Prague Food Festival

0
Obrázek uživatele 6sense
před 6 lety 6sense

Prague Food Festival
http://www.praguefoodfestival.cz/uvodni-strana
http://www.ticketpro.cz/jnp/spolecenske-akce/gastronomie/626800-prague-food-festival.html
Tento víkend se koná tento festival, chystáte se na něj někdo?

0
Obrázek uživatele 6sense
před 6 lety 6sense

Tak jsem se z festivalu vrátil, sice trochu nalitý, ale živý :). V prvé řadě mě zklamaly dlouhé řady u vstupu, kde nikdo nevěděl, zda si má jít člověk pro nějalé grandy či jak se to nazývalo a nebo na to má čekat cca stomentronou frontu lidí. Ani jsem netušil že to bude taková velká "akce" a tolik lidu, i když je dobré že se o dobré jídlo zajímá tolik lidí.

Začnu-li pitím a začnu-li od nejtvrdšího a tudíž stock, koukal jsem na předvádění barmanské show a už jako první kroutící hlavou jsem byl vybrán na pódium, abych vodku okusil a ač to bude znít jako z reklamy, byla lepší než v čechách ve velké míře označovaná nejlepší findlandia. Každopádně ještě budu muset testnout verzi z obchodu, protože jsem nevěřil že existuje tak čistá vodka a zvlášť od stock, když mi 8mi tisícovka tak nesedla (ale to může být klidně jen má úvaha). Abych se přesunul dál, byl jsem na "Párování Piva s jídlem" - Toto si určitě nenechte ujít, budete mít před sebou 12 druhů piv. Nedalo mi to a zeptal jsem se na Tetrahop, odpověď byla, že tetrahop zjistím leda v pěnivosti a jejich piva obsaženou látku nemají, což idnesové testy jasně odpověděli že nemají, že to jsou spíše jiné ale přesto známé značky. Přikládám foto, co měl každý před sebou od gambrinusu, přes plzeň, master a ještě další tři neznámé speciality, na které by jsme v obchodech nenarazily. Ať vzpomínám jak vzpomínám, tak se mi v hlavě usadily jako nejlepší Master a to bez debat, ale každý má jiné chuťové buňky.

Z vína mě dost mě zaujalo víno autentiste veltlin.cz, kde se do vína nepřidává žádná další E220, takže jednoznačný +. Přesunu-li se k jídlu, tak začnu zmrzlinou, které jsem ochutnal pivní a vinnou. Zůstanu ale stále u tvrzení, že nejlepší zmrzlina je jen z rozmixovaného ovoce s medem + podle chuti něco navíc, což jsem se dozvěděl ze stránek restaurace florentyna.cz, který mají stánek číslo 30, což byl jak stánek autentisté (výše zmíněného vína), ale i stánek bistro Florentýna a podle skvělých zkušeností s jejich recepty v blogu a diskuzích mi nedalo je nenavštívit.

Bohužel mi to přišlo trochu krátké, přednášky byly skvělé z kterých jsem se dozvěděl o jídle a pití zas o něco více a o to méně času zas měl na to jídlo samotné.

0
Obrázek uživatele Jirka
před 6 lety Jirka

Tohle je Kobe a jejich Mix nigiri sushi a maki sushi (Green roll, California Selekce)..

0
Obrázek uživatele Jirka
před 6 lety Jirka





ale tohle se jim tolik nepovedlo:( Kobe: Grilovaný vysoký roštěnec Kobe a hovězí svíčková Jižní Amerika, smržová omáčka, pečené mini brambory s jarní cibulkou a kukuřičný klas

0
Obrázek uživatele Jirka
před 6 lety Jirka

Chagall ́s a jejich Jogurtová pěna s vanilkou, jahodami a čokoládou

0
Obrázek uživatele Sunriska
před 4 roky Sunriska

Kdo se příští víkend chystá? Nejvíc se těším na biopekárnu Hanky Zemanové a ohromnou nabídku kozích sýrů..:)

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 6 - 1


Přidat příspěvek