Vaření v keramické pánvi

0
před 5 lety Ivča

Ahojky, doufám že mě nevyženete s možná hloupým dotazem ale chtěla jsem se zeptat na pánev s keramickým povrchem. Hodně jsem si ji oblíbila, je supr jak je nepřilnavá. Začala jsem v ní i vařit všechny ostatní jídla, co by se v pánvi normálně nevařili třeba puding,rýže zkrátka cokoli co se normálně připaluje. Zajímá mě jestli to nemůže něčemu vadit,sice mě nic nenapadá ale ptám se pro jistotu,dneska už člověk neví čemu může věřit a tady se zdají být rozumní lidi s dobrými názory. Takže předem díky

0
před 5 lety Olga

Taky uvazuji, ze ji k Vanocum poridim. Jakou mate znacku? Zda se, ze jste s ni maximalne spokojena, ze? Kolik se na ni musi davat tuku? Taky staci uplne minimum? Mate nejaka doporuceni?

Predem vam dekuji za rady

0
před 5 lety Mína

Ivčo, taky by mě zajímala ta značka vaší keram.pánve. Pár jsem si jich objednala ale hned jsem je posílala zpět!Měly dost vážný defekt pro mě důležitý!Ten keramický materiál měl divnou vůni!!! Proto jsem je okamžitě vracela...

0
Obrázek uživatele Dita
před 5 lety Dita

Já mám keramickou pánev doma, dostali jsme ji pod stromeček (děkujeme Ježíškovi), a jsem s ní moc spokojená. Je to snad jediná věc na který můžu lehce opražit rýži aniž by se mi přilepila.
Chtěla jsem se podívat na dno, abych napsala značku, ale nic tam není vyraženo :( hups, ale nesmrděla a má trošku silnější dno. Vím kde se kupovala (Kinský - Žďár nad Sázavou).

0
Obrázek uživatele lenka@
před 5 lety lenka@

Také na ní moc ráda vařím. Manželovi trochu vadí, že se na ní nedá udělat nic křupavého a nekřupavý bramborák je divný :). Zezačátku mě děsně bavilo, že se na ní nemůže skoro nic spálit. A další výborná věc je, jak jednoduše se myje, ať se v ní vaří cokoliv. Tuku dávám hodně málo, někdy není potřeba vůbec, třeba pod bramborák nebo palačinku jen stříknu sprejem trochu oleje. Mám značku CS Solingen, nevím jak moc jsou kvalitní - byla hodně levná, kolem 300Kč. Ale má kovové madlo a vypadá velice solidně, tak uvidím, co po několika letech, zatím ji mám asi rok.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Já se chystám právě koupit novou pánev, původně jsem myslela, že si našetřím na titanové nádobí, na kterém se dá vařit bez tuku, čím dál tím víc se ale přikláním k levnější právě té keramické, když tu tak pročítám zkušenosti, zřejmě i ta levnější může být kvalitní a dle vašich psaní zde taky není nutné použití tuků. Tak nejpozději do Vánoc (Ježíška:)) bych jí chtěla mít taky už doma:)

0
Obrázek uživatele Danah
před 5 lety Danah

Zajímala by mě také značka nebo země původu tohoto nádobí. Je čím dál těžší sehnat nádobí vyrobené v Evropě. Dokonce Le Creuset, drahá kvalitní firma, už vyrábí v Číně. To je zoufalství.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Prosím o radu, mám v plánu koupit si tuto pánvičku http://www.korunka.cz/panve-universalni/domo-nk-panev-terracotta-24cm-t2
Podle toho, co píšou, by to měl být kvalitní materiál. Původně jsem si totiž vyhlédla jinou, o něco levnější "keramickou", ale když jsem číhla na složení, byl tam hliník a ten se mi tam vůbec nelíbil. Tady o něm není ani zmínka, tak by měla skutečně keramická.

