Keramické nože

0
před 7 lety Jarka

Přemýšlím o zakoupení keramických nožů a dříve než tak učiním, chtěla bych o tom něco málo vědět. Máte s nimi někdo zkušenosti? Jak jste s nimi spokojeni? Jak se brousí, jestliže se někdy otupí? A zda vydrží pád na zem? Vím, že je trochu moc otázek najednou, ale budu ráda za každou informaci, děkuji

0
před 7 lety káťa

Keramické nože se při pádu bohužel zlomí. Keramické nože mám dva a jsem s nimi moc spokojená, jsou dost ostré, a nakrájí úplně všechno. Jde to jako po másle. Dávám si pozor, aby mi neupadli a zacházím s nima šetrně, aby se nezničili. Jak se brousí nevím , asi jako každý jiný nůž, nebo tou kovovou tyčí.

0
před 7 lety Terezie

to kata: neupadly, neznicily, jsou to ty noze;-)
to Jarka: Ja jsem s keramickymi nozi maximalne spokojena, uz bych ani jine nechtela:-) Jsou tvrde, ale krehke, takze nesmi spadnout na zem, take se s nimi nemaji krajet moc tvrde potraviny (napr zmrzla ryba). Myslim, ze se nebrousi, mely by zustat ostre naporad, ale kdo vi, jestli je to opravdu tak... Urcite je ale doporucuju, nakraji opravdu vsechno, i gumove pecivo.

0
před 7 lety Hana

Keramická nože jsou skvělá věc, určitě doporučuji a neměnila bych. Nože mám dva roky a krájí stále stejně dobře.

0
před 7 lety runda

Dobrý den, mě by zajímalo z čeho se keramické nože vyrábí nebo jak? od názvu keramické se dá odvodit z keramiky, určitě to neni ta keramika ze které máme doma dlažbu nebo obaly na květináče, vypadá to jako plast a plast to taky není. Děkuji za odpověď

0
Obrázek uživatele Jirka
před 7 lety Jirka

Zadejte si na Seznamu keramické nože a dozvíte se všechny informace i cenu, která je hodně daleko od mých možností. Škoda takový nůž se mi líbí.

0
Obrázek uživatele Jirka
před 7 lety Jirka

Ještě lepší než keramické nože jsou nože z překládané japonské oceli, ale tam už se cena počítá ve statisících.

0
Obrázek uživatele Dita
před 7 lety Dita

To by mě zajímalo, kdo si koupí tak drahý nůž. O keramickém noži uvažuji, na krájení zeleniny je velice vhodný, určitě se vám už taky mockrát stalo při krájení rajčete, že jste řezali jak divý a nepřekrojili jste ho. To se mi stává neustále, s kremickým nožem to jde snadno, měla jsem tu čest si ho půjčit na jedné oslavě.

0
před 7 lety Teodorka

Keramické nože doporučuji, jsou ostré jak břitva, gumové pečivo nemá šanci, nakrájí všechno tak snadno, jen nesmí spadnout na zem.

0
před 7 lety Gumídka

Taky se na ně nedám dopustit, zatím mi ještě nespadl, mám jen jeden, proto ho opečovávám jak oko v hlavě.

0
před 7 lety Petr

Keramické nože jsou super, ale dost lidí odradí jejich cena. Mám je i ve svém eshopu (adresu neuvedeu, nechci takto dělat reklamu, nepřipadá mi to košer).
Jinak většina se vyrábí z oxidu zirkoničitého při velmi vysokém tlaku a extrémně vysokých teplotách. Nůž se vypéká při teplotě více než 1000°C po několik dní.
Rozhodně ale z vlastní zkušenosti (i návodů k použití) doporučuji - pozor na kosti a zmrzlé potraviny. Tam můžete nůž zničit.
A výše uvedený dotaz nabroušení? Dají se brousit, ale ne tak jak tu někdo psal. Brousit potřebují při běžném domácím používání tak po 3 letech, profesionální kuchař bude brousit tak po roce. Používají se speciální brusky s diamantovými kotouči, doma nenabrousíte. Ale i tak se vyplatí a určitě pro zeleninu a ovoce.

