Dietní jídla

2
Obrázek uživatele marcela
před 3 roky marcela

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaká dietní jídla vaříte? Přítel chodí každý den cvičit a chci mu vařit dietně, ale nic mě nenapadá. Ráda bych využila krůtí maso, zeleninu, těstoviny, rýži,apod. děkuji za typy a případně i recepty. Za rady typu: rybu s bramborem děkuji a raději bych něco co je přeci jen z lepšího koutku gastronomie.

1
před 3 roky Jitka

Zkuste třeba kuskus. Uvařím silný kuřecí vývar. Z části udělám polévku a část si nechám na podlévání kuskusu, Na vyšší pánvi rozehřeju olivový olej, na něj přidám cibuli, osmažím, přidám nějakou zeleninu (klidně mraženou) a zase osmažím. Osolím, opepřím, přidám kari, nasypu kuskus a podliju trochou vývaru. Vývar postupně přidávám, jak ho kuskus nasává a dusím pod pokličkou, dokud není vše měkké. Rychlé, lehké, výborné jídlo. Dá se takto dělat i rizoto. Na to je nejlepší rýže arborio. Pokud přidáte maso, tak zeleninu teprve až když je maso skoro měkké a zbytek je stejný.

0
Obrázek uživatele marcela
před 3 roky marcela

Jitko, moc děkuji !! Já mám kuskus moc ráda, ale zatím jsem ho nikdy nedělala. Moc děkuji. Vyzkouším.

0
před 3 roky Jitka

Rádo se stalo. Přidám ještě jeden, maso dušené v zelenině. Na másle usmažím cibulku, přidám maso (kuřecí, krůtí), opeču z obou stran, osolím, opepřím a podliju trochou vody. Když je maso skoro měkké, přidám zeleninu (hrášek s mrkví a kukuřicí) a dusím. Voda by se měla skoro vydusit. Při dietě jím jen tak, jinak s bramborem.

0
před 3 roky Jitka

Ještě jeden moc dobrý. Maso na paprikách. Jako základ zase osmažená cibule (na sádle, másle nebo oleji), přidat maso (podle chuti), sůl, pepř, trochu červené papriky, podlít a dusit. Když je maso skoro měkké, přidat papriky různých barev a dusit do měkka. Šťávu zahustit škrobem nebo moukou a podávat s rýží.

0
Obrázek uživatele Anywetta@
před 3 roky Anywetta@

Jestli dietně - nebo lépe zdravě - tak doporučuju celozrnný kuskus. Je zdravější, stejně jako celozrnné těstoviny. Z příloh bych doporučila i další obiloviny jáhly, amarant (ideální vařit třeba dohromady s rýží), hnědou rýži (a pokud bílou, tak basmati), bulgur a taky třeba pohanku. Pohanka se může přidat i do polévky místo nudlí, je uvařená prakticky hned. Všechny obiloviny se dají použít i na sladké kaše (třeba jako snídaně). Občas si večer namočím pohanku do studené vody, namočím rozinky, semínka a ráno to všechno smíchám a přidám čerstvé ovoce a je to výborná snídaně. Někdy posypu karobem nebo kakaem...

Další výživnou surovinou a zdrojem bílkovin jsou luštěniny - hrách, různé fazole, čočka, červená čočka, cizrna, sója - ideálně fermentovaná (např. tempeh).

Další rostlinné bílkoviny seitan, ROBI maso. Dále doporučuji přidávat koření do jídla. Třeba velice zdravá je kurkuma, napomáhá trávení (také u luštěnin), posiluje imunitu...bývá označována jako královna koření.

Jinak ryby a brambory jako zdravé jídlo jsou sporné ( http://www.jimejinak.cz/2011/07/pravda-o-bramborach/ ), lepší jsou třeba batáty. Ale mají sladší chuť. Osobně celkově maso za zdravé nepovažuju, ale o rybách už je i spousta článku, že nejsou moc vhodné.

0
Obrázek uživatele radim
před 3 roky radim

To je zase jednou článek...Brambory považujete špatné na základě nějakýho zaujatého článku? 

