Jakou pánev

0
před 5 lety Dita

Prosím o radu už opravdu nevím kudy. Minulý rok jsme dostali k Vánocům pánev s keramickým povrchem, nyní (ještě to není rok) je pánev téměř na vyhození. Nepřilnavý povrch jsme hezky spapali a už ani neosmažím na sucho volské oko, vzniknou míchaná :). A to se na ní vařilo tak krásně a byla koupená v prodejně s lepším sortimentem, moc aušusů tam nenajdete. Už jsem se i smířila, že bychom dali za měděnou pánev 4.000,-. Nebo jaká pánev je nejlepší a pokud možno na "věčné časy" s nepřilnavým povrchem?

0
před 5 lety Jitka

Nemyli jste jí v myčce? Já keramickou pánev taky myla v myčce, protože to na ní bylo napsané. Ale ztratila nepřilnavost. Tak jsem koupila novou v Bille a v návodu bylo napsáno, že se sice v myčce mýt může, ale pak rychleji ztrácí povrchovou úpravu. Od té doby keramické pánve myju v ruce.

0
před 5 lety Dita

Nemyla, myčku nemáme, nikdy jsem na ní nepoužila houbičku, ani kov,, míchání pouze vařečkou, ze začátku nebyla potřeba ji mýt, vytřela se lehce ubrouskem a jelo se na novo. Pak jsem jí myla teplou vodou, saponátem a rukou a vytřela zase ubrouskem. Byla kupovaná v kam. prodejně a vypadala kvalitně, měla jsem z ní velkou radost, když jsme jí dostali. Ale už se na ní opravdu moc vařit nedá, proto chci koupit pánev takovou, která bude nepřilnavá a neseškrábe se z ní povrch, kterej samozřejmě pak také jíme.

0
Obrázek uživatele Mritamira
před 5 lety Mritamira

Osobne bych doporucila panev s mramorovym povrchem, jsem s ni naprosto spokojena :o)

0
před 5 lety Dita

Mritamari děkuji moc za tip a jak ji už dlouho používáte? nechci po roce zjistit že je povrch pryč a pánev je na vyhození :), máte nějakou značku popřípadě pamatujete si ještě cenu?

0
Obrázek uživatele Mritamira
před 5 lety Mritamira

Obe panvicky jsem dostala jako darek, ale vim, ze nebyly nejak drahe. Jednu panvicku mam neco malo pres rok a druhou jsem dostala asi pred pul rokem. Jsou odolne proti poskrabani a nevadi jim ani nahla zmena teplot. Mozna rok pro nekoho neni dlouha doba, ale ja varim opravdu hodne casto :o)

0
před 5 lety Dita

A zatím teda funguje jako nová? a napíšete mi prosím jakou máte - výrobce nebo dodavatele značku, díky moc,

0
před 5 lety Dita

A ještě omlouvám se za asi za hloupou otázku, ale to je jako mramor nebo se tomu tak říká, že ten povrch tak vypadá

0
Obrázek uživatele Mritamira
před 5 lety Mritamira

Panvicka i po roce funguje jako nova. Ta starsi je od Bergner a ta novejsi od Banquet. Ta mramorova vrstva opravdu vypada jako cerny mramor. Presnou technologii vyroby ale neznam :o)

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Dito, vzhledem k tvým zkušenostem s kermickou pánví, já mám koupenou také pánvičku, celkem "čerstvě", takže zatím v pohodě mohu péct, smažit, restovat...nicméně pozoruji, že jsem asi "přitlačila na hadr" jak se říká a nebo prostě pomalinku ale jistě začíná ta vrstva také mizet:( Stejně jako ty, já jen vyčistila ubrouskem a znovu na ní vařila dál, myčka taky nemám, jinak jsem jí ani nemyla, nedrhla...a přesto:(
Když čtu tvoje zkušenosti, rozhodla jsem se rovnou, že si pořídím třeba ještě jako k Vánocům titanovou pánvičku (je tedy na palačinky, ale jinou palačinkovou nemám, tak se jistě neztratí:)).
Budu doufat, že zatím bude ještě dlouho v pohodě i ta keramická, ale ta titanová už snad bude volba najisto, kdyby nedej bože odešla ta keramická=)
Už jsem si jí objednala, tak čekám, že příští týden jí budu mít doma, kdyžtak dám vědět, jak se kuchtí na ní, ale vzhledem k recenzím a zkušenostem ostatních by to měla být už opravdu kvalita a snad dobrá investice, přece jen není titan nejlevnější:(

