Rýže ve varných sáčcích

0
Obrázek uživatele carme
před 7 lety carme

Jaké rýži dáváte přednost? Té ve varných sáčcích nebo balenou celou. Zajímalo by mě, zda při vaření ve varných sáčcích se rýže nasákne škodlivinami z vyvařeného plastu nebo zda se při procesu vaření nic neděje a rýže zůstane neposkvrněná. Jaký je Váš názor?

0
před 7 lety Jana2

Bez sáčku. Jednoznačně.

0
před 7 lety Naďa

Rýží vařím jednoznačně taky bez sáčku, jenže pak mám problém s tím, že je blátivější, není suchá, jakoby vypečená. Jak na to? Poraďte, vařím poměr jedna ku dvou na mírném ohni asi 20 minut.

0
před 7 lety JANA

Naďo, zkus poměr 1 díl rýže a 1,5 dílu vody. Nebude pak blátivá.

0
Obrázek uživatele rakapka@
před 7 lety rakapka@

a co připravovat v páře - zkoušel někdo?

0
před 7 lety Pavel

No prodavaji se na to specialni hrnce, maji je ve vsech cinskych restauracich. Koukal jsem, ze se da na internetu koupit kolem 1000 Kc. Dost o nem premyslim, protoze se ryze vari prave v pare a je takova "akorat".

0
před 7 lety Radunka

stačí přidat lžičku oliv. oleje, rozehřát a velmi krátce nechat rýži na něm ohřát (syrovou, suchou). pak hned zalít horkou vodou.. neslepí se.

0
Obrázek uživatele Jirka
před 7 lety Jirka

Já teda peču rýži v troubě, má lepší chuť a nemusím ji tak často hlídat i když tato příprava ekologická není.

0
Obrázek uživatele Dita
před 7 lety Dita

Pane Jirko a jak to pečete v té troubě, jaký poměr dáváte a jak dlouho se to asi tak vaří. Děkuji za odpověď.

0
Obrázek uživatele Jirka
před 7 lety Jirka

Na 4 porce osmažím malou cibuli, přidám opláchnutou rýži, lžičku soli, vody asi 1 a půl až 2 prsty nad tu rýži a 4 hřebíčky. Peču asi půl hodiny na 3/4 plynu bez pokličky, vyndavám až všechna voda vyvře v případě že rýže není úplně měkká nechám dojít pod pokličkou.

0
Obrázek uživatele Jirka
před 7 lety Jirka

Nebo také můžete nechat rýži v troubě trochu déle zlehka zapéct.

0
Obrázek uživatele Frodik
před 7 lety Frodik

Jirka: jojo, to je dobrý nápad, lehce křupavou rýži mám rád...

0
před 7 lety rakapka

já ji právě dělám taky úplně jako jirka - v toubě, s cibulí a hřebíčkem (ten občas zapomínám), osolenou, a kapku oleje - dvojnásobe vody než rýže.. ale vadí mi, že když dělám jen k večeři malé množství, musím půl hodiny vytápět celou troubu.. Investovat tisíce do speciálního hrnce se mi nechce, tak mě napdalo zda by šla připravit jen v cedníku nad párou v zavřeném hrnci

0
před 7 lety Markéta

Aby se rýže neslepila, stačí ji proprat horkou vodou. Při vaření samozřejmě nemíchat. Vodu dávám podle oka.

0
Obrázek uživatele carme
před 6 lety carme

Pane Jiří děkuji za dobrý tip na jídlo, určitě vyzkouším.

0
Obrázek uživatele Alča
před 6 lety Alča

rakapka a domácí pekárnu nemáte? Bylo by to ekonomičtější, tam se rozehřívá malý prostor

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 7 - 1


Přidat příspěvek