0
Obrázek uživatele TrvaleFit.cz
před 3 roky TrvaleFit.cz

Ono se toho dá vymyslet spousty. V tomhle období pokud máte zahrádku, tak využívejte co nejvíce vašich produktů. Třeba salátů je spousty - dá se udělat brokolicový, s kuřecím masem, z červené řepy, schřestem, prostě cokoliv vás napadne. Už zmíněný kuskus je výborný, ten se také dá udělat s hodně způsoby. Zkuste třeba s tuňákem. A další ryby jako losos či candát nemá chybu.

Recept na ten kuskus a s tuňákem:
Kuskus, sůl a podravku promícháme v hrnci. Zalijeme horkou vodou a necháme cca 10 minut odstát pod pokličkou. Mezitím můžeme na pánvi orestovat jarní cibulku. Následné přidáme kukuřici a necháme podusit cca 10 minut. Následně tuňáka zbavíme přebytečné šťávy a nasypeme na pánev s kukuřicí a cibulkou. Necháme pár minut vařit. Nakonec smícháme s kuskusem a můžeme podávat!

0
Obrázek uživatele Anywetta@
před 3 roky Anywetta@

radim - ne na základě jednoho článku - už jsem toho četla o bramborách dost. Např. brambory se nedoporučují jíst pri osteoporóze. Ať každý věří čemu chce, ale napsala jsem, že je to sporné. Sama nevím, kde je pravda - ale pro mě je vždy lepší mít maximum informací a na základě nich se můžu rozhodnout.

1
Obrázek uživatele radim
před 3 roky radim

Radši bych věřil stoletým nebo tisíciletým zkušenostem, než nějakému zaujatému článku nebo špatně udělané studii. Třeba tady paní prej celej život jí dost brambor http://www.dailymail.co.uk/news/article-2620026/My-secret-longevity-natural-diet-potatoes-goat-meat-beans-Peruvian-woman-116-emerges-claiming-worlds-oldest-person-ID-card-prove-it.html. 116 let. Obyvatelé horských oblastí jedí dost brambor, protože jsou méně náročné, obilí tam neuzraje. A jsou pověstní dobrým zdravým.
Brambory zakázat při osteoporóze vymyslel kdo?

0
Obrázek uživatele Slunew
před 3 roky Slunew

no pokud chcete jíst -vařit dietně, tak základ je ubrat tuk, vše dělat na minimu tuku, omezit "klasickou" sůl a dochucovat bylinkami, česnekem a nebo tím jak potravinu upravíte. třeba zelenina, je hodně velký rozdíl zda ji jen lehce uděláte v páře, na pánvi a nebo mírně podlijete a podusíte... taktéž pozor na těstoviny - jsou hodně sacharidové, takže pokud chcete "zdietnit" - i když ve vašem případě to vypadá spíš, ozdravit stravu, tak třeba k večeři úplně nejlepší nejsou - přeci jenom klasická těstovina je z bílé pšeničné mouky...Dobré je také kombinovat luštěniny a obiloviny dohromady - zvýší se tím biologická využitelnost. my se doma naučili, že když se dělá rýže, tak místo jedné třetiny dáme směs červené čočky,pohanky,jahel, případně cizrny či quinoi a musím říct, že to rýži ozvláštní, chuťově zas až tak moc nezmění a místo poměrně nevýživné rýže máte směs se spoustou vitamínů a i nějaké té bílkoviny. nebo podobně lze ozdravit i třeba sekanou - teda prvně tím, že je alepoń z poloviny z hovězího masa a pak opět cca 1/3 (ne více) masa je nahrazena směsí cukety-jáhel a sýru. Cuketa musí být předem vymačkaná, jinak by se do celé te směsi musela ještě přidat krupička nebo strouhánka a tím se sekaná zhutní a už není tak dobrá.... dávám minimálně soli, ale zato alespoň jednu paličku česneku a hodně majoránky, trochu kmínu a pepře....

1
Obrázek uživatele radim
před 3 roky radim

Základ ubrat tuk? Možná pokud se po jídle chystáte na ultramarathon. To si takhle jedna postarší paní kouká na tvarohy v obchoďáku a neví jakej, prej nějakej do knedlíků. Tak jí říkám, paní kupte si ten tučnej. Tučnej? Však tuk je špatnej, po tom se tloustne atd, odpověděla. Já na to, podívejte se na mě, jím pouze tučnej a jak vypadám. V tom se přidá kolem procházející hubenej školák jak vyžle, maminka kupuje taky jen ten červenej. Paní na to, ale tak proč všude říkaj, že tučný je špatný a tloustne se po tom? Prostě vám lžou! 