0
před 7 lety neli

pane Petře tleskám (určitě víte za co)

0
před 7 lety Jarka

Tak mi to nedalo a jeden jsem si koupila, takovou univerzální velikost na všechno. Vůbec nelituji, sice rozpočet trochu zaplakal, ale proč si jednou za čas neudělat radost něčím užitečným.

0
před 7 lety baru

Dobrý den,chtěla bych poprosit o radu.Zajímala by mě nějaká konkrétní značka se kterou jste spokojení.Děkuji

0
před 7 lety Hanz

Doporučuje se uchovávat keramické nože zvlášť od těch kovových, aby se zbytečně netupili, nože můžete mít bez problému v myčce, ale taky je oddělte, dbejte na to, aby se nedotýkali talířů a jiného nádobí, myslím, že značka je jedno, stejně jsou všechny z Číny, jen se na to šupne nějaké logo, či co.

0
před 7 lety baru

Děkuji

0
před 7 lety Sára

Dobrý den, prosím o sdělení, kde je možno tyto keamické nože zakoupit, konkrétní značku..doporučení. Děkuji.

0
před 7 lety Hanz

Na keramické nože můžete narazit ve specializovaných prodejnách s nádobím, s kutilstvím a nebo v eshopech na internetu. Značka je jedno, stejně jsou všechny z Číny, takže kvalita zaručena.

0
před 7 lety Jirka

Jsem překvapen,jak jsou keramické nože chváleny. Také vlastním jednu sadu, kterou jsem jako dárek obdržel. Musím bohužel konstatovat, že to dle mého názoru, žádný zázrak není.Srovnávám je s noži FISKARS, které v domácnosti používám a ke kterým jsem se rychle vrátil. Je pravda, že potřebují občas přebrousit, ale to je chvilková záležitost s ostřičem rovněž od téže firmy. A jak již bylo zmíněno,je celá řada ocelových nožů, které jsou ještě kvalitnější. Také si nevzpomínám na pořad v TV, kde by profesionálové kuchaři (pokud nejde jen o reklamu) keramické nože používali. Ocel je podle mně do kuchyně lepší.

0
před 7 lety Jarka

Pane Jirko, děkuji za přínosný názor, je pravda, že jakmile kupuji nějaké nářadí (sekerku, rýč,...) tak jedině Fiskars, ostatní nářadí je jen pro zlost. Nenapadlo mě, že vyrábějí také nože, nějak jsem na ně nikde nenarazila. S keramickým nožem jsem měla možnost krájet a s těmi obyčejnými noži se nedají srovnat. Čekám, že se blíží Vánoce a že nějaký keramický nůž taky dostanu.

0
Obrázek uživatele Chareas
před 7 lety Chareas

Zdravím. Protože máme doma také zmíněné nože Fiskars (doporučuji od nich nůž na pečivo! a mimo jiné vyrábí i bytelné příbory v sadě, o které se nemusíte bát opřít), uznávám, že jejich kvalita je opravdu vysoká a výborně slouží. Na druhou stranu je to pár měsíců, co jsme domů pořídili i keramický nůž, a stejně tak na něj nedám dopostit.
Domnívám se, že jde spíš o to rozvrhnout si, na co je který nůž vhodnější a podle toho použít. Když se toho bude člověk držet, myslím, že právě kombinace ocelového nože a keramického je ideální. Často se nám dostává z rodiny do rukou maso s kostmi nebo ryby, takže jak už tady bylo řečeno, na to jsou ideální klasické nože stejně jako na tvrdou zeleninu (mrkev, jablko). Pro změnu na měkčí druhy a rozmrzlé maso bez kostí je keramický nůž perfektně ostrý a umožní čistý rychlý řez dle potřeby. Jedinou nevýhodu u keramických nožů vidím v tom, že člověk musí trošku přemýšlet k čemu jsou vhodné a nepoužívat je na sekání, na krájení tvrdých potravin atd. před čím varují v popisu. A jestli si dobře vzpomínám, na letáku psali, že se brousí ve speciálních brousírnách, nicméně zatím ten náš to rozhodně nepotřebuje a to je pořád v ruce. Jinak jsou keramické nože opravdu bezvadné a doporučujeme, nebojte se vyzkoušet, ta cena za to stojí!

