Třtinový cukr

0
Obrázek uživatele elllzi@
před 3 roky elllzi@

Mam dva cukry na obou je napsane třtinovy ale maji uplne jinou barvu ? jeden je mnohem svetlejsí jak to? :-)

1
Obrázek uživatele Anywetta@
před 3 roky Anywetta@

Může být vyráběn jiným technologickým postupem, může mít v sobě více melasy.

0
Obrázek uživatele elllzi@
před 3 roky elllzi@

Dekuju:-) a kterej je lepsi ? :-) 

-1
Obrázek uživatele Slunew
před 3 roky Slunew

žádný :) pořád je to cukr, takže koukám-li na to jako na zdroj přídatného cukru a energie, tak je to naprosto "šumák" který používám a to včetně klasického bílého, pokud už musím nezbytně nutně sladit, tak pak ten s větším podílem zbytků - ten tmavší má v sobě kromě stejné energie a stejného složení monosacharidů ještě něco málo minerálních látek....

0
Obrázek uživatele elllzi@
před 3 roky elllzi@

vim že je to porad jen cukru nejak extra nesladim ale sem tam potrebuji do varení když parkrat do roka neco upecu nebo navsteve do kavy a caje. Jen me zajima ktery ma toho vice prospesneho když ho kupuji. Přide me že se ho použije i mín než klasickeho a v kave chutna líp

1
Obrázek uživatele Anywetta@
před 3 roky Anywetta@

Těžko říci, který je lepší. Slunew má pravdu, že tmavší by měl být lepší, ale záleží na výrobci a jakou technologii používá, třeba některý světlejší může být i lepší než tmavý. Já kupuju tmavý a používám do pečení nebo do vaření. Jinak taky moc nesladím, na studenou úpravu používám ovoce, popř. sladěnku nebo med.

0
Obrázek uživatele radim
před 3 roky radim

Prospěšnější neporadím, ale méně škodlivější je ten tmavší.

0
Obrázek uživatele Jiří Volánek
před 3 roky Jiří Volánek

Ten hnědý v sobě má melasu, ale i třtinový může být rafinovaný = bílý. Zpravidla je v melase spíše š=ína než něco zdravého.

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 7 - 3


Přidat příspěvek