tip na nějaké nové musli

0
Obrázek uživatele sandra
před 3 roky sandra

Ahoj, nemáte někdo tip na nějakou netradiční novou příchuť müsli? Hodně je snídám a znám už snad všechny.:o))

0
Obrázek uživatele Anywetta@
před 3 roky Anywetta@

Já přidávám do musli nebo obilných kaší to na co mám zrovna chuť a co mám doma, např.: oříšky, semínka (lněné, konopné, sezamové, dýňové, slunečnicové...), kokos, mák, kakao, tahini pastu. Občas i sušené ovoce, které den dopředu namočím. Někdy přidám trochu javorového sirupu. Taky do mysli nepoužívám jen ovesné ovesné vločky - mám ráda třeba ječmenné.

0
Obrázek uživatele sandra
před 3 roky sandra

...jo jo, ono už bylo na téma müsli asi vymyšleno vše, že?:o) Taky mám nejradši různé oříšky nebo semínka. Javorový sirup jsem ale niky nepoužila, to bych mohla vyzkoušet. Díky za tip:o))

0
Obrázek uživatele Anywetta@
před 3 roky Anywetta@

Akorát varuju - protože kombinace oříšky a javorový sirup je pro mě silně návyková. :-) A skvělá kombinace místo musli (vloček) je bulgur, oříšky a javorový sirup...:-) Moje oblíbená snídaně... jo, co se týká musli, tak už asi většina objevena byla...:-)

0
Obrázek uživatele sandra
před 3 roky sandra

Teď bych nechtěla vypadat jako blbka, ale nezkoušela jsem ani bulgur. Jak ho do toho upravuješ? Nebo se z toho dají taky koupit hotové vločky, jako třeba rýžové?:o)

0
Obrázek uživatele Anywetta@
před 3 roky Anywetta@

Bulgur je výborný - má takovou oříškovou chuť (poprvé jsem ho zkoušela před pár měsíci, před tím jsem jen věděla, že existuje). Bulgur propláchnu vodou, dám do kastrůlku, přileju vodu (asi 1 díl bulguru na 2 díly vody), dám špetku soli a vařím cca 10 minut bez míchání (jen pokud vidím, že voda dochází, tak trošku doleju, aby se nepřipálil). Konzistence je třeba jako rýže. Potom dosladím, kápnu trochu oleje, aby nebyl úplně suchý a dochutím podle chuti. :-) Jak jsem psala chutná mi s oříšky a javorovým sirupem nebo se sušeným ovocem, ale dá se použít skoro cokoliv. :-) 

0
Obrázek uživatele sandra
před 3 roky sandra

....takže bašta je tedy na teplo a je to kaše. To bude opravdu mňamka, dohromady s těma oříškama a javor.sirupem!:o)
Poslední dobou jsem už docela ovesnýma kašema přecpaná, takže vítaná změna.

3
Obrázek uživatele Frodik
před 3 roky Frodik

Anežka: Nikdy jsem službu typu Mixit nepochopil. Vážně je takový problém si koupit ovesné vločky, svoje oblíbené sušené ovoce nebo přísady a smíchat si to doma ? Promiňte mi, ale z mého pohledu je to lenost první kategorie. Kdyby výroba musli byl složitý technologický postup, ok, chápu to. Ale v misce smíchat obsah pár pytlíků ? Já v tom vidím klasický "produkt pro pražáky". Navíc notně předražený. Prostě hezky to vypadá, má to atraktivní design, je to tzv. cool, ale ve skutečnosti ta služba nemá žádnou přidanou hodnotu. Ano, pochopil bych to jako dárkovou službu - že to přijde v pěkném obalu obdarovanému. Ale i tak, bych stejně volil vlastní výrobu, vždyť přeci vlastnoručně vyrobený dárek potěší nejvíc, ne ?

1
Obrázek uživatele Danah
před 3 roky Danah

Na lidské lenosti je byznys založený. Když smíchám suroviny a vyrobím si své musli , vyjde mi to asi tak 6x levněji, a navíc vím, co jím. Nikdy bych do musli nepřisypala sušené mléko nebo cukr, o aromatu či jiných zbytečných přísadách nemluvě. 

1
Obrázek uživatele Lucka
před 3 roky Lucka

Souhlasím s tím Mixitem, pro mě je to také nereálné, kupovat za taaakové peníze vlastně "zrní" sice s rlznými příchutěmi, ale co by mě jinak vyšlo max na 1/2 ceny, když si je připravím doma a třeba přidám ještě i něco navrch. Zřejmě se tam ale "platí" i za hezké krabičky se jmény, které vám s nimi přijdou - tedy budiž, ale nejvíce mě "dostaly" jejich sušenky, za 8 malých kousků musli tyčinek 200,-.... to už je hodně přes míru..
Rozhodně je nejlepší asi udělat si sladké, dobré, ideální musli doma a nebo když už, tak já mám moc ráda Jordans musli, je to kvalitní a snad jediné nepřeslazené, se základními surovinami, také mají pestrou škálu výběru. (Viz: http://www.rajorisku.cz/sucheplody/eshop/13-1-Musli-JORDANS )

1
Obrázek uživatele Anywetta@
před 3 roky Anywetta@

Je to podobné, jako instantní kaše...taky nad tím kroutím hlavou... to je takový problém si ovesné vločky, pohanku, jáhly zalét vodou, uvařit a pak si na to dát něco podle chuti? :-) Já to zvládám většinou i před tím, než jdu do práce. Ale výraz "produkt pro pražáky" bych nahradila výrazem "produkt pro lenochy". Už pár let bydlím v Praze a spoustu věcí si udělám sama, alespoň těch jednodušších... :-)

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 5 + 11


Přidat příspěvek