0
před 7 lety Zuzka

Keramický nůž rozhodně NE! Dlouho jsem o něm uvažovala, nakonec jsem ho dostala jako dárek a dilema bylo vyřešeno. Nejdřív super ... jak tu někdo píše, rajče i gumové pečivo krájel jak po másle. Po třech měsících užívání v domácnosti je tupý, gumové pečivo už nerozřízne a oproti klasickému noži ho doma nenabrousíte. Čekala jsem teda od toho „zázraku“ víc. Vrátila jsem se k nožům Fiskars a Zepter a jsem spokojená.

0
před 7 lety Janina

Taky máme doma keramický nůž - už druhý v pořadí, první se po půl roce při pádu na zem zlomil vejpůl, tenhle druhý už má ulomenou špičku a po půl roce je tupý stejně jako ten první, nejspíš se brzy taky octne na zemi :o)
Nutno dodat, že to byl nůž za 500,- ze supermarketu, takže bůhví co to bylo za kvalitu. Do dražšího bych ale nešla, při představě že za půl roku bude vejpůl...

0
před 7 lety pinkidinky

No právě cena je strašná a přitom nechtějte ani vědět, jakou marži na tom mají prodejci, za pár desetikorun to sem vozí z číny a my tady za to těžce platíme. Jo kdepak fiskars, všechno co od nich mám, tak mě zatím nic nezklamalo.

0
před 7 lety Pajda

Může mi někdo prosím vysvětlit co to je eko keramické nože? Čím si ty nože jako zaslouží název eko. Co pak jsou pak na skládce tak snadno rozložitelný, nebo jsou vyrobený z mrkve,....?

0
před 7 lety venca

EKO v tomto případě znamená Ekumenic Kolektiv Optimal - a znamená to že jsou optimálně použitelné napříč širokým spektrem křesťanských církví.

0
před 7 lety Pajda

?

0
Obrázek uživatele Jirka
před 7 lety Jirka

Pajdo klídek, Venca je na srandičky.

0
před 7 lety jednadve

Keramické nože rozhodně doporučuji,mezi nejlepší patří nože od výrobce Kyocera - Japopnsko, případně Ceratio Jsou vyráběny z oxidu zirkoničitého. Oxid zirkoničitý vykazuje opravdu velkou tvrdost, a to 8 stupňů Mohsovy stupnice. Tvrdším materiálem je pak už jen diamant.Nože jsou velmi lehké, mají přesně vyvážené těžiště, proto perfektně sednou do ruky.
Protože jsou křehké, nemohou být používány na sekání potravin, na kosti nebo na zmrzlé potraviny. Keramické nože neabsorbují chuť ani zápach potravin.Ostří keramických nožů je nepřilnavé a proto se velice dobře čistí.

0
před 7 lety Pajda

Já jsem to také pojala, jako ftípek, vzhledem k humorným příspěvkům v diskuzích. Každopádně otazník je na místě.
Podle mého názoru eko, je jen marketingový blábol, na který může spoustu lidí skočit a koupí to jen kvůli slovíčku. Já opravdu netuším co si pod tím mám jiného představit.

0
Obrázek uživatele maca.lvz@
před 6 lety maca.lvz@

U nás v domácnosti máme 2 keramické nože a škrabku zakoupené v prodejně Orion. Malý je na zeleninu ovoce pro rychlé ruční krájení, škrabka super, umívám ji v myčce, velký nůž na maso, pečivo, větší zeleninu a ovoce...jsou super ostré. Zmrzlé věci nekrájím, a když, tak běžným nožem od Tescomy :O)
Ker. nože jsem si hlavně pořídila kvůli dětem abych jim připravovala potraviny a neničila tolik vitamínů...možná blbost, nejsem chemik, určitě ale plno vitamínů krájením ocel. noži se "ničí".