0
Obrázek uživatele Slunew
před 3 roky Slunew

Ja psala o priprave jidla ne vyberu surovin,tu prvni vetu musite precist celou

0
Obrázek uživatele radim
před 3 roky radim

Větu jsem dočetl celou, jen to z toho není jasné. Dvě věty spojené čárkou. Pokud jste chtěla psát jen a jen o přípravě, tak jste to mohla napsat jednoznačněji. Ale to je jedno, ať tuk na přípravu nebo tuk, kterej se tam naleje po přípravě. Používáním minima tuku dostanete možná tak rychle hlad.

1
před 3 roky Jitka

Zdá se mi, že slečně šlo hlavně o to, aby získala nějaké nové recepty.

-1
Obrázek uživatele Anywetta@
před 3 roky Anywetta@

Radim - u těch brambor jsou různé zkušenosti - dočetla jsem se, že indiáni brambory skladovali a připravovali speciálně, aby se jedovatým látkám vyhnuli (zdroj časopis Meduňka). To, že by se brambory neměly jíst při osteoporóze beru již jako fakt, zkuste si to zadat do googlu. Nevím, kdo spojitost objevil jako první, já jsem to nebyla. :-)  Nicméně souhladím s Vámi, že tuk je potřeba. Nízkučné výrobky svou "netučnost" musí dohnat sacharidy, umělými sladidly, škrobem... Divila jsem se, když jsem jednou ve složení tvarohu našla i škrob. Velice záleží na tom, jaký tuk. Úplně vynechat by se měl ztužený tuk (kvůli transmastným kyselinám) a naopak šetřit se nemusí na olejích lisovaných za studena (důležitý je vhodný poměr esenciálních mastných kyselin) přidáváním do studené kuchyně.

1
Obrázek uživatele radim
před 3 roky radim

Ztužený tuk možná tak na namazání pantu na futrech, když není nic lepšího. Jak speciálně skladovali a  připravovali?  Skladovali v temnu a chladu a vařili popř. pekli nebo smažili. Na jedovatost solaninu nevěřím, dávno bych tu nebyl. Je ho tam málo a zelené brambory nebo jejich klíčky nejím.  

1
Obrázek uživatele Martin Vozka
před 3 roky Martin Vozka

Tak do diskuse "Dietní jídla" napsat recept kde je, mj. uvedeno: "Jako základ zase osmažená cibule (na sádle, másle nebo oleji)" :-D, přidat krůtí maso, vodu, mouku nebo škrob...
Dieta sama, jen bych radši nechtěl vidět jídlo jak vypadá, když se navaří dietně... :-D Možná tady prozradím nějaké tajemství, ne všechny pokrmy s rýží, nebo dušenou zeleninou jsou dietní, ono záleží i na tom dalším. A smažit cokoli dietní není samo o sobě. Možná došlo k záměně slov karcinogenní za dietní. To by mi už asi dávalo smysl více.
Jojo, pak to kolem vypadá, jak vypadá. Nárůst civilizačních chorob i přes nárůst "zdravého stravování" :-D A druhý projev takových diet je obzvláště teď v horku markantní. Ještě, že už nemusím jezdit šalinou tak často.

0
před 3 roky Jitka

Jestli-že někdo cvičí, tak se mu z tofu a sóji moc svalů neudělá. Co je špatného na cibulce osmažené na lžičce másla? Jídlo má i chutnat, nejen být zdravé. A pokud někdo cvičí, potřebuje vyváženou stravu a ne sojové produkty, které jsou mimochodech také dost sporné. Poraďte tedy recept člověku, který si vytváří svalovou hmotu, když jste tak chytrej. Jestli narážíte na to, že tady žije spousta obézních lidí, tak ti to rozhodně nemají z masa a zeleniny, navíc v domácí úpravě.

0
Obrázek uživatele Martin Vozka
před 3 roky Martin Vozka

Tak tofu asi taky není zrovna dietní jídlo. Smažené jídlo a zahuštěné omáčky ale rozhodně nejsou dietní jídlo. A už vůbec ne na másle, ve kterém se vytvářejí karcinogenní látky už při relativně nízkých teplotách. Budu parafrázovat váš dotaz na svaly a tofu. Kolik svalů naroste z osmažené cibulky a přepálené lžičky másla? 

