Pohanka

0
před 7 lety Karolína

Pohanku jsem dříve moc nemusela, ale poslední dobou jí přicházím na chuť. Dávám jí do polévek, těstovinových salátů a na zahuštění čehokoliv. Došli mi už nápady a nevím co s ní jako přílohu. K jakému hlavnímu jídlu by se mohla hodit?

0
Obrázek uživatele macinka
před 7 lety macinka

Jako rizoto,nebo přidat hrách a kroupy a udělat černýho kubu,zapéct s bramborama...

0
před 7 lety jana

z pohanky se dají udělat i karbanátky, můžou se přisypat ovesné vločky, majoránka, vajíčko, a podobně,...

0
před 7 lety Tweetka

já z pohanky vařím jen výjimečně, může se přimíchat k rýži i k bramborám, obojí je moc dobré, nebo samotná krupicová kaše z pohanky je moc dobrá

0
před 7 lety Marie

Pohanka se také může zapéct. Do uvařené pohanky přidáte trošku másla, česnek, popřípadě koření, rozmočený rohlík v mléce a dáte zapéct. Podává se jako nádivka ke karbanátku, k zelenině nebo ke kuřecímu plátku.

0
před 7 lety Bobule

Já z pohanky nevařím, ale moje mamka ji přidává do polévek.

0
Obrázek uživatele Uriel
před 7 lety Uriel

Zajímavé recepty.
Myslíte, že se dá pohanka i smažit?
Děkuji.

0
před 7 lety Tweetka

řekla bych, že spíše ne, protože například podobně jako rýži taky neuvaříte smažením, lze ji opražit, ale vždy se zalévá vodou, aby změkla

0
Obrázek uživatele Uriel
před 7 lety Uriel

Děkuji

0
před 7 lety irena

Sekaná z pohanky, místo masa se dá uvařená pohanka, dovnitř můžete zabalit uvařenou mrkve, kyselé okurky, paprika, vajíčko natvrdo(co vás napadne). A dá zapéct do trouby.

0
Obrázek uživatele Markéta
před 7 lety Markéta

Pohanku máme vždy k obědu, když spěchám do práce. Šup s ní do vařící osolené vody (někdy přidám trochu mléka, kmín, nechám přejít varem a schovám pod peřinu, kde dojde. Osmažím na to hodně cibulky a je oběd.
V obchodě se zdravou výživou mi objednali od výrobce pytel, vyjde to mnohem levněji.

0
před 7 lety Pavel

Marketo, schovam pod perinu ? Muzete mi, kuchari amaterovi, ten odborny termin vysvetlit ? :-)

0
Obrázek uživatele Markéta
před 7 lety Markéta

:-)) To neznáte? V posteli jde všechno nejlépe. Kastrol na dřevěném prkénku dám do postele a přikreji peřinou-nami. Aby si udržel teplotu - rozumíme? Dělám takto i jogurt. Ohřáté mléko vydrží teplé 7-8 hodin.

0
před 7 lety karolína

z pohanky prodávají i vločky, mouku nebo strouhanku, lze ji dát kamkoliv, do čehokoliv, vločky do jogurtu, mouku na pečení, strouhanku na zahuštění, obalení nebo na vysypání dno pekáčku

0
před 6 lety Aneta

Já využívám pohanku nejvíce do polévek, dodá ji chuť a pěkně ji zahustí.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 6 lety Lucka

Karol, určitě doporučuji naše oblíbené, my děláme nejčastěji z pohanky (i mouky) - a to knedlíčky a pak sladká jídla na způsob nákypů, rizot apod. - se skořicí, ovocem, v podstatě jako náhradu za rýži nebo jsem jednou dělala i napůl s rýží a napůl pohankou, receptů je spoustu po internetu, a posypané nejlépe třtinovým cukříkem je to i zdravější a neuvěřitelně výborné jídlo;-)

0
Obrázek uživatele Alča
před 6 lety Alča

Kousek tady je pohankový mlýn, kde z pohanky prodávají všechno možné, od lámanky, mouky, těstovin až po křupky. Na stránkách mají i spoustu receptů, stačí si najít pohankový mlýn Šmajstrla

0
před 5 lety Olga

Ja si ji varim misto ryze, zbytku rodiny delam ryzi, protoze jim nevoni. Nebo ji mam rada se zampiony a cibulkou.
Taky si delam ke snidani kasi z instntnich pohankovych vlocek - jen se zalije vrici vodou a necha chvilku odstat a je to.

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 4 - 3


Přidat příspěvek