Tyčinka Margot

0
před 8 lety Jirka

Chci se s Vámi podělit o můj nový poznatek s touhle (kdysi) oblíbenou tyčinkou. Přečetl jsem si její složení a nestačil jsem koukat. Teda zpočátku se to tvářilo v pohodě, ale na závěr barviva, které jsem zde nalezl v sekci nebezpečná Éčka. Konkrétně Žluť SY a brilantní modř FCF. Je mi jasné, že když ji sním, tak automaticky hned nedostanu raka..ale štve mě, že taková barevně mdlá a nevýrazná tyčinka z nějakého mně neznámého důvodu musí obsahovat tyto látky... Sbohem tyčinko Margot

0
před 8 lety

Taky jsem se do nedávna s touhle oblíbenou tyčinkou ač nerada rozloučila, nevím proč nás chtějí výrobci cpát těmito mňamkami, další zjištění pro mě bylo kolik dalších potravin žluť SY a modř obsahuje, kdo ví jak by tyčinka chutnala kdyby tam tyto přísady nedali? změnilo by to barvu? mě by to problém při jedení nedělalo

0
před 8 lety

Možná by nebylo na škodu zde tyto potraviny uvést. Rád je z jídelníčku vyřadím

0
před 8 lety Webmaster

Pokud si zde zobrazíte stránku o konkrétním éčku, najdete pod jeho popisem i seznam výrobků v kterých je obsaženo. Seznam výrobků není kompletní, ale stále se rozrůstá a celý jej můžete vidět na našem partnerském webu www.CHEMIEVJIDLE.cz

0
před 8 lety

tak jsem se dívala na její složení a je to celá sbírka, překvapil mě tak dlouhej seznam, ač nerada, tak jí taky říkám sbohem

0
před 8 lety milan poche

Ať si tyčinku MARGOT dají napříště jen páni výrobci se svými rodinkami!

0
před 8 lety Honza

kašlu na to, každej jednou umře... ale nikomu to neberu... ale stejně si myslim že si máme život užívat, a ne se krotit kvůli tomu, abychom vydrželi o něco déle...

0
před 8 lety Filip

Tak jsem doma rozbalil jednu tyčinku Margot, abych se podíval, co těmi barvivy vylepšili - barva je stejná jako dřív a navíc je to úplně jedno, protože ta hmota je stejně celá zalitá v čokoládě. Co tím chtěl výrobce dokázat nedokážu pochopit...

0
před 8 lety Webmaster

Plně s vámi souhlasím, ani mě není jasné, proč právě Margot obsahuje celou řadu barviv, když její obsah pod čokoládou stejně není moc viditelný. Lámu si hlavu nad tím, jakou by asi ve skutečnosti tyčinka měla barvu pokud by v ní ta barviva nebyla...

0
před 8 lety Laďa

Ona mi ta tyčinka ani moc nechutnala a jak jsem se dozvěděl o jejím složení, chápu proč.

0
před 8 lety Renata

Fuj tak to je hnus, co všechno to obsahuje. Jak takové svinstvo může někdo beztrestně vyrábět? A přitom to cpeme i do dětí. Tak a končím s margot buchtou.

0
před 8 lety Pedro

Taky jsem jí v dětství miloval...to už je ale pryč.Nebo METRO ! To bývala lahoda,dneska už se to nedá jíst Ještě že sojovej suk je furt stejnej

0
před 8 lety Filip

Tak mi došla odpověď z Nestlé na mail, který jsem jim poslal. Cituji jeho část: "Od podzimu letošního roku přecházíme na přírodní barviva a aromata a zároveň tato informace bude i na našich obalech" Takže kdo má k Margot nějaký bližší vztah, blýská se mu na lepší časy :-)

0
před 8 lety Pafka

jupííí, tak už aby to bylo, děkuju Filipe, že jsi byl tak akční a napsal jsi jim. Jen , aby to dodrželi, a ostatní výrobci s obdobným složením jako u margot by si měli vzít příklad,