Já polévky už vůbec nezasmažuji a olej přidávám olivový už do hotové polévky. Mnohem chutnější a zdravější. Cibulka nemusí být zasmažená, normálně ji uvařím spolu s ostatní zeleninou ve vodě. Takové topinky, které miluji si dělám ze svého domácího BIO chleba v topinkovači nasucho a pak je počesnekuji, posolím a někdy pokapu olivovým olejem, pochoutka...  Je to jen o zvyku, nebýt líný a nemít strach ze změny.

Tlustí lidi to nemají ze zeleniny a masa, ale z jejich špatné úpravy mj. např. formou zahuštěných omáček, nebo jejich příloh plných sacharidů, špatného životního stylu a nedostatku pohybu. Ve stravě by navíc mělo být veliké množství syrové zeleniny a ovoce, které pak obsahují pro organizmus důležité enzymy, které se ničí už při teplotách nad 40°C..

Jídlo musí chutnat... Zkuste dát svíčkovou Francouzovi, co vám na ni řekne, jak mu chutná :-) Nebo jak vám chutnají dušení hadi, kočky, psi?
Chuti jsou o zvyku, ze kterého se stane bohužel závislost a naše civilizace (speciálně češi) si vytvořila závislost na špatných chutích, které je vedou směrem k tzv. civilizačním chorobám. Já za sebe jsem rád, že jsem se těch závislostí na chutích, ve mně od dětství pěstovanou, zbavil. A i veganská strava je rozhodně chutná, záleží na tom, jak si ji připravíte, jakou máte fantazii a schopnosti.

A k té vaši mylné, ale obecně rozšířené domněnce o veganské stravě a svalech... Z čeho podle Vás mají svaly krávy, sloni, gorily ...? Zkusila jste si na to někdy odpovědět? http://hobby.idnes.cz/co-zerou-gorily-0iu-/gorily-v-zoo.aspx?c=A120831_102112_gorily-v-zoo_mce  Nebo se zkuste podívat na tyto stránky a zeptejte se jich z čeho mají svaly: http://www.vegan-fighter.com/novinky/prehled-vysledku-veganskych-sportovcu.html Čím dál více vrcholových sportovců už si uvědomuje, ten dlouhotrvající omyl. Ale pokud si někdo chce pořídit anatomickou-psychickou anomálii kredencového typu jako svého času např. Arnold Schwarzenegger, to se mu asi naštěstí z přirozené stravy nepovede, a to ale ani z tvarohu a masa :-) K tomu je potřeba chemie a se zdravím to už nemá společného vůbec nic.

Jo a k vývarům z masa... Vývary z masa už neuznávala moje babička a měla pravdu. Z masa se do nich vyvaří to nejhorší, co v mase je. Např. močovina, která se pak usazuje v kloubech jako dna.

0
před 3 roky Jitka

Cibulka vařená ve vodě? To radši žádnou. Za jak dlouho se vytvoří karcinogenní látky v másle? Tak se dá používat přepuštěné máslo, to je na smažení nejlepší. Já nechápu, proč by měl někdo ztloustnout po smažené cibulce. To je takový nesmysl, že jsem větší v životě neslyšela. A olivový olej lít do polévky? No to je taky hnus. Do salátu, to jo. Ale do polévky? To se vám zdá poživatelné? A kde je nějaký ten recept, o který slečna žádala?

0
Obrázek uživatele Slunew
před 3 roky Slunew

Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve Z pohanky a červené čočky (poměr 2:1) uvařte v zeleninovém vývaru hustou kaši. Nechte ji vychladnout a zatím si na pánvičce osmažte najemno pokrájenou červenou cibuli s nastrouhanou karotkou. Stačí chvilka, cibulka změkne a mrkev pustí karoten. Nechte také trochu zchladnout. Spojte s pohankou a čočkou, přidejte nastrouhaný sýr a vajíčko. Dochuťte (česnek, majoránka, pepř – může být i trocha kmínu) a ze vzniklé hmoty tvořte karbanátky. Pokud bude směs příliš lepivá, přisypte trochu strouhanky. Podávejte s vařenými novými bramborami s petrželkou nebo s bramborovou kaší Zapékaná pohanka s kyselým zelím Na pánev dáme olej a cibulku osmahneme do sklovita. Přidáme zeleninu (nejlepší máchovská na svíčkovou ), trochu soli a koření. Lehce podusíme. Do pekáče vsypeme pohanku, na ní, používáme-li, na kolečka nakrájenou klobásu, zeleninu a zelí. Potom opět pohanku, zeleninu a zelí. Nakonec zalijeme 4 dcl vody a dáme do trouby zapéct zhruba na 45 minut.
pokud není klobása už v tom lez takto zapečenou pohanku použít jako přílohu k masu upraveném na přírodno a nebo kdo jí, tak je to dobrá obměna k párku nebo vajíčku místo čočky....
Na 1 kg zelí, 0,5 kg pohanky a 1 sáček té máchovské

