Pomalý hrnec

0
Obrázek uživatele Monika
před 5 lety Monika

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti s pomalým hrncem. Existuje několik druhů ( Tefal, Bionaire CrockPot a další ). Děkuji za odpověď. Monika

0
před 5 lety Jana

Co to je pomalý hrnec?

0
Obrázek uživatele Monika
před 5 lety Monika

například toto : http://www.bionaire.cz/crockpot/vyhody.htm

0
Obrázek uživatele Monika
před 5 lety Monika

mrkněte : http://www.bionaire.cz/crockpot/video.htm

0
Obrázek uživatele Frodik
před 5 lety Frodik

Pod názvem "Pomalý hrnec" jsem si to neuměl moc představit, ale na obrázku už mi to bylo jasné. V USA jsem to viděl už před 15ti lety... Rodina ráno naplní hrnec zeleninou a masem, přes den se to vaří a když se přijde z práce, tak je večeře hotová. Nevím, jestli to bylo jednou konkrétní variantou, kterou jsem tam jedl, ale vím, že mi to z toho příliš nechutnalo. Ale možná to nebylo tím hrncem, možná jen špatná příprava.

0
před 5 lety pampeliska72

Mám doma parní hrnec na vaření rýže a zelenina nebo brambory v ném udélané mají úžasnou chut´je to pochoutka.Jasmínová rýže udélaná v tomto hrnci,je néco úžasného.Pomalý hrnec neznám,al jestli se néco vaří celý den,tak to už asi taky bude pékné mrtvá hmota,jako když to strčím do mikrovnky.

0
před 5 lety alena

mam pomalac uz pres rok a nedam na neho dopustit,maso hlavne hov.v nem nema chybu,tak ze rostena,ptacky atd...veprove koleno..

0
Obrázek uživatele Monika
před 5 lety Monika

Děkuji za odpověď.. už na něj šetřím :)

0
Obrázek uživatele zdenka.jozkova@
před 5 lety zdenka.jozkova@

taky mám pomalý hrnec,všem z toho chutná,masíčko jako dort,Moni vůbec neváhej

2
Obrázek uživatele vercounek
před 5 lety vercounek

proč dělat jídlo několik hodin, když je pro člověka nejlepší jídlo upravované co nejkratší dobu? Parní hrnec ano, ale ten pomalej hrnec, to trošku nechápu.

0
před 5 lety Snipp

Nejsem žádný zdravař, ale musím souhlasit s uživatelkou vercounek. Také nevidím smysl několikahodinového vaření, které zbytečně ničí vitaminy.

0
před 5 lety Geitka

Pomalý hrnec jsme viděla v jednom obchodě a tak jsem pátrala k čemu je dobrý. Po přečtení a zhodnocení pro a proti jsem došla k závěru, že si ho nekoupím. Když už nějakého pomocníka myslím si že je lepší taky ten parní hrnec, jak je psáno ve dvou příspěvcích přede mnou.

0
Obrázek uživatele Danah
před 5 lety Danah

Pomalý hrnec je fajn, když koupíte maso, o kterém nevíte, jestli bylo hluboce zmrazeno: takové už nikdy nebude měkké a jako minutka bude nejspíš jak podrážka. Pomalý hrnec uvaří maso tak, že je opravdu dobré a šťavnaté.

0
Obrázek uživatele Danah
před 5 lety Danah

Mám nové a dobré zkušenosti s pomalým hrncem. Vždycky jsem tvrdila, že omáčky a guláš chutnají druhý den mnohem líp. Přesně tohle pomalý hrnec umí: chuť a vůně se rozleží a jídlo je výborné.

0
před 5 lety Mína

Taky uvažuji o pomalém hrnci ale je jich více druhů. Tak nevím který z nich si koupit...

0
Obrázek uživatele Monika
před 5 lety Monika

Zdravím, tak pomalý hrnec už mám :)
a jsem s ním nadmíru spokojená, je super.
Tím, že vaří pomalu neznamená naplno a vše zničit, ale vaří postupně, tak jak potřebuji. Například v sobotu jsem naložila králíka. Večer pustila, tak aby byl v neděli o půl dvanácté hotový..
Byl dokonalý.
Zkoušela jsem různé recepty, hlavně podle fantazie a výborné. Manžel říká, že maso je super.
Takže kdo váhá, připojuji se ke k dalším nadšeným, doporučuji!
Nebudu dělat reklamu, ale mám ten, který můžete dát na plotýnku a před pomalením osmažit např. cibulku, který můžete dát do trouby zapéct,dát do myčky.. nebo používat jako keramický pekáč.
Na fotografii je kančí guláš.