0
před 5 lety Jitka

Koupila jsem v Bille za body + 500,- Kč doplatek keramickou pánev průměr 28 cm. Použila jsem jí zatím 2x a jsem spokojená.Ještě uvažuji o voku za 400,- Kč.Jsou to pánve německe firmy Elo.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Jitka: v Bille bohužel vůbec nenakupuji. Tahle se vyrábí v Itálii a alespoň dle popisu by mělo jít o snad kvalitní zboží.

0
před 5 lety Jitka

Tak já jsem si jí koupila,protože jsem pokukovala po keramické pánvi.A když jsem jí tam viděla,tak jsem si řekla,že to zkusím.Cena bez bodů je 1000,- Kč, tak to snad nebude nějaká podřadná kvalita.Mám pánev i z Lidlu, ale na tu se bohužel chytá jídlo.Jinak v návodu je napsáno,že se sice může mýt v myčce,ale pak se rychleji ztrácí nepřilnavý povrch. Takže radši myji v ruce.Ono stačí setřít ubrouskem,opláchnout saponátem a čistou vodou.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Mě se právě docela zamlouvá tahle, firma by měla být snad jedna z těch prověřených a i dle ohlasů a diskuzí. Taky už mám v plánu si ji koupit, ale pořád jsem se nějak neodhodlala a váhala, dřív i mezi titanovým nádobím, ale to je podstatně dražší.
A s myčkou to řešit nemusím, žádnou nemáme takže bych jí tam stejně nemyla:)

0
Obrázek uživatele Zdeňka Terezie
před 5 lety Zdeňka Terezie

Také o tom uvažuji, ale bojím se, zda to není zase jen reklamní bublina. Opravdu jsou o tolik lepší, než pánve klasické?

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

No pokud nenatrfeíte na ty šmejdy z hliníku, tak myslím, že se rozhodně vyplatí i podle toho, co píší ostatní, mají s ní jen dobré zkušenosti, ale jak říkám, asi to chce pořádně vybírat, číst a koukat odkud, z čeho a jak vyrobené=) Ostatně jako u všeho:)

0
před 5 lety Adelice

taky máme s manželem doma keramickou pánev a kupodivu i on si ji zamiloval :o). Pudingy jsme tedy ještě nezkoušeli, ale cokoli jiného na ní vaříme a zdá se nám to senzační. Máme tuhle:
http://eshop.tescoma.cz/eshop-info/keramicke-panve
Každopádně za zkoušku rozohdně nic nedáte a v případě poruchy jí můžete bez problému reklamovat.

Tak snad budete spokojeni jako my :-)

Adelka.

0
před 5 lety Milan Kočnar

Jaký je rozdíl mezi keramickou pánví a keramikornou pánví. Děkuji Milan

0
před 5 lety Jitka

Tak tento výraz jsem nikdy neslyšela. Ani google ho nezná :-)

0
Obrázek uživatele mrkvicka
před 5 lety mrkvicka

Máte někdo keramickou pánev zn. Lamart? Nyní ji mají na MALLu, za 390,- až 490,- s černým i bílým povrchem, jinak krásně barevné :-)hranaté, kulaté i Woky. Děkuji, zda ji někdo doporučujete nebo s ní máte zkušenost?

0
Obrázek uživatele Monika
před 5 lety Monika

Nyní jsou v nabídce v Bille německé hrnce a pánve ELO, kde je psaný povrch Thermoceramica. Máte někdo zkušenosti s tímto povrchem?

0
před 5 lety Kamila

To já jsem spokojená s pánvi od www.astoncooking.cz. V podstatě mám od nich kompletní sadu.(pánve i hrnce) S keramickým nádobím jsem maximálně spokojena a jiné už nechci. Mytí a vaření v keramice jde samo. Nerez hrnce mám už ve sklepě.;-) Dobré je, že www.astoncooking.cz mají pět let záruku a tak to bude nejspíš velice kvalitní nádobí, když tomu tak věří a dávají tak dlouhou záruku. (Zatím ho mám rok a je opravdu v pohodě) Mamka si koupila také sadu hrnců a je rovněž maximálně spokojená.

