Pšeničná celozrnná mouka vs. žitná celozrnná mouka

0
před 4 roky Bolita

Dobrý den,
našel by se mezi Vámi nějaký odborník či znalec, který by mi mohl říct, zda je lepší používat pšeničnou či žitnou (celozrnnou) mouku? Také jsem četla, že ještě zdravější je grahamová mouka, u které se zpracovává také vnější obal obilovin. Poradte prosím.

0
Obrázek uživatele Stana
před 4 roky Stana

U mouky záleží na stupni vymletí zrna, tzv. bílá mouka je zbavena veškerých obalových vrstev, tím tedy i vlákniny a většiny vitamínů a minerálů. Oproti žítné mouce, nebo celozrným výrobkům, které mají samozřejmě živin více. Co do energie je to stejné, ale bílá mouka je prostě bez živin, nic tělu nedá, jen rychlý vzestup glykémie, což je nežádoucí. Ještě máte něco k dotazu?

0
před 4 roky Bolita

Takže je prakticky jedno, zda používám žitnou nebo pšeničnou (ovšem celozrnnou) mouku? Obě mají více živin a minerálů, než klasická bílá mouka. A grahamová mouka, která se zpracovává z celozrnné mouky by měla být tímpádem nejzdravější?
Předem děkuji za odpověď :-)

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 5 + 12


Přidat příspěvek