Silikonové formy

0
před 6 lety anna

Dobrý den, máte někdo zkušenosti se silikonovou formou na pečení, jde to z toho pak pěkně vyklopit? není lepší keramická nebo kovová? nepouští to do moučníku nějaké sajrajty, nenašla jsem žádné testy a než jí zakoupím, tak bych uvítala vaše poznatky.

0
před 6 lety Hana

Dobrý den. Jsem majitelka několika silikonových forem a můžu je jen chválit. Peče se v nich více než dobře, není potřeba formy vymazávat(pouze po důkladném odmaštění v myčce). Používám je i na studenou kuchyni jako formu na aspik nebo nepečený dort. Výhodná je podložka na pečící plech místo papíru. Velice dobře se vše myje. Obzvlášť po pečení rýžového nákypu, francouzských brambor a šunkofleků.Mám formy italské výroby. Nekupuju výrobky z Číny.

0
před 6 lety veronika

Ahoj.Nemůžu si silikonovou formu vynachválit.Perfektní vyklopení,snadná údržba a lehké mytí.

0
Obrázek uživatele Argolim
před 6 lety Argolim

Přesvědšte se sama:
http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/silikon-v-kuchyni-18-11-2009.html

Mě se osobně silikon moc nelíbí...
Sice to nejsou silikonové formy na pečení, ale i tak doporučuju se na to podívat.

0
Obrázek uživatele happy.lenulka@
před 6 lety happy.lenulka@

také používám silikonové formy a nemůžu si je vynachválit. jak už psali členové výše, tak bábovky, muffinky a podobné jdou bez problémů vyklopit, nemusí se vymazávat, lehce se umývá. z mého pohledu určitě nejlepší možnost, protože jinak je s tím moc práce. A o škodlivosti jsem zatím nikde nic neslyšela, ale určitě když budete kupovat, tak nekupujte žádné levné v ikey nebo tak.... V tomto případě bych si připlatila za fakt kvalitní silikon.. Já nakoupila přes tuppewere a jsem spokojená.

0
Obrázek uživatele Snow.angell@
před 6 lety Snow.angell@

Já zásadně používám silikonové formy a jsou super

0
Obrázek uživatele telela
před 6 lety telela

Možná je situace dnes už jiná, ale je to pár let, kdy silikonové formy u nás začaly a Test zveřejnil výsledky testů silikonových forem. Doporučuji si přečíst toto http://web.fame.utb.cz/cs/docs/Vogeltanzova.pdf
Z toho důvodu silikonovou formu nekupuju, ač si ji hodně lidí pochvaluje a zprvu mně taky lákala.

0
před 6 lety Gura

Já silikonové formy nepoužívám, stejně tak i struhadla na ovoce z umělé hmoty. Raději oželím pár vitamínů než jíst v jídle uvolněné látky z těchto pomocníků.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 6 lety Lucka

Já jsem si nedávno koupila silikonové formy na muffiny a vyklopit jdou opravdu jedna báseň, nenašla jsem nic, co by se dalo označit za nevýhodu, naopak, jsou lepší už jen pro to, že nemusím naorzdíl od ostatních formček například zbytečně vymazávat a vysypávat, jednoduše jdou vyklopit rovnou a jednodušší je i mytí;-)

0
před 6 lety Michal

Já jsem majitelem několika silikonových forem a také mohu jen doporučit. Formy které vlastním, se pohybují někde okolo 300 Kč(např.: http://www.potrebyprocukrare.cz/cs/42-cukrarske-formy) a i při mém téměř každodenním používání v cukrárně, jsou po několika měsících jako nové. Takže doporučuji všem

0
před 6 lety brumla

:) Jsem ráda, že nejsem majitelem několika silikonových forem, jsem moc ráda, že jsem majitelem hliníkových forem (bábovka, hrnce, a miska) po babičce, ....v nich se ale krásně peče, bramboračka vaří, buchty zadělávaj,

1
před 6 lety brumla

:)) hliněný, ne hliníkový

0
před 6 lety jupinka

Já bych v silikonové formě nikdy nepekla, připadá mi to jako kdybych si do těsta před pečením namíchala kal z laguny z Ostravy, nemůžu si pomoci až tak na mě ten materiál působí.