0
před 4 roky Miluše

Máte někdo zkušenosti s tímto pomalým hrncem? http://zdravehrnce.cz/nejlepsi-pomaly-hrnec-tefal/ Je opravdu tak dobrý?

0
před 4 roky pampeliška72

Tedy,nechci nikoho urazit,ale ten kančí guláš vyfotografovaný Monikou nemá žádnou barvu a vůbec vzhled,jaký by měl kančí guláš mít.
Něco dlouho dusit anebo vařit,není žádné kuhařské plus.Samozřejmě,něco jiného je,pokud potřebujeme dobrý a silný vývar.
Myslím si,že tento hrnec je modní záležitost,jako byla ve své době fritéza anebo mikrovl.trouba.

0
před 4 roky Jitka

Monika se asi spletla a omylem sem dala foto polévky. To se stává.

0
Obrázek uživatele Danah
před 4 roky Danah

Pomalý hrnec je naopak velmi stará metoda vaření, z dob, kdy se topilo v kachlových kamnech, která měla troubu, a v té vydrželo jídlo dlouho teplé. Napadá mě např. tradiční polská pochoutka bigos, která se vaří (spíše ohřívá) několik dnů.

0
před 4 roky Majkl

Ahojky, tady jsem našel info (http://kvalitni-hrnce.cz/neni-hrnec-jako-hrnec/pomaly-hrnec),
že pomalý hrnec vaří cca 4 - 10 hodin. Chtěl jsem se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s vařením i delší dobu a jak dlouho cca v průměru vaříte? Díky :)

0
před 4 roky eva

dobrý den,chtěla bych se zeptat ,dostala jsem pomalý hrnec k vánocum a nevím jak v něm vařit..nepříjde mi to vubec lákavé když bych měla vařit třeba španělské ptáčky bez orestování na cibulce , nevím zda to bude chutné a barva ta asi taky nebude taková jako na pěkném základu..dejte rady a nápady..chtěla bych to aspon zkusit,třeba si zvyknu na tento hrnec ,na dlouhé vaření ..děkuji Eva

0
před 4 roky Eva

dodatek mé předchozí diskuze mám pomalý hrnec AML 3,5 litru ..předem děkuji za ověřené recepty či rady ..Eva

0
před 4 roky Jirka24

Ahoj, založil jsem na fb stránku o pomalém hrnci, kdyby měl někdo zájem o inspiraci nebo ještě lépe kdyby se chtěl někdo pochlubit svým výtvorem, budu velmi rád...

0
před 4 roky Jirka24

http://www.facebook.com/pages/Pomal%C3%BD-hrnec-recepty/107765346074464?sk=wall&filter=2&notif_t=wall

0
před 4 roky Pomaláč

Já mám na chalupě ten velký 6,5 litrový http://www.pomaly-hrnec.eu/topic19-jaky-tedy-zvolit.html

a spokojenost už několik let. Dneska bych volil ten s kameninovou nádobou, je to určitě praktičtější :D

Na chalupaření ideální, vaření bez práce a chuťně.

0
před 4 roky Jíja

Tak se přidám i já. Nabídka pomalých hrnců mi naskočila omylem. Nejdřív jsem si řekla no to je pěkná blbost! Pak jsem ze zvědavosti začala číst diskuze a recenze a cca po 3 týdnech se rozhodla, ze hrnec koupím. V neděli večer jsem objednala a v úterý v 10hod. už vařila. Je to to nejlepší, co jsem si za 45 let do kuchyně pořídila. Už žádné - ach jo zase vařit a stát celé dopoledne u plotny! Vaření s PH je brnkačka a potěšení. Ráno, nebo večer dám suroviny do hrnce a přijdu k hotovému. Hovězí vývar je nepřekonatelný. Pokud máte starost, že bez základu to nebude dobré ( a ono to dobré je) stačí když si základ - cibulku, jíšku, papriku, uděláte na pánvičce a pak přendáte do Ph, je to zdržení pár minut a jeden kus špinavého nádobí, ale ta lahoda, že nemusím stát u sporáku, hlídat, míchat atd. za to stojí. Jídlo je nejen stejně dobré jako při klasickém vaření, ale v některých případech ještě lepší. Vím o čem mluvím, dně jsem musela doma vařit pro 5 chlapů a "nejlépe" podle jejich názoru 2x denně čerstvé jídlo. S PH se naučíte zacházet velmi rychle a vaření už nebude problém. Při představě, že bych musela v letošních vedrech stát u sporáku, na mě jdou mrákoty, "pomaláček" to zvládl za mě. Perlička nakonec - je to velký oblíbenec i mého muže, protože bez připomínek mu uvařím co chce. Při pohledu na připravený PH, vždy prohlásí - tak čímpak ho dneska nakrmíme? Ví, že si opět pochutná.