0
před 6 lety Pajda

A jak Vám dlouho nůž vydržel ostrý, jak ho máte dlouho nebo je stále ostrý.

0
Obrázek uživatele karča
před 5 lety karča

Také jsem slyšela o ničení vitamínů při krájení klasickými noži. Také prý např. rozkrájené jablko apod. tak rychle nezčerná při krájení ker.nožem. Možná proto název EKO? Uvidím, dostanu k narozkám.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

S ostrostí mě drží už docela dlouho - oproti běžným nožům určitě déle, akorát mám 2 nožíky a bohužel už oba nalomené:-) Njn, moje šikovnost, taže teď přibyl do třetice všeho dobrého nový a doufám, že ten už nezničím. Stačí opravdu málo a může se nalomit, byť jen špička nebo kousek, chce to s nimi větší opatrnost.

0
Obrázek uživatele vercounek
před 5 lety vercounek

Lucka: mě se zlomil na půl a při reklamaci se mi docela dobře vysmáli, že bůh ví co sem s tim krájela, že se s tím smí krájet jen měkké věci. No pak sme v Globusu koupili obyčejné keramické nože a ty mám už rok a nic s nimi není a to s tím krájím i tvrdou zeleninu a chleba :)

0
Obrázek uživatele Jana H.
před 5 lety Jana H.

Máme v rodině řezníka a v nožích se fakt vyzná a je ochoten do nich investovat nemalou částku... když jsem si chválila keramické nože, tak se mi vysmál... keramické nože vlastním, jsou super na zeleninu a pečivo, ale je fakt že na maso používám klasický nůž zn. Solingen...

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Vercounek: tak mě se záhadným způsobem podařilo u jednoho pouze odštípnout cca 3mm maličký kousek, tak to až tolik nevadí a v pohodě s ním ještě řežu, ale u druhého jsem také nalomila špičku, ale jen asi 4mm, opravdu já odštípala z nožů jen třísky:-D
Teď mám doma už nový, ale zatím ještě zabalený, nějak mi svědomí nechce zatím povolit ho rozbalit a zase zničit:-D

Já jsem kupovala bohužel nože přes internetový obchod (respektive sadu i s tou škrabkou), tak jsem se na reklamaci vyprdla, ale ten poslední už jsem raději zakoupila přímo v prodejně.

0
před 5 lety Radleiika

Keramické nože nejen prodávám, ale i mám s nimi osobní zkušenost. Jsou vyrobeny z vyspělého keramického materiálu oxidu Zinkončitého. Tento materiál je řazen svou tvrdostí na druhé místo po diamantu. Udržují vitamíny, jsou velmi ostré, a nezanéchávají pach. Jen jejich nevýhoda je ta, že při nárazu, nebo upadnutí na zem se mohou zlomit. Také se mi to stalo omylem o kost, ale krájím s tím dál. Keramický nůž není vhodný na vykošťování a na zmražené maso. Jako prodavačka mohu říci, že sice už nejsou takový trend jako před pár lety, ale stále je lidé kupují a jsou s nimi spokojení. A ti co mi přijdou říct, že je to kšunt, že se to láme....ať si každý sáhne na srdce a uvědomí si, jak s tím zachází. Není to o "kšuntu" ale o majiteli. A nejčastější otázka u zákazníků bývá zda mohou do myčky. Ano mohou do myčky.

