Míry na odhadnutí surovin při vaření

0
Obrázek uživatele Irča
před 3 roky Irča

Dobrý den, požádala bych vás o radu, jak odhadnout míru třeba rýže, kuskusu, těstovin, jahel na jednu osobu. Máte nějaké míry vyzkoušené, pokud ano, budu moc ráda. Díky za případné rady a doporučení z vlastní zkušenosti.

0
Obrázek uživatele sharunka03
před 3 roky sharunka03

To já vždy kde je uvedeno na 4 porce podělím čtyřmi jinak od oka no. A kdyby z toho vzešlo na dvě, tak vám aspoň zbude na další den a nemusíte vařit. Jinak je tu zde aktuálně článek "vážíme bez váhy" tak by vám to možná taky pomohlo. :-)

0
před 3 roky ruza

Na těstoviny mám míru: 1) jako příloha k hlavnímu jídlu je míra 2 decilitrová sklenička suchých vřetýnek.2) jako hlavní jídlo (např. těstoviny se sýrem a nebo s medem a skořicí) je to plný hrnek na čaj, což je asi 2,5 deci obsah opět vřetýnka.Řekla bych, že pokud popužijete nudle či fleky, vejde se jich tam více, protože mezi nimi není tolik volného místa.

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 8 - 1


Přidat příspěvek