sójové a kozí výrobky

0
Obrázek uživatele Lucka
před 6 lety Lucka

Máte někdo zkušenosti se sójovými a kozími výrobky - jogurty, mléka, sýry apod.? Jsou opravdu lepší? případně které kupujete nebo jsou na trhu k dostání za přijatelnou cenu? chtěla bych zkusit hlavně nějaké ty jogurty, mléka a sýry kozí, ale nevím po čem sáhnout

0
Obrázek uživatele 6sense
před 6 lety 6sense

V globusu jsem cca před týdnem narazil na české bio kozí mléko půllitr v plastové flašce, cenově srovnatelný s kravským mlékem 0,7 l bio amálka (o dosti levnější nežli jiná kozí mléka). Mléko bio amálka ale teď dělají do také do plastové flašky (dříve ve skle), kde ale udělaly +25% zdarma, takže je to litrovka. - Smetany je stále stejně jako ve sklenici.
A sojovým výrobkům se vyhybam z důvodů škodlivosti soji.

0
Obrázek uživatele Frodik
před 6 lety Frodik

6sense: Mohu poprosit o pár stručných argumentů ohledně škodlivosti sóji ?

0
Obrázek uživatele Lucka
před 6 lety Lucka

můj názor je takový, že navíc kde je i uvedené (např. co kupuji sójové kostky), tak přímo píšou, že je to vyrobeno z genově nemodifikované sóji..takže sóji jako takové ani výrobků bych se nebála, jiank Globus bohužel u nás šiiiiroko daleko nikde není, to mě mrzí, ale určitě se porozhlédnu jinde

0
Obrázek uživatele 6sense
před 6 lety 6sense

Na netu je to všude, stručně schrnuté třeba zde :
http://ona.idnes.cz/soja-nebezpeci-pro-vase-zdravi-dzf-/zdravi.aspx?c=A080514_131049_alt_medicina_bad

Jinak k tomu kozímu mléku, je to z této farmy:
http://www.kozifarmapencin.cz/kozi-obchudek.html

0
Obrázek uživatele Frodik
před 6 lety Frodik

6sense: Cituji z odkazovaného článku:

Na rozdíl od běžného zpracování sójových bobů v západním potravinářském průmyslu úprava fermentací dokáže zničit škodlivé enzymové inhibitory bránící činnosti slinivky. Mezi fermentované výrobky patří tempeh, tofu, miso a z něj vyráběná sójová omáčka. Tempeh se dá úspěšně použít namísto masa např. v guláši, tofu zase v zeleninových jídlech a s kuskusem.

Přesně toto jsem si říkal, když jsem jenom uviděl nadpis článku. A jsem rád, že i přes určitou bulvárnost je článek vyvážený a obsahuje i tuto informaci. Ono je spousta zeleniny, která je ve své syrové podobě "jedovatá" (brambory, rajčata, .... ale ty uvozovky bych udělal hodně tučné), ale záleží pak na potravinářském zpracování, jestli tam ty látky zůstanou nebo ne. Třeba moje velmi oblíbené produkty ze sóji - tempeh a omáčka sho-yu jsou oba produkty fermentace (pochutnal si na nich jeden určitý druh ušlechtilých bakterií) a tento proces zásadní změní složení konečné potraviny...

0
Obrázek uživatele Lucka
před 6 lety Lucka

Tak jsem nakonec zkusila koupit sójový nápoj od znčky Joya Soya a rovnou i jogurt, ten jsem snědla hned a musím říct, i když se člověk plácne přes kapsu - jeden stál okolo 19,-Kč, ta chut byla teda jedinečná, a myslím, že zatím žiju bez problémů, že co se sóji týče a výrobků, běžně a dlouho již kupuji např. tofu apod., nikdy jsem se sójou jako takovou neměla nejmenší problém, naopak myslím, že existují země, kde tvoří sója zdravý základ jejich jídleníčku, něco asi jako u nás vše stojí na bílé mouce:-) (rohlíky, omáčky, těstoviny, chléb atd....)

0
Obrázek uživatele Frodik
před 6 lety Frodik

Lucka: Souhlas, ale jen bych nenazýval bílou mouku "zdravým základem" jídelníčku :-)) Alespoň ne bílou mouku v podobě, jakou ji máme dneska...

0
Obrázek uživatele Lucka
před 6 lety Lucka

Frodik: jojo, přesně - bylo to špatně napsáno, spíše ironie toho, že tady u nás se z bílé mouky za chvíli budou dělat i ty jogurty:-D

0
Obrázek uživatele MartinSX
před 6 lety MartinSX

Ahoj Luci, mléčné výrobky se většinou dospělým jedincům nedoporučují, a to kvůli laktoze, kterou naše tělo zrovna dvakrát dobře nezpracuje. Ale jedinci s krevní skup. B mají lepší travicí dispozice pro laktozu a mlecne vyrobky obecne. Třeba krevní skupina "0" by měla jíst pouze kozí sýry atd. Já mám kozy a kozí sýry moc rád, jsem RH 0. :)

0
Obrázek uživatele eoon@
před 6 lety eoon@

Týjo, to jsem ani nevěděla, že je to i takto rozdělené dle skupin, no...nicméne mi teď zbývá tedy maličkost, zjistit jakou skupinu mám vlastně já:-D

0
Obrázek uživatele karča
před 5 lety karča

Výborné jsou sojové jogurty (kupuju zn. Ala). Malá dcerka je miluje a já se musím držet, abych ji je nesnědla. Chystám se dozvědět něco víc o výrobcích ze sóji, nerada bych jí tím škodila.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Ala? To jsem snad ještě neviděla, tady je docela problém tohle vůbec sehna, podívám se také ještě po netu, ale co jsem zatím viděla, tak neochucené v přírodní podobě jsem viděla zatím jen ty Joya Soya.

0
Obrázek uživatele karča
před 5 lety karča

Tak tahle výborné jsou ochucené, jahoda, broskev, meruňka. Kupuju ve zdravé výživě.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Karčo, tak jsem koukala po těch Ala, uř¨ž vím, které to jsou, ale moc je tu u nás nemívají, spíše občas. Pro mě je výhodou, že ty Joya Soya seženu tady i v běžném malém obchodě-sámošce a nemusím pro ně do žádných hyper a super marketů.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 4 roky Lucka

Achjo, tak se mi dnes už po 3.! stalo, že jsem si načala NEprošly kozí sýr, je od zn. Naše Bio (http://www.chemievjidle.cz/pomazankovy-syr/cerstvy-syr-s-pazitkou-billa) jako je tento, akorát neochucený a opět s plísní :( Je to už třetí sýr, který měl na sobě bílou plíseň, ačkoli hned po nákupu byl v lednici a platnost měl je 3 dny... U prvního jsem si říkala, to bylo asi tím, že jsem ho jedla v den končící platnosti...ale tohle už není normální, j mi líto hlavně těch peněz, protože si člověk chce koupit kvalitu a nakonec peníze vyhodí, bohužel tyto výrobky nejsou nejlevnější, kupuji je tedy v Bille, buď musí být problém nějak v přepravě (možná jsou dlouho v teple) nebo u samotného výrobce...
Musím to vzít asi tak, že je to hold daň za to, že je potravina bio, zdravá, výborná a bez éček (ale s plísní!) :-)

Stalo se vám to už také někomu?

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 4 - 4


Přidat příspěvek