0
před 6 lety Renata

Já jsem zatím pekla v silikonové formě jen jednou, to jsem ji vymazala a vysypala moukou a udělaly se na ní po pečení jakési hnědé fleky. Takže nemám příště nic vymazávat?

0
Obrázek uživatele Spirala
před 6 lety Spirala

silikonove jsem nejake koupila, vyklapet to jde, tam problem neni, ale pri peceni to zapacha (a ne jen pri prvnim peceni) - presla mne chut, neverim jim, zdrave peceni to nejspis nebude... nemluve o vysledcich testu. je to na rozhodnuti kazdeho,
ja se vratila ke keramickym, kovovym

0
před 6 lety marka

Fuj v něčem takovém bych teda nikdy nepekla.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 6 lety Lucka

No já mám silikonové formičky docela ráda, jdou opravdu skvěle vyklápět-ale je důležité asi od jaké firmy a jak kvalitní jsou, myslím, že když to nebude kdejaký šunt z tržnice od vietnamců, ale kvalitní produkt, nehrozí nebezpečí, mě tedy nezapáchaly při pečení ani napoprvé.

0
Obrázek uživatele Marien
před 6 lety Marien

Já silikonovým formám teda taky nevěřím a ani mně to nikdy nelákalo,stará osvědčená klasika je k nezaplacení :-)

0
před 6 lety Agáttina_mm

Proč by zrovna silikonové formy neměli uvolňovat jedy do jídla. Vy věříte, že jsou bezpečné? Já v dnešní době nevěřím už ničemu, vše je dnes hlavně o penězích, a zdraví lidí je až na posledním místě. Nechť každý svým strůjcem štěstí. Souhlasím s Marien.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Pozor kdo rád muffinky z papírových košíčků, teď možná ještě aktuálněji se to týká vánočího cukroví a nepečeých kuliček.
http://ona.idnes.cz/papirove-muffinove-kosicky-dp2-/zdravi.aspx?c=A121113_115502_zdravi_sck

0
Obrázek uživatele amazonit
před 5 lety amazonit

taktéž silikonové formy vynechávám, některé formy mám ještě po babičce, takže používám ty, nebo třeba na bábovku skleněné.

Lucko, tak to je tedy dobré, už i papírové košíčky jsou škodlivé:-( Jenže co ono dneska není, ře?

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Dneska už nebude asi nic "nejedovaté", protože zamořený je celý svět:) Pro mě zůstává jediná nevýhoda ta, že se musí ostatní formy (někdy zbytečně moc) vymazávat tukem nebo olejem, v tom vidisím asi jedinou výhodu těch silikonových, ale je to něco za něco, u všeho se najde vždycky nějaká ta muška:)

0
před 5 lety Jitka

Do těsta se taky dává tuk, takže ta trocha, co se dává na vymazání formy, už takový rozdíl neudělá. Jinak podle mě je nejlepší kameninová nebo keramická forma. Silikon bych nechtěla. Při tom vědomí, co se mi z formy uvolnilo do jídla, by mi nechutnalo.

0
před 5 lety Jana

Taky si myslím, že použít máslo na vymazání je menší zlo než tápat jakou (ne)kvalitní silikonovou formu mám. Těžko to doma zjistíte. Nevíte jestli se na ně nedělal nějaký dtest?
Ono když si vezmete aféry s dětskými hračkami, nedělám si iluze, že by na tom sil. formy byly lépe.

0
před 5 lety Jitka

přemýšlím o něčem takovém: http://www.kuchynskepotreby.cz/cz-detail-91113-forma-na-babovku-23cm.html

0
před 4 roky Ludmila

Je velmi zajímavé, že člověk ať hledá , jak hledá, objektivní informaci o zdravotní nezávadnosti silikonové formy nenajde. Tak je to asi s tou nezávadností velmi, velmi zajímavé. Nebráním se novým věcem, ale ani na výrobku není o zdravotní nezávadnosti ani ťuk. Použiji maminčinou formu.

0
před 4 roky Mona

super forma na pečení.

