Zmrzliny

0
před 10 lety Vendulka

Ahoj, jsem těhotná a mám občas různé chutě. Dnes jsem dostala chuť na zmrzlinu, ale ouha.Po přečtení si, co to obsahuje, mě chuť přešla.Ve všech (prohlížela jsem 4)byla alespoň jedna v ČR zakázaná látka. To mě dost překvapilo.Jak je možné, že se na našem trhu prodávají výrobky se zákazanými přísadami. Nemáte někdo přehled, která zmrzlina je OK?

0
před 10 lety Vlado

Vendulko, můžete se podělit o značky? Nerad bych se otrávil. Všechno bych to zakázal. Díky za varování

0
před 10 lety Vendulka

nevim zda si presne vzpomenu. Zmrzlina Kit kat, dale od znacky Albert, od Prima - jahodova dren, a polarkovy dort (cokolada). Dal jsem je radeji nezkoumala.

0
před 9 lety Jirka

Taky by mě zajímalo, které nanuky a zmrzliny jsou nejlepší, nechce se mi probírat těma hnusama které mají tuk místo smetany.

0
před 9 lety 6sense

Nejlepší nevim, ale na hodně stránkách považují za nejlepší zmrzlinu vyráběnou doma a to tak že se rozmixuje zmražené ovoce (třeba mražené jahody) s kelímkem bílého jogurtu, trochu cukru a vody. - Na toto se brzy chystam, že to zkusim s medem místo cukru.

Z těch komerčních... v létě když jdu kolem světozoru, tak si jednu míchanou neodpustím (Ale složení nevím :D). Z balených určitě ovocné od Dione co tu jsou nafoceny. Nejen jejich borůvková kde jsou celé borůvky, ale i malinová a jahodová jsou prostě skvělý. Mrož jahody v čokoládě, fitline meruňka, i mango mi chutná, i když některým ne. Smetanový mě moc neberou ( i když občas nějakou testnu), člověk se s tím akorát nasytí a zmrzlina podle mě nesplní takový ten účel zchlazení.

0
před 9 lety Bajbic

U tech kupovanych si nemuzes byt nikdy jista, z ceho jsou vyrobene. kdyz si kupujes treba zmrzlinu v cine, tak je jasne, ze to je vyrobene z jejich vody - no a jejich vodu bych pit radsi nedoporucoval, kdyz na ni nejsi zvykla, muze ti zpusobit zazivaci potize.

asi idealni je vyrobit si zmrzlinu doma. zkus se podivat napr. na http://www.frigomat.cz/poradime/recepty/ - najdes tam spoustu receptu, jak na to;)

0
před 9 lety ajkap7@

Ja si robím ovocnú mrazenú dreň doma z prebytkov ovocia, teda z ovocia, ktoré nedokážem skonzumovať v čerstvom stave. Najviac mi chutila jahodová ovocná dreň - čerstvé ovocie zasypem cukrom, stačí trochu, nechám ho rozpustiť, rozmixujem ponalievam do kelímkov a zamrazím. Skúsila som aj marhuľovú a malinovú. A uvažovalo som to už skombinovať s jogurtom, ale neviem, ako jogurt zareaguje na zamrazenie. Tiež som raz zamrazila čokoládový krém, ktorý sa mi zvýšil, keď som plnila dobošové rezy, a chutil ako mrazený čokoládový krém.

0
před 8 lety Lucka

Díky zvýšení ceny za vanilku výrobci chystají zvyšovat cenu vanilkových zmrzlin, ráda si vanilkovou dobrou zmrzku připlatím, když budu vědět, že tam mám opravdovou vanilku, ale vzhledem k tomu, že jsou všechny zmrzliny u nás ochucený pouze vanilinem, opět jen využívají situace k vyšším výdělkům.

0
před 8 lety Jana H.

když je čertvé ovoce, dělám zmrzku doma,mixuji ovoce, tvaroh, jogurt a med... poměr podle chuti a pak mrazím... super je s borůvkama, malinama, jahodama, ale určitě najdete spoustu jiných chutí.

0
před 8 lety Lucka

souhlasím, sama si dělám takový dezertíky a zmrzky, často si dělám vylepšené medem, ořechy apod., ale přece jen vanilková je vanilková:-) a v tomhle případě bych to opravdu dokázala pochopit, jen kdybych našla pravou vanilku v těch zmrzlinách, ale připlácet za levnej vanilin...:-)

0
před 8 lety hrusticka

..ak chcete pravú smotanovú chuť zmrzliny zmixujte kešu oriešky a ovocie a na zahustenie použite xantánovú gumu,ktorá zabraňuje aj tvorbe ľadových kryštálikov pri mrazení:))..