0
Obrázek uživatele Slunew
před 3 roky Slunew

případně tohle, kdo má rád rajskou - tak taky dobrá obměna masových kuliček - my většinou děláme ty níže popsané, z hovězího masa a pak to na talíř namixuju :)
Jáhlovo-pohankové kuličky s rajskou (jáhly : pohanka tak 2-3:1)
Uvaříme jáhly dle návodu (spíše rozvařit) a vymačkat z nich vodu, přidat bokem uvařenou pohanku, lze i začít vařit pohanku a cca po 20 min k ní přidat jáhly, vařit ve vývaru s dostatečným množstvím česneku, zelené petrželky a majoránky, pak scedit co nejvíce vymačkat vodu, přidat vejce, dělat kolečka, obalit ve strouhance a osmažit – k tomu klasickou rajskou, na talíři lze přelít trochou naředěné zakys. smetany.

0
Obrázek uživatele Martin Vozka
před 3 roky Martin Vozka

Výborná lehká snídaně plná energie :-) Banány, BIO agáve sirup, nepražené kakao, nektarinky. 

0
Obrázek uživatele radim
před 3 roky radim

Jitka: Lehce osmažená cibule vám nic neudělá. Máslo taky ne. Spíš naopak. Sójová bílkovina je víc než kvalitní, kulturisti ji používají, ikdyž se sóje taky vyhýbám. Pokud cvičíte za účelem vybudování si svalové hmoty, tak jídelníček je jasný. K snídani tak 7 vajec s ovesnýma vločkama. Oběd a klidně i večeře bílá rejže s kuřetem. Svačiny a těsně před spaním tvaroh. Čím víc, tím líp. Hlavně zvedat co největší hmotnosti a co nejvíc se cpát. Ale takové ty koule po těle si neuděláte z jídla. To budete muset přidat bílkovinové izoláty, nebo rovnou samotné aminokyseliny. Komu nebude stačit, tak anabolické steroidy.

0
Obrázek uživatele marcela
před 3 roky marcela

Všem děkuji za příspěvek. Ať pozitivní nebo negativní. Také děkuji za rozšířenou diskuzi na toto téma. Dozvěděla jsem se spousty nového. Jen bych chtěla dodat, že máslo ani olej doma téměř nepoužíváme. Jen výjimečně. Mouku používám buď rýžovou nebo špaldu. Zatím se docela dobře daří vařit zdravěji. Ještě chci poděkovat za recepty. Děkuji a hezký den.

-1
Obrázek uživatele Martin Vozka
před 3 roky Martin Vozka

To děláte dobře, ale tuků je potřeba taky. Vhodný zdroj se mi právě jeví za studena lisované oleje ve studené kuchyni. Já nejvíce používám už ten vzpomenutý olivový. 
Přidám ještě jeden svůj oblíbený recept milovníka česneku (mám pocit, že už jsem ho sem někam dával, ale tady ho nevidím, tak to snad nikoho neurazí) :-)
jedno tofu (používám většinou uzené BIO), podle chuti česnek (dávám cca 5 větších stroužků), trošku soli, pepře, olivový olej (podle požadované konzistence odhaduji tak 0,5 - 0,7dcl) a lahůdkové droždí tak 3 vrchovaté lžíce (v každé zdravé výživě). Důkladně do hladka rozmixovat tyčovým mixérem. Dobré na jednohubky, nebo chleba s rajčetem a cibulkou.

