Domácí přesnídávka

0
před 10 lety Zdeňka

Jak udělat domácí přesnídávku. Budu mít od rodičů hodně zeleniny (mrkve, brambory) a ovoce (jablka, rybíz, hrušky, švestky) podle toho jak jde sezóna, jelikož čekáme malinký chtěla bych z toho udělat kašičky do mrazáku. Máte s tím někdo zkušenost. Poraďte jak na to. Nebo jak tu sklizeň využít.

0
před 10 lety Marie

Já jsem doma vařila přesnídávku z jablek, tady je postup.

2 kg oloupaných jablek
4 dcl vody
1 ks pudinku

Oloupeme jablka a dáme do papiňáku a zalijem tou vodou, povaříme asi půl hodinu, pak vlijeme pudink, který jsme před tím rozmíchaly v trošce vodě, zamícháme a ještě pár minut povaříme (cca 10 minut), rozhodně nemixujeme, pak ještě horké nalijeme do sklenic a pořádně zavřeme, otočíme a nemusíme už sterilovat.

Je to bez cukru, doslaďuji až potom podle chuti, může se to jíst i jen tak.

0
před 10 lety Nováková

Dělala jsem přesnídávky v kombinacích jablka,hrušky,švestky meruňky,broskve-vše ze zahrady-pro své děti i vnoučka.Ovoce rozvařím a propasíruji přes sítko,pak ve skleničkách steriluji,doslazuje se až dle potřeby.
Takové přesnídávky jsou skutečně BIO.Hanka

0
před 10 lety Též nov.

Není nad domácí výrobu, tiše závidím. Já na to bohužel nemám moc času. Navíc bydlím už téměř na horách, tak tady ani jablko neroste, nestačí uzrát.

0
před 10 lety 6sense

Jestli to Nostradamovy vyjde, tak Vám budem brzo závidět ty hory.

0
před 10 lety JANA

Marie a když tam není cukr, nezkazí se to?

0
před 10 lety Marie

Životnost mám vyzkoušenou na 1-2 měsíce, sní se to tak rychle, že se nestačí zkazit. Pro jistotu můžete sterilovat nebo přidat citrónovou šťávu.

0
před 10 lety Jitka

Zdeňko, můj názor bude malinko odlišný. Miminko teprve čekáte, první příkrmy mu budete dávat nejdříve v 5. měsíci jeho života (doporučuje se do 6. měsíců plně kojit). Nedovedu si proto představit, že mu budete jako první příkrmy dávat věci z mražáku a ještě rok staré i když asi téměř bio od rodičů. Miminko toho sní ze začátku tak málo, že v pohodě stačíte uvařit kašičku nebo pyré čerstvé z čerstvých surovin. Pokud to chcete pro sebe, tak nemám nic proti.Přeji Vám radostné očekávání.
Jitka

0
před 10 lety Zdeňka

Děkuji Jitko za přání. Očekávání je už na světe a je nám měsíc. Předpokládám, že zeleninu využiju právě v měsích únor, březen. Část zeleniny jsem očistila nakrájela na kostičky a dala do mrazáku. Uvidím, v nejhorší variantě zeleninu využiju do polévek pro nás. Ovoce jsem spotřebovala do buchet, k jídlu, a část je uložená v bedýnce u rodičů ve sklepě. Jo a švestky jsem taky zamrazila, časem uvidím na co je využiji. Děkuji všem za návrhy, ale klidně piště dále receptíky nebo jak tu zeleninu využít.

0
před 8 lety Olga

Ja delam vzivy bez pudinku - ovoce co mam (zakladem byvaji jablka) oloupu, vykrajim a nakrajim na kostky a hodim do hrnce, pridam dalsi (hrusky, svestky, merunky, maliny, ostruziny, cerny bez, premrzle trnky apod. - deti uz mam na 1. stupni ve skole) a pridam trochu vody a podusim. Rozmixuji ponornym mixerem. Vetsinou nepridavam zadny cukr (sladime mene a deti jsou uz zvykle) a mame radeji, kdyz je to jen pyre bez pudinku. Naplnim do sklenic a zavarim. Kdyz byly deti male poctiveji jsem loupala a mixovala do uplne hladka a pouzivala jsem mensi sklenicky a nic jsem nesladila! Kdyz jsem to udelala moc ridke, tak jsem pridala jahelnou kasi nebo jsem v tom rozvarila trochu jehel (jsou bezlepkove a muzou je hned i mimca).
Hodne radosti z deti!

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 6 - 4


Přidat příspěvek