0
před 5 lety Jitka

Kousek víš jsem o ní psala. Mám jí a jsem spokojená.

0
před 5 lety Marta

Dnes jsem viděla v televizi reklamu na keramickou pánev biolux, která se dá dát i do trouby. Má z Vás někdo zkušenosti s touto pánví a dají se taky dát jiné keramické pánve do trouby.

0
Obrázek uživatele Jana H.
před 5 lety Jana H.

dívala jsem se na řadu nádobí o kterém psala v příspěvku výše Kamila a i to je možné použít do trouby, dost o něm uvažuju. Pánev mám, alespíš bych nějaký hrnec.

0
před 5 lety Magda

Tento týden mají keramické pánve v Lidlu, nekoupil jste si někdo? Já koupila v Bille a ihned jsem ji vrátila, protože měla křivé dno, tak teď uvažuji o té v Lidlu...

0
před 5 lety Jitka

Já jsem s tou z Billy spokojená. Mám i z Lidlu, ale vše se na ní lepí.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Magdi, já bych si na všechny markety obecně dávala pozor, je to většinou obdoba v čeno-bílým...já např. koukala a měla v plánu koupit pěknou keramickou pánvičku v Kauflandu, trochu víc (než ostatní) jsem luštila ve všech cizích jazycích a zjistila, že je hezká, keramická, nepříliš drahá a hle, kde se vzal, tu se vzal hliník:)
no...visí tam dodneška a já už mám koupenou jinou, přímo z internetového obchodu, kde vím přesně o jaké zboží jde a je hlavně prověřené tisíci lidmi:)

0
Obrázek uživatele ◄skarabeus►
před 5 lety ◄skarabeus►

Proč ti vlastně vadí Al v keramické pánvi? Z čeho ta tvá má jádro, když neobsahuje Al? Pánve jsou tak trochu mimo mě, ale co jsem se teď koukal na netu, tak všechny obsahují Al i pánve za 2000,- Kč. Mám doma jen PTFE pávne, ale rozhodně než Al by mi vadil ten PTFE. Řešit Al v pánvi by mě ani nenapadlo, už jen pro příznivé fyzikální vlastnosti.

0
před 5 lety Magda

Ten hliník tam být musí, kvůli rozvádění tepla, ale narozdíl od starých pánví není na povrchu, kde by přišel do styku s optravinami, ale v tom sendvičovém dně.

0
před 5 lety vcera

tady jsem četla něco o křupavém bramboráku. Tak že keramická pánev pořádně neopeče? Mám ráda masíčko hnědé! Jak je to se smažením?

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Když mluvím za sebe, když opékám tak je pravda, že z kerimic.pánve jsem křupavého nikdy nic neměla - beru-li v potaz třeba ty bramboráky, myslím, že je to ale hlavně absencí oleje či jiného tuku, nesmaží se to v podsattě na ničem, proto to asi nemůže dát ani vzniknout opečené kůrčičce, mě osobně to nevadí, pokud ale máte ráda křupavý s kůrkou, asi pro vás bude lepší klasicky ho udělat na pánvi s olejem/máslem...

0
před 4 roky MajklM

Ahoj, já s keramikou nemám moc dobré zkušenosti, právě z hlediska 'opečení'. Ale kromě toho byla dobrá. Co se týká zdravotní nezávadnosti, mám trochu strach při poškození povrchu. Přeci jenom, tam ta chemie je, takže s povrchem opatrně. Mám teď doma wok z přírodní litiny a ten na sobě žádnou chemii nemá a i tak je pánev nepřilnavá, takže mám radost. Nějaké rady ohledně výběru pánve se dají najít tady: panev-wok.cz

