Indická kuchyně

0
před 7 lety micka_um

nedávno jsem měla možnost ochutnat indickou kuchyni, jídlo bylo naprosto labůžo a bulvičky za ušima jsme měli úplně všichni :).
Říká Vám něco upuma, sabdží, halva (chalva), pratha, purí, ghí. Vaříte doma někdo tyto dobroty? Chutná vám to? Vaříte doma indickou kuchyni?
Jelikož mi nebylo prozrazeny recepty na jídla a na internetu toho moc nebylo chtěla jsem o nějaké poprosit.
Budu moc ráda.

0
před 7 lety zubejda

V indické kuchyni používají hodně koření, než je u nás zvykem - kari, hřebíček, kurkuma, kardamom, nové koření, muškátový ořech a zázvor.
Nejčastější přílohou k jídlu jsou placky, ty vyrábějí z různých druhů mouky.

0
před 7 lety zubejda

Tady dávám jeden recept,
jsou to kokosové placičky - moc dobré

Potřebujeme:
1 hrníček strouhaného kokosu,
7 hrníček hladké mouky,
1 lžíce cukru,
mletá skořice podle chuti (1 lžička)
špetka soli
olej na smažení

Postup:

Všechno smícháme a vypracujeme těsto a pak smažíme na olivové oleji nebo na teflonce, tam se to nepřichytává a nenasákne olejem.


0
před 7 lety leontina

chalva je moc dobrá, pokud si jí vyrobíte doma, musíte si dávat pozor, aby jste jí pak celou nesnědli, je to totiž kalorická bomba a mňamka zároveň

0
před 7 lety Barča

Indické kuchyni jsem propadla teprve nedávno. Po pár pokusech vaření jsem zjistila, že je to pravé pro můj mlsný jazýček. Mají pro nás pro Čechy neobvyklé kombinace koření, ale rozmanitost indické kuchyně nespočívá jenom v tom koření. Vaří i osvěžující, sladká a lehká jídla.

0
před 7 lety Irena

To Zubejda: Smažit na olivovém oleji je blbost, nesnáší vysoké teploty, všechny prospěšné látky se v něm znehodnotí. Takže smažíte pouze peníze navíc :-)

0
před 7 lety vendy

Co je to Pratha

0
před 7 lety jolana

zřejmě to má být paratha, což je druh chleba

0
Obrázek uživatele Markéta
před 7 lety Markéta

To irena: Je smažit a smažit. Placička se na něm opéká minutku. Dělám palačinky dokonce i na másle a jsou výborné.

0
před 7 lety Petínka

Já se snaažím dělat vše na másle, když je nutný smažit, například k česnačce, opeču kostičky chleba taky na másle.

0
před 7 lety Markéta

Patínka: Jasně. A když se máslo zvolna zahřívá, aby se odpařila voda, vysrážené bílkoviny a pod. se seberou z povrchu, zbyde skoro 100% tuk. Na něm jde opékat i přírodní řízek nebo smažit cokoli.

0
před 7 lety Petínka

Taky to tak dělám. Mám doma nepřilnavou pánev a na tom restuji či opékám na troše másla, sádlo nekupuji vůbec.

0
Obrázek uživatele Danah
před 6 lety Danah

Indická kuchyně je skvělá. Ale jídlo nesmí být moc pálivé, to se pak ztrácí jakákoliv další chuť. V Indii tím kořením samozřejmě překryjí chuť masa, co není moc čerstvé, co rychle podléhá zkáze.

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 12 - 11


Přidat příspěvek