Zdravá tatarka nebo majonéza

0
Obrázek uživatele rakapka@
před 7 lety rakapka@

ahoj, neznáte někdo na trhu nějakou 'nejedovatou' tatarku nebo majonezu? já zatím v obchodě na nic nenarazila :-( díky

0
před 7 lety renata

Jako náhrada tatarky se dá použít sojanéza nebo sojová tatarka, ta se dá použít jak ve studené, tak i v teplé variantě, ale s tou nemám zkušenosti. Jako dobrá alternativa se mi osvědčil bílí tučný jogurt od choceňské mlékárny.

0
před 7 lety renata

bílý

0
před 7 lety jana

Našla jsem třeba toto
http://www.chemievjidle.cz/sojova-omacka/sojaneza-kalma-kalma

0
Obrázek uživatele Jirka
před 7 lety Jirka

jana: vadí mi tam sója a neurčený rostlinný olej.

0
Obrázek uživatele roxy789
před 7 lety roxy789

Super náhrada za tatarku nebo majonézu je kvalitní bílý jogurt.

0
před 7 lety

nedávno jsem nějakou sojanézu kupovala, ale jednak mi vadí krátná doba spotřeby, asi tři dni (což při pracovní vytíženosti kdy jezdím domů v deset večer a nakupuji jednou týdně do zásoby) - a zadalší ji stejně v žádných obchodech v okolí nemají :-(

0
Obrázek uživatele rakapka@
před 7 lety rakapka@

a taky na tompovětšinou není potvrzeno že je to z geneticky nemodifikované soji...

jinak jogur někdy používám, hlavně do salátů v létě (osvědčilo se mi ho osolit a přimíchat trochu hořčice), ale k některým věcem to prostě není ono

0
Obrázek uživatele klara.jaburkova@
před 7 lety klara.jaburkova@

Ano,skvělá náhrada za tatarku či majonézu je bílý jogurt.A mimo to znám pouze jedinou ,,zdravější´´ od Hellmann´s tatarku light.

0
před 7 lety Hana

to, že je light neznamená, že hned je zdravější, sklenice plná oleje je pořád sklenice plná oleje.

0
Obrázek uživatele Uriel
před 7 lety Uriel

Proč si neudělat vlastní majonézu?
Stačí 2 žloutky s trochou soli a potom metlou šlehat.Po kapičkách přijéváme olej a mícháme té doby, dokud hmota nezhoustne.

0
před 7 lety venca

Občas nahrazuji majonézu tatarkou a tatarku majonézou.

0
Obrázek uživatele davy
před 5 lety davy

Dnes jsem použila k obědu tofunézu, ale musím říci, že chuť není nic moc. Přikláním se Uriel, co se týče majonézy,ale kombilnovala bych ji s tím jogurtem. Dále bych chtěla poprosit, zda mi poradíte s tvorbou hořčice. Kupovaná také není nic moc. Děkuji.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Já si doma dělávám také když je čas domácí, jen ze 3 žloutků, osolené a podle potřeby olej, jiank když kupuji, tak mám oblíbenou jen tu od Hellmans.

0
Obrázek uživatele vercounek
před 5 lety vercounek

no já sem všude slyšela, že je nejlepší tofunéza, ale abych pravdu řekla, tak mi přijde nejlepší sojanéza. Na domácí majonézu se chystám, ale všichni straší, že je to docela fuška ji máknout :)

0
Obrázek uživatele Danah
před 5 lety Danah

Vercounku, neboj se, nic to není: a jestli máš lidi na to, aby přikapávali olej, zatímco ty třeš žloutek, je to to nejlepší. Když se to nepovede a zdrcne se, napravíš to přidáním další dávky oleje. Trošku bolí ruce, ale ta radost, když se dílo podaří!

0
Obrázek uživatele vercounek
před 5 lety vercounek

Danah: no tak tedy dobrá, určitě to vyzkouším :) díky za radu

0
Obrázek uživatele Boo67
před 5 lety Boo67

Já nedám dopustit na sojanézu.Trvanlivost má min 14 dní.Nakrájím si do ní nadrobno okurku,cibuli,přidám trochu láku,hořčice a to je potom ňamka.Tofunéza není vůbec dobrá,ble.

