Vánoční cukroví

0
Obrázek uživatele Lucka
před 6 lety Lucka

Přemýšleli jste už co letos všechno naservírujete k cukroví na Vánoce? Chtěla bych vyzkoušet něco nového, netradičního... nemáte někdo nějaký tip nebo nápad?

0
Obrázek uživatele Dita
před 6 lety Dita

Mě chutnají takové různé placky na způsob marokánků a nedozdobené a neslepované, jen vykrajované a pečené. Dívala jsi se sem do receptů? Já budu dělat mrkvové a zázvorky.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 6 lety Lucka

jojo dívala, myslela jsem, ale kdyby měl někdo opravdu inkát:) něco fakt nezvyklého, ale aspoň trošku zdravého. Marokánky moc nemusím, ale nad zázvorkami a mrkvovými jsem určitě uvažovala.

0
Obrázek uživatele happy.lenulka@
před 6 lety happy.lenulka@

já na vánoce peču tradiční cukroví, akorát místo cukru dávám třtinový a místo mouky celozrnnou - až na linecký, kde mi z celozrnné mouky nechutnají.
mám v plánu plněné perníčky, švédské perníčky, linecké, tlapky, rohlíčky, hvězdné košíčky (nesladké těsto do košíčku, náplň ze sušeného ovoce) a ještě něco. většinou peču kolem 10 druhů, pekla jsem víc, ale bydlíme s přítelem sami, tak kdo by to jedl :D

0
Obrázek uživatele Lucka
před 6 lety Lucka

Lenča: to zní lákavě, hned bych se nechala pozvat:P Také dělám docela hodně druhů, především mě to moc baví, pak to asi nestačíme sníst...hlavně ale, že je napečeno:-D

0
Obrázek uživatele Alča
před 6 lety Alča

U nás se peče skromně, byť máme děti - nemám ráda zbytky a mrhání v jakémkoliv směru. Takže trochu od každého a hlavně aby se mělo starší dítě jak vyřádit při zdobení.

0
Obrázek uživatele Dita
před 6 lety Dita

Tak jak to tak čtu, tak budu asi ostuda, kolik druhů budete píct, u nás by to ale nikdo nejedl, takže by se asi cukroví vyhodilo, a secpat celou krabici během měsíce, to by mi dalo zabrat. Upeču asi dva nebo tři druhy - jen pár kousků, aby bylo co na stůl, něco porozdám na ochutnávku.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 6 lety Lucka

Já bych právě chtěla letos udělat také méně druhů, ale o to zajímavější a chutnější:-) Naše babička vždycky co se nesní (a že toho napeče), tak šoupne do mrazáčku a pak uzobáváme i během roku po Vánocích:-)

0
Obrázek uživatele Dita
před 6 lety Dita

A je to z mrazáku dobrý, já si myslím, že už to prostě není ono.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 6 lety Lucka

No určitě čerstvé je čerstvé, ale musím říct, že k mému překvapení to bylo stále křupavé a mělo to ovjí chuť, já tomu taky moc nevěřila, ale když jsem to jedla a nepoznala to, tak jsem tam pak zbylé cukroví a další začala dávat taky a nemusím to hned vyhazovta když už se s tím člověk peče=)

0
Obrázek uživatele Lucka
před 6 lety Lucka

Pokud sledujete pořad KLuci v akci, inspirovala jsem se jejich receptem na zázvorový suk a vyzkoušela. Je to skutečně moc výborné, rychlé a jednoduché. Nebylo jich mnoho a hned se zaprášilo, tak přidělávám, doporučji tento recept, případně ke shlédnutí.
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10084897100-kluci-v-akci/

0
Obrázek uživatele flybee
před 5 lety flybee

Zázvorový suk vypadá perfektně, akorát ty kombinace by můj žaludek asi neuvítal, což mě mrzí. Já mám v plánu kuličky z různých druhů sušeného ovoce s mandlovým mlékem.