0
před 5 lety Houvka

Jak může někdo říci o keramickém noži říci, že jsou šity, protože se lámou. Není to klasický nůž z nerezu, oceli a podobně. Technologie výroby keramických nožů není každýmu známa to je jasné, ale už podle názvu keramické, by je mohlo trknout, že se nejedná o běžný nůž.
Hlavní složkou je zirkon, který se získává z dolů, ten projde úpravou a vznikne oxid zirkoničitý, prášek je smícháván s kovovými části aby prošel detektorem třeba na letišti, prášek slisují do tvaru nože, v tomto stavu je hodně křehký a pak ho vypalují. Je to hodně podobné keramice, ta se musí taky vypálit, aby získala na pevnosti a když vám spadne na zem taky se rozbije a říká o tom někdo že je to šit.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Tak jsem do třetice všeho dobrého zlomila už i poslední nůž:( Chci se zeptat, mám v plánu si hold koupit další keramický nůž, ale uvažuju i o teflonovém, mohl by být lepší? Máte s ním někdo zkušenost? Dle popisu by to měla být obdoba keramického, ale nevím, jestli je teflon lepší?
Zde např. odkaz: http://www.noto.cz/kuchyn/krajeni/noze/nuz-kuchynsky-teflonix-195.html

0
Obrázek uživatele Kewar
před 5 lety Kewar

Tady to bude určitě o kvalitě a ceně. Pokud koupíte nějaký neznačkový nůž za 5,50 tak to podle toho bude asi i vypadat. Nůž se ztupí a nebo rozbije.
Já už nějakou dobu pokukuji po značce Kyocera http://www.youtube.com/watch?v=qlFVdylq5oM

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Mě jde spíš o kvalitu, složení a vhodnost materiálů - teflon vs. keramika.

0
Obrázek uživatele Raskenius
před 5 lety Raskenius

Jsem vyučeným kuchařem. Sice už to delší dobu nedělám, ale keramické nože mám doma. Jsem s nimi nadmíru spokojen. Skutečně, když s nimi nakrájím jablka, tak tak rychle nečernají. Když s nimi nakrájím např. cibuli, tak není během chvíle nahořklá... atd. A je pravda, že když vám upadne hlavně na špičku, tak ta se ulomí. Jinak mi už párkrát spadl na plocho a to se nic nestalo...

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Jsem také spokojená s veškerou keramikou (nože, pánve...zatím:)) mě ale zajímá z hlediska materiálů a lepší vhodnosti - zda teflon. nůž či keramický?

0
Obrázek uživatele ◄skarabeus►
před 5 lety ◄skarabeus►

PTFE jako každý plast není moc abrazivně odolný (známé z pánví), zas oproti keramice nebude křehký

0
před 4 roky Mahulena

Ahoj, já jsem si pořídila taky keramické nože a jsem maximálně spokojená. Je fakt, že při pádu se může zlomit ale ten pocit, že to neovlivňuje chuť jídla je super :-)

0
před 4 roky Mahulena

http://www.eko-produkty.cz/keramicke-noze-c1293/

0
před 4 roky Mahulena

www.eko-produkty.cz/keramicke-noze-c1293/

0
před 10 měsíci Stanislav

Jaké máte zkušenosti s keramickými noži po 3 letech. Nechci obchodní či reklamní nesmysli.

0
Obrázek uživatele sharunka03
před 10 měsíci sharunka03

Máme už více jak 3 roky a je fakt,že se taky ztupí jako cokoliv jiného,co má nějaký hrot, tak se to prostě časem ošoupe. Jinak jsou fajn, ani špičku jsme jim ještě nezlomili :-D

0
před 9 měsíci Aleš Vorel

Prošlo mi rukami už několik nožů, ale vždy jsem se vrátil ke keramice neztupí se tak rychle jak klasický nůž ... jsem kuchař, takže opravdu toho nakrájím denně hodně :) http://www.swissline.cz/keramicke-noze-a182 koupil jsem konkrétně tyto: 

0
před 2 měsíci Laďka

Dobrý den, jak už tady někdo zmínil, doporučila bych spíš zainvestovat do značky. Fiskars je moje nejoblíbenější značka a za mě tedy mohu určitě doporučit, nůžky, nože, vše vydrží ostré po hodně dlouhou dobu, nikdy jsem se nesetkala s kvalitnějším produktem. Já nakupuji tady www.jadal.cz, a to jak zahradní nářadí, tak do domácnosti.

0
před 4 týdny majdalena

Mám keramické nože ,jsem sněma nadmíru spokojená souprava obsahuje 5 nožu a škrabku na brambory  švícarská značka a nebyli drahé

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 7 + 12


Přidat příspěvek