0
před 8 lety krysarr

Ja mam obavy, ze to neni ani tak kvuli spotrebitelum a jejich stiznostem, ale spis kvuli tomu, ze se to chutove (byvala ma oblibena, ted je mi po pulce nedobre) uz vazne s prominutim neda zrat. Tak treba zlepsi i recepturu, Tatranky se taky krapet zlepsily, ale porad to neni, co to byvalo, jen marketingove zvasty :-(

0
před 8 lety Nikita

souhlas, že se dnes nedá bez následků sníst, několikrát jsem dala tělu šanci jestli dokáže bez projevů potíží ji strávit ("brká" se mi po ní jako bych měla v žaludku aceton), tak ted si ji odpouštím.

0
před 8 lety Réza

A to jde o pamlsek. Co teprve léky,např. COENZYM EXTRA ( Q 10 )obsahuje E 110, E 129 a E 133 - všechno škodlivé 5ky, alergeny, nevhodné pro děti. Na infolince firmy Simply You mi řekli, že to bych nemohla jíst nic, např. uzeniny, polévky z pytlíku. Když jsem v šoku pronesla, že tyhle věci jí jen sebevrazi, a že my se bavíme o lécích, na druhém konci to zapípalo...

0
před 8 lety Pája

éčka ne-éčka....já budu svoji margotku vždycky milovat....na něco se přece umřít musí.....na bio potraviny taky prší...a jíst potraviny z kyselého deště asi taky nebude zdraví...tak nwm co porád řešíte.....

0
před 8 lety Lucie

Ano, Pájo, na něco se umřít musí, ale musím opravdu umřít na Margotku;-)?!

0
před 8 lety Jana

ahoj tady Jana, mám pocit, že seznam éček je snad ve všem, měl by to konečně někdo zakázat, tolik peněz stojí operace,léčení nemocí,vlastně i prevence, ale ten základní krok je nějak opomíjen, zajištění bezpečného jídla a nápojů. Jestli existuje nějaký způsob protestu, petice atd. napište, ráda se připojím. Prozatím jsme si pořídili kozu a máme alespoň relativně zdravé mléko a sýry, jogurty. Mimochodem, tvaroh od naší kozy vydrží v lednici podstatně déle, než ten z obchodu. Mejte se Jája!

0
před 8 lety Dana

Tyčinka Margot ještě ujde, ale zjišťovali jste si, kolik Éček obsahují nové mrazené pekárenské výrobky? Kupujete ve své prodejně teplé, voňavé housky, drobné sladké a slané pečivo? Ptejte se na jejich složení. V každém je min. 5 Écek. Informace volně dostupné na stránkách výrobců těchto výrobků. Peču raději doma z kvalitních surovin. Je to levnější a zdravější.

0
před 8 lety moon

tyčinka Margot sa za komancou vyrabala bez ecok tak preco dnes nie? Jednoducha odpoved cim viacej chorôb txm viacej zaraba farmaceutickx priemxsel atd. atd.

0
před 8 lety margie

Zajímavé je, že nová margot s jablky a skořicí neobsahuje barviva kromě riboflavinu. Najednou to i jde. Barvu má stejnou jako ty dvě staré a chutná mnohem lépe i bez barviv.

0
před 8 lety Terka

Jo, jo už si margotku vůbec nekupuju - nechutná mi. Jinak, když budou lidé potraviny s éčky kupovat, tak se budou i nadále vyrábět...

0
před 8 lety michal

Ahoj, me trochu spíše trápí výrobci deklarující svůj výrobek jako zcela bez Éček. Což moc dobře nejde, zvláště když potom na obal éčka pouze rozepíší - konzervant, kyselina citrónová, a pod. A stává se z toho docela móda, na spoustě věcí už EXXX nenajdete, ačkoli tam jsou (v čokoládě třeba sójový lecitin, jinak E322)

0
před 8 lety

Na novou margotku jablko se skořicí jsem viděla v obchodě v regálu o kterej se dalo přímo zakopnout, ale jelikož vím že v těch původních margotkách byla modř, ani jsem se nenamáhala složení na ní číst, tento stojan jsem přehlídla se slovy nedám si ji,

0
před 8 lety adéla

Já jsem margotku v dětství vůbec nejedla, nelahodila mi její vůně. A asi před měsícem jsem na nic dostala chuť(nevím proč),tak jsem si ji koupila a snědla,musím říct,že to není nic extra..