0
Obrázek uživatele ajkap7@
před 5 lety ajkap7@

skúsila som ovsené vegánske placky z receptára tejto stránky, boli fakt dobré a keď som to doniesla do roboty, tak ma chválili, aké dobré medovníčky som spravila, tak rozmýšľam, že by sa dali aj vykrajovať tvary a robiť to ako vianočné pečivo. Sú bez vajíčka, zo žitnej múky, ovsených vločiek a mixovaných ľanových semienok

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

flybee: také jsem toho trochu bála, jak to chuťově dopadne, ale opravdu mě to velice příjemně překvapilo, akorát přece jen, zázvor je zázvor a příště ho buď uberu nebo přidám cukr oproti receptu, pak už budou opravdu bezchybné:-) Eventuelně můžete zkusit jen z poloviny těsta a uvidíte, jestli vám také zachutnají;-)

0
před 5 lety AnjelikaPerlita

Ahoj holky,
letos jsem se při pečení inspirovala recepty z časopisu FOOD. Na pár tipů se můžete podívat níže v odkazu, přeji hezké Vánoce
http://cs.publero.com/titul/f-o-o-d/prosinec-2011

0
před 5 lety gef

Ahoj, chutné recepty jsem našel a odzkoušel tady - www.vanocni-cukrovi-recepty.cz/

0
před 5 lety Jitka

Našla jsem pár zajímavých receptů na http://www.vanocnisen.cz/recepty , třeba udělají někomu radost :)

0
Obrázek uživatele mrkvicka
před 5 lety mrkvicka

A myslíte jen "zdravé", nebo i tradiční? Z nezdravých asi 15 druhů, ze zdravých počítám zatím 6 druhů :-)ono to přijde vhod i v lednu v sobotu ke kafi. Peču ráda a objevuji i vegetariánské "cukroví"

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Vegetariánské cukroví?:P Vy jinak přidáváte maso i do cukroví?:)

0
Obrázek uživatele Boo67
před 5 lety Boo67

:o)To se Ti povedlo Lucko. :o)

0
Obrázek uživatele Boo67
před 5 lety Boo67

Mrkvička asi myslela jako že bez vajec a mléka.Takové chci taky letos dělat když chcu být ten vegan. :o)

0
Obrázek uživatele Boo67
před 5 lety Boo67

...a ještě k tomu zamražování cukroví.Vůbec se toho nebojte.Nepoznáte že není čerstvé.Kamarádka peče každý rok tuny cukroví a jak nám v červenci šmakuje když ho vyndá z mrazáku.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Jo, taky myslím, že si spletla pojmy vegetariánství s veganstvím:-D Nějaké čoko-masové pecky s kokosem apod. bych si asi nedovedla představit, snad ani ten největší masožravec by masové cukroví nevymyslel:D

0
Obrázek uživatele mrkvicka
před 5 lety mrkvicka

Lucko, netrap mně :-)
Boo, děkuji, tak nějak jsem to myslela, bez másla, bílého cukru, tukových polev...

Vím, kde končí vegetariánství a začíná veganství ☺
Tím, že jsem vegetarián, píši vegetariánské, no...

Asi jsem se špatně vyjádřila. Myslela jsem cukroví, na které jsem našla recepty na vegatariánských a veganských a RAW webech nebo blogách. Z oříšků, medu, sušeného ovoce, tmavého cukru či melasy, nebílých mouk a podobně. Našla jsem i krásné recepty zde na Zdravé potravině.

0
Obrázek uživatele mrkvicka
před 5 lety mrkvicka

Lucko, divila by jsi se, i z masa a uzenin a sýra jde udělat pečené cukroví!