0
Obrázek uživatele Ivanqa
před 4 roky Ivanqa

Keramickou pánev mám taky od Vánoc. Co se týče bramboráků, abyste je měly křupavé, stačí tam nalít vrstvu oleje a udělají se krásně křupavé. To mám vyzkoušeno, bez toho to prostě nejde. Jinak na ni olej ani nedávám, tohle je výjimka, jelikož nekřupavé bramboráky by mi nikdo doma nesnědl.
Maso se opeče do kůrky i bez oleje, stejně tak opékané brambory jsou z pánve vynikající, zlatavé, křupavé. A neskutečná výhoda je ta snadná údržba. Tak nějak nechápu, jaktože někdo píše, že mu pánev neopéká, fakt s tím problém nemám...

0
před 4 roky Olga

23.1.2013 14:34 Ivanqa
A muzes napsat znacku panve, co mas?

0
před 4 roky Nora

Ahoj Jitko,koupila jsem si pánev v Bile.Na krabici je nakreslená i trouba.Nikde jsem ale nenašla zda se pánev s ručičkou do trouby může dát.Nemáš skušenost.

0
před 4 roky Jitka

Já to nezkoušela.Ale má plastové držadlo,tak radši ne. Mimochodem pánev byla ze začátku super, ale už se na ní začíná jídlo lepit.Asi je lepší použít víc tuku.

0
před 4 roky Bajcicak

Jitka: jak dlouho ji máš?

Já jsem koupil wok od Skeppshultu a jsem nadmíru spokojen. Nákup byl malinko dražší, ale z hlediska vlastností pro vaření je perfektní.

Mrkni sama proč jsem koupil pánev wok. Vypadá to možná malinko nadneseně kdbych to nevyzkoušel, ale......spokojenost:)

0
před 4 roky Bajcicak

http://panev-wok.cz/proc-litinovy-wok

0
před 4 roky Jitka

Mám jí pár měsíců, ale lepit se začala tak měsíc po koupi. Koupila jsem titanovou od Balarini a zatím spokojenost. Doufám, že se zas nepřijde na to, že to obsahuje nějaké jedy, podobně jako teflon.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 4 roky Lucka

Taky mám titanovou (jen na palačinky-nízkou), ale střídám to s tou keramickou, podle toho co vařím:)

0
před 4 roky Šárka

Ahojte.Já mám pánev od orionu asi 2 roky a jsem moc spokojená.Jinou už ani nepoužívám.http://www.zasilkovyobchod.cz/eshop-panev-pr-24-cm-45851.html

0
před 4 roky Bledá Tvář

A k čemu jsou mi ty kupíky? Za kolik Kč jednoho kupíka vyměním při placení?

0
před 4 roky Bledá Tvář

Já zase mán ocelovou pánev a jsem spokojený. Světlé dno se vyplatilo!!! Jednou, když jsem do ní na plotýnku dal olej, a zdržel jsem se u netu. Když jsem tam k ní přišel vše jsem vylil do odpadu. OLEJ ZČERNAL. Od té doby používám pouze sádlo, které v takovém případě nečerná.

0
před 4 roky Pavel Král

Olivové olej zbožňuji v poslední době např odtud Jaénské www.extrapanenskeoleje.fumiko.cz a objednávám i s Pericanou a je to výborná dobrota na topinky.;-):-p

0
Obrázek uživatele luckaM22
před 3 roky luckaM22

Mám litinovou pánev Carl Victor a co se týká smažení a pečení, jsem naprosto spokojená. Teplo vede dobře a také se mi nic nepřipaluje. Přiznám se, že vařit jsem v ní nezkoušela, když nepočítám vodu na podlití. Možná by bylo zajímavé to vyzkoušet...