0
před 8 lety Luu

Musím se připojit,že i mne opravdu udivilo,co tato tyčinka obsahuje,takže pokud fa Nestlé opravdu přejde na výrobu z přírodních barviv bude jen dobře.Otázka je kdy se tak stane a proč to není už dávno.No nevadí,naštěstí žijeme v době dobré informovanosti a máme na výběr:-)

0
před 8 lety Radka

Mě margotka moc chutná, ale už jí nekupuju díky složení

0
před 8 lety niky

Margot je dobrá tyčinka

0
před 8 lety leotonda

ano margot je dobrá, ale podle toho z jaké stránky se na to díváte...

0
před 8 lety Lulu

Hmm, zaujimava tema, ja som margotku zboznovala ale dnes si fakt vyberiem uz podla toho co je "dobre"! Takze margotka by to to isto nebola a to ma mrzi! :( Rada by som verila, ze to taka firma ako Nestle skoro zmeni a nie len v margotke...

0
před 8 lety Strychnin

Teď nevím, co je smyslem vyšeho sdělení. Margot tu byla už za Sovětského svazu a byla skvělá, říkáte, že demokracie nám jí pokazila a kapitalisté z Nestlé nám jí zase mají spravit? Trochu se neorientuji ve vláknu vašich souvislostí... V čem spatřujete problém z pohledu přidaných látek - že se tehdy označovaly jménem a dnes kódem? Nebo máte pocit, že když příjde Nestlé, pak bude všechno jako zastara - nebude, každá firma si udělá z jakéhokoli výrobků, jehož výrobu převezme svůj vlastní - třeba se stejným jménem.

0
před 8 lety Dita

To je snad na každým z nás, jestli si margotku koupí nebo ne kvůli složení, konec konců Vám to nikdo necpe a může se o tom vyjádřit jak chce, složení je špatný a já jí kvůli tý modři nebudu kupovat

0
před 8 lety iveta

myslim, ze nic se nema prehanet, pokud by clovek sledoval vsechny ecka ve vsech potravinach, tak by zrejme brzy skoncil na psychine..jedna tycinka margot jednou za cas nemuze uskodit..

0
před 8 lety Adéla

Souhlasím, že by se nic nemělo přehánět, koneckonců jakýkoliv extrém často zavání šíleností. Stejně tak souhlasím, že jedna tyčinka Margot jednou za čas nijak výrazně neuškodí. Ovšem je zapotřebí si uvědomit, že to není jen právě Margot, jež je tak "jedovatá" a jejíž "jedovatost" zjišťujeme až postupem času. Denně tedy konzumujeme řadu potravin, o jejichž detailném složení nemáme ani tucha. Přidejme si k tomu pár tyčince Margot podobných vyjímek, na kterých si čas od času smlsneme, a máme z toho seznam škodlivin dlouhý jako Pinocchiův nos. Proto pro Vaše dobro radím, jestliže znáte nepříliš chvalné složení tyčinky Margot, raději se jí vyhněte, páč už tak dostáváme do našich těl, ať vědomě či nevědomě, dost jedů.

0
před 8 lety Karel

Napsal jsem do Nestlé proč se do Margotky dává tolik nezvučných chemikálií a tdy je odpověď: Vážený pane Novotný, děkujeme za e-mail a dotaz. Výrobek ORION Margot už nyní je bez umělých barviv a aromat a tato informace bude na obalech od příštího roku. Příjemný den. S úctou Yvona Kovandová

0
před 8 lety Dita

jupíí, to jsem na to zvědavá,

0
před 8 lety Martina

To je jasny, protoze od pristiho roku plati nova legislativa ohledne nekterych umelych barviv a musli by dat na obal vetu, ktera by jim snizila trzby. Je to jen o marketingu :-(

0
před 8 lety Markyta

Paní Martino, mohla byste prosím napsat stručný obsah novinek v legislativě, o které píšete?Zajímalo by mne to.Děkuji.