0
Obrázek uživatele happy.lenulka@
před 5 lety happy.lenulka@

Holky, nechci nikomu nijak křivdit, ale slovo vegan je celkem nové. dřív vegetarian = vegan. a pak vlastně existovali zmírněné formy vege: lakto-ovo, lakto nebo ovo.... jestli člověk jedl nebo nejedl i vejce a mléčné výrobky.

a mimochodem mamka dělá škvarkové cukroví, nebo sádlové, takže minimálně 2 nevegetariánské existují ;-)

až budu mít chvíli, tak sem přidám odkazy na super vegan recepty, které jsem letos objevila ;-)

0
Obrázek uživatele Boo67
před 5 lety Boo67

Tak na ty recepty už se těšim.Tak jako se Lucka nedokáže vzdát mléčných výrobků,tak se já nedokážu vzdát sladkého,tak pořád hledám nějaké rostlinné náhrašky a varianty.Sušené ovoce mě absolutně neuspokojí.Čokoládu čistě rostlinou už jsem našla v Lidlu.Se zdravou výživou to nemá nic společného,ale nemůžu jinak. :o)I tak jsem hrdina.Dokázala jsem se bez problému vzdát oplatek,sušenek,koláčů,zákusků a zmrzliny. :o)

0
Obrázek uživatele karča
před 5 lety karča

Prosím, a která je ta rostlinná čokol. z Lídlu?

0
Obrázek uživatele Boo67
před 5 lety Boo67

V Lidlu mají dokonce dvě čokolády co neobsahují mléko ani syrovátku.Obě jsou samozřejmě hořké,s vyšším obsahem kakaa.Jedna je za 10 kč a druhá za 20 kč.Názvy si nepamatuju,ale určitě je tam najdete.

0
Obrázek uživatele Boo67
před 5 lety Boo67

karča:Musím se opravit.Dneska jsem koupila obě ty čokolády z Lidlu a koukám,ta levnější,obsahuje polyglycerol-polyricin-oleát,který může mít živočišný původ. :o( Takže zbývá ta dražší,za 20 kč.

0
Obrázek uživatele Sunriska
před 5 lety Sunriska

Lucko, mohla bych poprosit o ten recept na zázvorový suk? Ten odkaz, který jste sem dávala už neodkazuje na to video a nepodařilo se mi ho najít. Tak snad to máte někde opsané..:)

Boo67: Čokoládu také vyzkouším, opravdu by mě nenapadlo v Lidlu hledat něco takového jako veganská čokoláda..:D

0
Obrázek uživatele Boo67
před 5 lety Boo67

Je v hnědém obalu,název Bellarom.Milka to sice není,ale aspoň jí nesním tolik.:o)Na cukroví bude dobrá.

0
Obrázek uživatele Boo67
před 5 lety Boo67

Několik vánočních receptů i zajímavé čtení jsem našla tady - http://www.veganska-asociace.cz/zivotni-styl/vanocni-recepty/

0
Obrázek uživatele Boo67
před 5 lety Boo67

Chci péct marokánky a nemůžu sehnat nesířené ovoce.Nevíte kde se dá sehnat?

0
před 5 lety Jana

Já sehnala nesířené meruňky ve zdravé od country life,

0
Obrázek uživatele Peta
před 5 lety Peta

V každé zdravé výživě by měli mít nesířené ovoce a mam i celkem dobré zkušenosti s ovocem od Alnatury z DM :)

0
Obrázek uživatele Boo67
před 5 lety Boo67

Já úplně zapoměla na DM.Tam mají spoustu zdravých produktů.Díky

0
před 5 lety Lucie Vorálková

Dobrý den, koukněte na vařrní na www.receptyjinak.cz, některé recepty jsou opravdu super... www.receptyjinak.cz

0
před 5 lety Sandra

Zdravím. Nechává si tu někdo cukroví péct? Jak se to pohybuje cenově? Letos totiž budu muset cukroví zřejmě koupit.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Sandra: tak to se hodně různí, já sama ho sice nikdy nekupovala, ale od jiných vím, že co kuchařka, to jiné recepty a chutě, suroviny i postup pečení. Obvykle si maminy objednávaly od pekařek z nedalekého okolí, kvůli dostupnosti a čerstvosti, aby měly cukroví co nejdříve od upečení - a co si budeme povídat, zaslat ho poštou, tak vám přijde asi už jen strouhanka a drobky:)
Cenově to vyjde určitě dráž, než třeba péci si své, nicméně rozhodně je podle mě lepší koupit takhle od těch pekařek/pekáren apod., než balené z marketů, co ani není (dle složení) cukrovím.

