
před 3 roky Dalibor

Byť trošku to postrádá ekologického ducha,tekutý Real  a kartáč to u nás jistí..hlavně opláchnout teplou vodou a není to ani cítit... 

0
0
Obrázek uživatele Jana
před 3 roky Jana

Je škoda, že dá Martinovi někdo -1 za to, že se podělí o rady... Martine, díky za zajímavé info!

Jinak, pokud připálím v hrnci jídlo, do samotného černého hrnce nasypu prací prášek a trochu teplé vody, nechám pár hodin působit. Řádně vypláchnu vodou

0
před 2 roky Rozára

Zalijte připáleninu octem, nechte působit, pak zalijte vařící vodou - půjde dolů snadno. Ocet je vynikající na mnoho věcí: místo aviváže - ochrání i před vodním kamenem a prádlo cítit není. Ocet na úklid, okna, zašlou špínu, miluju ho. Ale nejvíc na tlačence s cibulí!

0
před 2 roky knourek

obyčejná SOLVINA !!!!!  lepší jak ocet a všechno dohromady :)

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 6 - 4


Přidat příspěvek