0
před 8 lety Martina

Pro Markytu: Dne 16.12.2008 bylo vydáno nové nařízení (ES)č. 1333/2008 o potravinářských přídatných látkách a č. 1334/2008 o látkách určených k aromatizaci a některých složkách potravin vyznačující se aromatem.. Z uvedeného vzniká nová povinost uvádět na obalu výrobku, kde bylo použíto některé z těchto barviv: tartrazin - E 102, ponceau 4R - E 124, žluť SY - E 110, azorubin - E 122, chinolinová žluť - E 104 a allura red - E 129 informaci: "název nebo číslo E barviva/barviv: mohou nepříznivě ovlivňovat činnost a pozornost dětí" Zakon je již platný, výrobci jsou prave v prechodnem období, kdy museji na toto reagovat. Takze zhruba od cervna 2010 uz museji vsichni vyrobci tento zakon akceptovat bez vyjimek. tot vsechno. Takze kdo by chtel uvadet tuto vetu na obale? Nicmene, je to zakon, nerika to nic o tom, zda je toto opatření oprávněné či nikoliv! Vedlo to vsak vyrobce k tomu, aby tyto synteticka barviva nahradily jinymi - prirodnimi (marketing hybe svetem). Ovsem spotrebitel si musi uvedomit, ze pouzivani syntetickych barviv mělo svuj vyznam - vyrobky měly syté barvy, které dlouho vydžely o ceně nemluvě. Proto je nutné počítat s tím, že náhradou za přírodní barviva se kromě (v některých případech) výrazného navýšení ceny změní i vzhled výrobku - barvy jsou vybledlejší, je jich potřeba větší množství a nevydrží stále tak dlouhou dobu. Což se buď projeví na Době minimální trvanlivosti (výrazné zkrácení) nebo ptrostě po určité době nebude jahodova tycinka vypadat jako jahodova :-(

0
před 8 lety Milka

Honzo,Pájo..a další, kterým nevadí "umřít" , jen když si užijí...ono se to kecá; jen, než vám vyřknou ortel, že je něco nezvratné,co se týče zdraví, když vás nevyléčitelné dítě očima prosí atd.atd...a jak známo,kecy nemaj cenu .A to jde jen o jednu Margotku. Éčka jsou všude .

0
před 8 lety Jiří

Je fakt (Iveto) , že sledovat éčka je ubíjející.Navíc bez brýlí nelze ani vyluštit mnohdy .Jde o to spíš "nějak" protestovat , aby příště víc vítězily požadavky na to, co je pro nás dobré , než to, že se někdo nakapsuje. Neřešitelné ?!?

0
před 8 lety Markyta

Děkuji Vám Martino za ucelené informace, důsledky, které předpokládáte mi vůbec nevadí, spíš naopak. On domácí jahodový kompot taky není jasně červený a myslím, že mé děti to pochopí, když jim to vysvětlím.

0
před 7 lety listonoška

Dobrý den, dlouho jsem margot neměla, ale po přečtení této diskuse jsem si jí koupila. Světe div se. Žádné éčko. Jenom chinolinová žluť, červeň allura AC, brilantní modř FCF. No asi z nás chtějí dělat blbce i po Novém roce.

0
před 7 lety Martina

to listonoska: :-DDDD btw: protizakonne to neni, je na vyrobci jak se rozhodne aditivni latky uvadet, zda jmenem nebo kodem...

0
před 7 lety Pavel

Tak to je gol :-) Margotka uz nema ecka :-) Kazdopadne, umite mi nekdo vysvetlit proc tam ty barviva z podstaty jsou ? Ma snad margotka nejakou zarivou modrou, zlutou nebo zelenou barvu ? Respektive, umite nekdo odhadnout jakou barvu by mela bez tech barviv ? :-)

0
před 7 lety Martina

Pro Pavla: myslim, ze tyto barviva nejsou pridavana do vyrobku umyslne, ale jsou soucasti jeho slozek (surovin)- TO JE POUZE MUJ NEOVERENY NAZOR!!!