0
Obrázek uživatele Boo67
před 5 lety Boo67

cca 230-270 kč/kg

0
před 5 lety Dara

A od kud Sandro jsi? Lucka má pravdu, že se většinou nechává péct někde v okolí. Já jsem z Brna a nechávám si péct tady http://cukrovi-brno.cz/
A jsem naprosto spokojená. Sama péct zas tak dobře neumím, tak chci alespon na Vánoce, aby jsme měli dobré a pěkné cukroví.

0
Obrázek uživatele klaudova.eva@
před 5 lety klaudova.eva@

Zdravím i já si obědnávám cukroví již 3. rokem v cukrovi-brno.cz Je výborné a chutná celé rodině. Zkusila jsem u nich i svatební cukroví,koláčky a jeden dort pro dceru na svatbu a stejně výborné jak to vánoční.Vřele doporučuji.

0
Obrázek uživatele Griotka
před 5 lety Griotka

Já vás naprosto obdivuju. Možná je to tím, že se u nás nikdy nepeklo, ale já nepeču nic, naštěstí to však vždycky dopadne tak, že se najdou sousedky, které si na to čas najdou, a zásobují mě.

Víte, jak je super mít celé Vánoce čistou kuchyň? :D

0
před 5 lety Vlasta

Je to především o tom co kdo musí mít a nebo dokáže žít a mít hezké Vánoce i bez 10 druhů cukroví. Nechápu ženský v práci, který se netěší na Vánoce, protože mají kupu práce, já se v duchu usmívám a říkám si jak to mám jednoduché, pak je po Vánocích a slyším jak jsou rádi že jsou za nimi. A není to škoda? Co pak nestačí dva tři druhy, ozdobit si věnec a tím skončit. Copak musím prát záclony, mýt okna, leštit podlahu, všechny lustry, skleničky, šílet a uhonit se? Pokud jim nevadí celý rok v čem žijí, tak proč jako Vánoce mají být dnem úklidu.
Pro mě je pečení radost a vždy se na to moc těším, nepeču po kilech, jen tak na dobrou náladu, ale zase nechci aby mi to přelezlo přes hlavu, skončím včas, péct asi tři dny v kuse by mě také nebavilo.

0
před 5 lety Sandra

Díky za info. Mrknu na vše, co jste psali, z Brna by se mi to celkem hodilo, to nemám zas tak daleko.
No ja jsem kazdy rok pekla, tak jsem na to zvedava, jak budu spokojená s cukrovím od někoho jiného, bohužel letos to tak proste bude muset být.
A to když nepečete to vás to nemrzí, nebo jste to ani nechtěli nikdy vyzkoušet? :)

0
Obrázek uživatele Ivanqa
před 4 roky Ivanqa

Mám takový technický dotaz k pečení. Když používám třtinový cukr, zůstaly mi v pečivu ty cukrové krystalky nerozpuštěné, práškový třtinový jsem ještě nikde neviděla. V perníku mi to tak moc nevadí, ale třeba u lineckého a podobných druhů si nedokážu představit, že bych tam rozkousávala ten cukr, má to být jemné. Takže do něho jsem dávala klasický práškový bílý cukr. Sirupy apod. nemám odvahu zkoušet, že bych neodhadla sladivost a tím i množství a také každý sirup mívá specifickou chuť, takže nechci klasické recepty znehodnotit, aby mi to pak ostatní jedli. Máte někdo zkušenost se slazením třtinovým cukrem? Jak to děláte, aby se rozpustil? Nebo čím tedy sladíte?
V jednom receptu na rohlíčky jsem také četla, že horké obalovat ve třtinovém cukru s vanilkou, jak to mám ale obalit, když třtinový cukr je jen krystal? Vždyť to bude křupat... už jen při té představě mám husí kůži...