0
před 4 roky Romi

silikonove formy na prd babovka se mi nevyklopila ani kdyz jsem formu vymazala a vysypala jedine klasicky formy nic jinyho

0
před 4 roky Mija

Co se týká používání formy a vyklopení buchty, nemám žádný problém. Buchta se mi většinou vyklopí hezky bez problémů. Co se týká zdravotní nezávadnosti, tak ta opravdu nikde zaručena není. Nicméně věřím, že když před časem stáhli z oběhu formy od Tescomy, protože byly škodlivé, určitě by stáhly i další formy. Osobně jsem vybírala odtud a jak říkám, pečení je bez problémů: http://www.moderni-domacnost.cz/65-peceni-a-zapekani

0
před 4 roky Renata

Zdravím a mám otázku na ty co silikonové formy používají. Jak se v tom peče? Koupila jsem si bábovku a nevím, jestli to dát přímo na mřížku v troubě a nebo jestli pod to mám dát plech? Poradí někdo?

0
Obrázek uživatele Lucka
před 4 roky Lucka

Můžete normálně na mřížku, jako klasickou formu;) Je to v podstatě úplně stejné, jako by jste pracovala s jinou formou, akorát tuto není třeba tak vymazávat a vyklopí se vám víceméně sama.

0
před 4 roky Veronika

Dobrý den, také jsem si nedávno silikonovou formu pořídila, konkrétně od Tescomy, před použitím ji umyla, avšak výsledný produkt měl v sobě jakousi umělou pachuť. Nevím, jestli jsem na to nějak víc citlivá, ale opravdu mě přešla jakákoli chuť a mám obavu, co se to tam vlastně uvolnilo. Myslíte, že mi to uznají jako důvod pro reklamaci? Nebyla zas tak levná, aby mi jen tak někde ležela nebo abych ji vyhodila. Děkuji za případnou odpověď.

0
před 4 roky Mija

Přesně jak říká Lucka, není to problém. Ten silikon by měl být vyroben tak, že vydrží více jak 200°C (záleží na výrobci)

0
Obrázek uživatele tatanahrncirikova@
před 4 roky tatanahrncirikova@

Sama používám téměř výhradně silikonové nádoby na pečení. Pečení v nich je rychlé a jejich údržba super. Mám i klasické nádobí - keramické, kameninové, teflonové i nádobí do mikrovlnky, ale na silikonové nedám dopustit. Doporučuji

0
před 4 roky Václav

Taky jsme zakoupili silikonovou formu na bábovku.Bábovka se upekla zcela bez problému i šla dobře vyklopit.Přesto jsme již tuto formu nepoužili.A to z toho důvodu,že na formě zůstaly drobné tmavohnědé flíčky,ale zato ve velké míře.Forma se dala mýt do myčky a právě po tomto mytí se objevily tyto flíčky.Nejvíc mě překvapilo to,že tyto skvrnky, již žádným způsobem nešly umýt.V diskuzi jsem našel pouze v jednom příspěvku o stejném problému.Tyto flíčky nešly odstranit ani prostředkem Toro/velmi jemný prášek/ a tak forma za 280 kč zakoupena u Alberta pro nás skončila svou službu hodně rychle.Neumím si představit, jak tato forma by vypadala, pokud bych ji použil víckrát.Povrch vnitřku formy nepůsobí dojmem dokonalého prostředku určeného k pečení

0
před 4 roky Marie

Mám formu silikonovou na beránka,peču piškotové těsto nejde vyklopit.Porádíte má se vymazat,nebo proč to nejde.Marie

0
před 4 roky Petra

Dobrý den,potřebovala by sem poradit koupila sem si silikonovou formu na bábovku dlouho se peče a nepovede se.tak se chci zeptat čím by to mohlo být.Děkuji za odpověď

0
Obrázek uživatele Lucka
před 4 roky Lucka

Máte-li silikonovu, nemůže to být třeba moc řídkým těstem? Zkusila bych příště přidat více mouky, mě se toto stávalo ze začátku u muffinových formiček, pak jsem začala dávat mouky více (případně poprášila i samotnou formičku) a od té doby mi jdou veny sami.