0
před 7 lety Anna

Všeobecné je známo, že margotce se taky říkává modrá margotka, asi proto tam přidávají (přidávali) tu modř,

0
před 7 lety Pavel

Anna: Aha, tak o modré margotce nic nevím, ... Ale margotka snad není modrá, ne ? Je to taková neurčitá béžová barva, alespoň tak si ji z dávných dob pamatuju, nevím vlastně jak teď vypadá, už je to hodně let zpátky co jsem ji viděl. Martina: Názor je to docela zajímavý, ale když se podíváte na složení margotky, tak kterých složek myslíte, že by ty barviva byly součástí ?

0
před 7 lety Jannnys

Zajímavé spíš je to, že margot s jablky a skořicí (poslední speciální edice, ještě se někde pořád prodává) barviva neobsahuje a barvu má téměř stejnou jako ty chemicky barvené.

0
před 7 lety Martina

Pavel: Nemyslim slozky jako kakao, tuk, atd. Myslim treba priklad: JEN ILUSTRATIVNI!!!: lentilky (slozeni nevim, ale napriklad: kakao, tuk, cukr, mleko, barvivo) takova lentilka, co se nadrti a pridala by se do smesi pro vyrobu margotky, by se musela na obale margotky take deklarovat, ale nikdo ji ale nenapise na obal jako lentilka, ale jakp kakao, tuk, cukr, mleko a barvivo!

0
před 7 lety iveta

Pokud to nekomu tak hrozne vadi, ze tam je nejaky barvivo, tak ji nejezte..osobne si ale myslim, ze pokud snite jednu margotku jednou za cas tak vam to tezko muze ublizit...

0
před 7 lety Dita

někde jsem četla, že člověk za rok sní přibližně 1 a půl kila chemie, to je teprv mazec, docela bych tomu i věřila, když je to v každé druhé potravině, jak dlouho to dokáže organismus odbourávat a jak se tím vůbec tělo vypořádá? podle Strichnina jsou éčka zcela neškodné, ale podle mě pokud se tělo bude věčně zahlcovat sajrajty ve velkém množství můžu si začít šetřit na pohřeb dříve než budu v důchodu, pravděpodobnost civilních chorob je veliká, o proti tomU, když budu jíst zdravěji

0
před 7 lety Studentka

Dito slovo chemie jste použila nevhodně, protože chemie je všechno kolem nás na co se jen podíváte mimo jiné i bílkoviny, sacharidy a tuky jsou chemie, i když vím jak jste to myslela. Ony i ty éčka jak jim říkáte mají svoje limity aby nezpůsobovaly žádné choroby či poruchy (toto je ale složitější téma, kterým se zabývá hygiena potravin), které byly zjištěny a prověřeny testování a výrobci jsou těmito hodnotami limitováni. Nutno dodat, že povolené hodnoty mohou činit například desetiny miligramu/kg potraviny. Taky je těžké rozlišit čemu říkáte chemie: např. pektiny (E440) - vy tuto chemickou látku nemusíte znát, uvádějí se jako éčka a přitom to jsou běžné stavební látky rostlin. Některá mohou mít stupeň nebezpečnosti třeba až 4, ale mohou to být látky které naopak inhibují činnost jiných mnohem nebezpečnějších mikroorganismů a potlačují tím vytváření produktů jejich metabolismů (např mykotoxiny) Problematika tzv éček je velmi složitá a nemůžeme je házet do jednoho pytle

0
před 7 lety martina

Dito, muzete mi prosim vysvetlit, kterou chemii mate na mysli?Dekuji

0
před 7 lety Dita

Chemicky vyrobené přídatné látky.

