Ovesná kaše rychle a bez mikrovlnky

0
Obrázek uživatele rudolf.vojacek
před 3 roky rudolf.vojacek

Dobrý den, potřeboval bych zjistit, zda někdo nemáte recept na rychlou přípravu ovesné kaše jinak, než v mikrovlnce. Moje žena je teď čerstvě těhotná a potřebuje každé ráno kaši snídat, aby měla dostatek živin pro prcka. Ale je to noční pták, takže ranní vstávání a příprava čehokoliv je dost problematická. Někdo nějaké tipy, prosím? Vaření kaše na sporáku je až poslední možnost, díky za pochopení. Ruda

1
Obrázek uživatele Sunriska
před 3 roky Sunriska

Spařit vločky horkou vodou z konvice a nechat chvíli odstát..;)

0
Obrázek uživatele radim
před 3 roky radim

Nebo lehce povařit večer, a nechat dodělat(odstát) přes noc. Ráno pokud chce teplou snídani, tak přihrát. Na plotně, ne v té krabici s mikrovlnama.

0
před 3 roky Jitka

Stačí na noc namočit do mléka a ráno stačí na uvaření chvíle. Určitě bych nedávala jídlo do mikrovlnky. To se s výživnýma látkama můžete rozloučit.

0
Obrázek uživatele rudolf.vojacek
před 3 roky rudolf.vojacek

Díky moc za tipy, ona tu kaši stejně moc teplou nejí, tak zkusíme spařené nechat namáčet přes noc v tom mléku a uvidíme :-) Super!

0
Obrázek uživatele sandra
před 3 roky sandra

Co zkusit tedy kaše instatní? Jen se zalijí horkou vodou a hotovo. Vločky v nich jsou jemné, takže krásně změknou. Mám vyzkoušené od Emca a jsou výborné!:o)

0
Obrázek uživatele rudolf.vojacek
před 3 roky rudolf.vojacek

Tak ty jsme zkoušeli taky, oba dva a ani jednomu nám nechutnali :-(

0
Obrázek uživatele sandra
před 3 roky sandra

Fakt nechutnaly? No, některou příchuť bych mohla mít klidně o trošičku méně sladší, ale jinak se mi zdají celkem v pohodě.:o)
Co tedy alespoň zkusit jinou značku?:o))

0
Obrázek uživatele rudolf.vojacek
před 3 roky rudolf.vojacek

Nn, ale dnes jsme zkusili přípravu dle doporučení zde: Večer jsme vločky spařili horkou vodou, nechali odstát a pak je namočili přes noc do mléka. Ráno jsme to jen přihřáli v hrnci a super! Díky moc! :-)

0
Obrázek uživatele Anywetta@
před 3 roky Anywetta@

No mě taky instantní kase nechutnají. Ovesná kaše z ovesných vloček (nebo žitné, ječné, ...) stačí vařit chvíli (5 minut za stálého míchání). Nebo vločky večer namočím (do studené vody, spařovat se nemusí), přidám rozinky, semínka, oříšky a ráno přidám čerstvé ovoce. To samé můžu udělat i s pohankou (není nutné ji spařit, stačí přes noc namočit). Ale pohanka by měla být kroupy a ve světlé barvě (mechanicky loupaná). Tu hnědou nedoporučuju.

2
Obrázek uživatele Sunriska
před 3 roky Sunriska

Ovesné vločky je vždycky lepší 10 minut povařit nebo alespoň spařit horkou vodou..syrové hodně zatěžují trávení..Je to podobné, jako byste jedli syrovou mouku. Proto se zavářky běžně doporučují řádně provařovat.;)

0
Obrázek uživatele radim
před 3 roky radim

Pokud máte vločky z obchodu, tak budou „vařené“ v páře a možná některé i orestované, takže to zas jak syrová mouka nebude. Ale pro konzumaci pro člověka určitě vařit.

0
Obrázek uživatele Irča
před 3 roky Irča

Výborná je i kaše od BonaVity - Dobré ráno natural, není přeslazená a je dobrá, jemná, ty ochucené nevím jaké jsou, ale tahle natural je příjemně sladká a lepší než od Emca, které jsem kdysi kupovala.

