Recept na pizza těsto

0
Obrázek uživatele Dita
před 4 roky Dita

Nemáte někdo recept na pizzu těsto? Nedávno jsme byli v pizzerii, které pečou v peci na dřevo. Vím, že doma se pečením v troubě chuti moc nepřiblížím. Vytvarovat těsto točením ve vzduchu bych zvládnout, ale mohla :). Jen mít recept na pravou italskou pizzu. Jaké doma pečete pizzy, čím zdobíte? 

2
Obrázek uživatele Sunriska
před 4 roky Sunriska

Měla jsem známého, který jeden čas pracoval v pizzerii a těsto uměl výborné! Byl to klasický recept s droždím a hladké mouky. Konzistence těsta musí být taková, aby se nelepilo a zároveň, aby se při vytahování netrhalo..Vytahoval ho tak dlouho, dokud nevznikla slabounká placka akorát na plech..Točení ve vzduchu není nutné, to se dělá v podstatě jenom jako taková pizza show :) , v podstatě to stačí opatrně vlastní vahou do všech stran vytahovat...Ale taky to chce určitou zručnost...:)

Jinak z vlastní zkušenosti moc neporadím..Pizzu dělám jenom, když jsou domácí rajčata, takže tak 2-3 krát za rok..Nedělám klasickou kynutou, ale osvědčil se mi tento recept:


0
Obrázek uživatele Dita
před 4 roky Dita

Přesně takový recept na takové těsto sháním. Mohla bych zkusit ukuchtit a experimentovat doma, jenže do téhle varianty se chci pustit až úplně na konec. A pravděpodobně nikdy nedocílím vyváženosti všeho. Kdyby jsi měla možnost k receptu se nějak dostat nebo by jsi známého potkala, prosím o vyloudění :) receptu. Pizzerky si budou svoje recepty střežit, kdybych nějakou kontaktovala, pochybuji, že mi recept ochotně zašlou. 

0
Obrázek uživatele Sunriska
před 4 roky Sunriska

Určitě, jen co vyzjistím, dám vědět..Vlastně to nic tajného není, musejí to dělat všude podobně, ale i tak je pochopitelné, že se pizzerky o recept nepodělí...:)

1
Obrázek uživatele Karlička
před 4 roky Karlička

Výborný recept na  pravou italskou pizzu je zde: http://www.freestylepizza.cz/cs/uvodni-stranka/Recepty/Prava-italska-pizza-pro-kazdeho
fígl je v pomalém kynutí přes noc v lednici. Dělala jsem a je delikatesní. :)

0
Obrázek uživatele Irča
před 4 roky Irča

Bezva recept - když se nezobrazuje. :-(

0
Obrázek uživatele Irča
před 4 roky Irča

Tak už to jde, bezva. :-)

0
Obrázek uživatele Dita
před 4 roky Dita

Super, díky za odkaz na recept. To je přesně ono, takovéhle krásné bochánky v té pizzerii také měli. Udělám s brokolicí a česnekem.  

0
Obrázek uživatele carme
před 4 roky carme

Nebudete někdo zkoušet z celozrnné špaldové mouky?že by jste mohli dát vědět, jaká byla.

0
Obrázek uživatele Sunriska
před 4 roky Sunriska

Slíbený recept od známého..:)

450 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
3/4 kvasnic do 300 ml vlažné vody s 1 lžičkou cukru
5 lžic olivového oleje

Postup: Všechny suroviny smíchat, hnětat 5-10 minut, poté nakrájet na 4 kousky. Udělat bochánky, vložit do vymoučené mísy, přikrýt pokličkou a nechat uležet min. 4 hodiny v lednici.
Poté vyndat z lednice a nechat 1,5 - 2 hodiny vykynout. Vytahat rukama, těsto by mělo být prakticky neprotrhnutelné. 

0
Obrázek uživatele Dita
před 4 roky Dita

Paráda, děkuji, děkuji moc. A jde se makat. Jen s tou moukou bude problém, mám jen hladkou špaldovou a žitnou. No co, i tak bude určitě dobrá, pokud použiji jinou mouku. A až půjdeme zase do pizzérky za nějaký čas, už budu vědět, jak ji dělají. 

0
před 4 roky martin

Nej testo na pizzu 2dily hl.moky 1dil vody (asi 400g muky) kvasnice 2PL- cukru 2ČL soly) muze se 2PL oleje a dobrě prohnetat!!!!!! (testo musi mit konzistenci aby slo valet) cca10min. tet nechme kynout cca 2-3 dny pri t.5-15c hlidame aby testo neprekynulo!

0
před 3 roky Martin

Podívej se na tento recept z Senzarecepty.cz 

http://www.senzarecepty.cz/recept/ostatni/3689-pizza-testo-z-pizzerie/

Akorát bych místo klasické mouky raději použil pizza mouku, kterou mají v supermarketech. Zkoušel jsem to s hladkou moukou a výsledek byl super.

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 12 - 8


Přidat příspěvek