Zdravější život díky kvalitnějším potravinám

0
před 6 lety pandaa

Dobrý den, jsem velice ráda, že jsem narazila na tento web, snažím se jíst relativně zdravě a hlavně si vybírám potraviny bez éček, vím, že to dá občas časově zabrat, ale není nad investici do svého zdraví,

mám kamarádku lékařku a říkala, že dříve nebylo tolik rakoviny jako dnes, včetně mladších ročníků,

určitě stojí za povšimnutí nad tím co do sebe mnoho lidí nacpe

0
Obrázek uživatele Argolim
před 6 lety Argolim

Říká se, že lidé přešli od Kvality ke kvantitě. Jak snadno se dá nahradit např. náš népříliž zdravý cukr a přesto tak málo lidí dělá..(Když už tak, tak třtinový cukr, agávový sirup, javorový sirup, sladěnka,...)

0
Obrázek uživatele happy.lenulka@
před 6 lety happy.lenulka@

Všechno je to o pohodlnosti a penězích. Já se snažím jíst zdravě, téměř nesladím, jím kvalitní potraviny. Bohužel u nás kvalitní znamená dražší. Raději si koupím kvalitní krůtí šunku bez přidání mouky a jiných sajrajtů než junior, gothaj, a jiné :-)
Mám rodiče na kterých to vidím... Mamka kupuje typem "Akce 5 plus 2 zdarma"... Hlavně že je to levný a je toho hodně... Já si radši koupím 1 italský rajčata v plechovce bez přidaných éček za 40Kč kus a mega si na jídle pochutnám, mamka radši koupí 3 ks hnusných rajčat za 15Kč kus, protože je toho prostě hodně. co o tom, že to chutná hnusně, barevně je to nepřirozený, a že si tím člověk škodí... A tak je to se vším.. Strašně mě doma odsuzují, že kupuji ovoce od farmářů, Bio ovoce a zeleninu, která stojí klidně i jednou tolik... Ale proč bych do sebe měla rvát mrkev za 16kč kilo, ve které je plno dusitanů a fosfátů, když za stejnou cenu budu mít sice jen půl kila mrkve, ale za to chuťově úplně jinou a zdravější.

Největší problém dnešních lidí vidím v tom, že jsme si všichni zvykli na nové chutě... Většině lidí je jedno jak jídlo chutná, hlavně když je tam hodně soli, glutamát,...

Těžko se vysvětluje, že sířené sušené ovoce není fakt nic moc... Těžko se reaguje na řeči typu, že ty sířené vypadají víc jak čerstvé meruňky... Těžko vysvětlit, že usušená meruňka je spíš hnědá než zářivě oranžová ... :-)

A takhle bychom mohli debatovat pořád...

Pak to vidíme kolem sebe... taťka nadváha, vysoký krevní tlak, vysoký cholesterol, neteklé nohy, depresivní stavy, nespokojenost se životem. Mamka kruhy pod očima, vypije cca 0,5 litru tekutin denně, pořád ji něco bolí... Těžko se vysvětluje, že by stačilo, kdyby změnili stravu... Ono je jednodušší do sebe rvát chemické svinstva (léky) a cpát se bůčkem, konzevami, uzeninami, bílým pečivem, mlékem a tunou tučného masa...

0
Obrázek uživatele Frodik
před 6 lety Frodik

Happy.lenulka: No tak to je moje řeč :-) Na to už nemám co napsat, protože bych jen opakoval to samé. Bohužel je to všechno spojené se vším. Tady se bavíme o jídle a potravinách, ale ono to má obrovské návaznosti na ekonomiku, zdravotnictví a celkovou situaci ve společnosti.

Lidi ušetří pár korun na hnusným jídle a pak hned utíkají brečet k doktorovi, že je tuhle a támhle píchá a že se zadýchávají do schodů. Nadváhu řeší předraženým reklamním tahákem za který jim nevadí dát hafo peněz. Ale hlavně, že mají jogurty za 3,90.

Bohužel ve většinové společnosti není vůbec žádný zájem o kvalitu. Vítězí jen ta kvantita za nízkou cenu o které píšete. Ale jak z toho kola ven ? Hodně těžko, já sám za sebe volím odchod z tohoto státu, protože ne všude to takto vypadá a drásat si nervy tím vším, co vidím kolem sebe a co mě nenechává klidným, to nemá cenu...

0
Obrázek uživatele Dita
před 6 lety Dita

Lenulka - včera jsem se chvíli dívala na pořad "Jste to co jíte" nebo jak se to jmenuje. Všechno to co jste napsala v posledním příspěvku, jakoby jste psala o této paní. Nákup tipem hodně a co nejlevnější. Když se jí probírala ledničkou - spoustu potravin tam měla prošlých. Navíc třeba salám co měla prošlej, maso téměř žádný jen skoro obarvená buchta. Paní doktorka Cajthamlová jí říká, jestli není lepší koupit toho míň s vyšším obsahem masa.
No, že paní měla problém s cholesterolem, nadváhu, osteoporózu a nevím co všechno. Škoda, že v takovém pořadě neříkají kolik na to bere prášků a kolik za ten sáček v lékárně dá.
Alespoň s tím chtěla něco udělat. Ale takových lidí co takto žije jsou mraky.
Nakonec člověk zjistí, že na jídle moc neušetří když to pak vydá na lécích. Na druhou stranu to řadě lidí vyhovuje.
Jedna moje známá mi říkala, že jim to chutná, ale to do té doby než ochutná jinou potravinu - například již zmíněné nesyřené meruňky - mňam.

0
Obrázek uživatele happy.lenulka@
před 6 lety happy.lenulka@

Dita: já to mám tak, že prostě miluju kvalitní jídlo a v nekvalitním tu chemii cítím a dokáže mi to zkazit chuť z jídla. Třeba proto nerada jím u našich, kteří kupují právě stylem - nejlevněji a co nejvíc - ... mamka furt hudruje že si žiju jak prase v žitě a utrácím za jídlo mraky peněz, nechápe, že si prostě koupím 10 fkg parmazánu mnohem raději a dávám ho trošku než půl kila eidamu, co pomale ani nestál vedle mléka --- hlaaavně že je v akci!!!
pořád mi tvrdí, že rozdíl v tom není, ale když u mě občas spí brácha a já mám jídlo z kvalitních surovin, tak mu šmakují i obyčejný těstoviny s rajčatovou omáčkou a parmazánem, přitom doma by nad tím ohrnul nos...

člověk se v tom časem začne orientovat a musím říct, že za jídlo utratím víceméně stejně jako když jsem ještě nekupovala tak zdravé věci... je to o cviku :-) a hlavně se člověk naučí nakupovat tak akorát, protože když si koupíš sýr za 50 Kč, tak ho prostě nenecháš zkazit (přičemž zkaženej taveňák ti starost zas tak moc nedělá :-) )

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 3 + 9


Přidat příspěvek