1
Obrázek uživatele pruzinetchka@
před 5 lety pruzinetchka@

Myslím, že "zdravá" ve smyslu bez chemie, je tatarka Spak, chutná nám hlavně pikantní verze. Jinak si majonézu (tatarku) dělám i domácí. Mléko + olej, sůl, hořčice, pepř - rozmixovat tyčovým mixérem. Ochutit dle vlastní chuti :-)

0
Obrázek uživatele elllzi@
před 5 lety elllzi@

Ja do domaci majonezy davam cerstvou bazalku dobry je ton na ryby ale i treba na cizrnove karbose. Ponornym mixerem delam majonezu aji z celeho vejce je toho mnohem vic. Zkousell ste nekdo majonezu z olivacu?

0
před 5 lety Jitka

Chtěla jsem se jen zeptat, co znamená nejedovatá. Tatarku nekupuji, protože je zahuštěná modifikovaným škrobem. Ale chuťově dobrá a bez zbytečné chemie je majonéza Hellmans, ze které si vyrábím tatarku.

0
před 5 lety Boo67

To jsem zase zklamaná.Zjistila jsem,že moje oblíbená sojanéza od firmy Kalma kterou jsem tady vychválila obsahuje sacharin. :o(

0
Obrázek uživatele Raskenius
před 5 lety Raskenius

Ahojky no já si osobně myslím, že nejlepší je skutečně si udělat majonézu doma, je to rychlé a hlavně víme, co si tam dáte a nemusíte do sebe cpát gumu, modifikované škroby a podobné nesmysly, co tam výrobci nacpou. viz napřiklad.
http://www.chemievjidle.cz/majoneza/hellmann-s-light-majoneza.

Hodně jsem tu četl o Sóje a musím přiznat, že i já, jsem donedávna byl jejím zastáncem. Ale zdravotní problémy, tedy spíš snaha s tím něco udělat, když medicína selhává mě přivedlo mimo jiné k poznání, že ta Sója zas tak SUPER není. podívejte se třeba sem:
http://orgonet-team.blogspot.cz/2011/08/pravda-o-soji.html
a nebo sem, kde na konci dokumentu jsou i odkazy na vědecké studie ohledně toho...
http://ulozto.sk/x9AMjn8/soja-pravda-a-myty-doc

0
před 5 lety Jitka

Když je něco light, tak se ten tuk musí něčím nahradit. Proto se tam cpou škroby.

0
před 5 lety Jitka

Přečetla jsem si odkaz. Už jsem něco podobného slyšela, akorát jsem netušila, že soja je až tak škodlivá. Ještě že jí nejím, nechutná mi. Nechápu, proč bychom jí jíst měli. Naši předci jí nejedli, takže náš organismus na to nemůže být připravený.

0
před 5 lety Alice 1

kysaná smetana - používám už dlouho.

0
Obrázek uživatele Boo67
před 5 lety Boo67

Raskenius:Tak jsem si otevřela odkazy,abych se dozvěděla víc o sóji
a jsem z toho výrazně zklamaná.Fakt už teda nevím co jíst. :o(

0
před 5 lety Jitka

Boo67: maso, nejlépe domácí

0
Obrázek uživatele Peta
před 5 lety Peta

Já bych všechny sojové výrobky uplně nezavrhovala.Vyhýbala bych se sojové mouce, klasickému sojovému masu, sojovým jogurtům, mléku, sojanézám atd. - to jsou výrobky, které vznikly, aby vegetariánům/veganům a lidem s intolerancí nahradily jejich oblíbené pochutiny. Ale tradiční fermentované výrobky - tempeh, miso pasta, natto, omáčky shoyu a tamari obsahují velké množství cenných vitamínů a minerálů a jsou pro tělo velmi prospěšné. Samozřejmě za předpokladu, že není použita GMO soja.

