Rychlovky na léto, ale jak se neodbít

0
před 7 lety Tereza

Určitě řada z Vás, také bojuje s časem, jak trávit v kuchyni co nejméně času, obzvlášť přes léto. Poraďte co vařit, asi mi došli nápady. Těstovinových salátů jsme už asi přejedený.

0
před 7 lety Lenka

jako rychlý způsob vaření doporučuji ryby, takže zkusit nějaké recepty z ryb. Přes noc je nechat rozmrznout a druhý den jsou za minutku na pánvi hotové. Dají se i zapéct. Myslím, že kombinací a variací je dost.

0
před 7 lety Pavlik

V létě když je hic, se mi občas nechce jíst vůbec, protože když se člověk nají, tak je mu těžko skoro po všem. Ovocnej salát je dobrej, ale taky se to nesmí přehánět, zrovna minulej týden jsem se přejedl jahodama a bylo mi jak kdybych si dal řízek s tatarkou. Takže hlavně všeho s mírou :-)

0
před 7 lety Zdenička

když je velké teplo, nemám na jídlo ani pomyšlení, piju hodně vody a k obědu, když hodně spěchám si dělám kuskus, lze ho kombinovat snad se vším co je doma po ruce

0
před 7 lety Tweetka

A co rýže? Vaření z rýže se dá vykouzlit taky řada rychlých pokrmů.

0
před 7 lety milda13

brambory i se slupkou omyjte, nakrájejte na plátky nebo kostičky a pak už můžete kombinovat s kuřecím masem nebo s rybou, zakysanou smetanou, zeleninou, sýrem, česnekem, co Vás napadne, příprava je rychlá a jen se to už pak vytáhne z trouby a může jíst

0
před 7 lety runda

Včera jsem měla k obědu tortelliny, dají se jíst i samotný, nebo stačí jenom posypat sýrem a je to opravdu rychlé

0
Obrázek uživatele happy.lenulka@
před 6 lety happy.lenulka@

já doporučuji na léto zeleninové polévky. dá se navařit dopředu a úplně to stačí k obědu. případně si k tomu dát i nějakou celozrnnou housku ;-) nebo do polévky vhodit trochu pohanky a je to za plnohodnotné jídlo

0
Obrázek uživatele Lucka
před 6 lety Lucka

Já pro takové letní chvíle používám polotovary ze zdravé výživy, jsou v BIO kvalitě a jídlo máte do minutky a naprosto vydatné, nic po čem vám hned vyhládne, často dělávám např. špaldoto, pohankové lívanečky atd. od firmy Bio Harmonie, stačí jen zalít vodou, povařit a máte hotovo.

0
Obrázek uživatele Danah
před 5 lety Danah

Zapékám vrstvy různé zeleniny, brambor, na dno dám někdy vrstvu masa, zaliju rozšlehaným vajíčkem...ochuceno bylinkami, pepřem, česnekem (cibule je obvykle celá jedna vrstva). Ráda přidávám rajčata kvůli šťávě.

0
Obrázek uživatele karča
před 5 lety karča

Polévky všeho druhu. Luštěninové, zeleninové...plný kotel a máte to tak na 3 dny:-)Taky je výborná Špaldová krémová polévka ze Zdravé výživy. Je jí hodně, je levná, rychlá a dobrá.

0
Obrázek uživatele Mritamira
před 5 lety Mritamira

Rada varim, takze porad vymyslim neco noveho. Ted v tom horku jsou dobre zeleninove salaty a ruzne sladke pokrmy. Tak napriklad salat s opecenou cuketou: do vetsi misy natrham jeden zeleny salat, nakrajim na kousky mozarelu a k tomu pridam opecenou na panvi cuketu. Cuketa nejlepe chutna, kdyz ji nakrajim na tenka kolecka a s kazde strany opecu na olivovem oleji, posypu provensalskymi bylinkami. Hotovy salat je treba dochutit olivovym olejem a trochou soli. To vse lze jeste zakapat cerstvou citronovou stavou. Salat se podava s krupavou bagetkou (delam kvaskovou).

0
Obrázek uživatele Monika
před 5 lety Monika

V létě je nejlepší vynechat všechny přílohy a jíst jen maso se zeleninou popř. jen zeleninová jídla. Hodně grilujeme, včera jsme měli kukuřice a cukety, zítra bude ryba se salátem..

0
Obrázek uživatele happy.lenulka@
před 5 lety happy.lenulka@

doporučuji rizota. Uvařit zeleninu, rýži, smíchat a ochutit. dá se toho udělat kotel a jíst navícekrát. já si do toho většinou pokrájím nějaký sýr

0
Obrázek uživatele Lucy
před 5 lety Lucy

u mna vedu cestovinové šaláty , zeleninové šaláty so steakom, zapekané zemiaky , syry a pizza :)

0
Obrázek uživatele monika.bednarikova@
před 5 lety monika.bednarikova@

Ráda zkouším nové recepty, když nemám moc času, dávám si červenou čočku s rajčaty - Na olivovém oleji necháme zesklovatět cibuli, poté do pánve nasypeme červenou čočku a po chvíli zalijeme vodou, přidáme na drobno nakrájená rajčata a vaříme do změknutí čočky (5-10 minut).

0
Obrázek uživatele Jana H.
před 5 lety Jana H.

když je teplo, nemusíme moc teplá jídla... zkoušela jsem teď br.salát s červenou řepou... uvařila jsem brambory a řepu v jednom hrnci, nakrájela na kostičky, dochutila oliv. olejem, citronem, trochu balzamika, sůl, pepř a malinko přisladila stevií a bylo to fakt výborné.

0
Obrázek uživatele Peta
před 5 lety Peta

Díky za tip Jani, hned včera jsem to ukuchtila a chut mě opravdu překvapila :) měla jsem dnes k obědu a moc sem si pošmákla

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 7 - 3


Přidat příspěvek