0
před 3 roky juliana.v

Myslím, že v keramické pánvi budou hranolky MCCAIN úplně nejlepší

0
Obrázek uživatele jitka.zoulova
před 3 roky jitka.zoulova

Dobrý den, my máme doma měsíc tuhle sadu a nemůžeme si zatím stěžovat. Tak uvidíme, jak se osvědčí.O keramické pánvi jsem zrovna teď četla už starší článek s protichůdnými názory (http://hobby.idnes.cz/keramicka-panev-0ia-/hobby-domov.aspx?c=A131014_145031_hobby-domov_bma), tak si říkám, že to je asi o tom, že si člověk musí vyzkoušet a posoudit sám. Asi taky záleží, od koho si pánev koupí.

Teď jsem si všimla, že původní příspěvek je už dosti staršího data, ale tak třeba to někomu pomůže.
Správnému výběru nádobí zdar! :-)

0
před 3 roky Lucka S

Já se přiznám, že pro mě byla keramická pánev zklamání :-( 
Je pravda, že se nepřipaluje, přesně jak se píše v úvodu super na pudink, nebo i krupičku pro mé drahé dítko. Ale křupavou topinku, nebo opečený kus masa se mi na ní nedaří udělat :-(
Možná je to rukama, no nevím. 
Výborně se na ní dělá i zelenina, tak uvidím... třeba se časem zkamarádíme :-)

0
před 3 roky Zuzka

Ahoj, já mám doma tuhle : http://www.bavimevarit.cz/kuchyne/greenpan-sofia-indukce-keramicka-panev-20-cm a jsem spokojená, nicméně třeba na hovězí steaky je stejně nejlepší kovová pánev se silným dnem a bez nepřilnavé vrstvy. Keramickou mám právě na zeleninu, kuřecí, palačinky, vejce atd.

0
před 3 roky Lucie

Ahoj, já mám teda pánev s keramickým povrchem právě na maso pořádnou grilovací, tuhle:http://www.astoncooking.cz/panve-aston/grilovaci-panev-26x26-cm-2-5l-s-indukcnim-dnem-click-it a příprava na ní je perfektní, Jinak keramiku nepoužívám.

0
před 3 roky Jarka

Mohla bych se zeptat Lucie, zda ta grilovací pánev od Astonu funguje na indukci, nevíte? Sice to píšou ale radši si chci ověřit předem, děkuji.

0
před 3 roky Lucie

Jarko, ano tato pánev funguje na indukci bezproblémově. Já jsem s ní spokojená

0
před 3 roky Kamila

Já mám dobrou zkušenost s nerezovými pánvemi Aston s keramickým povrchem. Dostala jsem je darem, ale jsem s nimi spokojená, používám často a povrch je naprosto bezproblémový.

0
před 2 roky Magda

Týjo, překvapuje mě, kolik z vás má dobrou zkušenost s keramickým nádobím. Mně zatím vždy vydrželo nezničené jen několik měsíců. :-/ Asi nemám šťastnou ruku při výběru. Po špatných zkušenostech jsem raději přešla na litinu a tu už mám dva roky a pořád vypadá jako nová. Dala jsem si pozor a koupila kvalitní švédský výrobek. Teď k Vánocům jsem koupila několik kusů i sestře, tak snad bude mít radost. Jen ten balík je pořádně těžký. :-) Kdyby vás to někoho zaujalo, tak si ´to můžete prohlédnout zde: http://www.skeppshult.cz/?p=productsList. Perfektní jsou třeba i ty pláty na pečení a grilování. Máte tu někdo taky litinu?

0
před 2 roky Jarka K

Tak já bohužel také nemám dobrou zkušenost, naposledy moje nervy potrápila tato pánev při přípravě palačinek....celé to skončilo vytažením staré a tato byla odnesena do věčných lovišť.
Teď jsem někde v diskuzi narazila na tuto, tak uvidíme, třeba bude můj pokus úspěšnější: http://www.litinove-nadobi.cz/panve/litinova-panev-23cm/
Jinak přidávám zajímavý článek k výše jmenovaným: http://hobby.idnes.cz/keramicka-panev-0ia-/hobby-domov.aspx?c=A131014_145031_hobby-domov_bma

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 6 + 11


Přidat příspěvek