0
před 5 lety Dita

Lucka a jakou sis objednala, odkud? no tu keramickou jsem si ze začátku maximálně pochvalovala, bylo to super vaření jak na skle. Povrch zmizel a z volského oka udělám smažená vajíčka a omeletu už ani neotočím. Založila jsem právě novou diskuzi na titanové pánve a jaká je zkušenost s nimi - určitě jsi už nahlédla.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

No, tak já jsem zatím v těhle začátcích taky, zatím si nemohu stěžovat, ale jak jsi psala, než abych pak narychlo sháněla nějakou další, novou, tak jsem to rovnou vyřešila tou titanovou palačinkovnicí:D
Určitě přidám pak mou zkušenost s ní, očekávám, že budu nadšená jako u keramické, s tím rozdílem, že mi u této nadšení doufám vydrží až do konce:)

0
před 4 roky Lucka

Ahoj, opravdu výborné pánve jsou z přírodní litiny. Jsou nepřilnavé, ale nemají chemicky upravený povrch a při poškrábání povrchu neuniká do jídla žádná chemia. Navíc můžeš s litinou vařit i když je poškrábaná. Mám doma Wok z přírodní litiny a dělám v něm téměř všechno. Kdyžtak info o přírodní litině najdeš tady: http://panev-wok.cz/prirodni-litina

0
před 4 roky Blond56ka

Mě se stalo taky to stejné, dostala jsem ani ne před rokem pánvičku s nepřilnavým povrchem, koupila jsem si na to obracečky atd, myčku nemám, takže vždy jen ruční mytí a drátěnku jsem taky nepoužívala, teď když jí hned neumyji tak se můžu zbláznit, ale nejde to dolů. Značka byla z tescomy, nevím kolik stála byl to dárek, povrch je docela ošoupaný a prosvítá tmavý spodek. Už bych takovej šmějd nechtěla, vytáhla jsem opět starou litinovou.

0
před 4 týdny Marcela

Zdravím, pokud hledáte kavalitní pánev tak doporučuji pánve s mravorým povrchem, text. nakupujemelvne.cz ***Mramorový nepřilnavý povrch s dlouhou životností, neváže na sebe pachy a má úplně hladkou neporézní vrstvu, která je odolná vůči mechanickému poškození. Pánev je dokonale tepelně vodivá a vysoce odolná, tudíž teplo je rozváděné stejnoměrně a tím zajišťuje perfektní výsledek při vaření.
Já osobně na tuto pánev nedám dopustit měla jsem hodně pánví, teflon se mi po čase poškrábal, keramická je dobrá, ale na mramor nemá, litinová je moc těžká, ale nevím jestli se ještě vyrabějí, takové dobré jako kdysi Já určitě přiští pánev nakoupím v nakupujemlevne nechci dělat reklamu jen se podělit o kvalitní pánev která je tak nepřilnavá, že i olej po ní utiká, manžel je kuchař a taky je sní s pokojený pánvi pánev stalo kolem 600 stovek což mi příjde jako dobrá cena.

0
před 4 týdny Marcela

Zdravím, pokud hledáte kavalitní pánev tak doporučuji pánve s mravorým povrchem, text.


nakupujemelvne.cz ***Mramorový nepřilnavý povrch s dlouhou životností, neváže na sebe pachy a má úplně hladkou neporézní vrstvu, která je odolná vůči mechanickému poškození. Pánev je dokonale tepelně vodivá a vysoce odolná, tudíž teplo je rozváděné stejnoměrně a tím zajišťuje perfektní výsledek při vaření.
Já osobně na tuto pánev nedám dopustit měla jsem hodně pánví, teflon se mi po čase poškrábal, keramická je dobrá, ale na mramor nemá, litinová je moc těžká, ale nevím jestli se ještě vyrabějí, takové dobré jako kdysi Já určitě přiští pánev nakoupím v nakupujemlevne nechci dělat reklamu jen se podělit o kvalitní pánev která je tak nepřilnavá, že i olej po ní utiká, manžel je kuchař a taky je sní s pokojený pánvi pánev stalo kolem 600 stovek což mi příjde jako dobrá cena.

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 9 - 8


Přidat příspěvek