Fermentovaná soja v těhotenství?

0
Obrázek uživatele happy.lenulka@
před 5 lety happy.lenulka@

Vím, že soju by těhotné ženy neměly, ale můžou jíst v omezené míře fermentovanou sóju (tempeh)? Díky

0
před 5 lety Martin

Fermentovane produkty jsou velmi dobre stravitelne, na rozdil od nefermentovanych u kterych se vedou mezi odborniky diskuze o jejich prospesnosti/skodlivost. Je to velmi dobry zdroj bilkovin a vitaminu. (Vetsina Japoncu konzumuje produkty z fermentovane soji denne(sojova omacka, miso, tsuju, natto) i v dobe tehotenstvi, vcetne me zeny a nasich 3 deti, ktere se zivi sojovymi produkty od malicka.
Pozor: modifikovana soja (predevsim americke produkty) jsou velmi nezdrave, protoze rostlina sama vytvari toxiny, ktere jsou pro lidsky organizmus stejne nezdrave jako pro skudce, proti kterym byla puvodni soja geneticky modifikovana.

0
Obrázek uživatele happy.lenulka@
před 5 lety happy.lenulka@

super martine... to jaký je rozdíl mezi fermentovanou a nefermentovanou sojou samozřejmě vím, ale chtěla jsem se jen utvrdit v myšlence, že tempeh a spol v těotenství mžůžu... konečně nějaká dobrota, kterou si budu moci dát ;-)

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 6 + 7


Přidat příspěvek