0
před 4 roky Bruhy

Ve stejný den jsme se s manželkou rozhodli dovybavit kuchyň, manželka chtěla parní hrnec, já jsem odvážnější, a tak jsem v rámci jednoho nákupu koupil i pomalý hrnec, kterému manželka nevěřila. Po prvním týdnu jsem dostal pokyn parní hrnec zabalit a uklidit. Naopak pomalý hrnec stojí na kuchyňské lince a je pravidelně v permanenci. A co víc, nikdy jsem nevařil a nikdy bych nevěřil, že to bude jinak. Od doby pomalého hrnce je svíčková, guláše, španělský ptáčky ... mojí doménou. Je to vše neuvěřitelně snadné a hlavně dobré. Všichni, kteří zásadně pochybují, aniž by zkusili, nevědí o čem je řeč. K jejich smůle. Parní hrnec je lehce nahraditelný, je hlučný a z logiky věci zvyšuje vlhkost v bytě. Pomalý hrnec, je naopak těžce nahraditelný, je zcela tichý a pára se neuvolňuje. Jste-li v důchodu a vaření je pro vás zábavou, pak si PH nepořizujte, protože byste se nudili. Nejste-li v důchodu, pak neváhejte. Slovo pomalý totiž neznamená, že vy budete pomalu vařit. Vy "vaříte" krátce na startu a krátce v cíli vaření. Ten čas mezi tím, nevaříte vy, ale za vás váš hrnec bezobslužně a při nízké, tedy vcelku zdravé teplotě.

0
před 3 roky Karel

Nevím co dovede PH,ale vím,že když jsem byl hodně malý 7let- 1956, tak ženy chodily na mši do kostela každou neděli 2,5 km tam a zpět, samozřejmně pěšky a hodina mše.Ráno (cca v 6 hod) si připravily na roztopená kamna nedělní oběd tj.základy na polévku,svíčkovou nebo zelí, zadělaly na knedlíky,rozválely placky na nudle, naložily do kamen a ty "vyštelovaly", aby jim to vydrželo do 11,30 hodin a nic se nerozvařilo a ani nepřipálilo při navrácení z bohoslužby.Když přišly udělaly knedlíky,uvařily a dodělaly ostatní a v 12,30 se obědvalo. Tenkrát to po vesnici vonělo různými vůněmi, jak kdo co vařil, no a dnes v roce 2013, když jdu po vesnici před obědem tak nic nevoní, tak si říkám, že asi nikdo nevaří  nebo asi všichni v mikrovlnce,ahoj

0
před 3 roky Jíja

Karle - asi takhle - než jsem si koupila PH, říkaly mi několikrát týdně  sousedky v domě jé u vás to zase včera vonělo, copak dobrého jste vařila? Od té doby, co mám pomaláček, - vlastně mám 2 - tak říkají, vy snad u tý plotny stojíte od rána do večera, furt od vás něco voní. Chlapi jim prý doma říkají, jak se ten můj má, že vařím 2 x denně. A já jim odpovídám - nevařím, to můj kámoš pomaláček . Některé neodolaly a také si PH koupily a dávají mi za pravdu. Holky, neváhejte, kupte, stojí to za to. A kupte, rovnou ten největší, nebudete litovat. Jo a báječně vaří povidla a zavařeniny - naplním, zapnu a přijdu k hotovému, paráda.

0
před 3 roky Květa

Jsem novou majitelkou PH, zaujala mně diskuze - Jíja- vaření povidel, prosím o předání zkušeností.

