mungo fazolky

0
Obrázek uživatele happy.lenulka@
před 6 lety happy.lenulka@

ahoj, jak připravujete mungo fazolku? Mě nejvíce chutná čerstvá, naklíčená, ale chtěla bych zkusit i nějaký jiný recept. Podělte se prosím. Děkuji

0
Obrázek uživatele Dita
před 6 lety Dita

Osmahneš cibulku, přidáš rajčata, papriku, naklíčené fazolky a ještě krátce orestuješ. Můžeš posypat opečenými kostičkami chleba nebo pokud chceš tak přidat k cibulce ještě slaninu.

0
Obrázek uživatele telela
před 6 lety telela

Ahoj, já si mungo koupila před měsíce a pořád se k tomu nemůžu odhodlat, nikdy jsem to nepřipravovala a ani nejedla... jak přesně to chutná a je nějaký recept, který nemůžu zvorat a bude opravdu dobrý? Díky

0
Obrázek uživatele happy.lenulka@
před 6 lety happy.lenulka@

normálně to zkus tak, že dáš cca 2 lžíce mungo fazolek na 5 hodin do vody. Necháš to tam, pak vodu sliješ a mungo fazolky dáš do misky - mokré. Poté tak 4x za den hoď do síta a propláchni. 3. den máš hotovo. Zkus to samotné nebo hoď do salátu :-)

0
Obrázek uživatele karča
před 5 lety karča

Já měla mungo fazole namočené přes noc a druhý den z nich dělala klasickou fazolovou polévku.

0
Obrázek uživatele Nicky
před 5 lety Nicky

já je mám ráda třeba i v rizotu

0
Obrázek uživatele Ivanqa
před 5 lety Ivanqa

Taky z neklíčených jen namočených často vařím polévku, jinak klíčené do salátů nebo jen tak samotné.

0
Obrázek uživatele Zdravá máma
před 4 roky Zdravá máma

Přidám tip na polévku:
Mungo namočíme přes noc. Poté scedíme a osušíme. Na oleji orestujeme cibuli a zbylou zeleninu (kousek bílé části pórku, mrkev). Přidáme mungo a společně osmahneme. Přidáme horkou vodu, řasu wakame a vaříme do změknutí munga. Dochutíme solí, popřípadě přidáme bujón a ještě krátce povaříme. Vytáhneme trošku munga stranou a zbytek polévky společně s řasou rozmixujeme ponorným mixérem. Dáme zpět na sporák, přidáme odebranou zeleninu, česnek, majoránku a ochutíme umeoctem.

0
Obrázek uživatele karča
před 4 roky karča

Chtěla bych se zeptat: zachutnaly mi syrové naklíčené mungo fazolky. Naklíčím si jich vždy trochu víc, ať je mám na pár dnů. Jak dlouho je můžu uchovávat než je sním? Musím v ledničce? A musím pořád proplachovat, ikdyž už jsou naklíčené? Mívám je asi 3 dny po naklíčení, mimo ledničku, v zavřené misce a trochu hnědnou. Vadí to?

0
Obrázek uživatele Sunriska
před 4 roky Sunriska

karčo, určitě je po naklíčení vrzni do ledničky a občas proplachuj..pokud je budeš mít při pokojové teplotě, jsou pak hodně náchylné k plísním..a to by nebylo úplně ono..:)

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 4 + 7


Přidat příspěvek