Zkažené verus přeměněné potraviny-vyhodit?

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

http://www.vitalia.cz/clanky/kdy-se-jidlo-zacne-kazit/ Tak když jsem tohle přečetla, zajímalo by mě, jak to máte vy, když vám projde jogurt či mléko? Vyhodíte ho bez milosti nebo si jen řeknete, že místo mléka nakonec máte kefír a klidně ještě zkonzumujete?
Přiznám se, že mě tyto výrobky i po lhůtě nevadí a opravdu-pokud to není opravdu hodně dlouho-prošlý jogurt nebo mléko ještě sním. Zatím vždycky bez jakékoliv komplikace nebo prohnání na WC:)
Jak to máte vy? Vyhodit? Sníst? Či jinak zužitkujete?

0
před 5 lety Ivanqa

Co se týče údajů o spotřebě na etiketě, nepřikládám tomu u většiny produktů přílišnou váhu. Už se mi mnohokrát stalo, že zakoupené věci, které ještě měly dostatečnou časovou rezervu na spotřebu, byly již zkažené. Což je způsobeno prostě nevhodným převozem, skladováním a zacházením výrobce/přepravce/prodejce. Např. v 1 obchodě jsem asi 3x zakoupila mozzarelu, která měla ještě min. 2 týdny trvanlivost, ale po 2 dnech doma v lednici se mi sáček nafoukl a mozzarela letěla do koše. Po téhle zkušenosti již kupuji jinde, protože vím, že se nejedná o náhodu. Samozřejmě se snažím vše zužitkovat dříve, než projde uváděná doba, ale ne vždy se mi to daří. Pak se řídím za prvé podle vzhledu, pak podle vůně, po hmatu a nakonec podle chuti. Jakmile se mi cokoli nezdá, vyhazuji, pokud potravina nevykazuje žádné známky zkaženosti, zpracuji. Pokud jsou potraviny delší dobu, snažím se upravit tepelně - např. tvaroh upeču v buchtě apod. Zatím jsem s tím taky nikdy žádné problémy neměla. Lepší je zkažení předcházet, co jde zmrazit, zavařit apod.

0
Obrázek uživatele karča
před 5 lety karča

Prošlé jídlo u nás papají slepice:-)

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 12 - 11


Přidat příspěvek