0
před 3 roky Ivana

Dobrý den koupila jsem si pomalý hrnec ECG a nevím co sním . Návod je velmi špatně napsán . Nemáte někdo zkušenosti , aby jste mi poradili . Je to ten poslední typ ECG s dotykovým displejem . DĚKUJI Ivana 

0
před 3 roky Helena

Dobry den,tak uz jsem se rozhodla ke koupi pomaleho hrnce.Ziji v zahranici a je tu velmi mala nabidka, maji tady Kenwood obycejny, par dalsich vlastne uplne stejnych jen rozdilne capacity (vse bez casovace a bez moznosti dat do trouby) a pak vice nez dvakrat tak drahy CrockPot 5,7l s casovacem,co jde dat I do trouby,bohuzel ne na sporak.Tenhle se mi samozrejme libi nejvic,hlavne asi kvuli te moznosti dopeceni kurcicky,ale zase si rikam,jestli neplatit min a prendat. Ten casovac si nejsem jista,jestli budu pouzivat,je sice prima premyslet tak,ze to tam rano dam,nastavim aby se to zaplo za cca 6 hodin a vecer bude hotova vecere,ale predstava,ze tam mam maso 6 hodin pri pokojove teplote,to by nas asi zabilo... co vy na to? Poradite? Diky H

0
před 3 roky VKá

Pomalý hrnec už používám asi dva roky. Vynikající je z něj maso, je měkké a šťavnaté, nemusíte se bát vysušení ani u krůtího, kuřecího, vepřového karé či hovězího. Hlavní výhoda spočívá v tom, že nemusíte podlévat, nemusíte hlídat, aby se nepřipálilo. Lepší chuť masa jsem nepoznala...zeleninu v něm nedělám, tam pomalá a dlouhá příprava není nutná. Já za svoji osobu pomalý hrnec doporučuji. Vhodný je i na silný vývar (consommé)  či pečení v tuku (konfitování). 

0
před 2 roky kuchár

Nebyl by lepší pomalý indukční vařič ? Ten by udělal pomalý hrnec z každého hrnce. Chci to zkusit na táboře pro děti.

0
před 2 roky Lada

Ahoj, nemáte náhodou někdo doma hrnce s nepřilnavým povrchem?  Chtěla bych si nějaké koupit a narazila jsem tady na tyhle.  Nemáte náhodou někteý z nich? A jaká značka je podle vás nejlepší? Nejsem si jistá, jestli se to do téhle diskuse úplně, hodí, ale lepší jsem nenašla:)  Děkuji.

1
před 2 roky romana

Pitomost,je to jen trend,brzy to vyšumí.Já mám pomalý hrnec troubu.Vše je měkké,krásně opečené,ať guláš,líčka a třeba na houbách.Nic není tak vybli... jako kančí guláš od Moniky,moje jídlo má barvu a chuť.

0
před 2 roky Zdeněk

Dobrý den. Mam pomaláče SC 7500-050. Z návodu není jasné , zda-li se nechá kameninová nádoba použít na plynový hořák. Prosím o radu abych něco nepokazil. Děkuji Zdeněk

0
0
před 2 měsíci IreSim

Jaký je rozdíl mezi klasickou troubou a PH? Klasická trouba mi rovněž umožňuje pomalou (předpokládám na nižší stupeň) úpravu jakého-koli masa ve smaltovaném pekáči s víkem. Když dostatečně podleji hned ze začátku, tak si toho při 100°C taky 5h nemusím všímat.

0
Obrázek uživatele jangrew
před 2 měsíci jangrew

Já má raději rychlejší vaření. Zamilovali jsme si sendvičovač Sencor. Je super, co se týče manipulace i snadné údržby

0
před 4 týdny Míla

Dobrý den, rozhoduji se zda koupíme pomalý hrnec. Žena má jednu zásadní podmínku, že pomalý hrnec při vaření nebude potřebovat žádnou digestoř, nezapáří to celou kuchyň a neprovoní / nebo lépe nezasmradí / celý byt. Jaké jsou v tomto smyslu zkušenosti, napište o tom. Díky Míla.

0
před 4 týdny Annetta

a co multifunkční neboli víceúčelový hrnec, s ním máte někdo zkušenost?

0
před 3 týdny Ivana

Koupili jsme crok pot, po 1.vareni na 2stupeň se maso krásně rozpadalo,ale zelenina zūstala tvrdá.T o samé se mi stalo při vaření polévky.Může mi někdo poradit.Dobu vaření i stupeň mám z přiložené kuchařky.diky

0
před 2 týdny Janula

Annettko, mám doma a neměnila bych. Jsem spokojená, je to pomocník! Přemýšlíš nad ním? Můžu poradit značku Orava ;)

0
před 7 dny Anetta

Jo? No právě nad ním přemýšlím, jestli pořídit nebo ne. Díky moc. Orava, jo? Podívám se, jaké prodávají teda.

0
před 2 dny Janula

Ano Orava, fakt super ;) Mrkni, určo vybereš ;)

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 1 + 6


Přidat příspěvek