0
před 8 lety Jana H.

xantanová guma?... tak to radši krystaly při mrazení....

0
před 8 lety Lucka

No to mi taky přijdou sympatičtější krystaly ve zmrzce než nějaká guma, tu jsem nikdy nepřidávala.

0
před 8 lety Danah

Xantanová guma, E 415, stupeň škodlivosti 2. Může být vyrobena z geneticky modifikovaných plodin: kukuřice, sója. Ach jo. Ono nestačí, že to výrobci cpou do ledajakých potravin jen aby vypadaly a dobře se prodávaly,ale pro zdraví to není nic.

0
před 8 lety Lucka

Taky myslím, že je zbytečné přidávat tam "éčko" navíc, když se právě snažím hledat jich ve zmrzlinách co nejmíň, navíc jsem ani nikde neviděla, že by se dala ta guma koupit, ale možná je to jenom tím, že nepatří mezi moje vyhledávané potraviny:) a ani nebude:D

0
před 8 lety Danah

Lucko,přesně tak: dobrovolně to neudělám.:-))Všimni si, jak jsme pomalu zvykáni na to, že co je chemické, je normální, neškodné (div že ne zdravé) a přírodní je něco z minulých dob, zastaralé a jaksi přímo nebezpečné. Svět fakt hloupne.

0
před 8 lety Jana H.

no to si pak klidně můžem koupit tu zmrzku někde v super - hyper ... a nemusíme řešit jak ji udělat doma.

0
před 8 lety Lucka

Přijde mi to jako dělat z dobrého jídla, popřípadně z menšího zla to větší a zase jen na úkor zdraví. Navíc mi to tady přijde tím spíše jako zbytečné, protože mimo to, že zabrání nějakým krystalům tam žádný jiný smysl nemá.

0
před 8 lety Monika

Teď začnou být aktuální nanuky a zmrzliny.Objednala jsem formičky na nanuky od Tescomy a budu dětem vyrábět nanuky z ovoce, když si přečtu složení nanuků, tak je to děs. Zatím jsem našla dobrého akorát mrože.

0
před 8 lety karča

Monika: Jak takový nanuk připravujete vy? Doslazujete?

0
před 8 lety Monika

Karča: omlouvám se za pozdní odpověď. Teď jsem udělala nanuky ze 100% pomerančového džusu ( jablečného, multivitamín, jahoda atd. - takové ty " vodové". Doslazuji jenom medem. Budu dělat jahodové.

0
před 8 lety karča

Díky. Taky už mám formičky na nanuky, akorát ještě chybí špejle. Ty umělohmotné seženu kde? Ještě jsem na ně netrefila.

0
před 8 lety happy.lenulka@

Vendulko, tady na stránkách je spousta nanuků či zmrzlin, které jsou co se éček týče neškodné ;-) http://www.chemievjidle.cz/nanuky?stranka=2

0
před 8 lety Monika

Karča : ty už byly u toho. Koupila jsem to komplet. stálo to asi 70 Kč

0
před 8 lety Dita

Není nad to si vyrobit zmrzlinu doma, proč se ošidit na smetaně nebo tvarohu, vím co si tam dám bez náhražek a jiných šididel. Zmrzlina z vody a z odstředěného mléka s nečokoládovou polevou, která se jen tváří jako čokoládová bych nejedla.

0
před 8 lety Dita

Jo a pamatuji si jak dřív to je tak před 15 lety jsem si zmrzlinu (dort) roztávala a pila ji tekutou, byl to hustý smetanový krém, zkuste si to udělat se zmrzlinou nebo nanukem dneska, smetana nikde, a vznikne vám jen hnusná voda

0
před 8 lety Zmrzlinomil

Jak se vyhnout nebezpečným látkám ve zmrzlině? Pokud chcete mít jistotu, je třeba jediné: udělat si ji sám. Na internetu se povalkuje spousta receptů, viz např. http://www.frigomat.cz/aktuality/recept-domaci-zmrzlinu/

0
0
před 8 lety olina.t@

Myslím, že výroba vlastnej zmrzliny znie lákavo. Sama som zvedavá ako môže chutiť.Vďaka za linky.

0
před 8 lety Danah

Nemohu se zbavit pocitu, že ten všudypřítomný mléčný prášek je smíchán s melaminem. Co má jakýsi mléčný prášek co dělat v ovocných zmrzlinách? Odmítám se podřídit názoru, že ovoce v ovocé zmrzlině je jen zastaralý zvyk, a tak je nutné ho vymýtit.

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 5 - 4


Přidat příspěvek