Šípky

0
Obrázek uživatele Lucka
před 6 lety Lucka

Co všechno můžu "vyrobit" z šípků? Máte třeba i recepty kam šípky přidáváte? A dají se někam využít i jako čestvé červené plody?

0
před 5 lety Olga

Sipky umlsavame z keru po premrznuti na prochzkach v prirode, Sipky se susi na caj. Ja ho delam tak, ze vecer do 1l termosky dam asi 5-8 susenych sipku prekrojenych na polovinu a hrsticku susenych slupek z jablek a hrusek, kdyz jsem je zavarovala nebo dusial apod. Vse zaliji vrici vodou z rychlovarne konvice a rano si pres sitko nalijeme caj do hrnku. Sipky a slupky do termosky pridavam asi 4 dny a pak vse vysypu na kompost.
Taky lze delat sipkovou marmeladu nebo sipky v medu. Taky uz 3. rokem si delame sipkove vino a to je vazne vynikajici!

0
Obrázek uživatele Lucy
před 5 lety Lucy

šípkovu omáčku, sirup, lekvár, čaj :)

0
Obrázek uživatele scorpion
před 5 lety scorpion

Tuhle jsem si okamžik myslel, že se doma zbláznili, že popijí sójovou omáčku... a ono to bylo 10 let staré šípkové víno. Opravdu intenzivní vůně i optické zevření zcela jako sójovka, jen chuť úplně jiná, taková nepopsatelná, luxusní a jedinečná.
Doporučuji zhodnotit si práci a nechat víno vyzrát alespoň pár let.

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 2 + 4


Přidat příspěvek