Domácí kysané zelí

0
Obrázek uživatele Lucka
před 6 lety Lucka

Tak jsme si letos opět dělali vlastní kysané zelí a chtěli jsme si ho přilepšit přistrouhaným křenem, teď když jsme se do něj pustili se ale na povrchu tvoří jakoby bílá vrstva, podobná plísni, myslíte, že to je nějak závadné nebo je to důsledek toho křenu?
Pokud by se to nějak šířilo nebo začalo kazit, tak bych jinak zelí zavařila do sklenic.

0
Obrázek uživatele btgreen
před 6 lety btgreen

je to křís, bílý povlak, ten je třeba odstraňovat a hladinu doplňovat solným roztokem.
Je aerobní, čím víc zamezíte přístupu vzduchu do nádoby, tím méně povlaku.
Já bych nesterilizovala, je to škoda.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 6 lety Lucka

Já vím, ale nevím právě co s tím tedy:( Určitě ho nechci vyhazovat, je toho plný velký kýbl

0
Obrázek uživatele btgreen
před 6 lety btgreen

pokud nemáte spec. nádobu na zelí, tak bych asi co nejvíce zatížila (vyvařeným prkýnkem a kameny) a utěsnila tak, aby CO2 mělo co nekratší dobu na únik.
nebo přendat do zavařovaček a zazátkovat jen na 90%.
na netu budou rady.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 6 lety Lucka

No máme ho v tom soudku na zelí přímo, v odkazujícím článku se píše o přikrýváni plátýnkem, my ale ničím zelí přikryté nemáme...
http://www.cuketka.cz/?p=1481 vy myslíte dát natěsno do klenic, zavřít ale ne zcela utáhnout a nechat tedy v pokojové teplotě?

0
Obrázek uživatele btgreen
před 6 lety btgreen

tak to je nejlepší, a máte v tom žlábku vodu?, pak se tam vzduch nemůže dostat.
Přikrýt, samozřejmě, plátno, prkýnko a dva šutry.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 6 lety Lucka

jojo, voda tam je, zkusím tedy ještě to plátýnko a zlikvidovat to, tedy ne zelí ale ten křís=)

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Poradíte mi, chci letos poprvé zkusit pickles (z cibule, cukety, brokolice a třeba mrkve), ale sud na kvašené zelí jsem bohužel loni rozbila, myslíte že budou stačit obyčejné sklenice nebo do čeho jiného? A jak dlouho by mi asi pickles vydrželo v lednici, na internetu píšou i celou zimu, tak bych to ráda vyzkoušela:-)

0
před 4 roky Aria

Stačí ti sklenice, než jsem si koupila picklovací hrnec, dala jsem zeleninu do sklenice a zatížila ji menší sklenicí naplněnou vodou. Hlavně je třeba postavit sklenku na talíř, aby ti netekla voda kolem. A zelenina opravdu vydrží dlouho, je dobře konzervovaná, takže do lednice nebo do sklepa s ní a baštíte celou zimu.

0
před 4 roky Eva

já po zaliti zelí dávám do sudu na zelí igelitový sáček z vodou ten utěsní přístup vzduchu a mám zelí celou zimu na balkoně a zelí je supr

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 5 - 4


Přidat příspěvek