0
před 7 lety martina

Dekuji Dito, jen by me jeste zajimalo jak se ty pridatne latky vyrabeji? A mate tedy namysli jen pridatne latky? Jine latky v potravinach uz nejsou chemicke? Dekuji za odpoved.

0
před 7 lety Dita

Jen jsem zmínila, že jsem někde něco četla, a hned to vypadá, že to tvrdím já, jen jsem se chtěla o tuto informaci podělit, ať už je pravdivá či ne. Takže se s těmi otázkami obraťte na nějakého chemika. A např. E110 se dříve vyráběla z uhelného dehtu, některá (nevím přesně jaká éčka), se vyrábí například z ropy.

0
před 7 lety Marketkahol

Tak jsem šla takhle jednou v obchodě kolem regálu s vystavenými Margotkami...byla na ně akce. Smutně jsem si posteskla, protože jsem mé milované Margotce již dala dávno košem. Ale napadlo mě, ani nevím jak, podívat se znovu na složení, jestli se náhodou něco nezměnilo.. A nemohla jsem tomu uvěřit, ale fuj-fuj barviva jsou pryč!!! Už jí zase můžu, JUCHŮŮŮŮŮ!!!

0
před 7 lety Dana

A co takhle rozinkova deli? Taky je uz bez ecek? Nedavno jsem cetla, ze by se mela taky vyradit z vyroby, a ta mne zrovna nejvic chutna, chjo.

0
před 7 lety Dita

Tak to až půjdu do obchodu, tak tu margotku musím hned zkouknut, chjo, doufám, že potom ládování mi nenakyne zadní část těla, protože já jí dříve, ještě než jsem zjistila co do ní dávaj jedla na husto

0
před 7 lety Marcela

Ahoj, lidi! Nevím, co tady řešíte. Kdybyste se bavili o zelenině, o chlebu nebo těstovinách - potravinách, které potřebujeme - jíst přece musíme. Ale Margotka? Proč bych si kupovala tyčinku Margot, když mi to nic nedá? Je totřeba jako s kouřením. Není to pro člověka dobré a ještě za to platit? Blbost. Myslím si, že může uškodit i jedna tyčinka Margot. Akorát to nějakou dobu není vidět nebo cítit. Až když se Vaše tělo ozve...a to už může být pozdě.

0
před 7 lety Marcela

Je to o disciplíně a o tom, jak se mám ráda. Na jedně straně něco, na co můžu mít chuť a na druhé straně riziko. Co si vyberete? Já s tím problém nemám. Dávám přednost věcem, které jsou pro mne pozitivní:-)

0
před 7 lety Fifka

100 lidí 100 názorů,ale jedno je jisté...čím víc budeme sledovat éčka a výrobky,které tyto jedy obsahují a nebudeme je kupovat,tím dřív se možná dočkáme návratu k zdravějším alternativám...doufám tedy...

0
před 7 lety petra

Jenže to je také o tom, kolik kdo je ochoten si za lepší a kvalitnější potraviny připlatit.Když nově otevírali Kaufland (nebudu jmenovat kde) měli první den samozřejmě lákající nabídku, kde nabízeli rohlík za pár haléřů, lidi se u toho tak rvali, až ten stojan převrhli, no není to na hlavu,

0
před 7 lety Dana

No já taky nemám problém si připlatit za kvalitnější čokoládu, dokonce ji mám radši, ale občas "ujedu" i na těchto, třeba Deli apod. Taky si myslím, že vše je to o tom, kolik lidí si ty kvalitnější výrobky kupuje. Ale stále je asi většina těch, co se dívají na cenu a kvalita už je vůbec nezajímá. Když by to bylo obráceně, tak jsem přesvědčená, že kvalitnějších výrobků bude přibívat a pak budou i za dostupnější cenu pro každého.