0
Obrázek uživatele Anywetta@
před 3 roky Anywetta@

Souhlasím s Radimem - vločky se už výrobou tepelně upraví.

1
Obrázek uživatele Sunriska
před 3 roky Sunriska

Ano, vločky se při výrobě spaří nebo suší. Tím už ztratí část živin. Ale pro lepší strávení lepku to nestačí, proto se doporučují ještě lehce provařit.

0
Obrázek uživatele rudolf.vojacek
před 3 roky rudolf.vojacek

Zkusím víc pokoumat, díky!

1
Obrázek uživatele radim
před 3 roky radim

Jestli chcete ještě pokoumat, tak můžete zkusit vařit ve trochu více vody a pak až to dáte odstát, tak do toho namlet a zamíchat třeba mák nebo slunečnici. Ono to tu vodu nasákne, a budete mít trochu dobrých tuků, bílkovin, vitamínů a minerálů navíc. A víc to zasytí.

0
Obrázek uživatele rudolf.vojacek
před 3 roky rudolf.vojacek

Super, díky :-)

0
Obrázek uživatele Lucka
před 3 roky Lucka

To co napsal Radim - tak varuji - tahle kombinace je totiž u mě ještě společně s javorovým sirupem životně návyková!:D Nejlepší, co si můžete po ránu dát :D Rozhodně zkuste;-))

0
Obrázek uživatele rudolf.vojacek
před 3 roky rudolf.vojacek

Právě jsem narazil na recepty na nevařené ovesné kaše ...hmmm, takže teď nevíme, co dřív :-)
http://carujeme.cz/12-zdravych-ovesnych-kasi-ktere-nemusite-varit/

0
Obrázek uživatele Anywetta@
před 3 roky Anywetta@

To je výborný nápad, také vyzkouším :-)

0
Obrázek uživatele rudolf.vojacek
před 3 roky rudolf.vojacek

jj :-)

0
před 3 roky Pepe

Výborné je taky nechat ovesné vločky jen přes noc zalité trochou vody, zakrýt a nechat při pokojové teplotě. Hezky se napijí, začne v nich v minimálním množství fermentaci, mají nasládlejší chuť a jsou snadněji stravitelné :) Moc dobré s makem nebo strouhaným kokosem. Klidně taky s lískovými oříšky, medem.. chutnají úžasně :)

0
Obrázek uživatele Danah
před 3 roky Danah

Ještě více to zkomplikuji :-)) a přidám dnešní zkušenost s vločkami. Když jsem balíček vloček otevřela, nezdála se mi ta vůně moc pěkná, vločky asi nasákly nějaký okolní odér. Proto jsem je nasypala na suchý plech a dala na chviličku pod gril, aby se mírně nasucho opražily. Chuti a vůni to velmi prospělo.
Chuťově moc dobré vločky jsou opražené na másle, a když k nim nalámete hořkou čokoládu, a necháte ji trochu rozehřát, to nemá chybu. 

0
Obrázek uživatele Lucka
před 3 roky Lucka

Jak píše Danah, sama mám zkušenost, že když chcete dostat z vloček to nejlepší, doporučuji buď jako ona v troubě pod grilem či na pánvi opražit, jejich vůně a chuť se uvolní mnohem více a podobně takhle dělám domácí granolu nebo musli, s tím máslem však musí být úplná lahoda!

0
Obrázek uživatele Martin Vozka
před 3 roky Martin Vozka

Výborné jsou žitné vločky v chlebu. Hezky to vypadá i chutná :-)
Vločkami i zahušťuji zeleninové polévky (když teda už zahušťuji), a to bez opražení. V polévce jsou taky moc chutné. Ale to už jsme mimo kaše. I když mi někdy z polévky kaše vyjde :-D

1
Obrázek uživatele Lucka
před 3 roky Lucka

Martine, to mě někdy naopak z kaší vyjde polévka :D :D :D

-1
před 2 roky George Burian

To je fakt skvela kombinace pro toho maleho, ovesna kase a jeste udelana v mikrovlnce. Chudak maly. Kde mate nejake enzymy a fytonutrienty, aby mel vubec jak tu potravu vztrebat a vyuzit.

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 4 - 2


Přidat příspěvek