0
před 4 roky karla

Já jsem se silikonovýma formama spokojena. Nepřipeče se mi to jako k plechu. Jde to krásně vyklopit. Umývání parádaní. Mám několik formiček na muffinky, dortovou formu klasickou. Na letní dezerty si teď budu objednávat http://postovnezdarma.cz/forma-na-peceni-ve-tvaru-slunecnice

0
před 4 roky Lenka

Dobrý den. Právě sem si zakopila skleněnou dortovou formu na pečení. Nechtěla sem teflon ani silikon. Rozhodovala sem se mezi keramikou a sklem. Nakonec jsem vzala sklo. Nevíte zda je rozdíl mezi sklem a keramikou?

0
před 4 roky zdenousekM

Dobrý den.
Mám silikonové muffiny. Po dvou letech jsem se rozhodla v nich péci, ale nějak mají bílý povlak.
Již 2xjsem je vyvyřila/ vymívala octem, ale stále mají bělavý povlak, jen místy.
Poradíte mi? Jinak jsou báječné, po vychladnutí vyklepnu, žádná práce:-)

0
Obrázek uživatele nikaa.mo@
před 4 roky nikaa.mo@

dobrý den, včera jsem si koupila formu na bábovku ze silikonu, ale smrdí takovou tou novotou ("umělotinou"), nevíte, jestli jde a případně jak se toho zbavit, než v ní prvně upeču? Nerada bych zkazila první bábovku tím, že by byla cítit po tomto zápachu, děkuji.

0
před 4 roky Jana

Do silikonové formy bych nikdy nešla, ale když jsem koupila keramickou nádobu na bábovku, nebo na koláč, vymastila jsem nádobu olejem a nechala v troubě vypéct. Musíte to hlídat, aby se nepřepálila.

0
před 4 roky ssg

0
Obrázek uživatele sharunka03
před 4 roky sharunka03

Měli jsme doma, jakože náhrada hlubokého plechu. Koupili jsme to jako novinku kdysi s velkým očekáváním. Stačilo párkrát a putovalo to pryč. Zaprvé, špatně se to neslo, protože se to prohýbalo, zadruhé to divně smrdělo po umělotině po upečení a zatřetí, když se buchta vyklopila na tác, tak měla divný povrch zespodu, takový jakoby skelný. Tak jsme zůstali u klasických plechů a jsme rádi.

0
před 4 roky ssx

Návod na používání silikonového nádobí viz foto

1
před 4 roky skkk

  NÁVOD NA POUŽITIE
Pred prvým použitím silikónovú formu umyte, osušte a dôkladne vytrite jedlým olejom
alebo pokrmovým tukom. Formu už ďalej nevytierajte, znovu vytrite len v prípade silného
odmastenia, napr. po častom umývaní v umývačke.
PEČENIE V PLYNOVEJ, ELEKTRICKEJ A TEPLOVZDUŠNEJ RÚRE
Formu s  pokrmom vkladajte do rúry vždy na vhodnej podložke – rošte, plechu apod.
Plňte rovnomerne, pokrmy pečte obdobne ako v klasických formách. Doba pečenia
v silikónovej forme môže byť kratšia ako u foriem klasických. Hotový pokrm ponechajte
vo forme vždy najskôr vychladnúť a potom vyklopte, v prípade potreby jemne zatlačte
na pružné dno formy.
PEČENIE V MIKROVLNNEJ RÚRE
Formu položte na vhodnú podložku alebo priamo na sklenený tanier mikrovlnnej rúry,
a ďalej postupujte ako pri bežnom pečení v mikrovlnnej  rúre. 
UCHOVANIE V CHLADNIČKE ALEBO V MRAZNIČKE
Vychladnutú formu s pokrmom vkladajte do chladničky tak, aby stála rovno. Formu je
možné  z chladničky vkladať priamo do rozohriatej rúry.
ÚDRŽBA
Neumývajte abrazívnymi prostriedkami, v prípade silného znečistenia nechajte odmočiť,
vhodné do umývačky.
UPOZORNENIE
Nevystavujte  priamemu  zdroju  tepla  –  platničke,  plameňu  apod.  Pokrmy  nikdy
nekrájajte priamo vo forme, nepoužívajte ostré kovové náradie. Prípadné farebné zmeny
materiálu nemajú vplyv na funkčnosť, či zdravotnú nezávadnosť formy a nemôžu byť
predmetom reklamácie.

0
před 4 roky Lenak

Dobrý den, uvažovala jsem o koláčové silikonové formě, ale jak potom krájet. Ve formě se nedá krájet a nazdobený koláč je problém přendavat.