0
před 7 lety Dana

Pardon přibývat

0
před 7 lety 6sense

Můžu potvrdit změnu složení, zrovna jí tu mám před sebou a pokuď dobře koukám, tak ze seznamu zmizely tyto Ečka: E440 Pektiny E104 Chinolinová žluť (Cl potravinářská žluť 13) E110 Žluť SY (Cl potravinářská žluť 3) E124 Ponceau 4R ( Cl potravinářská červeň 7 ) E129 Červeň Allura AC ( Cl potravinářská červeň 17 ) E132 Indigotin ( Cl potravinářská modř 1 ) E133 Brilantní modř FCF ( Cl potravinářská modř 2 ) E171 Oxid titaničitý ( titanová běloba ) E202 Sorban draselný(Sorbát draselný)

0
před 7 lety karlos.

Éčka a Margot.No taky sem ji miloval.Lidičky vláda nemá na důchody,tak ty škodlivé ÉČKA nezakážou.Sem zvědav jestli vůbec vydržím do těch 65 let pracovat.Takže vláda ty Éčka schvaluje.

0
před 7 lety Lukááš

Právě sem to chtěl napsat... mamka koupila MRGOTKU a dlouho ležela ve spišce protože vím co to obsahuje ale dneska sem se zvedl a znovu si přečet složení a zjistil jsem že několik těch éček tam zmizlo tak se ju na závěr i v celku dobrém pocitu snědl.A vidíte ty ečka tam snad nejsou a chutná i vypadá pořád stejně:-)

0
před 7 lety Pavla

Musím se na složení Margotky taky podívat. Už více jak rok jí nekupuju, měla jsem dojem, že jím barevné "smrkové" piliny v čokoládě.

0
před 7 lety Lukáš

Jak zde někdo psal, vám stojí za to ušetřit si pár hodin za tu cenu, že nesníte ani jednu čokoládu protože to bude mít barviva ( ale souhlasim, že je divný, proč to tam cpou :) )

0
před 7 lety market

Jsem ráda, že to tam už necpou, konečně jí mohu kupovat, moc mi chutná. Když mám na něco chuť, kousek se uďoubnu a chuť je uhašena.

0
před 6 lety Honza

Poté, co jsem viděl, jaké chemické svinstvo je v Margotce, okamžitě jsem ji přestal kupovat. Nechápu, proč to výrobce dělá. Margotku bych nepřál ani svému nepříteli.

0
před 6 lety Danka

teď už právě ne, složení už změnili k lepšímu

0
před 6 lety Jakub

Dnes jsem náhodou narazil na tyto stránky a musím říct, že jsou naprosto geniální. Fakt, že se lidé starají o to, co jedí, do takové míry, že existují tyto stránky, mě opravdu těší.
Pro ty, co si lámou hlavu, proč bylo v tyčince Margot rakovinotvorné barvivo, můj názor je - a nikomu ho nevnucuji, protože zřejmě zní šíleně a konspiračně, ale důkazů o tom, že se tohle děje je několik - že jde o regulaci obyvatelstva. Emulgátory, naprosto nepotřebné, se dávají do jídel, jejichž barvu ani trvanlivost není třeba upravovat. Prostě je nás moc a přijmem takovýchto potravin buďto umíráme, nebo jsme sterilní. A nemůžu si pomoct, ale od doby, co změnili složení (aniž bych o tom věděl, vím o tom až teď), mi ta tyčinka tolik nechutná. Já ji tedy nikdy nejedl po kilech, ale tak tři, čtyři tyčinky za rok jsem byl schopen sníst a poté, co teď chutná jaksi jinak, jakoby už nebyla ani čokoládová, přijde mi jako nějaká cukrová hmota, už si ji asi stejně nedám.
Ale ještě jednou - díky za tyto stránky

0
Obrázek uživatele happy.lenulka@
před 6 lety happy.lenulka@

já tyčinku margot měla taky kdysi strašně ráda, ale naposledy když jsem ji jedla (asi před rokem) mi přišla jako úplně jiná, od té doby ji nekupuju

0
před 6 lety Magdala

Mě chutná ta nová, alespoň je už bez hnusů a to by mělo být plus, sice bych ubrala na cukru, ale mě chutná a nejvíc višňová.