0
před 4 roky kastel

...nejhorší je smrt z vyděšení ;o)

0
Obrázek uživatele Sunriska
před 4 roky Sunriska

Nejlepší majonéza z hlediska složení, jakou jsem objevila. :)

1
před 4 roky Jeanine

Domácí a celkem snad i zdravá tatarka: 1 díl mléka3 díly slunečnicového oleje (olivový tak nezhoustne)sůlKousek cibulkyKdyby byla směs řídká, stačí vždy přidat olej, Mixujeme pouze ponorným mixerem. Dle chuti pak do směsi nastrouhat třeba sterilovanou okurku, prolisovat kousek česneku, přidat jakékoliv koření, petrželku, příp. přilít trošku láku z okurek. Je výborná. 

0
Obrázek uživatele iva.porto
před 4 roky iva.porto

Pruzinetchka, Jeanine - díky moc za informaci!!! Tatarku mám ráda, ale kupovaná mi nechutná, ráda bych si udělala svoji vlastní, ale: Mám hrůzu se syrových vajec kvůli salmonele, a proto jsem nikdy nic ze syrových vajec nedělala. A tak jsem ráda, že existuje varianta bez vajec! To mě nikdy nenapadlo, že by to šlo z mléka! Hned zítra vyzkouším a dám vědět, jak mi chutná. Ještě jednou díky za tip

0
Obrázek uživatele sharunka03
před 4 roky sharunka03

Jeanine: hlavně olivový olej má svoji specifickou chuť, takže by z něho ani ta majonéza nebyla dobrá.

0
Obrázek uživatele iva.porto
před 4 roky iva.porto

Jak jsem slíbila, tak píši, zda mi chutnala tatarka z "mléka" - Je to výborné, neuvěřitelně jednoduché, jsem nadšená! Přiznám se, měla jsem malinko pochybnosti, jak mi bude tato tatarka chutnat, ale opravdu předčila mé očekávání. Použila jsem bio slunečnicový olej a normál polotučné mléko z Jihlavy, pak jsem přidala strouhanou okurku a trochu cibulky, pepř, sůl a hotovo. Nevím, jak by chutnala z obyč oleje, ale tenhle olej mám moc ráda a i zde nezklamal. Znovu a znovu žasnu nad tímto receptem : )

0
Obrázek uživatele Slunew
před 4 roky Slunew

u nás doma - už za socíku se dělala tatarka ze zakysané smetany, co které se nastrouhala kyselá okurka, cibulka a pak trochu pepře a soli a nikdy si nikdo (ani návštěvy) nestěžoval, že by mu to nechutnalo...

0
Obrázek uživatele sharunka03
před 4 roky sharunka03

Slunew: Tak to se mi moc líbí a není to vůbec složité jako třeba výroba klasické majonézy, kde musíte opravdu nepatrně přilévat olej, aby se to nesrazilo a nebo aby se to dalo vyšlehat.

0
před 4 roky Jeanine

Iva.porto: jeee, tak to jsem ráda, že to k něčemu bylo a hlavně že se povedlo a chutnalo :) Jde to i z obyč. slunečnicového oleje, ale záleží na chuti. A přesně jak psala Sharunka, že z toho oliváče by to mělo spec. chuť, lehce asi i nahořklou. Tak ať chutná :)

0
před 3 roky karina

ahojky lidi jájsem majonézu mněla ale mně nechutna

0
Obrázek uživatele edenrose@
před 3 roky edenrose@

já kupuju od spak mají ji v intersparu, nebo myslím, že se jmenuje majolka a je  k dostání v kauflandu složení je bez E

0
před 2 roky zuzu-holka

ahoj, nám doma nejvíc zachutnala really, je z rýžového nápoje a zdravějšího řepkového oleje. Výhoda je, že není chlazená a tak neotevřená vydrží hodně dlouho, prodávají ji třeba tady:http://www.veganstore.cz/Nahrazky-vajec-a-majonezy/748-Rostlinná-majonéza-Original-280g-Really-Not-Dairy

0
před 2 roky zuzu-holka

tak se mi povedlo dát odkaz 3x, omlouvám se :)))

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 9 - 3


Přidat příspěvek