0
před 4 roky Sandra

Tak jsem si to nakonec nechala udělat tam, jak jste mi poradili cukrovi-brno
Cukroví vypadá skvěle, tak uvidíme, až ho všichni ochutnají :)

0
před 4 roky

Tak to jsem ráda, ze jsem pomohla. Paní peče vážně suprově. I letos to měla mooc dobré. Nechvávala jsem si dělat i nějaké druhy, které jsem od ní ještě neměla :)

0
před 4 roky Sandra

Fakt děkuji, měla to výborné. A jaké druhy jste si nechala péct? :)

0
před 4 roky Karel

Posílám pár inspirací na recepty na Vánoční cukrovíhttp://www.senzarecepty.cz/recept/cukrovi/

0
Obrázek uživatele mrkvicka
před 4 roky mrkvicka

Ivanqa : dejte hnědý cukr do "čopru" nebo jiného robůtku, který dokáže z krastalového cukru práškový. Pak by to mělo být v poho.

0
Obrázek uživatele Sunriska
před 2 roky Sunriska

Zajímalo by mě, proč se ve většině receptech doporučuje nechávat těsto na cukroví do druhého dne uležet. Nikdy jsem to tak nedělala a nemyslím si, že by to mělo nějaký vliv na chuť výsledného cukroví či konzistenci těsta. Jaký na to máte názor/zkušenost? 

0
Obrázek uživatele alena.prchlikova@
před 2 roky alena.prchlikova@

Já peču hodně a poznám na těstě, když ho nenechám uležet a hned s ním pracuji. Hůře se mi vyvaluje, většinou nejde vyválet na slabý plát nebo o dost obtížněji, než když je uleželé. A také je rozdíl v chuti. Všechny suroviny, které do těsta dám, se při uležení prolnou, zvlášť je to vidět u lineckého, kam dávám pravou vanilku. Když ho  nechám odležet, chuť vanilky je daleko výraznější.Ale nedávám těsto do ledničky, zabalím ho do folie a nechám na studenější chodbě. Mám pocit, že v ledničce, i když je těsto zabalené, se vysušuje. 

0
Obrázek uživatele Sunriska
před 2 roky Sunriska

Aha, tak děkuju za zkušenost. Příště to tedy zkusím odležet, i když jsem letos neměla problém s vyválením. A chuť bude třeba ještě také lepší..;)

0
před 2 roky Aneta

Sunrisko, to těsto pak ztuhne (bez toho se bude lepit) a lépe se s ním pracuje, taktéž i chuť je intenzivnější. To píšou i u některých receptů, třeba u toho http://vanoce-silvestr.cz/cukrovi/vanocni-pernicky/ Ono bývá lepší se těch postupů držet, ať pak je výsledek co nejlepší.

0
Obrázek uživatele Sunriska
před 2 roky Sunriska

Tak ju, příští rok tedy nechám zase všechno cukroví uležet a uvidíme, jestli bude chutnat ještě víc! :)

0
před 2 roky verca

Mi se  nechali loni nachytat na aukru.Za cukrovi chteli 400 za kg.Platit se ale musi dopredu.Jak nam to prislo domu,bylo to taky stejne tvrdy,ze jsme to cukrovi museli vyhodit.Tak jsme prisli za 2.kg.o 800kc

0
před 2 týdny Milan

Dobrý den, chtěli by jste zkusit trošku zdravější formy cukroví na letošní Vánoce? Napsal jsem článek s 5 tipy na zdravé vánoční recepty. Inspirujte se zde - http://painandgain.cz/zdrave-vanocni-cukrovi-recepty

0
před 2 týdny Andrea

Zajímavě vypadá začátek seriálku o zdravějších variantách na Kuponovníku: http://blog.kuponovnik.cz/vanocni-cukrovi-s-cistym-svedomim-i-pernicky-a-pusinky/

0

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 4 - 1


Přidat příspěvek