Domácí přesnídávka

0
před 7 lety Zdeňka

Jak udělat domácí přesnídávku. Budu mít od rodičů hodně zeleniny (mrkve, brambory) a ovoce (jablka, rybíz, hrušky, švestky) podle toho jak jde sezóna, jelikož čekáme malinký chtěla bych z toho udělat kašičky do mrazáku. Máte s tím někdo zkušenost. Poraďte jak na to. Nebo jak tu sklizeň využít.

0
před 7 lety Marie

Já jsem doma vařila přesnídávku z jablek, tady je postup.

2 kg oloupaných jablek
4 dcl vody
1 ks pudinku

Oloupeme jablka a dáme do papiňáku a zalijem tou vodou, povaříme asi půl hodinu, pak vlijeme pudink, který jsme před tím rozmíchaly v trošce vodě, zamícháme a ještě pár minut povaříme (cca 10 minut), rozhodně nemixujeme, pak ještě horké nalijeme do sklenic a pořádně zavřeme, otočíme a nemusíme už sterilovat.

Je to bez cukru, doslaďuji až potom podle chuti, může se to jíst i jen tak.

0
před 6 lety Nováková

Dělala jsem přesnídávky v kombinacích jablka,hrušky,švestky meruňky,broskve-vše ze zahrady-pro své děti i vnoučka.Ovoce rozvařím a propasíruji přes sítko,pak ve skleničkách steriluji,doslazuje se až dle potřeby.
Takové přesnídávky jsou skutečně BIO.Hanka

0
před 6 lety Též nov.

Není nad domácí výrobu, tiše závidím. Já na to bohužel nemám moc času. Navíc bydlím už téměř na horách, tak tady ani jablko neroste, nestačí uzrát.

0
Obrázek uživatele 6sense
před 6 lety 6sense

Jestli to Nostradamovy vyjde, tak Vám budem brzo závidět ty hory.

0
před 6 lety JANA

Marie a když tam není cukr, nezkazí se to?

0
před 6 lety Marie

Životnost mám vyzkoušenou na 1-2 měsíce, sní se to tak rychle, že se nestačí zkazit. Pro jistotu můžete sterilovat nebo přidat citrónovou šťávu.

0
před 6 lety Jitka

Zdeňko, můj názor bude malinko odlišný. Miminko teprve čekáte, první příkrmy mu budete dávat nejdříve v 5. měsíci jeho života (doporučuje se do 6. měsíců plně kojit). Nedovedu si proto představit, že mu budete jako první příkrmy dávat věci z mražáku a ještě rok staré i když asi téměř bio od rodičů. Miminko toho sní ze začátku tak málo, že v pohodě stačíte uvařit kašičku nebo pyré čerstvé z čerstvých surovin. Pokud to chcete pro sebe, tak nemám nic proti.Přeji Vám radostné očekávání.
Jitka

0
před 6 lety Zdeňka

Děkuji Jitko za přání. Očekávání je už na světe a je nám měsíc. Předpokládám, že zeleninu využiju právě v měsích únor, březen. Část zeleniny jsem očistila nakrájela na kostičky a dala do mrazáku. Uvidím, v nejhorší variantě zeleninu využiju do polévek pro nás. Ovoce jsem spotřebovala do buchet, k jídlu, a část je uložená v bedýnce u rodičů ve sklepě. Jo a švestky jsem taky zamrazila, časem uvidím na co je využiji. Děkuji všem za návrhy, ale klidně piště dále receptíky nebo jak tu zeleninu využít.

0
před 5 lety Olga

Ja delam vzivy bez pudinku - ovoce co mam (zakladem byvaji jablka) oloupu, vykrajim a nakrajim na kostky a hodim do hrnce, pridam dalsi (hrusky, svestky, merunky, maliny, ostruziny, cerny bez, premrzle trnky apod. - deti uz mam na 1. stupni ve skole) a pridam trochu vody a podusim. Rozmixuji ponornym mixerem. Vetsinou nepridavam zadny cukr (sladime mene a deti jsou uz zvykle) a mame radeji, kdyz je to jen pyre bez pudinku. Naplnim do sklenic a zavarim. Kdyz byly deti male poctiveji jsem loupala a mixovala do uplne hladka a pouzivala jsem mensi sklenicky a nic jsem nesladila! Kdyz jsem to udelala moc ridke, tak jsem pridala jahelnou kasi nebo jsem v tom rozvarila trochu jehel (jsou bezlepkove a muzou je hned i mimca).
Hodne radosti z deti!

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 10 + 12


Přidat příspěvek