Stravitelnost vajec

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Často jsem slyšela, že nejlépe stravitelné pro tělo je vejce uvařené "na vodě", pak na hniličko a nejméně prý dokáže látky využít z vajec na tvrdo a smažených. Je na tom něco pravdy s tou stravitelností nebo jak je nejvhodněji upravit?

0
Obrázek uživatele 6sense
před 5 lety 6sense

Denně si už několik měsíců dávám jeden syrový žloutek. V jednom textu jsem četl, že lecithin se ve vejci "ničí" už při 50ti stupňích, ale nevím jestli neni nějaká fáma...

0
Obrázek uživatele vercounek
před 5 lety vercounek

přiznám se, že pojem "uvařené na vodě" neznám :)

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

6sense: wow, no nevím jestli bych zvládla syrový žloutek, obecně mi žloutek moc nejede a když dlabu vajíčko, tak spíš se těším jen na ten bílek:-)
vercounek: asi proto, že to byl jejich výraz:-) ale mělo jít o jakoby "smažení", akorát ne na oleji či jiném tuku, ale prostě jen ve vodě, v podstatě vařené v troše vody...
Ale jak je to opravdu s vajíčky nevím, nějaký opravdu solidní článek a důvěryhodný jsem bohužel zatím nenašla=(

0
před 5 lety eva

Nestravitelný je bílek.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Jako přesně nestravitelný? Myslíte jako syrový?

0
Obrázek uživatele Danah
před 5 lety Danah

Vajíčka uvařená na troše vody mají v angličtině název "poached eggs". Ve vyhledavači najdete hodně odkazů i s obrázky.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Dita: jojo, o ztracených vajíčkách už jsem slyšela, tam to bylo akorát pojato trochu jako "míchanice", že to bylo normálně zamíchané a vlastně to nemělo tvar, jako tady to jejich ztracené vajíčko, ale s tou stravitelností stále nevím:-)

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 12 - 3


Přidat příspěvek