Pálivý oběd - jak zmírnit

0
Obrázek uživatele Dita
před 5 lety Dita

Prosím, prosím o radu jestli jde nějak zmírnit pálivé jídlo. Vařila jsem sabdži a mezi paprikami byla asi i pálivá. Je mě to líto vyhodit, protože v tom mám samé dobré suroviny (jako domácí brambory, červenou čočku, která nebyla nejlevnější), ale nedá se to jíst ani s plechovou pusou.
Je něco co pomůže na zmírnění pálivosti?

0
před 5 lety Jana

Údajně prý pomáhá mléko, jogurt, popřípadě smetana. Nevím jestli by se do tohoto jídla něco z toho hodilo. Nebo ještě nastavit na větší množství, v kotli surovin se pálivost taky zmírní.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Dituš, mám vyzkoušeno (i na radu babičky) tu smetanu, ale jelikož sabdži jsem ještě nevařila, nevím jak moc by to ovlivnilo výslednou chuť. Tou se snad ale nic nezkazí.

0
Obrázek uživatele Dita
před 5 lety Dita

Díky za rady, smetanu doma bohužel nemám:(. Asi dneska uvařím to samé, jen bez té papriky a namíchám to s tím pálivým a budeme to jíst ještě týden, paprika jedna bl.á pěkně mě vypekla.

0
před 5 lety Jana

Ne moc velký zlepšovák, ale trochu pomůže zmírnit pálivost. Jídlo jezte studené vyndané z ledničky pocitově bude méně pálit. Pokud je pálivé jídlo teplé nebo se ohřeje pálivost bude silnější.

0
před 5 lety jsf

Mozna to dat zmrazit, a pridavat po castech.

0
Obrázek uživatele Danah
před 5 lety Danah

Brambory dobře odejmou pálivou chuť. Také i slanou.

0
před 4 roky kkt

skuste to zmírnit popcornem nány !!!!

0
Obrázek uživatele carme
před 4 roky carme

Nány? aspoň příště pište bez hrubek, když už si tak vyskakujete.

0
před 8 měsíci Miri

Dnes semi stalo to same a jogutr a mleko nepomohli anik smetana nakonec to porad pali a jeto jinej druh  omacky nez sem deljala  .

0
před 5 měsíci jana

Ahoj. Prave vyzkouseno.staci pridat trosku medu :)  a chvilicku povarit :) 

0
před 5 měsíci Pavel

Pokud nikomu nelezou oci z dulku,po palivem jidle,tak to je pry zdrave.

0
před 4 měsíci Amanda

Dnes jsem dela dusene kure, se sladkou chili omackou,uz hotovou s obchodu,jenze sladka chili omacka (jinazbacka,nez kupuji)byla nakonec docela paliva,nam 3dospelakum to nevadi,jen pro skolacku jsem mela obavu ;-)
Jelikoz jsem ale kucharinka,vim,ze palivost  stahne trosku mleko,ci smetana,kapla jsem tedy trosku mleka,coz jsem mela i tak v planu,trosku medu a hlavne pridala jsem i stavu z pulky citronu,coz je figl i napr.i Indii ;-)
A zabralo !! ;-)

0
před 4 dny Timea

Obdivuji zenu co psala ze o popkornu...predpokladam, ze to tim zají...to není. Ani nana...my asi vime co to bude za chytrý druh :D

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 8 - 1


Přidat příspěvek