0
před 2 roky Pavla

Ahoj, zkus dietní recepty na painandgain.cz najdeš je na této adrese http://painandgain.cz/dietni-recepty/. Jsou to recepty s foto návody a samozřejmě u nic najdeš i soupis všech potřebných ingrediencí. Měj se fajn! :)

0
před 2 roky Patreska

Ahojte. Já zkouším nový recepty dle tohto webu http://www.pruvodcevyzivou.cz/zdrave-recepty/ a s těmito receptami sem spokojena :)

0
před 2 roky tomas

Zdravé recepty, bez masa a bez cukru najdete na www.slinivkar.cz/recepty

0
před 2 roky Jituš

ahoj, já myslim, že asijská kuchyně je zdravá a zároveň dietní :) Jen občas nemůžu sehnat některé suroviny :(

0
před 2 roky devi

Jo, asie je dobrá, musíš se mrknout do specializováných obchodů ;-), hlavně je pak chuť jídla mnohem lepší :-) Já nakupuju už jenom přes internet, příjde mi to až domů a vím, že je to kvalita :-)

0
před 2 roky veruš

no tak určitě pokud na asijskou kuchyni použiješ špatné suroviny, tak už určitě nebude tak zdravá, jak má být a taky nebude chutnat tak jak má. To je přece jasné ;)

0
před 2 roky sakura

Já objednávám jedině přes internet, našla jsem jeden skvělý e-shop a už objednávám jen tam (asiafood.cz), třeba ti to pomůže, jídlo pak chutná skvěle a navíc si myslím, že s pravými surovinami je i zdravější :)

0
Obrázek uživatele ivanadamcova
před 2 roky ivanadamcova

sakura: No, tak tohle za zdravé zrovna nepokládám.

0
před 2 roky George Burian

Najdete si na internetu DIVOKOU KUCHARKU a mate recepty na cely rok, ale ne zadnou dietu, ale poctive zdrave jidlo.

0
před 2 roky Denus

Ahoj, zkousite nekdo recepty ze světu zdravi?

0
Obrázek uživatele Slunew
před 2 roky Slunew

některé tak jak je pošlou, některé si upravuji - ve smyslu záměny některých surovin

0
před 2 roky Rene

Ahoj, cas od casu se od tamtud take inspiruji, mivaji tam dobre recepty..:-)

0
Obrázek uživatele Tomík
před 2 roky Tomík

Mám tip na dva odzkoušené zdravé recepty, které perfektně chutnají. První je na lososa a druhé na kuře s pomerančem. http://www.perfektnipostava.cz/dva-dietni-recepty/

0
před 2 roky Hanka

Hodne casto jsem se jidly inspirovala ze sveta zdravi, varite receptiky treba i od tamtud?

0
Obrázek uživatele volecfrantisek
před 2 roky volecfrantisek

Ano, jednu chvíli jsem si od nich i objednával. Vaří celkem chutne. Nápady jsou někdy i hodně zajímavé.

0
před 2 roky Martina

Já někdy použiji recept z webu Rio Mare jsou tam chutné recepty z tuňáka. 

0
před 2 roky Martina

Tady je odkaz, kdyby jste se někdo chtěl podívat :) http://www.riomare.cz/recepty

0
před 12 měsíci Jana

Miluji jidla z tunaka, kdyz muzu varim si z toho skoro porad neco

0
Obrázek uživatele Tomík
před 10 měsíci Tomík

Doporučuji zařadit do jídelníčku i hlívu ústřičnou! Na webu si můžete přečíst, proč je tak důležitá.
http://www.perfektnipostava.cz/zdrave-recepty-z-hlivy-ustricne/

0
před 10 měsíci Terka

miluju tortily! tady je recept jak to spojit s dietou :)

0
před 7 měsíci Renka

Ja se hodne inspiruji taky na netu, recepty co jsou uz ozkousene a primo doporucene pro hubnuti :)

0
před 4 měsíci Martina Tobková

Posilam recept, ktery je pro mlsnouny, je vyborny, pritom krasne zdravy, bez tuku. http://blog.decodoma.cz/ovocna-granola/

0
Obrázek uživatele ivcaa
před 3 měsíci ivcaa

Ahoj, já jsem doma zkoušela dietní lasagne z cuket, děti baštili jak diví :) . Recept jsem našla tady http://www.living-portal.cz/nizko-sacharidove-lasagne-z-cukety/

0
Obrázek uživatele Majda
před 5 týdny Majda

Já celé naší rodině dělám různé zeleninové polévky: brokolicovou, hrachovou, rajčatovou, cuketovou, ale i boršč či různé luštěninové. Je to velmi zdravé a taky levné :)

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 1 + 10


Přidat příspěvek