1
Obrázek uživatele carme
před 4 roky carme

To je jednoduché, kupte si raději keramickou.

0
před 4 roky Nina

Všichni se bojí co se uvolňuje ze silikonové formy do jídla a že pijete vodu z plastových lahví, kde se taky uvolňuje veškerej sajrajt z plastu vám nevadí ??? Já jdu dělat první bábovku ze silikonové formy a jsem zvědavá jak to dopadne :-DDD

0
Obrázek uživatele sharunka03
před 4 roky sharunka03

Nina: Tak jak dopadla bábovka, spokojenost?

0
před 3 roky Antonie

Koupila jsem   silikonovou formu  v Tescomě    , velkou slunečnici.  Zkusila jsem už v ní  2x péci a katastrofa. Vůbec to v ní nejde.těsto už  je napovrchu tvrdé   a když  zkusím špejlí,  tak  je   stále  syrové  i po  téměř hodině pečení. Po vyklopení  je  pak   dole  připálené.Takže jí nejspíše budu používat jen za studena.Jinak  z toho samého  malé  fufiny  , také  slunečnice  jdou péci    krásně.

0
Obrázek uživatele skver
před 3 roky skver

Doma máme silikonovou formu na bábovku a super. Manžel, který v ní s oblibou peče si ji nemůže vynachvílit :-)

1
před 3 roky Ina

Zakoupila jsem si formu ze silikonu taky  nevymazávám, nesmrdí a vyklopit jde jedna báseň,žádná pachuť nic.Super. Zakoupena v Lídlu.Pokládám na rošt peče do 240 st.

0
Obrázek uživatele danla
před 3 roky danla

I já jsem ze začátku byla nedůvěřivá a plná pochybností, ale dokud člověk nezkusí, tak neví:-). A po vyzkoušení mohu konstatovat, že silikonové formy jsou bezva:-). Milé dámy a tady je jeden tip na blížící se Velikonoce http://www.dommo.cz/Formy-a-misy-na-peceni/Silikonovy-beranek-cerveny/?aff=6557

0
před 3 roky Lennanov

No slyšela jsem o tom, že jsou silikonové formy na pečení mufinů a tak. Ale po tom co jsem si přečetla v tomhle článku, že se v tom má upéct i husa, tak zvažuji, že to vyzkouším! http://bydleni.idnes.cz/vyhodte-stare-pekace-husu-na-stepana-upecte-v-plastu-f96-/kuchyne.aspx?c=A071219_145421_kuchyne_web  Asi zkusím pro začátek tuhle formu na domácí chléb, protože ten peču často :-) Tak pak napíšu zkušenosti. http://www.zelezarstvi-urotta.cz/PECENI/FORMY-NA-PECENI/SILIKONOVE-FORMY/

2
Obrázek uživatele Linda
před 3 roky Linda

Asi jsem teda konzerva, silikonové věci na pečení mě nelákají. Mám raději sklo a keramiku.

0
před 3 roky Alizza

Nemám se silikonem problém bála sem se, ale hlavně o to jak to bude pect a ne co mi tam pustí za toxiny. Teď se remcá u silikonu, předtím se řešil teflon. Mě nevadí klasické formy jen jsou na mě těžké, mám pak let problém se zápěstím. A s Tescomou mám zkušenosti své a rozhodnutí je na majitelích, pro mě skončila nekvalitou a drahou cenou.

0
Obrázek uživatele Kloky
před 3 roky Kloky

Já silikon odmítám a nekoupila bych si ho. Dostala jsem formu na muffiny, myslela, jsem, že je plechová, ale po bližším přečtení jsem zjistila, že se jedná o ocelový silikon. Na internetu jsem nic o ocelovém silikonu nenašla. Pokud by někdo věděl nějaké podrobnosti, budu ráda.