0
Obrázek uživatele Danah
před 6 lety Danah

Jakube, psal jsi sem v dubnu, ale pokud znova zavítáš na tyto stránky, podáme si ruce: ten důvod,o němž se zmiňuješ, není podle mě vůbec šílený, ale faktický. Kdo to chce vidět, vidí. Stačí se vymanit ze závislosti mainstreamových zpráv a všímat si těch okrajových a potlačovaných informací a souvislostí. Proč jsou rychloobrátkové potraviny v supermarketech plné konzervantů, barviv a vonných látek, když jsou určeny k rychlé spotřebě? Proč otvíráme hranice doširoka, když přitom bojujeme proti terorizmu? Proč vesnice nezásobují města potravinami, což vždycky fungovalo, ale naopak z městských fabrik se vozí potraviny na venkov? Proč jsou ty nejjednodušší a neopracované potraviny nejdražší? Proč je zboží z druhého konce světa levnější i přes všechnu dopravu než domácí zboží? Zdravý rozum to prostě nepobere.

0
Obrázek uživatele Dita
před 6 lety Dita

Danah, s tou dopravou si taky lámu hlavu. Jak je možné sem dovést např. potraviny z Německa a přes to jsou levnější, než ty naše a to přes to, že mají zaměstnanci daleko vyšší platy než u nás. Asi v tom jsou dotace. A že toho vyrobí více, než spotřebují není důvod, aby se pěstování a výroba, pozastavila u nás - to přeci může být i na opak. .
Nejvíce mě, ale štve, že ty jejich výrobky nejsou napěchovány chemii jako ty naše, ale přes to se dají u nás najít taky, jen je jich méně.
Oblíbila jsem si výrobky firmy Natural Jihlava a Sunfood Dobruška a další, jen tyhle jsou nejznámější.
Jinak jak píšeš, být imunní na zprávy, reklamy, bilboardy.

0
před 6 lety aňa

Margot tyčinka je nezdravá ale dobrá,nechápu proč nezdraví věci musí být tak dobrý,ale přece jen to nejí někdo každý den.

0
Obrázek uživatele vercounek
před 5 lety vercounek

jojo, bývaly doby, kdy byla margotka opravdu dobrá, kdysi sem na složení ještě nekoukala. Dneska sem si jí po době koupila a už mi to nic neříká

0
před 5 lety Petr

To je vidět jak ten český národ je hloupý.Jakmile někdo na zadním obalu Margotky spatří složení v podobě již zmíněných E už se to podle něj nedá jíst.Víte kolik potravin na našem trhu obsahuje tyto látky?Nespočetné množství!Akorát,že někteří výrobci jej napíši ve formě kódového označení jako E a někteří ponechají název potravinářský.Já si Vás některé živě dokážu představit v obchodě u regálu s potravinami.Kde je napsáno E nebrat,ale víte kolik E se nachází i v přídavných surovinách jakými jsou např sušené mléko,váječná melanž,máslové aroma atd atd.Kdyby měl výrobce na obaly psát úplné složení výrobku a zároveň i složení surovin zvlášť tak zřejmě nejíte nic,jen pijete vodu.Nemám slov.

0
před 2 roky José

Takže podle Petra je lepší nedělat nic. Ještě že alespoň někdo z našeho národa je chytrý. Blahopřeji Petře ! :-p

0
před 2 roky Milan Kvasnička

Margotka je hnus. Koupil jsem ji po delší době a chtělo se mi zvracet. Cukr a nějaký humus, Chuť kterou měla před lety s tou se můžeme rozloučit - nekupovat


1
před 11 měsíci PALM OIL

OBSAHUJE PALMOVÝ OLEJ, už nikdy, bye bye

0
Obrázek uživatele rdrnos@
před 2 měsíci rdrnos@

částečně ztužený tuk, a navíc palmový :-(

0
Obrázek uživatele jangrew
před 2 měsíci jangrew

Z Margotek připravuji vynikající buchtu. Těsto vypracuji v pekárně, není to problém. Rychle, jednoduše i snadno - domácí pekárna vítěz testu

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 5 - 1


Přidat příspěvek