Dřevěné nádobí

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Často jsem slýchala od těch, kteří ho mají, že už by jiné nevzaly, kdysi jsem o něm také přemýšlela a chtěla ho koupit, ale nějak jsem se k tomu nedokopala a teď, když jsem opět potkala stánek kde ho pán prodával, jsem si na něj znovu vzpomněla, používáte někdo dřevěné mísy, lžičky apod.? Jsou nějaké zásadní nevýhody, většinou jsem totiž slyšela jen samou chválu:)
(Pro mě snad jediné mínus je o něco vyšší cena)

0
Obrázek uživatele Peta
před 5 lety Peta

Hm, zajímavé téma... Bohužel zkušenosti nemám, ale přiznám se, že si to vůbec neumím představit... Když krájím něco na dřevěném prkýnku, tak se mi zdá, že ta zelenina má divnej čmuch... I dřevěné vařečky, kterými míchám nějaké jídlo...Když ochutnám z té vařečky, nemůžu si pomoct, ale cejtím to zvlhlé, předchozíma pokrmama nasáklé dřevo.. Leda že by ty lžičky atd. byly něčím ošetřené a to už je taky na pováženou...

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Péťo, přesně tohle jsem taky sondovala od paní, která má každý den jídlo pouze ze svých dřevěných misek:) Skutečně je pravda, že prý (asi hlavně ze začátku) cítila taky tu "dřevinu" :) Ale je to o tom, zda to dotyčnému vadí či ne, prý to potom buď už cítit není nebo je člověk zvyklý a nevnímá to, ale ošetřené obvykle nebývají (respektive ničím, co by bylo na pováženou) - mluvím tedy o tom nádobíčku, které prodával ten dotyčný pán (sám je myslím vyrábí). Ovšem jak je tomu v nějakých ne moc jistých obchodech můžu jen hádat. Asi to chce opět se ptát, ptát a ptát:)

0
před 5 lety Dita

Máme dřevěnou vyřezanou lžíci doma a už slouží jenom na ozdobu, jak píše pěťa, neošetřená lakem nasákne pachutě z jiných jídel, jídlo neklouže jako po lžíci a těžké se z toho jí i nabírá jídlo. Zkuste jíst vařečkou je to poměrně podobný pocit.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Dito, takže jedině mít na každý druh jídla extra vyčleněnou lžíci?:) Mě právě zaujaly ty misky, talíře a podobně, ale asi to tedy nemá takový efekt. Je pravda, že vyškrábavat něco z dřevěných misek by šlo asi hůř.

0
před 5 lety Dita

My ji máme nelakovanou, je to historický kousek :), je vyřezávaná a moc pěkná, ale jíst se s ní moc nedá, prostě i to jídlo chutná jinak, tak nějak hůř, jak popisovala peťa. Ten pán co je prodává je má nějak ještě lakovaný? Třeba dneska dělají už jiné s nějakou povrchovou úpravou, jenže kdoví z čeho to je.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Takže spíš výstavní?:) Co jsem se ptala, jestli je nějak ošetřované, tak pán říkal, že ne, že je to čistě bez ničeho.

0
před 5 lety Olga

Nedoporucila bych lakovat a pak z toho jist... Lze nadobi normalne namorit olivovym olejem nebo vcelim voskem. Oboje nevadi, ze to casem ojis, protoze je to prirodni a stravitelne.

0
před 5 lety Bledá Tvář

Dřevěné nádobí už chválil Jan neruda v baladě Dědova mísa.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Vážně? Ale možná by si dnes sám Neruda zoufal, kdyby viděl, čím vším jsou výrobci schopni to napatlat :(

0
před 6 měsíci Milan

Zdarec lidicky asi sem tu nasel odpoved ale ne uplne tu co sem hledal! Mam doma soustruh a delavam si kalisky ale jak do nich dam nakou tekutinu tak mi prasknou! Par lidi mi reklo ze nalakovat nebo nasmolit! Lak mi ale priada dost neprakticky! Jeden rika ze to drevo musi byt mokre,nekdo ze vyschle,tod otazka! Dik za odpoved Miži

0
před 4 měsíci Veronika

Ahojky, Doporučuji se mrknout na výrobky z olivového dřeva.

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 2 + 10


Přidat příspěvek