0
před 3 roky Evka

Něco málo jsem četla, někteří jsou spokojeni se silikonovou formou a někteří ne. Diskutujete zde o tom, že je silikonová forma škodlivá. Jen chci dodat, že jelikož naše republika je součástí EU, tak by se silikonové formy nesměly prodávat, kdyby vypouštěly do jídla cokoliv škodlivého. Jen si uvědomte, kolik nařízení má a jak bylo zakázáno nebo nařízeno o upravení plno věcí. Stačí se trochu zamyslet. Co teprve hliníkové příbory- na to by se tady dalo velice zajímavě diskutovat :D

0
před 3 roky JohankaDl

Hele, já mám tuto silikonovou formu - http://www.vetroshop.cz/banquet-silikonova-babovka-24cm-red-culinaria/d-61511/ a úplně v pohodě, ani jsem nic špatného neslyšela :)

0
Obrázek uživatele marcela
před 3 roky marcela

Já mám silikonové formy na malé muffiny (kupovala jsem v Lidlu) a také si moc chválím. Vyklopit jdou vždy perfektně, nepřipaluje se to a nenapaluje se to. Prostě super věc. 

0
před 3 roky Olča

V silikonové formě jsem několikrát. Jednou jsem dělala bábovku ve dvojité dávce zároveň do silikonu i do dortové kovové formy. Silikon u mě od té doby pro pečení prohrál. Bábovka se v něm pekla mnohem déle než v kovové formě a chuťově byla mdlá oproti výborné chuti z kovové formy. Takže za mě: silikon na pečení - to není ono.

0
Obrázek uživatele isabela.krasna
před 3 roky isabela.krasna

Zdravím, já na silikonové formy nedám dopustit. Oblíbila jsem si je právě díky muffinám. Nemusím se pořád otravovat papírovýma košíčkama :). Teďka jsem si hledala i další formy a našla jsem jich dost tady: http://www.dommo.cz/Vyhledavani?fraze=silikonov%C3%A9+formy. Máte někdo zkušenosti s tím beránkem? Děkuji moc :).

0
před 3 roky Liduška

Ahoj holky, jak se blíží vánoce, tak už mě chytá to vánoční pečení (teda ještě nepeču, ale vymýšlím, co bych mohla letos udělat nového :D) a narazila jsem na naprosto úžasný vánoční formy ze silikonu: http://www.utc.cz/cs/silikonove-formy/6683c/?p=2. Mají je jak na malé zákusky ve tvaru zvonečků, stromečků atd. tak velké dortové na dort ve tvaru sněhuláka, zvonku...No akorát u toho nemají napsanýho výrobce, nebo blbě koukám...? Máte někdo zkušenost s tímhle obchodem a ještě líp ze silikonovýma fomičkama z tohodle obchodu?

0
před 3 roky Lola

Je z hlediska zdravotní nezávadnosti lepší forma na pečení skleněná nebo keramická? Glazura na keramice je nezávadná? Nebo je vhodná i porcelánová forma? 

0
před 3 roky Lída

mám vymazávat silikonovou bábovku nebo ne,budu ji zkoušet prvně děkuji

0
před 2 roky tomas

někde jsem četl o uvolňování chem. látek ze silikonových forem, peču roky v plechové, mám na cestě objednanou keramickou http://slinivkar.cz/recepty-kvaskovy-celozrnny-chleb   tady je chleba z plechovky

0
před 2 roky Marci

Já jsem si koupila silikonovou bábovku v Kauflandu. Jsem s ní maximálně spokojená. Silikonovou formu nevymazávám, postavím ji vždy na plech. Peču horkovzduchem. Předehřeju na 180 stupňů, pak snížím na 160 stupňů a peču 50 minut.
Forma je italské výroby.
Opravdu doporučuji.

0
před 2 roky Jarka

Dobrý den,
chtěla bych vás poprosit o recept na beránka pečeného v silikonové formě.
Děkuji

0
před 2 roky Tereza

Dobrý den, já jsem pekla v silikonové bábovce několikrát, ale pokaždé mám bábovku jakoby zdrclou. Na povrchu je pěkně upečená, ale těsto není nadýchané. Mám doma elektrickou formu a bábovku jsem pekla tak na 180 stupňů. Můžete mi někdo poradit, jak bych měla docílit té nadýchanosti? Děkuji...Jinak jsem s formou naprosto spokojená.

