Pomazánky bez mléčných výrobků

0
před 5 lety Dita

Prosím o tipy na nějakou dobrou pomazánku na pečiva bez použití surovin, které obsahují mléko. Budu moc ráda za tipy. Předem díky.

0
Obrázek uživatele Luc
před 5 lety Luc

Najlepšie, dostať v zdravých výživách a neviem ako v ČR ale u nás aj v Tescu
http://www.alfabio.com/cs/produkty/sortiment/natierky/

1
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Dito, nevím jestli ti moc pomůžu, ale co strašně chutná mě je třeba pomačkaný banán smíchaný s medem a namletými (pro mě vlašskými) ořechy (do požadované konzistence), případně nějaká zavařenina, rozmělním, přidávám třtinový cukr (když ne med) a normálně potřu chleba, pečivo, bagetu...posyspu oříšky nebo semínky, mám ráda sladké snídaně, ale abych neměla pořád jen kaše, teď nejčastěji snídám tohle, navíc mi pečivo hodně chutná a v kombinaci s tímto se olizuju až za ušima:-)
Případně můžeš zkusit dochutit mandlovým (jiným) mlékem, sojanézou nebo jinou náhražkou za mléčný výrobek, který tomu dá zas jiné grády:)

1
Obrázek uživatele Boo67
před 5 lety Boo67

http://veganodaktyl.veganka.cz/?cat=10 Já si dělám pomazánky z cizrny a nebo drožďovou pomazánku.

0
před 5 lety Jitka

Jestli jde jen o mléčné výrobky a živočišné nevadí, tak se dá máslo nebo sýr nahradit majonézou.Výborná je z moravanky, může se přidat i nějaký salám.

0
před 5 lety Dita

Díky moc za tipy. Lucka to je tedy kombinace, ale schválně to vyzkouším a dám vědět, moc si nedokážu na chlebu banán představit. Boo super určitě vyzkouším, je tam hodně inspirace. Majonézu a salám, super tip, ale bohužel ne pro mě, možná až u nás budou vyrábět skutečný salám z masa a hlavně bez éček a majonéza to samé - bez aditiv.

1
Obrázek uživatele Peta
před 5 lety Peta

Já dělám pomazánku např. z kešu oříšků a sušených rajčat. Menší hrnek kešu dám přes noc namočit, sušená rajčata (ta v pytlíku, ne nakládaná v oleji) dám namočit tak dvě hodinky předem. Potom propláchnu a promixuju dohromady s trochou olivového oleje, provensálským kořením a solí (záleží jak jsou sušená rajčata slaná. Je to mnamka. Potom dělám pomazánku z červené čočky: uvařim červenou čočku a nechám vychladnout. Na oleji zpěnim cibulku, přidám koření (papriku, chili) a sůl a zamíchám do vychladlé čočky, promixuju. Potom dělám falešnou vajíčkovku z tofu - to jen rozmixuju tofu s olivovým olejem, černou solí a kurkumou, přidám nakrájenou cibulku. Nebo česnekouvou - umixuju tofu, olivový olej, česnek, sůl a trochu lahůdkového droždí. Nebo již zmíněná cizrnová pomazánka, pomazánka z fazolek adzuki... Jednou jsem dělala pomazánku z pečených paprik s opraženými mandlemi a ta byla luxusní, ale recept už si bohužel nepamatuju. Fantazii se meze nekladou :)

0
Obrázek uživatele mrkvicka
před 5 lety mrkvicka

chleba s máslem a kolečky banánu miluji od ZŠ! Nebo místo banánu rajčata (ta domácí, samo!)

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Dito, ono to "ovoce" na chlebu je takový vzdálený způsob rychlé marmelády akorát z čerstvého ovoce:D JAk říkám, pokud máš ráda sladké snídaně, ale taky už se ti třeba omrzely neustále kašičky, tak vyzkoušej, není od věci zkusit i jiné ovoce, které máš ráda a dochutit podle představ;)

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 5 + 11


Přidat příspěvek