0
Obrázek uživatele alena.prchlikova@
před 2 roky alena.prchlikova@

Terezo, záleží na těstě a zpracování. Myslím, že by vám bábovka vyšla stejná i z jakékoli jiné formy. Napište svůj postup a složení receptu nebo se mrkněte na mé stránky - www.dortiky.happz.cz. Bábovek je na několik, můžete porovnat suroviny s tou vaší nebo i postup zpracování. V silikonové bábovce také občas peču, dostala jsem ji od dcery, a vždy bez problému. Jen vyklápím až úplně vychladlou, protože má se vzorem růžičky, a to se špatně vyklápí, abych vzorek nepoškodila. 

0
Obrázek uživatele alena.prchlikova@
před 2 roky alena.prchlikova@

Jen bych chtěla napsat, že svou poznámkou jsem si nechtěla propagovat své stránky. Jen poradit,  může si Tereza některé recepty přečíst a porovnat, popřípadě napsat a zeptat se na nějaký problém. Zvýraznění adresy a dodatek pod komentářem byl vyznačen a napsán automaticky po mém dopsání. Ale jste samozřejmě všichni vítáni, jen si musí každý vybrat ty své recepty, které mu vyhovovat...

0
Obrázek uživatele janikeK
před 2 roky janikeK

Já nemám žádné zkušenosti se silikonovými formami, ale bych se naučit v nich péci. Poradíte mi jak postupovat při prvním použití?

0
Obrázek uživatele alena.prchlikova@
před 2 roky alena.prchlikova@

Já nevidím žádný rozdíl, jestli pečete v silikonové nebo klasické nebo v keramice. Výhodu vidím v tom, že ji nemusíte vymazávat a vysypávat. Já při pečení používám olej na vystříkání formy a pak už nevysypávám. Silikonové nic takového nepotřebují, vše se vyklopí samo. Dost často používám malé silikonové formičky na menší zákusky, v létě do nich liji zmrzlinu nebo mám různé formy na čokoládu. Větší formu mám pouze na bábovku a tam postupuji úplně stejně, jako při pečení v jiné formě. Jen ji hned nevyklápím, jak jsem psala výše. Myslím, že plechové formy jsou snad i lepší, silikonovou musíte mít opravdu kvalitní a ty jsou poměrně drahé. A také více musíte dbát na to, aby jste je nepoškodili, třeba obyčejným nožem a také tu svou bábovku musím dát při pečení na plech, protože se forma s těstem pohybuje, tak aby dobře držela na roštu. To znamená, že bábovka se peče o něco déle. Tím je nechci zatracovat, své výhody určitě mají, ale já mám z dřívější doby hodně různých forem a silikonové si pořizovat nebudu. Dcera má dobrou zkušenost se silikonovou formou, peče často bezlepkové moučníky a těsto na některé musí být řidší než na klasické s obyčejnou moukou. A v těchto formách se dobře upečou a po vychladnutí i dobře vyklopí. 

0
Obrázek uživatele janikeK
před 2 roky janikeK

Děkuji za dobré rady, určitě podle nich vyzkouším pečení.

0
Obrázek uživatele alena.prchlikova@
před 2 roky alena.prchlikova@

Kdyby byl nějaký problém, napište mi na stránky nebo na moji emailovou adresu. Tam si většinou píší o radu.

0
před 2 roky Veronika

Dobrý den,chtěla bych se zeptat...Koupila jsem si silikonového beránka,dnes jsem poprvé pekla,nechala vychladnout a po vyklepnutí mi ve formě zůstal čumák beránka a to jsem formu vymazala,může mi někdo poradit kde se stala chyba?

0
Obrázek uživatele alena.prchlikova@
před 2 roky alena.prchlikova@

Veroniko, já silikonové formy nevymazávám, třeba to bude i tím. Když formu vymažete, je mastná a pak to může vadit při vyklápění. Já tu svoji bábovku vlastně opatrně vysvlékám, roluji formu a bábovka mi zůstane na talíři. já nevymazávám ani nevysypávám strany žádné formy, pouze dno. Mám pocit, že těsto lépe jde nahoru, nepřichytí se stěn formy. Zkuste nevymazat a uvidíte, jestli to bude lepší. Ještě mě napadlo, měla jste ji na plechu? Silikonové formy se hýbou, pak se může o rošt zavadit a může se stát, že se těsto nedostane až do nejspodnější části formy. 

0
před 2 roky Kaja

Z nekvalitniho silikonu se uvolnuji spise barvy, podobne jako z nylonovych naberacek apod.

0
před 2 roky Edvina

Koupila jsem silikonovou formu na bábovku v Lidlu.Bábovku jsem udělala podle vyzkoušeného receptu. Pečení v plynove troubě i vyklopení v pohodě, pouze , jediný problém byl, že bábovka byla na povrchu jako skleněná. Úplně tvrdý a lesklý povrch. Vnitřek stejný jako z teflonové formy. Nemůže to být tím, že jsem byla nedočkavá a bábovku vyklopila ještě teplou. Forma pečení přečkala jako nová.

1
před 11 měsíci Vašek V.

Dobrý den, kvalitní jsou podle mě jen kameninové formy, taková ta babičkovská poctivá forma.
Mám zkušenost, že právě z té poctivé klasiky se to vyklápí skoro samo :-)  Dá se to koupit i dnes, například zde: http://www.fajnyobchudek.cz :-)

0
před 11 měsíci Janča

Dobrý den,mám silikonovou formu na bábovku,ale neupeče se...Na povrchu upečená ale uvnitř těsto...Nevite někdo v čem je problém...ale jinak vyklopit lze bez problémů.

0
Obrázek uživatele alena.prchlikova@
před 11 měsíci alena.prchlikova@

Bábovky a jiné moučníky ve vyšších formách musíte péci pomalu, já peču na 160, dávám do vyhřáté trouby, když je bábovka vyšší, peču i hodinu. Doporučuje se také přikrýt, třeba alobalem, když si myslíte, že už je moc tmavý povrch. Ale já to nedělám, lepší je ztlumit příkon a pomalu propékat. Pak nechat úplně vychladnout a  teprve potom vyndat z formy. 

0
před 6 měsíci evík

Také jsem si koupila silikonovou formu na bábovku po dobrých zkušenostech s formičkami na mufiny.Bábovka po upečení nešla vyklopit,byl z ní trhanec.Formu jsem nevymazávala jen před prvním použití vypláchla teplou vodou a vytřela do sucha, vyklápěla jsem ji ještě teplou.Kde jsem udělala chybu

0
Obrázek uživatele alena.prchlikova@
před 6 měsíci alena.prchlikova@

Nevymazávat, péct na plechu a pomalu, vyklápět studenou.

0
Obrázek uživatele guides
před 5 měsíci guides

Ahojda, vyklopit jde, ale občas se přilepí :) já ji vymazávám a vysypávám strouhankou a nepřilepí se nic :)

0
před 3 měsíci Pierre

Paci sa mi ako si silikonove panvicky vychvalujete. Ibaze jedna vec je praktickost vyrobku a druha jeho zdravotna nezavadnost. Silikon je synteticky material a ZIADNY synteticky material nie je odolny voci teplu! Ci si to priznate alebo nie, tak pri hranicnych teplotach sa uvolnuju jedovate latky. Aj pri silikone. Ak chce varit ci piect bezpecne, pouzivajte ked tak varne sklo, porcelan alebo chirurgicku ocel. Pre zdravie svojej rodiny, ktoru urcite milujete.

0
před 5 týdny Jiřina Markalousová

Dobrý den. Koupila jsem si silikonovou bábovku. S radostí se pustila do pečení. Těsto krásně v troubě vyběhlo,ale jak jsem to vyndala z trouby začala klesat asi na 5 cm. Celou dobu pečení smrděla a po vyklopení smrděla i ta bábovka. Přesto jsem malinký kousíček ochutnala a ještě po třech hodinách cítím ze žaludku umělinu. Bábovka letěla do koše a za ní i forma. Ve chvíli jsem přišla o 350 Kč. Nevěřím tomu,kdo to chválí.

0
Obrázek uživatele sharunka03
před 5 týdny sharunka03

Jiřina Markalousová: moje řeč, měli jsme ten samý problém a děláme v klasických plechových formách. Ač jsem tu četla v diskuzi,ten návod,jak užívat silikonové formy,tak stejně jsme to tak udělali, i tenkrát jsme dostali instrukce,takže jsme nemohli nic zanedbat a stejně se buchta nepovedla a smrdělo to na sto honů :-(

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 1 + 6


Přidat příspěvek